Kiekkojoukkueiden kapteenit – ruusuja ja risuja

  • 2 633
  • 7

Necrolyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Leijonat, Caps
SM-liiga kausi alkaa olla vähitellen paketissa, joten ihan takana olevia koitoksia peilaten ajattelin herättää keskustelua joukkueiden kapteeneista (ml. varakapteenit), heidän roolista joukkueessa, siitä, kuinka he ovat tehtävissään onnistuneet ja vaikkapa myös siitä, ovatko he tämänhetkisestä tai sanotaan, että viime kauden rosterista juuri oikeat henkilöt tehtävään.

Yleisesti hieman omia mietteitä:

NHL:ää en kovin mahdottomasti seuraa, mutta minulla on sellainen kutina, että C-kirjain on rapakon takana huomattavasti enemmän kunnianosoitus tähtipelaajalle kuin kunniatehtävä johtajatyypille, kuten asia vaikuttaisi olevan kotimaassa. Voin toki olla täysin väärässäkin, mutta esimerkiksi Landeskogin valinta joukkueensa kippariksi sangen vähällä pelikokemuksella hieman ihmetytti. Ehkä herätti närääkin Avalanchen konkaripelaajien keskuudessa?

Mitä tulee "meidän joukkueeseen", lunasti Erkki Perrin mielestäni joukkueen kapteenilta vaadittavat odotukset paremmin kuin hyvin. Pukukopissa en ole vieraillut (eikä sinne noin vain päästetäkään), mutta osallistuminen kentän tapahtumiin - myös jälkitilanteissa -, itsensä likoon laittaminen ja kommunikointi tuomareiden kanssa (jotka toivottavasti ovat kaikki kielitaitoisia) on ihailtavaa katseltavaa. Perrin kantaa C-kirjainta tietääkseni myös ensi kaudella.

Kuten sanottua, en ole ehtinyt/jaksanut enää muutamaan viime kauteen seurata änäriä kovin tarkkaan, mutta haastatteluiden, ottelukoosteiden ja tietenkin pelisuoritusten perusteella uskoisin, että Ovetshkin hoitaa kapteenin tonttia oikeinkin hyvin. Hänen valintansa, olihan kuitenkin ykkösvaraus, saattoi aikanaan perustua myös tuohon tähteyteen, mutta varmaksi ei osaa sanoa. Ehkä toiset ovat suurlupauksia peliesitysten lisäksi myös tsemppaamisessa ja liidaamisessa?

Sallittakoon yleinen keskustelu tästä kunniatehtävästä ja mielipiteitä oman/omien suosikkijoukkueiden kapteeneista sekä heidän toiminnastaan. Onko homma hanskassa?
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Voin toki olla täysin väärässäkin, mutta esimerkiksi Landeskogin valinta joukkueensa kippariksi sangen vähällä pelikokemuksella hieman ihmetytti. Ehkä herätti närääkin Rangersin konkaripelaajien keskuudessa?

Miksi Colorado Avalanchen kapteenivalinta herättäisi närää New York Rangersin konkaripelaajissa?

Kyllä NHL:ssa aika paljon tuo johtajuus merkitsee. Toki siellä usein on isoja tähtiä, jotka ovat myös isoja johtajia. Kyllä minuakin ihmetyttää muutamat kapteenivalinnat, mutta pääasiassa nämä kipparit ovat poikkeuksellisia johtajaominaisuuksiltaan. Tietysti, jos vastakkain on samoilla johtajuusominaisuuksilla varustettu kolmosketjun hyökkääjä ja supertähtipakki, niin jälkimmäinen on kapteeni.

Mutta nämä béliveaut, lemiuexit, messierit, sakicit ja yzermanit vain sattuvat olemaan sekä johtajuudeltaan että taidoiltaan täydellisiä valintoja kapteeneksi. Minä olen itse sitä mieltä, että Pohjois-Amerikassa kapteenius merkitsee huomattavasti enemmän kuin Euroopassa.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Kyllä NHL:ssa aika paljon tuo johtajuus merkitsee.

Loistavia esimerkkejä johtavista kapteeneista mm. Ryan Callahan ja Mikko Koivu. Captain Cally on varsinkin kapteeniuden ruumiillistuma - repii, raastaa, taklaa, blokkaa.

Tokihan siinä pisteitä pitää tehdä samalla, ainakin sen 50 pistettä per kausi, mitä NHL:ään tulee.
 

Necrolyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Leijonat, Caps
Miksi Colorado Avalanchen kapteenivalinta herättäisi närää New York Rangersin konkaripelaajissa?
Tämä oli joku käsittämätön lapsus ja muistelin (tarkistamatta) varmasti, että Landeskog pelaisi Rangersissa. Kiitos huomiosta, tämä korjattu myös avaukseen.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Olen huomioinut NHL:ssa se menee niin, että jotka tienaavat eniten ja joilta odotetaan tulosta saavat vähintään sen A-merkin.

Väänänen on hoitanut Jokereissa roolinsa hyvin, vaikkakin viime kausi oli ehkä hieman heikompi, mutta ei puututa nyt siihen sen koommin. Kapteenistoon valitaan yleensä kokeneita ja monipuolisesti oman alan parhaita. Jotkut joukkueet valitsevat taistelijoita, jotkut lisäävät siihen pisteiden tekijöitä.
 

Sambody

Jäsen
Sinänsähän ei tuo ihme ole vaikka pistenikkareille annetaan A tai C rintaan sillä maalintekopelinä nämä supertähdet ovat luonnostaan joukkueensa johtavia pelaajia. Sitten taas mennään perse edellä puuhun ja ihan oikeutetusti voidaan miettiä mitä helvettiä tuo pelaaja tekee kapteenina, jos muussakin asenteessa on toivomisen varaa. Esimerkkinä nyt parin edellisen kauden Ryan Getzlaf, jota ei tuntunut pahemmin nappaavan vaikka piti johtaa joukkojaan niin tuloksen teon kuin asenteenkin suhteen. Yksinkertaisesti vaikutti paskalta esimerkiltä muulle joukkueelle.

Tokihan kapteenikysymyskin on enemmän joukkueiden sisäisiä asioita. Jos sielä on konsensus, että meillä on oikeat kapteenit niin kilinvitut haittaa vaikka mediassa spekuloitaisiin kuinka kapteenivalinnoilla. Ja tietenkin homma toimii myös toisinpäin.
 

Ralph

Jäsen
Olen NHL:ssä parin pelaajan kohdalla ihmetellyt, miten on kapteeniksi päässyt. Pelkällä palkalla ja pelitaidoillako siellä joissain joukkueessa nämä ratkaistaan. Esimerkiksi Henrik Sedin ja Alexander Ovechkin, en tunne heitä joten en tiedä millaisia ovat kopissa, mutta varsinkin Ovechkinin johtajuutta kyseenalaistaisin. Alkukaudesta nähtiin surffailee kapteeni, nyt ottanut roolia kentällä tehojen myötä, mutta onko sitä johtajuutta, en sitten tiedä.

Mielestäni NHL:ssä kapteenin esikuvia ovat Ryan Callahan, Dion Phaneuf ja Eric Staal. Ennen oli mm. Joe Sakic.

Tämä oli joku käsittämätön lapsus ja muistelin (tarkistamatta) varmasti, että Landeskog pelaisi Rangersissa.

Pelasi Kitchener Rangersin riveissä OHL:ssä, joten ei tuo ihan harakoille mennyt.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Itseäni mietityttää hieman ne pelaajat jotka eivät ole koskaan kapteeneita olleet. Varsinkin jos ovat pelanneet pitkän uran seuraikonin asemassa ja saaneet paitansakin kattoon. SM-liigasta tulee mieleen ainakin Arto Javanainen ja Timo Nummelin. Javanainen nyt tietysti oli hieman omalaatuinen taiteilijatyyppi, joten se ei niin ihmetytä. Mutta Nummelin oli kovana työntekijänä ja harjoittelijana tunnettu nuorten pelaajien esikuva joka pelasi pitkän uran TPS:ssa. Ei kuitenkaan koskaan kapteenina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös