Ma 22.4.2013 Tappara-Ässät (5.finaali)

  • 72 081
  • 328

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Housuunpaskomista on alkaa vinkua tuomareista tollasen pelin jälkeen....ymmärrän että tappio vituttaa, mut silti. Dumarit puhalsi pelin luoteen mukaisesti, helvetin hyvin. Loistavat finut menossa.

juu. Puhalsivat hyvin ja Finaalit on muodostumassa klassikoksi. Näin nukutun yön jälkeen ei voi muuta kun ihmetellä Mäntylää. Kyllä kapteenilla pitäisi kasetin kestää. Mutta yhtä kaikki keskiviikkona avausmaali ja Isomäkeä hiljaisemmaksi, niin ehkä...
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihanaa Ässät. Seisomakatsomossa leikkausjonopolven kanssa koko matsi, mutta oli sen arvoista. Tapparan jannujen itku tuomareista on hellyttävää kun katsoo kuinka paljon Tappara pääsi kuin koira veräjästä jatkoajoilla.

Tapparalta oli oikeastaan ensimmäinen finaalipeli, jossa puolustus pääsi vastustajan tasolle. Nyt oltiin kiekottoman iholla hyvissä ajoin ja pysyttiin iholla. Näin kauniisti sanottuna.

Tappara pyrki pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä ilmeisesti tarkoituksenaan väsyttää Ässäpelaajia. Kyllä Tapparan putki paremmin liikkui, mutta paikoille ei päästy vastustajankin väsymyksestä huolimatta. Tai olihan niitä kunnon tonttejakin, mutta ei sinne maalille kävellyt sen paremmin kiekollinen kuin kiekotonkaan. Mäntylä siellä maalilla kävi ja luisteli aitioon.

Toisin kuin muutama muu kirjoittaja, minä näin pääosin Tapparan vievän peliä. Pitkät hyökkäykset tyrehtyvät nyt kulmiin, kun maalille ei tunnu olevan oikein halua ja kiekkoa ei pelata suorista hyökkäyksistä laidalta maalille, kun pelätään vastustajan kääntävän peliä.

Ei olisi vääryys ollut, vaikka Tappara olisi voittanut. Tai jos minulta kysytään, niin oikeushan olisi silloin voittanut. Huomenna on mielenkiintoista nähdä painaako kenenkään jalka selkeästi enemmän. Ässät taisi mennä jatkoilla pitkälti 3. kentällä ja Tappara pyöritti kaikkia ketjuja?
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Turhaan sinä Henkka mitään tilastoja väsäät. Väärin ne kuitenkin on tehty. Keskity haukkumaan tuomarit ja neidit ja filmaajat ja kaikki muu olennainen.
 

Tuamas

Jäsen
Tappara pelasi todella hyvän ottelun, jatkoerissä oli jopa selvästi Ässiä parempi. Erityisesti toisessa jatkoerässä Ässät oli käytännössä koko erän aivan jaloissa.

Tässä ottelussa näki kohtuullisen selkeästi sen, mikä ero joukkueilla on maalintekotilanteissa. Ässät veti ottelun loppupuolella lähes jokaisen hyökkäyksen nopeana ja siten että hyökkäys päättyi laukaukseen, vaikka sitten siniviivan päältä. Tappara taas haki jätönjätönjättöjä ja takakulmalättyjä, jolloin ne harvemmat paikat olivatkin sitten selvästi vaarallisempia. Väitän että todella vaaralliset maalipaikat Tappara vei jos ei nyt selkeästi, niin vei kuitenkin.

Raanta oli toisessa pelissä peräkkäin Metsolaa parempi, vaikkakin molemmat pelasivat pääasiassa hyvät ottelut.

Itseäni ainakin pelotti jatkoerät, varsinkin koska Ässien väsymys paistoi niin pitkälle. Tällöin Tappara pääsi, Ässien karvauksen loppuessa, rakentamaan rauhassa sitä omaa peliään.

Hyvä peli, hyvät tuomarit, ok yleisö.
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Koskirannan maalia edelsi selkeä paitsio, joka jäi viheltämättä.
Kyllä. Aihe on kuitenkin niin epämediaseksikäs, ettei siitä jaksa kukaan täällä ryhtyä keskustelemaan. On paljon hauskempaa vääntää keskustelua jonkin kontaktin rangaistavuudesta ja maalivahdin alueen rajoista. Tuomareita on kehuttu, mutta silti täytyy ihmetellä mainitun tilanteen viheltämättä jättämistä. Siellä kun pitäisi olla yksi kaveri ihan keskittymässä näihin hommiin. Vakuudeksi ruutukaappaus, jossa kiekko ei vielä liene hyökkäysalueella.
 

Liitteet

  • paitsio.jpg
    paitsio.jpg
    37,1 KB · kertaa luettu: 1 031

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
No tottakai sellaiset pitää korjata, mitkä silmällä näkee virheelliseksi. Mutta ei sitä nyt ihan jokaista vetoa lähdetä videolta katsomaan ja korjaamaan. Se kun ei sitä isoa kuvaa muuta mihinkään. Ässät oli tänään parempi, niin maaleissa, kuin maalintekosektorin vedoissa ja voitti. Eikö kelpaa?

Älä Henkka välitä tästä Nickistä. Provoilee ihan tahallaan, elämäntehtävänä muille v******u. Hienoa, kun jaksat tehdä tilastoja!
 
Väitän että todella vaaralliset maalipaikat Tappara vei jos ei nyt selkeästi, niin vei kuitenkin.

Varmaan joo, mutta aika turhauttavaa tuollaista on katsella. Pitäisiköhän Tapparankin huomenna kokeilla vähän suoraviivaisemmin? Se vastustajan väsyttäminen kun ei eilenkään peliä ratkaissut. Maalille!
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Ei näistä peleistä mitään tyylipisteitä jaeta. Tappara oli hyvä eilen. Ässien taistelu oli mahtavaa katsottavaa (myös Tapparan). Joka äijä antoi varmasti eilen kaikkensa. Hieman pelotti Ässien 5 pakilla ja 3 ketjulla pelaaminen, mutta onneksi jatkoaikavoitto tuli. Huomenna painaa varmasti jaloissa, mutta olen varma, että kotiyleisö saa maitohapot unohtumaan pelissä!

Jälleen mahtavaa huomista odotellessa!
 

Nick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Älä Henkka välitä tästä Nickistä. Provoilee ihan tahallaan, elämäntehtävänä muille v******u. Hienoa, kun jaksat tehdä tilastoja!

On kohdallasi todella harmillista, että koet näin. Lisäksi on nähtävissä, että sinulla ole mitään sanottavaa, mutta haluat silti piikitellä tappion hetkellä voittajaa. On toki hienoa, että esim. Henkka näkee vaivaa tilastojen tekemisessä, mutta ensiarvoisen tärkeää niissä on oikeellisuus, muuten on parempi, ettei niitä tee ollenkaan. Mittarin on oltava validi tai siitä ei ole kuin haittaa.

Tämä ottelusarja ei todellakaan ole vielä taputeltu.
 

Tuamas

Jäsen
Varmaan joo, mutta aika turhauttavaa tuollaista on katsella. Pitäisiköhän Tapparankin huomenna kokeilla vähän suoraviivaisemmin? Se vastustajan väsyttäminen kun ei eilenkään peliä ratkaissut. Maalille!

Niinno, Raantaa vastaan hänet on pelattava ulos, jos maaleja haluaa.
Toki eilen sekään ei riittänyt kuin yhdessä tilanteessa, mutta räiskimällä Tappara pelaa täysin Ässien pussiin.
Ainoana poikkeuksena Niämisen Ville, jonka ketjun kannattaisi lyödä enemmänkin kiekkoa maalille ja Nieminen perään hakkaamaan karoja sisään.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Koskirannan maalia edelsi selkeä paitsio, joka jäi viheltämättä.
Kyllä, katsoin kuva kuvalta tuota tilannetta ja on metrin paitsio. Kiekko pitää viedä kokonaan sinisen yli ennen kuin mies saa mennä alueelle. Keskeltä maalille painava mies, onko Järvinen on metrin paitsiossa. Onneksi ei ratkaissut voittajaa tämä maali.
 

Kurppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Hartford Whalers
Voiko kiekon kanssa syyllistyä ryntäykseen? Oikea joukkue kuitenkin voitti.

Mihin muuten katosi Nelosen turkulainen kommentaattori jatkoajan alkaessa? Oliko jo kiire kotiin vai sopimus kattaa vain normaalin peliajan. Aikamoista ammattiylpeyttä joka tapauksessa, tosin parempi vaan kun ei tarvinnut kuunnella niitä ylämummojuttuja.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Olipahan matsi!! Kerrassaan updaa viihdettä kiekkojännäreille. Ennen peliä sanoin, että Ässät on jo kahdesti ollut lähellä ryöstöä joten se tulee sieltä väkisin. Tuli sitten pitkän kaavan kautta. Upeaa, kiitos Vellu!

Vähemmän yllättäen muutama Tapparafani täällä haukkuu tuomaritoiminnan taas maan rakoon. Mikä ihme siinä on, että aina Tapparan hävitessä tuomarit paskoo housuunsa, on puolueellisia ja ratkoo ottelut Ässille? Toisaalta Tapparan voittaessa tuomaritoiminta on ollut loistavaa? Tämä peli ei tuomareihin ratkennut, piste. Tapparalle tarjottiin kultalautaselta voittoa ihan Ässien oman hölmöilyn takia>3vs5 alivoima kiekko katsomoon kikkailusta. Ei teille kelvannut. Ihan turha itkeä siis tuomareista. Toistan edelleen, yksikään finaalipeli ei tuomareihin ole ratkennut.

Keskiviikkona jatketaan Porissa. Aivan loistavaa meininkiä!!
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Voiko kiekon kanssa syyllistyä ryntäykseen?
.

Tämä pikkuasia, eli nimike, minuakin ihmetyttää. Ei Mäntylä tullut kovaa, eikä polkenut vauhtia ja osumakin taisi olla hyvin pieni, niin ja kiekon kanssa meni.

Onko se aina Ryntäys, jos maalivahtiin osuu alueella? Jos siitä jotakin olisi pitänyt väkipakolla viheltää, niin estäminen. Raanta pelasi tilanteen hienosti ja heitti itsensä selälleen, kun pieni osuma tuli. Pelimiehen temppu.

Maalivahdit tasaisia ja kaksi liigan parasta veskari ehdottomasti. Ei parane kummankaan huudella sulamisista, koska kenttäpelaajien virheet saa aikaan ne maalit. Raannan etu on selkeesti koko. Peittää paremmin. Termit on aina hauskoja: Sulaa, jäätyy, jähmettyy. Miksi maalivahti välillä sulaa ja välillä jäätyy????

Onko jollain klippiä tuosta Mäntylän ryntäyksestä, että voisi tehdä lopullisen tuomion? Itse näin heppoisena/vääränä tuomiona, mutta muutan mielipiteeni pitkin hampain tarpeen vaatiessa.

Hienoa kun tulee Game 7
 
Suosikkijoukkue
Hammer of the Gods. NHLssä suomalaiset.
Pitää nyt purkaa itseään tänne niin saa asian pois mielestä:

Tappio ei vituttanut niin pahasti kuin olisi voinut, kun Tappara kuitenkin pelasi hyvin mutta hävisi paremmalleen.
Mäntylän jäähy oli kyllä kevyt ja Raanta veti jurkkaa mutta Tapparan olisi pitänyt aikaisemmin ratkaista ottelu, omilla ylivoimillaan, joten ei siinäkään enään mitään.

Tuomarit on mun mielestä olleet hyviä koko sarjan ajan ja enpä mää niiden näe tuolla tekevän/päästävän maaleja...

Työkaverilla riittää vielä usko, mutta kyllä minä jo onnittelisin Ässiä mestaruudesta, ei Tappara Isometsästä ota ryöstöä.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Nyt Tapparan markkinointiosasto vois laittaa huomiseen Satakunnan kansaa etusivulle ilmoituksen, että Onnea Pata 2013 suomenmestaruudesta. Pientä paineennostoa ja jos Pata silti voittaa, niin ompahan ainakin onniteltu.
 

Nypsi

Jäsen
Työkaverilla riittää vielä usko, mutta kyllä minä jo onnittelisin Ässiä mestaruudesta, ei Tappara Isometsästä ota ryöstöä.
Itsekin pidän Ässien voittoa aika todennäköisenä, mutta ei näistä koskaan tiedä. Esimerkiksi JYP haki Porista voiton kun sitä vähiten osasi odottaa. Jos Tapparakin sattuisi pienellä onnella saamaan alkuun pari maalia, niin kaikki on mahdollista. Jos Tappara pystyy esittämään edes lähelle samanlaista peliä kuin eilen, niin voitto on mielestäni ihan mahdollinen. Toki helpommin sanottu kuin tehty.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitähän siihenkin sanois, kun Tapparan kannattajat syyttää/haukkuu tuomareita vaikka ainoaa omaa maalia edelsi metrin paitsio jota ei vihelletty. No eihän tää nyt eka kerta ole kun Tampereen suunnalta tulee tuomareista valitusta, meinaan tässä finaalisarjassa.
 
Mitähän siihenkin sanois, kun Tapparan kannattajat syyttää/haukkuu tuomareita kun ainoaa omaa maalia edelsi metrin paitsio jota ei vihelletty. No eihän tää nyt eka kerta ole kun Tampereen suunnalta tulee tuomareista valitusta, meinaan tässä finaalisarjassa.
Kokeile "ymmärrän. Linjatuomarithan ei vihellä tai jätä viheltämättä rangaistuksia. Sovitaan, että linjurit oli Tapparan puolella ja päätuomarit Ässien."
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kokeile "ymmärrän. Linjatuomarithan ei vihellä tai jätä viheltämättä rangaistuksia. Sovitaan, että linjurit oli Tapparan puolella ja päätuomarit Ässien."

Sovitaan näin sitten jos se sinun oloasi helpottaa. Kumpikaan ei eilen kärsinyt tai hyötynyt tuomareista vaan puhalsivat ihan hyvin joten itkut Tampereelta on aika kummallisia.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Kokeile "ymmärrän. Linjatuomarithan ei vihellä tai jätä viheltämättä rangaistuksia. Sovitaan, että linjurit oli Tapparan puolella ja päätuomarit Ässien."

Miksei Rautakorpi purnaa Sammalkankaan saamaa jäähyä jatkoilla, olipahan hupaisa ja otteluun kuulumaton vihellys, kun miettii mitä roikkumista sallittiin jatkoerissä ylipäätään. Hallissa oli lähellä muutama asiallinen Tappara-fani ja he ihmettelivät miksei Tapparalle uskalleta antaa mistään jäähyjä vaikka parhaiten haastaneiden Brodinin ja Armian selässä roikkui joku koko ajan. Miksi Jatkoaikaan kirjoittaa pelkästään nämä Rautakorven aivopesemät "vittupaskatuomari -huutelijat". On surullista että tuollaisen spektaakkelin jälkeen otteluketju täyttyy pelkästään yhtä-kahta jäähyä tai rikettä koskevaan vänkäämiseen.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Kokeile "ymmärrän. Linjatuomarithan ei vihellä tai jätä viheltämättä rangaistuksia. Sovitaan, että linjurit oli Tapparan puolella ja päätuomarit Ässien."

No, kyllä siinä jäi Mäntylän jäähyn aikana pomminselvä Heshkan kampitus hyökkäyssinisellä puhaltamatta. Ja tosiaan saitte sen paitsiomaalinkin, joten turhaa kitinää.
 

Tuamas

Jäsen
Niin, tuomarit ovat tässä sarjassa olleet loistavia.

Muutama kyseenalainen vihellys puolin ja toisin, mutta kokonaislinja on pääosin säilynyt ja "pojat ovat saaneet pelata".

Pakko antaa krediittiä, jopa aiemmin liigatuomareiden pahimpana pohjasakkana pitämäni Laaksosen Tomppa on ollut ihan hyvä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös