JYP ja Etelä-Korea

  • 4 739
  • 3

Buffalo_1988

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minusta ei olisi hassumpi idea ottaa Korealaiset JYP organisaation hoivaan. Etelä-Koreassa on rahaa ja keskinkertaisia jääkiekonpelaajia. JYP:llä ei ole ylimääräistä rahaa pyörittää Akatemiaa, mutta Jyväskylässä on huippuluokan valmennus ja treenaus mahdollisuudet. Olisihan se aika eksoottista ainakin alkuun, mutta veikkaan että yhteistyö hyödyttäisi kumpaakin osapuolta.

Jos joukkue ottaisi Akatemian paikan Mestiksestä niin samalla poistuisi se ongelma uuden joukkueen lisäämisestä mestikseen.
 
Minusta on sääli, että edes tällaista asiaa voidaan täällä pohtia. Se kertoo siitä mikä on jyväskyläläisten arvostus koko tuota pelleilyä kohtaan. Oma mielipiteeni on, että JYP-Akatemia voitaisiin siirtää Etelä-Korean sarjaan pelailemaan.

Sääli, että näissä puhtaissa farmiseuroissa katsotaan aina asioita liigan silmin. Jos ei pelaaja/ rahallisia resursseja ole, niin silloin on syytä tiputtautua sarjasta.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
No ei todellakaan. Jyväskylässä Mestis on muutenkin aika aliarvostetussa asemassa, eikä joidenkin korealaisten raahaaminen toisi ainakaan parannusta asiaan. Jos JYP-Akatemia putoaa pelaamalla, se silloin putoaa ja sillä hyvä. Mitään liiton tekohengitystä en kyllä oikein hyvällä katso, koska sarja on kuitenkin puoliammattilaissarja ja siellä pitää oikeasti pelata tasavertaisin ehdoin kilpaa ja paremmuudesta.

KKtigin E-Koreaan siirto nyt on taas yksi fanipoikamainen mielipide muiden joukossa, mutta jos Jyväskylä pystyy junnuporukalla pitämään Mestis-joukkueen sarjassa, se silloin pitää. Jostain liigalainoista nyt on turha enää tällä kaudella puhua kun niitä on itsenäisissä überorganisaatioissa tainnut olla jo enemmän kuin Akatemiassa. Semminkin, kun monessa niissäkin taitaa olla joku kummisetä rahoittamassa hommaa.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Olisihan se aika eksoottista ainakin alkuun, mutta veikkaan että yhteistyö hyödyttäisi kumpaakin osapuolta.

Jos oikein olen käsittänyt, niin akatemian ykköstarkoituksena on toimia porttina kohti liigaunelmaa. Jos edes puolet akatemiasta ovat korealaisia, niin palveleeko tuo jyväskyläläistä kiekkoa miten paljon? Miten paljon se silloin auttaa ajamaan sisään eri roolien pelaajia ja onko ykkösprioriteettina seuran menestys, korealaispelaajien kehittyminen vai pelajien valmistaminen liigaan? Hyvin nopeasti akatemian tarkoitus hämärtyisi ja optimaalisen sijainnin lisäksi homma ei enää eroaisi mitenkään merkittävästi esimerkiksi perinteisistä vuokrasoppareista.

Ja jos homma lähtee pyörimään suurelta osin wonien voimalla, niin kuinka pitkäjänteistä tuo on? Tuleeko parin vuoden päästä tilanne, jossa Soulin pojat ovat saavuttaneet tavoitteensa ja jäljelle jää joukkue ilman selkeää identiteettiä, kannattajakuntaa ja rahaa? Suomifutiksen parissa on nähty useitakin tilanteita, jossa parin kauden leikkimisen jälkeen ulkoa tulleen rahoittajan mielenkiinto on loppunut ja jäljelle jäänyt savuavat rauniot. Olisiko Haka vielä Veikkausliigassa, jos Sedun rahojen sijaan toimintaa olisi pyritty kehittämään seuran omien ehtojen ja etujen mukaisesti? Olisiko PK-35 muuttunut Jokereiksi ja lopulta kadonnut kartalta jos toiminta olisi rakennettu Hjalliksen rahoja kestävämmälle pohjalle?

Merkittävistä taloudellisista eduista en oikein muuta keksi kuin tuon wonirahoituksen. Yleisö tuskin alkuihmetyksen jälkeen halliin merkittävissä määrin ryntäisi, pelaajien kansalaisuus nyt tuskin niin suuri tekijä on. Paikallisten yhteistyökumppanienkaan en uskoisi erityisen paljon lämpenevän ajatukselle, jossa akatemia irrotettaisiin edes pelaajapolitiikan osalta emäseurasta. Mitä kauempana akatemia on ihmisten mielissä emäseurasta, sitä vähemmän emäseuran olemassaolosta saa yhteistyökumppani irti. Ja mitä korealaisiin yhteistyökumppaneihin tulee, niin tuo raha pysyy seurassa vain niin kauan, kun seura pysyy "korealaisena". Ruplarahoitus saattaisi toimiä esimerkiksi Itä-Suomen joukkueissa jo maantieteellisten seikkojen takia, mutta Etelä-Korea on vähän turhan kaukainen kaikilta osin.

Jos akatemia ei pysy taloudellisesti pinnalla, niin joku muu ratkaisu pitäisi asiaan löytää. Oli se ratkaisu sitten akatemian ja emäseuran selkeä eriyttäminen (Diskos?) tai vaikka kylmän viileästi toiminnan ajaminen alas ja yhteistyösopimuksen sorvaaminen hieman toisin ehdoin jonkun toisen joukkueen kanssa. Paria kautta pidemmällä aikajänteellä tuo korealaisrahalla tekohengittäminen vain vaikeuttaisi kunnollista rakennemuutosta ja pahentaisi oireita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös