Ässien ensikauden sijoitus?

  • 5 468
  • 31

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Koska näyttäviä hankintoja ei ole eikä kai tulekaan tullaan Ässät ennakkoarvioissa ennustamaan viimeiseksi.Tähän on henkisesti valmistauduttava.

Plussaksi ja ainoaksi kovaksi sellaiseksi tullaan arvioimaan Lankku.Puolustus on kankea ja hidas arvion mukaan kuten ennenkin.Sorokin ja nuoremmat pakit voivat muuttaa kuvaa todellisuudessa.Oppihan sitä paitsi Ojanenkin luistelemaan yli kolmekymppisenä.

Hyökkäyksessä havaitaan olevan vanhoja liikaa.Kuka tekee maalit kun sitä ykkösketjua ei sitten tullutkaan,siis uusina hankintoina.

Jatkuvuus on kova plussa jos valmennus on ajan tasalla ja miksei olisi kun jatkuvuus oli nimen omaan sen toive.

Kovako on Ilves??Saipa ja pelicans on tehnyt muutaman näyttävän hankinnan joita tullaan hehkuttamaan.Lukko on saatava jäämään taakse edellisten lisäksi.Jyppi on kaiken järjen mukaan heikentynyt.Lisäksi yksi joukkue tyrii kautensa totaalisesti ns. suurista joukkueista.Siihen onkin hyvät edellytykset kun valmentajia ja pelaajia on vaihtunut.

Näkisin maksimisijoituksena edellisen analyysin perusteella sijat 7.-8.Kuutonen olisi unelma sillä pääsisi suoraan jatkoon.

Jos sijaa 10. ei tule on totaalinen paskakausi taas tosiasia.

Talouden parantuminen,poliisin etääntyminen oven takaa ja verottajan vaatimusten torjuminen antavat kuitenkin lujaa uskoa tulevaisuuteen.Joskus se vielä realisoituu tuloksissakin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mikä tekee joukkeesta hyvän ??

Täällä kaipaillaan "kovia" nimiä ratkomaan pelejä, mutta unohdetaan että jääkiekkoa voidaan pelata monella tavalla. On aivan selvää että Jokereiden kaltainen huippujoukkue, jolla on varaa ostaa huippuja kolmeen ketjuun on liigan huipulla varmasti, mutta pieni joukkue joka ostaa yhden tai kaksi huippua ei välttämättä ole. Tämän päivän jääkiekko on eräänlaista shakkia, jossa valmentajat siirtelevät pelaajia tietyn systeemin mukaan. Itse olen kokoajan korostanut pelisysteemin merkitystä Ässien kohdalla. Jos mietitte viime vuoden Jyppiä tai kahden vuoden takaista Pelicansia, ette voi väittää niiden olleen yhden tai kahden huipun varassa. Molemmilla oli hyvä valmentaja, joka harjoitti joukkueen huippu kuntoon ja loi sellaisen pelisysteemin jolla menestyttiin. Lisäksi joukkue koottiin siten että se noudatti systeemiä. Toisenlaisia esimerkkejä on monia viime kaudellakin, Lukon joukkueen olisi pitänyt olla pleijareissa, Saipa luotti Machuldaan, Ilves Helmiseen tai miettikää HIFK:n tähtiä
Itse veikkaan että Ässät taistelee sijoista 6 - 8. Sijoilla 1 - 5 ovat Jokerit, HIFK, Blues, HPK ja Kärpät, sijoilla 6 - 9 ovat Lukko, Ässät, TPS ja Tappara. Pelicans, Ilves, Jyp ja Saipa jakavat loput sijat. Eli Ässien taakse jäisivät varmuudella Pelicans, Ilves, Jyp ja Saipa, miksi ?
En luota Hirvosen taitoihin pennin vertaa ja jos katsoo Pelicansien ratkaisijoita niin ovat varsinaisia taiteilijoita ( Kauppila, Toporowski ja Mäkiahoa ) ja räjähdysalttiita, lisäksi joukkueelta puuttuu maalivahti, joka voittaa koko kauden. Ilveksen uusi valmentaja Sykora ja Ilveksen vanha kaarti joutuvat törmäyskurssille ( vrt. Lukko aikanaan ). Jypiltä taas vietiin Perrin ja Clubna, tuntuu varmasti. Saipassa taas en usko materiaaliin ja Jamo on jo vanha, paikat ei kestä.
Omasta ryhmästä uskon että Lukko jää varmasti taakse, luultavasti myös Tappara.
Nämä spekulaatiot ovat kivoja ja aina tietysti asioita katsoo oman joukkueen kannalta, mutta miten muuten fanin pitäisi ? En usko Ässien mestaruuteen, mutta haluan silti katsoa asioita Ässien kannalta, olenhan Ässä fani, TosiFani, miksi haukkuisin aaa:n tapaan joukkuetta joka ei ole pelannut vielä peliäkään, kausi on pitkä. Olennaista tässä viestissä on se ettei Ässien kannattanut hankkia esim. Vujtekia, koska hän ei sovi tämän hetken Ässien pelityyliin. Meidän pitää uskoa vain siihen että Ässät kehittyy ja ottaa kymmenen lisä pistettä viime vuoteen verrattuna ja on pleijareissa.
 

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Mikä tekee joukkeesta hyvän ??

Viestin lähetti TosiFani
Nämä spekulaatiot ovat kivoja ja aina tietysti asioita katsoo oman joukkueen kannalta, mutta miten muuten fanin pitäisi ? En usko Ässien mestaruuteen, mutta haluan silti katsoa asioita Ässien kannalta, olenhan Ässä fani, TosiFani, miksi haukkuisin aaa:n tapaan joukkuetta joka ei ole pelannut vielä peliäkään, kausi on pitkä. Olennaista tässä viestissä on se ettei Ässien kannattanut hankkia esim. Vujtekia, koska hän ei sovi tämän hetken Ässien pelityyliin. Meidän pitää uskoa vain siihen että Ässät kehittyy ja ottaa kymmenen lisä pistettä viime vuoteen verrattuna ja on pleijareissa.
Et itsekkään usko tuota, ettei Vujtekia kannatanut hankkia. Miten niin Vujtek ei sopisi pelityyliin? Muutenkin Ässillä on aika vähän kiekollista taitoa hyökkäyksessä. MIELESTÄNI järjetön kommentti, mutta minullahan on tunnetusti täysin erillainen käsitys jääkiekiekosta kuin useimmilla Ässäfaneilla...
 

tonir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämän piti olla quote Tosifanin viestille:


Olen lähes täysin samaa mieltä. Tuntuu että täälläkin osa Ässä-faneista haukkuu joukkueen jo valmiiksi vaikka ei edes ensimmäistä harjotuspeliä ole vielä pelattu. Pelaajat haukutaan huonoiksi jo tässä vaiheessa eikä mihinkään olla tyytyväisiä. Odotetaan että Tami hankkii tänne Nurmiset, Holdenit ja Varikset mikä oli jo alunperinkin lähes mahdoton asia että kaikki noista olis Ässiin tullu. Vaikka talous nyt onkin kohenemaan päin niin silti täytyy ymmärtää fakta että ei Ässillä vielä tällä kaudella ainakaan ja tuskin vielä pariin kauteen ole varaa samanlaisiin hankintoihin kun esim. Kärpillä ja HPK:lla tietenkin suurseurat mukaanlukien.

Se että Tamminen on julkisuuteen puhunut kaikenlaista ja kertonut nimiäkin niin se nyt taisi vaan olla markkinointia. Odotukset näytti monella nousevan heti ja alettiin vaatimaan kovia nimiä ja jos niitä ei tullut niin kauhea kitinä.

Itsekin kyllä olen pettynyt esim. siihen että ykkössentteriksi hankittiin Bergeron eikä jotain vähän nuorempaa jolla olis vielä ollut näytön haluja NHL:llään päin mutta toisaalta en halua tuomita ja puukottaa Bergeronia selkään vielä tässä vaiheessa koska tuskin mies mikään surkimus noilla pistemäärillä on vaikka nyt onkin pelannut alemmilla tasoilla. No sitten sen näkee.

Nuo Tosifanin arviot sarjasijoituksista meni aika nappiin mun mielipiteiden kanssa...
 

Tarik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, St. Louis Blues
No niin, nyt kun mieli on moneen kertaan muuttunut ja muista joukkueista on lähtenyt avainpelaajia, niin Ässien mahdollisuudet nousevat. Kärpillä ei ole tällä hetkellä kovia nimiä, kuten ei Ässilläkään, mutta jos Kärpät ei pysty hankkimaan korvaajia lähtijöiden tilalle, niin Ässät ja Kärpät tulevat taistelemaan samoista sijoista.

Jyp myös heikkeni Pihlmanin ja Perrinin lähdön myötä. Näillä näkymin myös Jyp on jäämässä Ässien taakse. Pelicansillakaan ei kovin vahvaa ryhmää ole kasassa Kauppilaa ja Toporowskia lukuunottamatta. Maalivahdit eivät kuitenkaan ole mitään huippuja, joten jälleen yksi Ässien takana.

Saipan joukkue on kysymysmerkki. Mikä on Myllyksen taso? Jaksaako vanha mies vielä? Kestääkö Sachlin selkä? Joukkue ei ole ainakaan paperilla mielestäni Ässiä vahvempi, joten Ässät ohi.

Sitten Ilves. Ulkomaanavut ainakin meikäläiselle tuntemattomia, onko heistä ratkaisijoiksi? Jaksaako Raimo vielä? En usko, että Ilveskään tulee olemaan kovin vahva Ässiin verrattuna.

And finally.... Lukko. Lukolla on vahva ykkösketju ja yksi kova pakkipari. Alkaako joukkue taas puristaa mailaa kun ratkaisupelit lähestyvät? Pystyykö Tähtinen tekemään yli 30 pistettä?

Tässä siis Ässien päävastustajat, tosin Kärpät saattaa vielä vahvistua ja nousta paperilla kovaksi ryhmäksi, mutta näillä näkymin kuuluu tähän ryhmään. Jos nämä kaikki joukkueet jäävät Ässien taakse, sijoitus on silloin kahdeksas. Tätä arviota ei kannata verrata tuohon sarjataulukonveikkausketjuun, koska niin kuin sanoin, mielipide on muuttunut moneen kertaan ja tässä tämänkertainen. Toivottavasti tämä ei enää muutu!
 

Wince

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja TPS!
Saapas nähdä miten pärjää myös kovasti nuorentunut Jokerit. Ei sielläkään niin kovin niitä nimimiehiä löydy, ennemminkin tuntemattomia nuorukaisia. Metropolit, Latvala, Helanen ovat pääasiassa ne kovimmat ja perässä tulevat sitten Jantuset, Vertalat ja Turuset... HIFK on myös vähän kysymysmerkki, menetettyään Santala, Zidlickyn, Pikkaraisen ja ehkä pian Tuomo Ruudunkin? On siellä joo Stathos, Kultanen, Karalahti ja... Häppölät, Qvistit ja muut tulee perässä... Tappara kuuluu vähän samaan kastiin Jokereiden kanssa...

Kovimpia tulee olemaan HPK, TPS ja...? Blueskin on kova, mutta ei ainakaan pakistolla hurmaa vielä.

Kyllä Ässät pystyy vaikka kärjessäkin käymään, mutta se on taas eri asia kuinka alas sieltä sitten tiputaan tai tiputaanko lainkaan?
*Toiveajattelua*

Noh, kaikilla on mihin vain mahdollisuudet. Ei ne kärki porukat aina liigan herrojakaan ole. Vertaus tämän vuoden NHL:n plauoffeista... Minnesota, kuka olisi uskonut että pääsee näin pitkälle? Anaheim, ei kukaan olisi uskonut finaali paikkaan?
Jos pitkälle pyritään, tarvitaan taistelutahtoa, hyvää joukkuehenkeä ja kovaa yrittämistä loppuun saakka!
 

Tompse

Jäsen
Ässien Tilanne

Niin, Ässien tilanne on muuttunut viimeisen muutaman päivän aikana huomattavasti paremmaksi. Monet huippupelaajat ansaitsevat palkkansa taalajäillä, mikä avittaa Ässiä huimasti ylöspäin. Ensi kaudella mennään pleijareihin se on lähes varmaa, kun vertailee joukkueita paperilla, se mitä ne ovat kentällä on eri asia. Ässien taaksehan jäävät Saipa,Lukko,Jyp ja Pelicans. Ässien rinnalla taistelevat lähinnä Hifk, Kärpät ja kovasti heikentynyt Hpk, ja Jokerit, blues ja tepsut on myös voitettavissa, joten kaikki on mahdollista. Positiivista Ajattelua!, sillä pärjää pitkälle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös