Puolivälierät 2013: Jukurit - LeKi

  • 8 252
  • 32

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
LeKi on ollut kyllä melkoinen pettymys tähän asti tässä sarjassa. Joukkueessa ei ole oikeastaan toiminut mikään. Toisaalta Jukurit on liikenteessä täysin eri ilmeellä kuin runkosarjan viimeisillä kierroksilla. Pelaajista oikein huokuu tahto tehdä maali, mitä ei perussarjan aikana vielä ollut. Maalipaikoista ei tule enää "puolittaisia hutaisuja sinnepäin", vaan nyt keskittyminen kestää paikoissa viimeiseen asti ja kiekko löytää tiensä usein sinne oikeaan osoitteeseen. Hyvärinen-Asplund-Partanen kolmikko nousi eilen esiin, mutta kaikki muutkin kentät toimivat ja maaleja/tekopaikkoja tulee tasaisesti. Jukurit on ehkä lyötävissä, jos joku pystyy kaikki neljä ketjua "jäädyttämään". LeKi ei ole ainakaan vielä pystynyt tähän yhdenkään ketjun kohdalla.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jukurit on ehkä lyötävissä, jos joku pystyy kaikki neljä ketjua "jäädyttämään". LeKi ei ole ainakaan vielä pystynyt tähän yhdenkään ketjun kohdalla.

Tässäpä onkin merkittävin ero toissakevääseen, jolloin joukkue kulki samoin voitosta voittoon, mutta kaatui kuitenkin lopulta ykkösketjun tuskastuttamiseen (ja varmaan pieneltä osin myös Törmäsen mediaheittoihin Kaitsun palaamisesta vielä oikealle tasolleen tms). Tänä vuonna ratkaisijarintama on niin laaja, etten usko (meidän jätkien pelipäällä ollessaan ja tuntuvathan ne nyt olevan. Tosin pakistolla piisaisi petrattavaa) minkään porukan pystyvän jäädyttämään kaikkien kenttien peliä ja samalla iskevän vaadittavia maaleja.
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Ilman mitään vittuilua tms niin mitä helvettiä tälläinen joukkue kuin LeKi ylipäätänsä tekee Mestiksessä?

Kuusi kautta Mestistä, viisi kertaa pudotuspeleissä. Sitä se Mestiksessä tekee, on näet urheilullisesti ansainnut paikkansa.

Ja se, että LeKi on ansainnut pudotuspelipaikkansa yksinomaan lainapelaajien kustannuksella on sekin aikamoista potaskaa. LeKi kuitenkin kaatoi muista pudotuspelijoukkueista runkosarjan lopulla ilman lainamiehiä esimerkiksi Peliitat ja Sportin Vaasassa noustuaan 3-1 tappioasemasta voittoon.

Talouden pyörittämiseen näillä yleisömäärillä sen sijaan löytyy vastaus lainapelaajista, sillä ilman yhteistyökuvioita LeKi ei Mestiksessä pelaisi.

Tosin esimerkiksi tällä kaudella Ilveksen kanssa tehty yhteistyösopimus on koitunut lähinnä haitaksi, sillä Ilveksessä komeilee viisikon verran LeKin pelaajia ja takaisin päin homma ei ole pelittänyt yhtä avuliaasti.

Mitä itse puolivälieräsarjaan tulee, ajattelin ennen sarjaa, että Kisan ongelmat ovat nimenomaan hyökkäyspään kiekollisessa pelaamisessa. Nyt on kuitenkin selvinnyt, että todellisuudessa tuolla yksinkertaisella hyökkäyspään pelaamisella oltaisiin esimerkiksi eilen pärjätty ihan mallikkaasti ja voitu jopa taistella voitosta, mutta sitten mentiin imuttelemaan omiin 11 häkkiä.

En tiedä, mikä Mikko Pätsin itseluottamuksessa tällä hetkellä viiraa, mutta mies ei saa juuri nyt kiinni vesimeloniakaan. Tähän päälle sitten pakittamaan 16 minuutin peliajalla joku Riku "viiden takaiskun aikana kentällä" Dufva niin avot.

Jos tänään oma pää vuotaa samaan tapaan, menee kymppi rikki jo toisessa erässä.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Kyllähän se on niin, että ainoa tapa tuoda mitään jännitystä tähän ottelusarjaan olisi uudet jaot. Peli on täysin yhtä maalia niin kauan kun Jukurijoukkuetta kiinnostaa vähääkään pelata, muutama näennäiskavennus ei sitä muuta suuntaan tai toiseen. Valmistautuminen ja asenne kasaan vielä kerran, sarja poikki Lempäälässä ja välieriä odottelemaan, siinä toive ensi viikolle.
 
Peli on täysin yhtä maalia niin kauan kun Jukurijoukkuetta kiinnostaa vähääkään pelata, muutama näennäiskavennus ei sitä muuta suuntaan tai toiseen. Valmistautuminen ja asenne kasaan vielä kerran, sarja poikki Lempäälässä ja välieriä odottelemaan, siinä toive ensi viikolle.

Näinhän se on.

Ensimmäisessä erässä Jukureita tänään kiinnosti pelata ja lyötiin 3-0 tauluun.
Toisessa erässäkin vielä luotiin paikkoja, mutta samanlainen tappamisen meininki kuin ensimmäisessä erässä, niin se puuttui. Tosin oli Pätsikin kyllä toisessa erässä mies paikallaan ja teki tukun tärkeitä torjuntoja, joita ilman peli olisi repsahtanut.
Kolmannessa erässä Jukurit sitten alkoikin jo vähän säästelemään ja LeKi pääsi sitä kautta vielä kaventamaan, mutta todellista hätää Jukureilla ei ollut missään vaiheessa.

Jos ihmeitä ei tapahdu, niin tiistaina Lempäälän pojille saadaan toivottaa hyvät kesälomat rantapallojen kera.
 
Niin siinä sitten kävi, että neljä ottelua riitti tässä sarjassa.

LeKi oli kyllä itselleni pettymys. Runkosarjan pelien perusteella olisi luullut, että LeKi olisi pystynyt edes kiusaamaan Jukureita, mutta tässä sarjassa se ei siihen pystynyt missään vaiheessa.

Sarjan käännekohtana pidän jo tuota avauskohtaamista.
Jos siinä LeKi olisi onnistunut pitämään ottelun tiukkana tai viemään jopa jatkoajalle, niin Lempäälässä olisi perjantaina nähty ihan eri tavalla taisteleva LeKi. Jukurit kuitenkin vei avauskohtaamisen 7-0 ja LeKin selkäranka, varsinkin maalivahtien osalta, koki valtavan kolauksen.

Toinen kohtaaminen olikin sitten aikamoista ilotulitusta Jukureiden osalta, jossa LeKin aseena pidetty maalivahtiosasto suli aivan täysin.

Kaksi viimeistä kohtaamista olivatkin sitten ne tasaisimmat, suurelta osin kyllä Mikko Pätsin vuoksi. Mies löysi jostain parissa ensimmäisessä kadoksissa olleen vireensä ja teki ajoittain huikeita torjuntoja. Herääminen tapahtui vain liian myöhään, koska muu joukkue oli jo lyöty aivan täysin noissa aiemmissa kohtaamisissa.

Ei kuitenkaan Jukureilta mitään pois. Vahvaa pelaamista kaikissa neljässä pelissä ja oli selkeästi parempi joukkue kaikilla osa-alueilla. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.
 

veekasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Niin siinä sitten kävi, että neljä ottelua riitti tässä sarjassa.
LeKi oli kyllä itselleni pettymys. Runkosarjan pelien perusteella olisi luullut, että LeKi olisi pystynyt edes kiusaamaan Jukureita, mutta tässä sarjassa se ei siihen pystynyt missään vaiheessa.

Mahtaakohan syynä olla se, että Leki oli aika erilainen rosteriltaan sarjan alussa. Eikös silloin pystytty kiusaamaan? Ja eiköhän sieltä vielä löydy joukkueita, jotka pystyy vähän edes laittamaan Jukureille hanttiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös