Jääkiekon Confederations cup

  • 3 573
  • 7

Foxtrot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet sarjat
Futiksen confederations cupin ottelua Espanja-Tahiti seuratessa, tilanteessa 8-0, tuli mieleen, että millainen mahtaisi olla vastaava tapahtuma Jääkiekossa.
Futisfanaatikothan pitävät lajiaan laajimmalle levinneenä, maailman suosituimpana joukkuelajina, kuningaslajina. Ehkäpä seuraamani ottelun tulos kuitenkin osoittaa, että "pienehköjä" tasoeroja maanosien välillä on ja levineisyys on kuitenkin vielä rajattua (lisää tietoa confederations cupista esim täältä: Maanosaliittojen cup – Wikipedia

Vaan millainen mahtaisi olla jääkiekon vastaava tapahtuma, jossa maanosien mestarit, maailman mestari ja seuraavien MM-kisojen järjestäjä kohtaavat turnauksessa; ketkä pelaisivat, paljonko olisi eri pelien maalierot? Mahtaisiko 20-0 riittää?
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Ehkäpä seuraamani ottelun tulos kuitenkin osoittaa, että "pienehköjä" tasoeroja maanosien välillä on ja levineisyys on kuitenkin vielä rajattua...

"Levinneisyys on rajattua"... hmm. Eiköhän tuo tasoero Tahitin ja muiden välillä johdu vain siitä, että Tahiti ja kaikki muut Oseaanian valtion Uutta-Seelantia ja Aasian puolella kilpailevaa Australiaa lukuunottamatta ovat tuollaisia keskikokoisten suomalaiskaupunkien kokoisia saarivaltioita. Tahitissakin asuu vähemmän väkeä kuin Turussa. Enemmänkin se juuri kertoo lajin levinneisyydestä, että alueen syrjäisillä ja pienillä saarivaltioilla on maajoukkueet lajissa.

En tiedä, mitä Uudelle-Seelannille tapahtui sikäläisessä mestaruusturnauksessa - joukkue pelasi kuitenkin ihan kelvollisesti viime MM-kisoissa.

Lätkässä Pohjois-Amerikan ja Euroopan "mestareiden" kohtaaminen olisi mielenkiintoinen ja siinäpä sitten se.
 
Viimeksi muokattu:

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Voisi olla aika epätasainen turnaus. Kaikissa maanosissa pitäisi järjestää omat kisat joiden mestari sitten pääsisi mukaan ja parissa maanosassa ne kisat voisivat olla aika tylsät pienen joukkue määrän takia, kun joukkueita on 2-4.

Pohjois-Amerikka
Kanada/USA, jompi kumpi
Meksiko/Jamaika, taso vaan ei riitä noita kahta vastaan

Eurooppa
Venäjä/Suomi/Ruotsi/Tsekki, joku näistä on kovin suosikki
Sveitsi/Slovakia, tulevat seuraavina, muilla ei taso taida vielä riittää

Aasia
Japani/Etelä-Korea, jompi kumpi
Kiina/Macao/Hong Kong/Thaimaa/Mongolia/Pohjois-Korea/Taipei/Intia/Qatar/Malesia/Singapore/UAE, taso ei riitä ainakaan vielä

Oceania
Australia, ykkösmaa tällä hetkellä
Uusi-Seelanti, ei samaa tasoa, mutta onnella voi voittaa ja päästä edustamaan

Afrikka
Etelä-Afrikka, maanosan kovin maa
Marokko/Namibia, tuskin taso riittää EA:ta vastaan

Etelä-Amerikka
Argentiina/Brazilia/Chile ei mitään hajua mikä voisi olla kovin


Voi olla ettei jossain Kanada - Argentiina matsissa 20-0 riittäisi tai Venäjä - Etelä-Afrikka pelissä.



Lätkässä Pohjois-Amerikan ja Euroopan "mestareiden" kohtaaminen olisi mielenkiintoinen ja siinäpä sitten se.

Mielestäni ton lisäksi esim. Oceanian ja Afrikan mestarien kohtaaminen olisi myös mielenkiintoinen ja jos Aasiassa joku yllättäisi ton kovan kaksikon niin sen ja näiden kahden edellä mainitun kohtaaminen olisi myös mielestäni mielenkiintoinen.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Eikä loppujen lopulta kenellekään tulisi yllätyksenä jos Venäjän tähdet kävisivät häviämässä jollekin Etelä-Afrikalle siinä mitä Pepsin siemailemiselta ehtisivät...
 

trap

Jäsen
Confederations Cup on vähän niin kuin jääkiekon MM-kisat. Höntsämeininki, muutama oikeasti kova maa ja noinkin vähäiseen joukkuemäärään mahtuu Tahitin kaltainen heittopussi. Avausviestin "levinneisyys on vielä rajattua" tuli kyllä hekoteltua, aquanqua vastasikin siihen jo hyvin. Mut tosiaan Confederations Cupin kannalta harmi, että Australia ei pelaa enää Oseanian alaisuudessa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Suomihan pelasi aikoinaan vuoden 1960 talviolympialaisissa ns. Tyynenmeren lohkossa jatkopelejään Australiaa ja Japania vastaan, eli jääkiekon Confederations Cup menisi ihan vanhasta muistista. Suomi voitti kaksinkertaisessa sarjassa muut pelinsä, mutta pelasi Japanin kanssa tasan 6-6. Tähän jatkolohkoon Suomi päätyi sössimällä pelinsä alkusarjassa Saksaa vastaan, jolloin tie ns. mitalilohkoon tyssäsi.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Aasiaahan edustaisi Kazakstan, joka on itsenäisyytensä ajan Aasian mestaruuskisat voittanut.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Confederations Cup on vähän niin kuin jääkiekon MM-kisat. Höntsämeininki, muutama oikeasti kova maa ja noinkin vähäiseen joukkuemäärään mahtuu Tahitin kaltainen heittopussi.
Juurikin näin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös