Lauris Darzins

  • 1 936
  • 5

Siirappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampabay Lightning, Kotiteollisuus
Avataampa tästä oma ketjunsa kun en löytänyt muutakaan paikkaa tälle viestille. Elikkäs Tänään Nashville Predators meni ja varasi Lukon junnuissa pelaavan Latvialais nuorukaisen 9 kierroksen varauksella numero 268.

Onnittelut täältä Laurille.

Pitkään jo näytti, ettei Raumalta varata ketään tänä vuonna, mutta onneksi täältäkin varattiin.

Itse odotin, että Lukosta Sami Torkki oltaisiin varattu, mutta meidän kannaltamme parempi näin. Saamme pitää pikku-token meillä myös ensikaudella.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kelpasihan sentään joku. Oli muuten näistä Lukossa pelanneista latvialaisjunnuista kolmas, joka varattiin. Juris Stals ja Janis Sprukts olivat edelliset, eli perinne jatkuu. Luulevat muuten varmaan tuolla rapakon takana kohta, että Lukko ei edes suomalainen joukkue olekaan kun siitä pelkkiä lättiä puhuvia varataan...

No, itsekin odotin Sami Torkin ja Teemu Normion varaamista jo tällä kaudella ja olen yllättynyt että he eivät vieläkään kelvanneet kellekään. Boris (vai kuka?) tuolla Sinikeltaisella Areenalla kertoi että Chicago olisi ollut Torkista kiinnostunutkin hiukan. Meidän Lukon kannattajien näkökulmasta katsottuna on tietenkin hyvä, että esim. Torkkia ei varattu, luulen että Toke olisi saattanut jopa hilpastakin koettamaan, mutta Token ja Normion kannalta on paskempi juttu. Ensi vuonna sitten uudestaan.

Janne Niskala ja Markku Tähtinen olivat hiinä ja hiinä, en heidän varaamistaan odottanutkaan joten heidän puolestaan en ole edes pettynyt. Ensi vuonna heilläkin on uusi yritys edessään.

Pakko on jorista ohi otsikon ja muita pelaajia käsitellä, kun itse Darzins on sen verran tuntematon juippi että edes Jääkiekkokirjasta ei löydy miehestä mitään mainintaa. Toivottavasti kumminkin tulee tutummaksi...
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
No minä odotin että Honkaheimo varattaisiin lugusta, muttei sitten kelvannut. Darzins oli pikkuinen yllätys minulle. Torkki on sellainen marginaalitapaus, eli varataan jos käyttöä löytyy heti seuraavaksi kaudeksi, tulevaisuutta varten varausta ei tehdä. Normiolla ja Niskalalla ei mielestäni ole mitään mahdollisuuksia edes varaukseen ellei jokin tykkikausi tule tulevaisuudessa ja silloin kyse on siitä että se käyttö on löydyttävä heti seuraavaksi kaudeksi, ettei käy niinkuin Tapparan Luomalle joka varattiin, muttei kaveria kiinnostanut lähteä eikä tuskin enää koskaan pääse NHL:ään

Ja odottiko joku oikeasti että markku-boy varattaisiin? Ei noilla otteilla... Jos loput pelit olisivat sujuneet kuten alun 10 matsia niin sitten. Tiedän kyllä että Dallas oli pojasta kovinkin kiinnostunut vielä kauden alussa, mutta ilmeisesti Niko Kapanen osoittautui arvokkaammaksi pelaajaksi eikä tarvetta yli-ikäiselle Suomalaiselle ollut.
 

senilix

Jäsen
Eipä tämäkään mielipide täällä suosionosoituksia nostata, mutta en voi olla kommentoimatta.

Minä puolestani olisin ollut kovasti paljon yllättynyt (siis iloisesti) mutta myös hämmästynyt, jos joku olisi Torkin ja/tai Normion varannut. Miksikö? Siksi, että kumpikaan ei kiekollisena ja pelillisesti ole mikään virtuoosi ja ryminäryhmään sopivia pelaajia - paljon kovempiakin naamoja - ovat Amerikan farmisarjat puolillaan. Ei siellä saanut peliaikaa Hannes Hyvönenkään, vaikka on isompi, "hullumpi" ja taitavampikin kuin nämä lukkolaiset.

Yleensäkin jääkiekko on mennyt merkilliseen suuntaan. Pelaajien keskikoko on kasvanut aika lailla, isot pojat ovat oppineet luistelemaan (muutaman vuosikymmenen takaisia pökkelöitä ei enää näe), rymistelijän pitää myös osata pelata (siis jos aikoo huipulle), taitopelaajien pitää pystyä kovaan peliin (tai ainakin heidän pitää olla niin kovaluonteisia, että kestävät sitä), hyvänkin kiekollisen pakin pitää osata myös puolustaa (kuten Nummelinin ja Kiprusoffin menestys Atlantin takana osoittaa)...

Eli sekä taitoa että kovuutta tarvitaan meidän kasvatuksessamme lisää. Pelaaja, jolla on vain toista ominaisuutta, ei voi odottaa pääsevänsä kovin pitkälle.

Lukkoon palatakseni - hieman odotin, että Otto Honkaheimo olisi varattu.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
No niin tuo Honkaheimo tosiaan jäi myös varaamatta. Mikä siinä muuten on, että Lukon pelaajien nimiä ei noihin scouttien papereihin oikein tunnu piirtyvän, näitä latvialaisia lukuunottamatta?

Noista Torkista ja Normiosta vielä sen verran, että ainahan heitä kannattaisi kokeilla. Siellä varataan niin paljon pelaajia, että pakostakin jokunen menee aina hukkaan, ja nimenomaan loppukierroksilla tänään olisin odottanut että joku olisi ainakin Token huutanut. Ikää hänelläkään ei paljon ole, 1978 syntynyt tyyppi joka tuskin olisi ollut ensimmäisenä vaatimassa yhden suunnan sopimusta. Ja taitavat ne tulokassopimukset olla aina kaksisuuntaisia, vai onko siinä joku ikäraja minkä ikäisen ei enää sellaiseen tarvitse suostua? Häntä olisi voitu ainakin koettaa koulia farmissa NHL-pelaajaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Merkillistä näissä Lukon NHL-varatuissa on ollut myös se, että liigajoukkue ei oikeastaan ole ollut laisinkaan kiinnostunut näiden varattujen liigauran luomisesta. Stals ja Sprukts menivät menojaan. Saapa nähdä käykö Darzinsille samoin.

Kaikkia näitä latvialaisia yhdistää iso koko. Mielestäni he eivät muutoin ole olleet mitään ylivertaisia junnutasollakaan. Tältä pohjalta voisi kuvitella että varaukseen tarvitaan ensisijaisesti uskallusta lähteä vieraan maan sarjaan pelaamaan sekä riittävästi kokoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös