Anssi Löfman – seuraava suuri SaiPalainen?

  • 9 763
  • 19

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eiköhän ole vihdoin ja viimein aika avata ketju omalle pojalle. Tänään Löfman laukoi kauden kahdeksannen maalinsa ja sitä kautta sivuaa nyt omaa maaliennätystään ja liigasta on nyt pelattu vasta pieni siivu.

SaiPan omista riveistä ei ole vuosiin noussut kovinkaan suuria pisterohmuja, varsinkaan maalitykkejä, mutta nyt vaikuttaisi, että sellainen on syttynyt tähtitaivaalle Anssi Löfmanin muodossa. Löfman on toki jo useamman kauden ajan osoittanut potentiaalia, mutta homma ei ole ihan loksahtanut kohdilleen. Nyt vihdoin ja viimein se hetki lienee käsillä. Löfman muodostaa eittämättä tällä hetkellä SaiPan vaarallisimman kentän yhdessä kapteeni Kohon ja Jekimovsin kanssa.

SaiPalaisittain on kyllä syytä suureen iloon, kun omista kasvateista kehittyy todellisia vastuunkantajia. Se on hyvä signaali ja varmasti kannustaa monia nuoria kiekkoilijan alkuja ponnistelemaan, kun tietää, että keskeiseksi voimahahmoksi on saumoja. Tässä kohtaa juuri omat kasvatit on ihan ainutlaatuisen tärkeässä asemassa.

Löfmanista näillä otteilla tulee olemaan vielä huimasti iloa. Toivotaan ehjää loppukautta ja runsain mitoin maaleja!
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Täytyy varmaan tänne jotain kirjoittaa, kun tulin väärinymmärretyksi otteluseurantaketjussa ja muutama Lappeen urho pääsi kuittailemaan...

Anssi Löfmanilla tuntuu nyt tosiaan kulkevan ja maaleja tulee aivan solkenaan. Onko kyseessä sitten se läpimurtokausi vai yhden kauden suonenveto tyyliin Marko Luomala, siihen parhaiten osaa vastata varmaankin SaiPa-fanit. Olisiko Löfmanissa sitten ainesta Kimmo Koskenkorvamaiseen uraan eli tasaisesti tulee yli 10 maalin ja parhaimmillaaan lähes 20 maalin kausia vuodesta toiseen? Pienemmässä seurassa on helpompaa saada hyvien otteiden ansiosta enemmän vastuuta vaikka selässä ei lukisikaan EHT-pelaajan nimeä.

Löfman on ollut varmasti pirteimpiä SaiPalaisia tänä syksynä ja toivottavasti jatkaa samaan tahtiin läpi koko kauden!
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Ei kai Löfmanin pelissä ole mitään radikaalia muutosta tapahtunut, luistin on kulkenut ja fyysiikka on ollut kunnossa jo parin vuoden ajan. Tänä syksynä on vaan hyvien ketjukumppanien löytymisen ja pelisysteemin kohdalleen loksahtamisen kautta syntynyt enemmän maalipaikkoja, ja ketsuppipullon auettua Anssin onnistumisoprosenttikin on noussut mukavan korkealle. Jos ei ole ihan tyhjiin päässyt kiekkoa laittamaan, niin sitten on kiekko napsahdellut hyvällä itseluottamuksella maalin kattoon.

Anssin arvoa nostaa myös miehen monipuolisuus. Alkukausi meni hienosti sentterinä, ja Kaksosen loukkannuttua paikka vaihtui laitahyökkääjäksi ilman mitään ongelmaa. SaiPan kannalta on erityisen mukavaa että Anssi pelaa keltamustassa paidassa myös ensi kaudella.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lisääntyneen vastuun mukana olen ainakin itse pistänyt tällä kaudella merkille, että myös kiekonkäsittelytaito on hyvää luokkaa, parempaa mitä aikaisempina kausina. Ehkä sekin tulee kokemuksen myötä, mutta olettaisin, että Anssi on myös tätä treenannut.

Löfmanista on ainesta vaikka mihin SaiPa-paidassa. Vähän toisaalta alkaa pelottaa, että nämä hyvät otteet johtavat siihen, että mies pelaa jossain HPK:ssa ensi kaudella. Itse näkisin, että Anssi on SaiPan seuraava kapteeni Kohon jälkeen, käsittääkseni Löfman on myös johtajatyyppiä. Ainakin kaukalossa olevan ikuisen taisteluilmeen perusteella.
 

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itse näkisin, että Anssi on SaiPan seuraava kapteeni Kohon jälkeen, käsittääkseni Löfman on myös johtajatyyppiä. Ainakin kaukalossa olevan ikuisen taisteluilmeen perusteella.

Löfman on toiminut kapteenina A-junnuissa pelatessaan. Tämä tukee johtajatyyppi käsitystä.
 

benzin

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Arsenal, Oranje
Vähän toisaalta alkaa pelottaa, että nämä hyvät otteet johtavat siihen, että mies pelaa jossain HPK:ssa ensi kaudella.

Jokseenkin vaikea uskoa tuohon... jos otteet jatkuvat alkukauden kaltaisina, ennemmin pitäisin uhkana esim. Ruotsin liigaa, mahdollisesti jopa KHL:ää. Faktaahan itselläni ei ole, mutta luulisin Löfmania sen verran SaiPa-sydämiseksi, että muussa liigajoukkueessa ei ihan äkkiä pelaa ellei joltain HIFK:ltä tai Jokereilta tule ihan mottipäistä tarjousta.

Ja tuossa aiemmassa viestissä mainittuihin vertauksiin Luomalaan ja Koskenkorvaan, minusta kumpikaan ei ole kovin pätevä. Löfman on jo vuosikausia väläytellyt potentiaaliaan, joten yhden kauden ihmeeseen en usko, ja Koskenkorva taas ei ole liigassa pärjännyt kovin hyvin ikinä lukuunottamatta SaiPa-kauttaan. Löfmanista ainakin itse odotin että jo viime kaudella nousisi EHT-tasolle, mutta loukkaantumiset tai joku muu viivästytti kehitystä jonkun verran. Nyt mies näyttäisi vihdoin tehneen sen läpimurron, ja jopa vielä vahvemmin kuin odotin. Toivotaan että kausi jatkuisi Löfmanin osalta niin kuin on alkanutkin...
 

Steyer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jatkoaika HC, Colorado Avalanche
Anssista ei saa luopua!

Mä oon seurannu Löfmanin menoa viimeiset kolme vuotta hyvin tarkkaan ja arvostus henkilöä kohtaan on kasvanut koko ajan. Anssi on vieläkin hiomaton timantti, mutta muutosta parempaan on vihdoin alkanut tapahtumaan. Hänellä on edessään mahtava tulevaisuus ja toiveissa on, että hänestä saadaan seuraava ikisaipa joka lisää vaan yleistä kiinnostusta SaiPaa kohtaan!
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuskinpa, sillä Löfmanin sopimus SaiPan kanssa kattaa vielä ensi kaudenkin.

Katos perkelettä, muistin, että sitä jatkettiin vain vuodella viime kauden jälkeen. Mutta aivan helvetin hieno juttu, että kestää kevääseen 2013 asti. Tämä ja ensi kausi suurinpiirtein samaan malliin kuin alkukausi on mennyt, niin sitten taloustilanteen ehtyessä vähän pidempi ja rahakkaampi sopimus Anssille, jonka aikana hänestä tulisi sitten kapteeni.

Toisaalta, mikäli Koho päättää pelata koko loppu-uransakin SaiPassa, niin tietenkin kapteeninviitta on hänen harteillaan.

Kaiken kaikkiaan loistava tilanne, että joukkueesta löytyy sydämeltään SaiPalaisia johtajatyyppejä kuten nämä kaksi herraa. Vieläpä aitoja lappeenrantalaisia. Ok, Koho on Ketterän kasvatti, mutta muistan taannoisen haastattelun jossa mieheltä kysyttiin Ketterän mahdollisen (heh) liiganousun yhteydessä, että kumpaa seuraa mieluummin edustaisi. "Kyllä se keltapaita on" tuli kuin apteekin hyllyltä.
 

Jonzze

Jäsen
Suosikkijoukkue
PEPO, SaiPa
Anssista ei saa luopua!

Tuokin on mielenkiintoista nähdä, että jääkö Anssi SaiPaan, jos tahti jatkuu samanlaisena. Nyt jo 10 maalia tehtynä ja jos tahti on yhtä hyvää ensi kaudellakin, niin kyllähän se voi valitettavasti tarkoittaa Anssin lähtöä isompiin ympyröihin.
 

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuokin on mielenkiintoista nähdä, että jääkö Anssi SaiPaan, jos tahti jatkuu samanlaisena. Nyt jo 10 maalia tehtynä ja jos tahti on yhtä hyvää ensi kaudellakin, niin kyllähän se voi valitettavasti tarkoittaa Anssin lähtöä isompiin ympyröihin.

Rehellisesti sanottuna en usko Löfmanin pelaavan liigassa missään muussa joukkueessa kuin SaiPassa. Vaikuttaa periaatteen mieheltä ja seurauskollisuus voi hänelle merkitäkin jotain. Ehkä toiveajattelua, tai sitten ei. Jos tehokkuus jatkuu samanlaisena niin eiköhän Löfman ulkomaille tähyille ensi kauden jälkeen. Uusia tuulia ja kokemuksia. Mutta nautitaan nyt kun kaveri pelaa SaiPassa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pidän Löfmanin kohdalla ehkäpä KHL:aa todennäköisimpänä paikkana minne siirtyä jos tämä meininki jatkuu.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
11 maalia jo kasassa. On se hieno mies!

Lisää tulee ja paljon. Uskon myös, että kypärätemppu tullaan näkemään vielä tämän kauden aikana, sanokaa minun sanoneen.
 

fourtyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nostetaas tätä taas tapetille.

Nyt nähneenä pari harjoitusmatsia Löpöltä uskaltaisin sanoa, että tämä on se kausi kun Anssi lyö itsensä läpi. Okei, kyseessä on vasta harjoitusmatseja, mutta kyllähän näistä jotain osviittaa voi vedellä. Nätisti lähtee kyllä tuo laukaus, pari upeaa maalia kotiturnauksessa ja tehot 3+1 pariin matsiin. Toivotaan että Anssi pysyy ehjänä, ja loukkaantumiset ovat nyt takanapäin.
 

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nätisti lähtee kyllä tuo laukaus, pari upeaa maalia kotiturnauksessa ja tehot 3+1 pariin matsiin. Toivotaan että Anssi pysyy ehjänä, ja loukkaantumiset ovat nyt takanapäin.

Jep, onhan se jo selvää, että ilman loukkaantumisia Löfman tulee tekemään läpimurron liigan eliittiiin. Jos terveenä pääsee pelaamaan niin 30 pistettä on lähes selviö. Siinä vauhdissa oltin jo viime kaudelle ennen vittumaista kylkivammaa. Ranne on hyvin tulinen, motivaatio puolustamiseen on tapissaan ja ratkaisemisen pelko ei ole ongelmana. Mark Lee saa tosissaan taistella paikastaan ykkösen sentterinä. Löfman toki pystyy pelaamaan myös laidassa, kuten myös Lee, joten mielenkiintoista nähdä millaisessa kokoonpanossa lähdetaan runkosarjan avaukseen.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Yksittäisistä pelaajista ehdottomasti tärkein tämän kauden SaiPassa. Se kovin juttu Löfmanissa kiekkoilijana on se, että hän tekee ketjukavereistaan parempia. Mitä nyt Löfmanin pelejä on tullut tässä seurattua vuosien varrella, niin se on nimenomaan ollut Anssi, joka on toiminut aina kulloisenkin ketjun dynamona.
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oli kyllä ilo nähdä Löfmanin pelaamista. Peli-ilo ja rohkeus kiekon kanssa sekä aktiivinen puolustuspäässä pelaaminen...upeaa! Sitten vielä tehot 3+1 kahteen peliin.
Olen aHabin kanssa ihan samaa mieltä, että Löfman tekee ketjukavereistaan perempia. Se näkyi mm. Giliatin otteista. Muutos Sibir pelistä Pelsu peliin oli aika selkeä.
Jos/kun tämä on se kausi kun Löfman saa pelata ehjän kauden, niin voipi lopputulos olla aika mukava hänen itsensä kuin joukkueenkin kannalta.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Kiitos ja hei Anssille. Ei tullut seuraavaa suurta SaiPalaista ainakaan tällä erää, seuraavat kaksi kautta menevät Jyväskylässä. Toivottavasti sieltä käy tie nopeasti vielä isompiin ympyröihin.
 

Nötkötti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiitos ja hei Anssille. Ei tullut seuraavaa suurta SaiPalaista ainakaan tällä erää, seuraavat kaksi kautta menevät Jyväskylässä. Toivottavasti sieltä käy tie nopeasti vielä isompiin ympyröihin.

Kyllä Anssista vielä suuri saipalainen/SaiPalainen tulee.

Nyt vaan pari kautta tai vähemmän JYP:issä ja sitten suuriin ympyröihin ja voidaan jälleen olla ylpeä yhdestä kasvatista maailmalla.

Minä uskon siihen että Anssin taival kiekon parissa alkoi SaiPasta ja se myös päättyy SaiPaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös