HIFK peliesitykset kaudella 2012-2013

  • 933 178
  • 3 115

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Tappara pelaa alivoimaansa huomattavasti aktiivísemmin ja ylempää, häiriten nimenomaan IFK:n kiekonsiirtelyä ja laukauksia pakeilta,

Tässä onkin nimenomaan se ongelma meidän YV:ssä. Viivalta ei uskalleta laukoa koska kiekon osuessa peittävään hyökkään lähtee paha vastaisku ja koska meillä ei juurikaan ole jalkoja on läpiajo aika todennäköinen.
Sitten on koitettu pelata Tapparan maalista katsottuna vasemmalla laidalla, mutta kun Rightin pelaajia ei oikein tunnu löytyvän YVhen (Okei P4 on mutta ei oikein koskaan siinä keskellä vapaana), niin eihän siitä oikein ole tullut sitä kuuluisaa lasta eikä vielä kuuluisempaa paskaa.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Tässä onkin nimenomaan se ongelma meidän YV:ssä. Viivalta ei uskalleta laukoa koska kiekon osuessa peittävään hyökkään lähtee paha vastaisku ja koska meillä ei juurikaan ole jalkoja on läpiajo aika todennäköinen.

On se kumma, jos ei osata ensimmäisestä blokkaajasta vetää ohitse. Sitten kyllä pelataan ihan väärää sarjaa. Kiekkoa ei saa vetää päin ensimmäistä vastustajaa, ikinä. Tämän tietää kyllä jo c-juniorikin. Ja selvennetään vielä, että kyllä sen meidän edustuskin tietää. Tappara pelaa hyvää alivoimaa, joka sulkee linjat, sitten kiekko seisoo ja sitten se osuu ensimmäiseen vastustajaan. Se on lähinnä Tapparan hyvyyttä ja tietysti myös meidän ylivoiman huonoutta. Nyt ylivoimapeliin pitää saada paljon enemmän liikettä, niin miehien kuin kiekon osalta. Tämä menee aivan Tapparan suunnitelman mukaan. Ei tuo Tapparan alivoima nyt niin hyvää ole, ettei sitä voisi murtaa.

Maalinedustat samalla tavalla Tampereella kuin eilen ja erikoistilanteisiin yksinkertaisuutta sekä liikettä. Tämä sarja voidaan kyllä vielä kääntää.
 

LP#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tosiaan, kun YV ei ole ottanut tuulta alleen ja kokonaiset 0 maalia ollaan pystytty Tapparaa vastaan värkkäämään, ei juuri menetettävää ole eli kaikki kokeiluun, jos edes yksi saataisiin sudittua. Itse voisin lähteä kasaamaan seuraavanlaista ykkönyrkkiä YVn. Itse hakisin yhdellä pakilla (Söde), kiekkotaitavia kavereita (MaG, Hannula, Eriksson) ja kova maalinedustappelija Metsolan eteen (Simo). On periaatteessa ihan sama mihin alalle hyökkäysaluetta paine sijoittuu, niin aina riittää käsiä toimittaa kiekkoa vapaalle ja maalille sekä ratkaisuvoimaa löytyy. Jockelta löytyy täydet puolustusvalmiudet purkutilanteissa.

YV1
Viivaan: Söderholm
Playmaker: Granlund-Hannula
Ylämies AV-neliön keskellä, Söden back-up: Eriksson
Maalinedus: Liivik (/Perrault)

Kakkos YVn voisin lähteä rohkeasti kokeilemalla 4.ketjuamme. Mestaruuskaudella KJ silloin tällöin päästi N-L-P:n irti heti ykkös YVn perään ja peli oli mallikasta ja vaarallisia tilanteita luotiin liukuhihnalta. Suurimpana etuna pidän nelosvitjan vääntäessä YVtä yllätyksellisyyden, Sailio saattaa yks-kaks heittää kulmasta tsipin taistelualueelle, jossa pomppu-sisään, pomppu-ulos tulee hyvin esiin, näin esimerkkinä. Toisena pitäisin vahvuutena, että tällä ketjulla löytyy helevtisti laukaisuvoimaa, Kilpuri on pelannut YV-viivaa ennenkin, kaikki tietää Kiben vahvuuden, change2change Töykkälän kanssa kun haluaa ottaa löysät pois ja nousta maalille. Melartilla on tykki joka laulaa ehkä koviten tässä liigassa, Sailiolla ja Talajalla on helvetin hyvät skodet. Tässä ketjussa nimenomaan painotetaan laukauksia ja sota-alueella painimista. Irtokiekko viivaan ja taas toimitus maalille.

YV2
Viivaan: Kuhta-Melart (/Klubertanz)
Playmaker: Töykkälä-Talaja
Maalinedus:Sailio
 

Siim72

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L.A. Kings
Melartilla on tykki joka laulaa ehkä koviten tässä liigassa

Niin, kovahan Ilun skode on, sitä ei voi kiistää. Ongelmat YV:ssä tulevat siinä, että Melartilla kuitenkin kestää se latailu aika pitkään. Mielummin kiekko maalille nopeasti suoraan syötöstä kuin saatanan kovaa kärkikarvaajaan/plekseihin/veskan rintaan. Toki kun Melartin veto osuu kohdalleen niin pahoja paikkoja on vastustajalle tiedossa. Mielummin näkisin YV:llä Södeä tai Varakasta (Järventie) jotka pystyvät toimittamaan kiekon eteenpäin huomattavasti Melartia nopeammin. Myönnän kuitenkin, että eipä tuo noilla mainitsemillani äijillä ole kaksisesti mennyt nyt play-offeissa..
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Niin, kovahan Ilun skode on, sitä ei voi kiistää. Ongelmat YV:ssä tulevat siinä, että Melartilla kuitenkin kestää se latailu aika pitkään. Mielummin kiekko maalille nopeasti suoraan syötöstä kuin saatanan kovaa kärkikarvaajaan/plekseihin/veskan rintaan.

Tässähän meidän oma Klubitanssijamme on elementissään. Suurin osa hänen syöttöpisteistään on tullut juuri näistä maalille toimitetuista kiekoista, joista sitten hyökkääjät sohivat irtopalat sisään.

Tilastollisesti katsoen IFK tulee luultavasti seuraavassa matsissa tekemään ylivoimamaalin. Eihän tuo YV ole Summasen aikana ollut mitään kaunista (lähinnä tuskaista) katsottavaa, mutta silti se tuottaa maalin silloin tällöin. Huomattava osa YV-maaleista tulee suorista hyökkäyksistä (ei pitkän pyörityksen päätteeksi) ja näitä myös IFK on viljellyt. Tappara on aika hyvin nuo lukenut pois, mutta jossain vaiheessa ote herpaantuu ja silloin pitää iskeä.

Ajatelkaa, jos IFK:n YV-tehokkuus olisi yhtä murhaavaa, kuin Tapparan. Oltaisiin varmaan otteluvoitoissa vähintään tasoissa?

EDIT: Sen verran lisättäkööt, että vastapainona Klubertanz on järisyttävän huono pitämään viivaa. Rännikiekot menee omaan päähän kahdeksan kertaa kymmenestä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ylivoiman suurin ongelma on tällä hetkellä Eriksson. Aina kun tämä ruotsalainen saa kiekon niin pyöritys pysähtyy ja kiekko alkaa elämään tällä ja syöttö onkin sit sen mukainen. Playmaikkerin paikalle ( oikeaan laitaan ) pitäisi laittaa Makke jolla on ehdottomasti joukkueen parhaat kädet. Klubertanzin ja Söden pitäisi olla koko ajan valmiina laukomaan one-timereita sisään eli Söde oikealla puolella ja Klubi vasemmalla.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Köyhän miehen Raipe

Erikssonilla on usein aikaa ja tilaa B-pisteen kaarella, koska Tapparan av-pelaajat tietävät, ettei mies lauo. Summasena vaatisin E-sonnia edes joskus tulittamaan noista paikoista, eihän se kai mikään totaalinallipyssy ole. Samalla manselaiset joutuisivat antaman tilaa muualta.

Ja tosiaan jos on hyökkääjistä pulaa, niin ei muuta kuin lihaa ketjuihin puolustajista. Aiemmin jo esiinnostetut Melart tai Varakas sopisivat oikein hyvin Hucko-rooliin.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Varakas sopisi hyökkääjäksi jo ihan siitäkin syystä, että Vito ei osaa pätkääkään puolustaa. Hän on "hyökkäävä pakki", jonka avut eivät tosiaankaan ole puolustuspelissä. Sinne vaan vaikka Liivikin paikalle ja urku auki.

Seuraava peli hoidetaan, torstaina himassa hoituu myös ja lauantaina sarja poikki. Näin mä sen näen.
 

Hombre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Die Mannschaft , Olli Jokinen
Seuraava peli hoidetaan, torstaina himassa hoituu myös ja lauantaina sarja poikki. Näin mä sen näen.

Mahtavasti nähty, pidän näkemästäsi. Itse en vielä noin pitkälle näe, mutta jos tänään voitetaan, niin sitten näen jo game7.

Tänään vaan samalla taklauspelillä hämmentämään ja mikäli ei loukkaantuneista tule takaisin ketään, niin ehdottomasti täällä jo puhuttu varakas hyökkäykseen. Saisi ainakin rauhallisimmin mielin katsoa peliä, kun varakas ei ole oman maalin takana juonimassa hyökkäykseen lähtevää syöttöä. Tulis nyt perkele edes se tilasto yv-maali tänään.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Tänään pelin kuva täytyy olla, että haetaan taklauksia nimenomaan Tapparan puolustajiin pienellä riskilläkin, Tapparan avauspeli pitää saada sekaisin. Se homma toimi hyvin kotona, mutta nyt hieman vaikeutuu kun kaukalon koko muuttuu. Ortion hoidettava mahdolliset vastaiskut täydellisesti.

Jos tänään pystytään voittamaan niin kyllä game 7 on aika lähellä. Silloin on varmaa, että monentum on siirtynyt meille. Tärkein asia on, että IFK pelaa omalla identiteellään kuin maanantaina. Ihan sama vaikka läikkyisi yli, mutta IFK:n pelin kuva on palutettava sille tasolle mitä se vaakuna rinnassa kuvastaa ja koko kauden aikana vasta maanataina näin sitä kuuluisaa IFK sydäntä. Katsokaa vaikka Kuhdan tuuletus maalin jälkeen..
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Hakaskutsissa on myös huono jää, joten taklauspeli ja aktiivinen karvaaminen saattaa olla hyvinkin kuluttavaa. Ei voi ehkä yhtä aggressiivisesti mennä joka tilanteeseen, niin kuin Nordiksella maanantaina. Himmailuunkaan ei ole varaa, koska Tapparalle ei voi antaa aikaa ja tilaa, koska muuten jyräävät alueelle alvariinsa. Boksista pitää pysyä pois, se on sanomattakin selvää, koska HIFK:n alivoima ei päätä huimaa ja sitävastoin Tapparan ylivoima pelottavan tehokasta.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Tänään on ihan selvästi peli. Aikamoinen kulminaatiopiste, jos tänään väännetään voitto. Sopivasti on panostakin matsissa. Vain voitto kelpaa kauden jatkoon. Hienoa.

Hakaskutsissa on myös huono jää, joten
ja aktiivinen karvaaminen saattaa olla hyvinkin kuluttavaa. Ei voi ehkä yhtä aggressiivisesti mennä joka tilanteeseen, niin kuin Nordiksella maanantaina.

Heh, ei se nyt niin huono ole, että oikeasti estäisi yhtään mitään.

Jos on kylliksi tahtoa, niin ei siellä tarvitse olla edes jäätä ja kaukalossa pystyy karvaamaan aktiivisesti :)
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Heh, ei se nyt niin huono ole, että oikeasti estäisi yhtään mitään.

On se, ihan perunapeltoa erien loppupuolella. Sama se on jossain Nordiksella, jos jääkoneisto ei ole täydellä teholla, jää menee todella nopeasti huonoon kuntoon.

Olet oikeassa, tänään mitataan joukkueen todellinen tahtotaso, koska vakio kokoonpanon poissaolijoita taitaa olla ihan riittävästi.
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Nyt Tuukka vielä pois pelistä. Eli Tuukkaan nyt puhdas sääntöjenmukainen läpitaklaus, kiitos. Ja sen homasin, että Tuukka on merkattu mies. Pommi tulee heti kun on paikka. Tuukkaa olisi jo ekasta pelistä lähtien pitänyt taklata läpi. Miksikö? No siksi, että Tuukka saisi mitä on tilannut.

En siis ilakoi loukkaantumisista, Connoly loukkaantui huonoa tuuriaan ja Ilari veti puhtaan niitin Schaschschaan.

Hyvältä näyttää...oi kun ois nyt niitä jalkoja.

Pelkään, että Perrault ottaa seuraavaksi tyhmän penalttin, niin rajoila mennään.
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Todistus;

Asteikko 1-10

Perrault 3 Tarviiko perustella?
Kuhta 6 Kiitos Kimmo
Eriksson 6 Kultakypärä ja arvosana kuusi ! Pelaajaa kohtaan nousi inho
Granlund 6+ Piti olla läpimurtokausi mutta ei
Sailio 7- Miinus puukäsistä
Peltonen 6+ Oli parantamassa ja olis tarvittu
Talaja 6 Samaa settiä niinkuin moni muu, yksipuolinen
Leinonen 7 Hyvä liike
Somervuori 6+ Hyytyi tärkeimmissä peleissä
Luttinen 5 Odotin floppia ja sain sellaisen
Åsten 5 Kutonen tai viisi, ihan sama
Töykkälä 6 Mitäänsanomaton kausi
Nykopp 6 Väläytteli, peli hajosi kun letti lähti
Piiparinen 4 Pelasi playoffseja, mitä ihmettä?
Liivik 6+ Playoffsit pelasti vitoselta
Pakarinen 6+ Odotin vielä pikkaisen kovempaa
Elkins 7- Miinus tulee antifyysisyydestä ja jäätymisestä ratkaisupelissä
Perreault 8 Pehmeät kädet #85
O´Sullivan 4+ Plussa viihdearvosta ja vedosta. Asennevammaisin ikinä
Norja 7 Ei moitittavaa, hoiti minkä pitikin
Ortio 8+ Lähellä ysiä. Piti pystyssä ja pisteissä kiinni
Varakas 5 Hosu ja kämmäili, välillä hyvä. Missä avojääpommit?
Kurvinen 6 Olisipa saanut maalin niin olisi seiskan saanut;)
Söderholm 6+ Hieno pakki, syttyi ratkaisupeleihin
Jokela 6- Onko kutonen liian hyvä?
Melart 7- Laukauksiin osoite, virheet pois niin olisi kasin pakki
Silfver 5- Ei ole liigatason pakki
Salmi 5 Täytemies
Klubertanz 6 Ei ollut viivapeloite, saisi lämätä enemmän. Välillä huikea
Järventie 5 Oli kova pettymys, pehmeä
Robidas 6 Kävi pitämässä kuntoa yllä
Tuohilampi 5 EOS
Petrell 5- Vaikka tykkäänkin niin nyt oli aivan pihalla
Redenbach 5- Älä enään koskaan tule meille. Antifyysinen valittaja

Pistekeskiarvo: 5,8

Lopuksi annan arvon JA kollegoille arvosanaksi 9, kipinäväijy oli koko kauden parasta antia, siitä kiitos kaikille ! Oltiin taas joukkuetta parempia.

Luotan Summaseen, hänellä on iso rooli joukkueen kasaamisessa myöskin. Kuittaamatta jättämiset ja taklauksien vähyys jäivät harmittamaan. Seura ottanee opiksi, se tässä on parasta.

Seuran päättävät tahot tiedostavat kyllä, että joukkue oli huonosti kasattu, tästä olen heidän kanssaan jutellut. SBA-tapauksessa tehtiin päätös, ettei sitä kosteta koska mediamylläkkä ja negatiivinen julkisuus olisi ollut liian kova.
Ruudun polvenvääntämis yritykset kahdelta meidän pelaajalta ja muut koiruudet painavat myös tahoilla niin paljon, etten usko että Ruutu koskaan milloinkaan tulee olemaan meidän jengissä missään roolissa. Tätä myös toivon itsekin.

P.S. Katsoin Lukko-narrit eilen. Jännitti Lukon puolesta enemmän kuin meidän oma viimeinen peli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös