Myllys tulee saipaa

  • 6 046
  • 49

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti Jubomir
Mutta on myös hyvinkin mahdollista että Myllyksellekkin on jäänyt jotain tietoa tuosta maalivahtivalmennuksesta lyhyen ja vaatimattoman uransa aikana, jos yhtään kiinnostusta valmentamisen suuntaan on ollut.. Ja Marskin opissa sitten lisää..

Totta ihmeessä sille on jäänyt jotain käteen uran ajalta. Kysymys tuntuu karkaavan sivuraiteille eli yksinkertaisesti me emme tiedä millainen valmentaja Jamo tulee olemaan kun aikanaan hokkarit naulaan pistää. Hyvät mahdollisuudet on olemassa. Kokemusta on paljon, hieno peliura takana, mutta siitä on pitkä matka toisten valmentajaksi. Vähän samaa kuin opettajan hommissa. Tietoa ja taitoa voi olla vaikka miten, mutta pedagogisten valmiuksien puuttuessa se on yhtä tyhjän kanssa. Valmentamisessa puhutaan eri asioista, mutta pohjimmiltaan tilanne on sama.
 

Mammutti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Blackhawks,Cam Neely, Timo Peltomaa
Yksimielisyys näyttää löytyneen..
Myllys on siis hyvä hankinta.. hintaan mihin hyvänsä..
väärin..

Tottakai toivotan Myllyksen tervetulleeksi oikein mielelläni.. Joukkueen henkisen kantin kannalta parempaa veskaria ei voi olla ja nuoret pakit saavat varmasti kuulla virheistään. Eikä kaadu maalivahtiin pelit, jos mies vain kestää ehjanä koko kauden.
Pelin ohjaukseen ja avaussyöttöihinkin tulee uusi ulottuvuus tämän hankinnan myötä.

Puhumattakaan jo mainitusta media-arvosta tai joukkueen "katu-uskottavuudesta".. Ja jos Myllys jatkaa uran jälkeen maalivahtivalmentajana, jatkuu Saipan hyvä maalivahtivalmennusperinne tulevaisuudessakin..

Mutta..
Jarmo Myllys tekee kaudessa max. yhden maalin..
Huhut palkasta ovat Saipan mittakaavassa hurjat ja
se varmasti vaikuttaa muiden pelaajien hankintaan..

Ja kun tästä vinkumisesta, valittamisesta, muitten mielipiteitten arvostelusta ja oman itsen korostamisesta on tullut päivän sana, haukkukaa nyt sit joukolla tämäkin mielipide..
Jos teiltä ei parempaa tekemistä löydy..

Mikähän palsta tämäkin olisi jos mielipiteitään ei saisi julkaista, on ne sitten kuinka kriittisiä tahansa..

Summa summarum: Saipa sai pelaajan/persoonan, jota joukkue kaipasi viime vuonna alamäen tullessa. Hän voi ratkaista pelejä. Ja todennäköisesti hänen palkkansa vaikeuttaa niiden pelaajien hankintaa, jotka ratkaisisivat pelejä silloin kun hän ei siihen pysty. Joku on aina jostain pois..
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Ronnie
Myllys kiinnostanee myös nimenä niitä sponsoreita, jotka eivät ole aiemmin SaiPaa seuranneet.
Aivan. Jos hyvin käy, Myllys maksaa tuossa suhteessa SaiPalle takaisin osan omasta kovasta palkastaan ja se voi poikia pidemmällekin. Jamo voi olla eräänl. lottovoitto SaiPalle.
 

Pioneer

Jäsen
Tuskin kukaan täällä kiistää Myllyksen suurimman merkityksen SaiPassa olevan ulkopelilliset syyt. Tottahan Jamo kykenee parhaimmillaan pitämään SaiPaa pystyssä vaikka joka ottelussa ja toivottavasti pitääkin, mutta siitä huolimatta Myllys henkilönä profiloi SaiPaa ja SaiPan toimintaa hyvään suuntaan. Meriiteiltään Jamo olisi tietääkseni ylivoimaiseni paras SaiPassa KOSKAAN pelannut jääkiekkoilija! On tämä nyt perhana kumma, kun viime vuosien tusinahankintoja ollaan parjattu kautta linjan, mutta sitten kun kerrankin Kaarna jysäyttää todellisen pommin Myllyksen muodossa, niin samat ihmiset kritisoivat miehen olevan ylihintainen ja yli-ikäinen ja ties mitä. Mikään ei kelpaa?

Joo, kyllä. Ymmärrän realismin olevan loistava apu siihen, ettei tulevan kauden mahdolliset pettymykset tunnu niin pahalta. Mitäs minä sanoin -mentaliteetti on perisuomalainen. Jos ei Lappeenrannassa viime vuosina ole ollut hehkuttamisen aiheita jääkiekossa, niin kyllähän tämä Jamon mahdollinen tänne tulo on EHDOTTOMASTI sellainen. Perkele, maailmanmestaruusjoukkueen ykkösmaalivahti, yksi Suomalaisen jääkiekon vielä aktiivisista ikoneista, moninkertainen paras maalivahti/pelaaja-palkinnon voittaja SM-liigassa, Elitserienissä, maajoukkueessa. Unohtaa ei myöskään saa sitä faktaa, että Myllys kuuluu siihen pelaajajoukkoon, joka parantaa otteitaan silloin, kun joukkueen etu sitä vaatii - muunmuassa playoffseissa ja mitalipeleissä Jamo on ollut aina maaginen.

Kenen perään, arvoisat SaiPa-kannattajakollegani, jäätte itkemään, jos Myllyksen sopimus tänne huomenna julkaistaan?

Myllys on stara. Kuningas. Joukkueensa johtaja.
 

theref

Jäsen
Kyllä, kuten olen moneen kertaan sanonut, Jamo on kova hankinta SaiPan kokoiselle seuralle. Mutta, nuo hintatiedot joita olen kuullut, ovat se ainoa miettimisen arvoinen juttu. Jos nimittäin hinta pitää ollenkaan paikkaansa, niin luulen vahvasti että tuo tulee näkymään SaiPan lopuissa hankinnoissa. Mitään kovia nimiä en usko tänne enää saatavan sillä budjetilla joka käytössä on! Ellei sitten rahaa kaiveta jostakin lisää? Lipujen hintojahan nostettiin jo, nyt ilmeisesti aletaan kaivamaan jostakin lisää mainosmarkkoja?
 

MaV

Jäsen
Viestin lähetti mirasane
Jaa, kyllä ainakin muutama SaiPa-hyökkääjä minulle aikanaan kertoi, että halu jäädä SaiPaan kasvoi, kun kuulivat Skrikon tulevan organisaatioon kakkosvalmentajaksi. Uskoivat, että entinen NHL-hyökkääjä voi tuoda heidänkin peliinsä uusia asioita.
Silloinhan Skrikon valmentajantaidoista ei ollut mitään tietoa. Tanskan liigassa hankittuja meriittejä ei kannata ottaa kovin vakavasti. En ymmärrä, miksi tilanne maalivahtien kohdalla olisi ratkaisevasti erilainen, joten sinä valottanet asiaa minulle.

Ei kai kysymys olekaan siitä että Myllys ei olisi nimenä kovempi kuin ei-kukaan. Kuitenkin muillakin SM-liiga joukkueilla on maalivahti valmentaja, osalla nimekäs pelaaja ja vieläpä sellainen jolla on näyttöjä valemnnuksesta. Varmaankin joku Ylösen tai Sirenin koulutukseen saa helpommin nuoren lupauksen kasvamaan kuin Myllyksen ensimmäiseksi oppilaaksi. En oikein usko, että Myllyksen takia "moni nuori maalivahtilahjakkuus" tuli SaiPaan.
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti MaV
Ei kai kysymys olekaan siitä että Myllys ei olisi nimenä kovempi kuin ei-kukaan. Kuitenkin muillakin SM-liiga joukkueilla on maalivahti valmentaja, osalla nimekäs pelaaja ja vieläpä sellainen jolla on näyttöjä valemnnuksesta. Varmaankin joku Ylösen tai Sirenin koulutukseen saa helpommin nuoren lupauksen kasvamaan kuin Myllyksen ensimmäiseksi oppilaaksi. En oikein usko, että Myllyksen takia "moni nuori maalivahtilahjakkuus" tuli SaiPaan.

Samoilla linjoilla. Kyllä kannukset pitää ansaita ja nuo mainitsemasi herrat ovat sen vimosen päälle tehneet. Kuten Marskikin meillä. Kaikki ymmärtävät minkälainen ero on pelaamisella ja valmentamisella. Sen näkee sitten. Joku arvio Myllyksen sopivuudesta valmennustehtäviin on tehty tottakai ja se on varma. Kyvyt nähdään sitten aikanaan. Jätän tämän jankkaamisen osaltani tähän. Keskustelu ei kehity.
 

Ronnie

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Hifk
Viestin lähetti theref
. Mitään kovia nimiä en usko tänne enää saatavan sillä budjetilla joka käytössä on! Ellei sitten rahaa kaiveta jostakin lisää?

Näin juuri. Mitä nyt tulee Myllyksen meriitteihin, niin ne ovat jo hankittu, parhaimmat melkein kymmenen vuotta sitten. Turha tässä on menneitä hehkuttaa. Jos sille linjalle mennään, niin miksei hankita samantien Esa Tikkanen ykkössentteriksi.
 

Vaicci#63

Jäsen
Kyllä Jamo aina mun papereissa SaiPaan sopii...Toivottavasti asia saadaan vain nopeasti varmaksi.

Kaarnan pelaajahankinnoista sen verran että jos tänne nyt tulee se Nutikka/ joku toinen 3-4 kentän pelaaja, niin milloin niitä ykkösketjulaisia tänne aletaan roudaamaan?
Tämä kysymys, ei tippa...

En ala itkemään, ennen kuin lopullinen joukkue on valmis (jos silloinkaan)
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Ronnie
Turha tässä on menneitä hehkuttaa. Jos sille linjalle mennään, niin miksei hankita samantien Esa Tikkanen ykkössentteriksi.
Heh. On noissa miehissä nyt ainakin se vissi ero että toinen sentään vielä pelaa ihan täysillä, mutta voisihan Tikkaselle jonkun työpaikan SaiPasta etsiä. Vaikka huolehtimaan pelaajien ruokavalioista? =)
 

PePo_17

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KooKoo
Tuntematta mitenkään asian taustoja, olisikohan mahdollista, että Kaarna olisi saanut houkuteltua jonkun sponsorin maksamaan osan Myllyksen palkasta.

Uskomattomaltahan se tuntuu, mutta onhan näin tehty jossakin muuallakin, muistaakseni.
 

Hude

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Koko ajan on ollut selvä että pelaajamarkkinat ovat suhteellisen tyhjät. SaiPalla ei tällä hetkellä ole Machuldan lisäksi muita profiilipelaajia listoillaan, eikä tällä budjetilla pelkällä rahalla niitä ole mahdollista hankkia. Voisin kuvitella, että Myllys ei pyydä SaiPalta aivan niin korkeaa palkkaa kuin mitä joiltain muilta seuroilta olisi pyytänyt. Jamon kohdalla pystyttiin kerrankin hyödyntämään Lappeenrannan sijaintia, eikä siitä tarvinnut maksaa ylimääräistä että joku tänne suostuu tulemaan. Palkka on toki korkea, mutta ainakin itse olen tässä vaiheessa tyytyväinen siitä, että edes yksi isompi kala jäi SaiPan verkkoon. Tälläkin palstalla on paljon valitettu sitä, että nyky-SaiPassa talous menee kunnon hankintojen edelle. Nyt kun taloudesta on vähän joustettu ja ostettu todellinen vahvistus, tällä samalla palstalla kritisoidaan johtoa huonosta taloudenpidosta - ristiriitaistako?

Ja mitä tulee siihen että hankitaan kunnon maalivahti eikä esim. ykkössentteriä. SaiPalla on tulossa hyviä maalivahteja (Kuokkanen, Hostikka) ja heidän kehittymisen kannalta on erittäin hyvä, että organisaatioon saadaan pitemmäksi aikaa kokenut ja hyvä maalivahti. Jos olisi satsattu ulkomaalaiseen ykkössentteriin, se olisi tietysti tuonut taitoa ja esimerkkiä junnuille hetkeksi, mutta siitä ei olisi voinut tulla samanlaista esikuvaa mitä Jamosta todennäköisesti tulee Kuokkasta ja Hostikkaa nuoremmille junioreille. Tietysti on hyvä jos joukkueeseen saadaan muitakin profiilipelaajia, mutta mielestäni Myllys on tähän saumaan paras kokonaisuus. Maksaa varmasti osan palkastaan takaisin lisääntyneellä sponsorikiinnostuksella.

Tällainen kuva minulle on tilanteesta syntynyt kaiken lukemani perusteella, eikä minulla ole mitään faktoja Myllys-casesta. Korjatkaa ihmeessä jos olen pahastikin väärässä.
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti Hude
. Tälläkin palstalla on paljon valitettu sitä, että nyky-SaiPassa talous menee kunnon hankintojen edelle. Nyt kun taloudesta on vähän joustettu ja ostettu todellinen vahvistus, tällä samalla palstalla kritisoidaan johtoa huonosta taloudenpidosta - ristiriitaistako?

Ei ole ristiriitaista. Suurimman osan huoli koskee Myllyksen osuutta Saipan pelaajabudjetista eli onko yhteen pelaajaan mennyt liikaa rahaa muiden pelipaikkojen kustannuksella? Taloudesta ei välttämättä ole joustettu vaan kaikki tehtäneen aiemmin budjetoidun raameissa.

Tähän palkkakysymykseen minä en osaa vastata. Olen kuullut näitä aikamme takiaisia eli huhuja Jamon palkasta, mutta en eksaktisti tiedä sen suuruutta.
 

vinski

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuntematta mitenkään asian taustoja, olisikohan mahdollista, että Kaarna olisi saanut houkuteltua jonkun sponsorin maksamaan osan Myllyksen palkasta.

Samoin tuntematta mitenkään asian taustoja, mielestäni on jopa todennäköistä, että näin on käynyt tai siitä ainakin on neuvoteltu. Kyllä siinä sponsorin kukkaro hieman herkemmin helähtää kun neuvotellaan Jamon kasvoilla ja nimellä mainostamisesta kuin vaikka Pursiaisen vastaavilla. Jos ei lisäeuroja sponsoreilta Jamon palkkaa varten ole saatu, niin mielestäni joku on hoitanut asioita huonosti.
 

Dille

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, HIFK
No tästä asiasta näköjään saatiin aikaan aikamoinen keskustelu heti alkuun.

Itsekkin olen tässä ihmetellyt että missä se sopimuksen julkaisu oikein viipyy? Lähteeni on nimittäin Saipan korkean tahdon henkilö joten en usko hänen huijanneen minua. No eiköhän se sieltä julkisuuteen putkahda aika pijakkoin.

Myllyksen pr vaikutuksesta ei voi olla kuin yhtä mieltä, PLUSSAA TUO JA PALJON. varmasti moni tulee aluksi peliin katsomaan Myllystä ja hänen torjuntoja.

Toivon mukaan Myllys tuo saipalle enemmän rahaa mitä hän maksaa saipalle.
 
F

Flonaldo

Viestin lähetti mirasane
Jaa, kyllä ainakin muutama SaiPa-hyökkääjä minulle aikanaan kertoi, että halu jäädä SaiPaan kasvoi, kun kuulivat Skrikon tulevan organisaatioon kakkosvalmentajaksi. Uskoivat, että entinen NHL-hyökkääjä voi tuoda heidänkin peliinsä uusia asioita.
Silloinhan Skrikon valmentajantaidoista ei ollut mitään tietoa. Tanskan liigassa hankittuja meriittejä ei kannata ottaa kovin vakavasti. En ymmärrä, miksi tilanne maalivahtien kohdalla olisi ratkaisevasti erilainen, joten sinä valottanet asiaa minulle.
No ehkä juuri siksi, että Skriko kuitenkin _oli_ tuolloin valmentaja. Vaikka Tanskan näyttöjä sinä et juuri noteeraa (en sen puoleen minäkään), niin Skriko oli kuitenkin siinä vaiheessa koutsi, mestaruussarjajoukkueen päävalmentaja.

Myllys, siinä vaiheessa kun ensi kertaa valmentajana kaukaloon luistelee, on sen sijaan täysi rookie. Ei mitään kokemusta valmentamisesta, minun ymmärtääkseni ei myöskään mitään koulutusta. Myllyksellä on varmasti ylivertainen määrä tietoutta ja kokemusta maalivahtien pelaamisesta, maalivahtien valmennuksesta Jamolla sen sijaan ei ole hajuakaan.

Ehkä Myllyksestä tulee hyvä mv-valmentaja, ehkä ei. Ennen kuin Jamo on osaamisensa osoittanut, niin SaiPa on tuossa aspektissa huomattavasti vähemmän houkutteleva joukkue kuin moni muu liigaseura. Muiden yläpuolella ovat tähtientekijät Ylönen&Siren, joiden näytöt ovat kiistattomat. Kakkoskategoriassa tulevat pitkän linjan prot kuten Kaarela&Koivisto. Seuraavassa rykelmässä on monta mv-koutsia, jotka ovat osaamisensa jo näyttäneet ja sitä kautta liigaseuran pestin saaneet. Ja sitten tulevat Myllyksen kaltaiset keltanokat.

Jos joku junnuvahti tuota aspektia seuravalintaa tehdessään pohtii, niin Myllyksen mv-valmentama SaiPa on heikoilla niin kauan kuin Jamon näytöt ovat olemattomat. Kyllähän se nähtiin Mansessakin, Jukka Tammi floppasi ja pahasti.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tervetuloa SaiPaan Jarmo Myllys! Toivon mukaan tässä on yksi niitä avainpelaajia joka vie SaiPan pudotuspeleihin monen vuoden jälkeen. Saadaan ainakin varsinainen persoona kaupunkiin ja joukkueeseen, mielenkiinnolla odotan syksyllä alkavia pelejä.
 

majuho

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onnea vaan Saipalle kunnon maalivahdin hankkimisesta. On se mukavaa nähdä Jamo mieluummin Saipan maalilla kuin Bluesin maalilla... Lämmittää aina kun "pienet" joukkueet tekevät upeita hankintoja!
 

Pioneer

Jäsen
Loistava hankinta. Kuten aiemmassa viestissä totesin, ei SaiPassa liene koskaan pelannut yhtä kovan profiilin omaavaa pelaajaa kuin Myllys ja sen vuoksi tämä uutinen nousee ehdottomasti tähän mennessä suurimmaksi SaiPa-pommiksi, joka on kohdalleni osunut.

Myllys on Suomen huipputason maalivahti ja odotukset tulevat olemaan sen mukaiset. Myllyksen täytyy olla tutussa timantinkovassa iskussaan joka ottelussa, tai supermiehen imago valahtaa nopeasti tämän uransa ehtoopuolella jo olevan pelurin päältä pois. Kaikki edellytykset Jamolla kuitenkin on tulla SaiPan ylivoimaiseksi johtajaksi kentällä ja samalla kenties McTavishmaiseksi kuninkaaksi, joka johdattaa tämän nuoren ja varsin kokemattoman joukkueen pitkästä aikaa pudotuspeleihin. Ja nimenomaan PUDOTUSPELEIHIN, eikä pelkästään karsintoihin.

Tervetuloa Jamo Lappeenrantaan. Sinulle on täällä paljon töitä.
 

Honug

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ah ihanaa. Ei voisi olla huikeampaa uutista.

Tervetuloa Jamo!!!
 

Blue F

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Parhaimmat onnittelut myös täältä Espoosta. Parina viime kautena parjatun jäähdyttelijän ura siis jatkuu siellä Saimaan rannoilla; aivan loistavaa!! Jamo tulee olemaan vielä monessa tilanteessa pelastava enkelinne. Toivottavasti myös nyt kun "veteraani" pääsi pois Espoosta, niin media sun muut arvostelijat myöntäisivät, että kyllä veskakin voi vielä nelikymppisenä olla aivan liigan parhaita veskoja.

Mitä tulee epäilyihin Myllyksen valmennustaidoista, niin ainakin Mika Oksa on useaan kertaan sanonut parin vuoden sisällä, kuinka mahtavaa ja rikasta on ollut olla tuon tason veskarin "opissa". Pieniä juttuja, mutta kuitenkin...

Kauniiksi lopuksi voisi vielä toivoa, että kun sitä ensimmäistä liigamaalia, ei sinisissä tullut tehtyä, niin tee se edes sitten ensikaudella Länkkärillä Hirvosen syötöstä...
 

theref

Jäsen
Mitä Jarmo Myllys tuo SaiPalle?

Niin, mitä Jarmo Myllys tuokaan tullessaan pienelle itärajan liigajoukkueelle/seuralle?

-Taitoa. SaiPassa on ollut Hannu Kamppuri, Jussi Markkanen, Niklas Bäckström, Tomas Duba jne. Myllys taitaa kuitenkin olla taitojensa puolesta aivan omassa luokassaan?

-Uskottavuutta. Noin nimekäs pelaaja pienessä seurassa ei voi olla näkymättä. Kannattajien usko seuran tekemiseen nousee.

-Uskottavuutta. Voi olla, että Jamon hankinta saattaa poikia pari onnistunutta pelaajahankintaa kun SaiPa on osoittanut että taaloja ja halua löytyy.

-Näkyvyyttä. Yhteistyökumppaneiden kiinnostus lisääntyy seuraa kohtaan, jossa tehdään tuollainen hankinta ja osoitetaan se, että tavoitteita löytyy. Luulenpa että Jamo on vielä useammin kuin kerran ensi syksynä ennen kauden alkua eri urheiluohjelmien haastatteluissa.

-Kehitystä. Myllyksestä on varmasti valtava hyöty nuorille Kuokkaselle ja Hostikalle. Varmasti SaiPasta löytyy myöskin muita nuoria maalivahteja, jotka pitävät tai ovat pitäneet Jamoa esikuvanaan. Jamolla on esimerkiksi mailapelaamisessa jne todella paljon annettavaa nuorille kavereille.

-Kokemusta. SaiPassa ei liikaa kokemusta ole. Pleijarikokemusta ei juurikaan Machuldaa, Uusikartanoa ja Hirvosta lukuunottamatta ole.

-Riskin. Myllyksellä alkaa olla jo ikää jonkin verran mittarissa. Mahdollisen loukkaantumisen sattuessa toipuminen ei varmaankaan ole enää niin nopeaa.

-Riskin. Myllys oli varmasti kallis mies SaiPan mittapuun mukaan. Voi olla hyvinkin, että Jamon maine tuo mukanaan uusia yhteistyökumppaneita ja katsojia jäähalliin, mutta mitäs jos...?

Kyllä, uskon että Jamon hankinta kääntyy vielä hyväksi SaiPan kannalta. Plusmerkkisiä puolia on huomattavasti paljon enemmän kuin miinusmerkkisiä!
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Re: Mitä Jarmo Myllys tuo SaiPalle?

Viestin lähetti theref
Niin, mitä Jarmo Myllys tuokaan tullessaan pienelle itärajan liigajoukkueelle/seuralle?


-Kokemusta. SaiPassa ei liikaa kokemusta ole. Pleijarikokemusta ei juurikaan Machuldaa, Uusikartanoa ja Hirvosta lukuunottamatta ole.

Tuli tuossa mieleen, että kun katselee tuota SaiPan pelaajamateriaalia ja varsinkin pakkikalustoa, niin väkisinkin tulee mieleen sellainen asia, että mitä luulette kuinka paljon jamo pystyy vaikuttamaan joukkueen tasoon avaamalla peliä, kaikki ovat nähneet monesti kun SaiPan pakit leipovat sitä kiekkkoa siellä maalin takana. Onko jamon "legendaarisesta" mailakäsittelystä ja kiekkojen avauksesta merkityksellinen hyöty ensi kaudella??
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös