Lähtijät vs. Tulijat

  • 1 863
  • 2

Pioneer

Jäsen
SaiPassa on jälleen kerran käynyt raskas tuuletus kauden päätteeksi ja joukkue on muuttunut huomattavan paljon viime kauden alkuun nähden. Onko tuuletus tuonut kehitystä kokoonpanoon, vai ollaanko kuljettu taaksepäin? Tässä omat näkemykseni:

Maalivahdit:

Duba pois
Myllys sisään

Duba oli edelleen menneellä kaudella liian ailahteleva ykkösvahdiksi, mutta Kuokkanenkaan ei ollut vielä valmis kampeamaan tätä ystävällistä tsekkiä pois ykkösvahdin paikalta. Myllys on liigatasolla supertähti, mutta jaksaako veteraani seistä jatkuvassa kiekkosateessa huomattavasti heikomman puolustuksen takana, kuin mihin Bluesissa kerkesi tottumaan? Kovan taisteluhenkensä ja eittämättä titaanisen rutiininsa ansiosta uskoisin Myllyksen olevan kullan arvoinen SaiPalle tulevalla kaudella ja pystyvän pelaamaan joukkueelleen kenties huomattavastikin enemmän pisteitä, kuin Duba kummallakaan kaudellaan.

Puolustajat:

Hulkkonen pois
Tuominen pois
Tikkanen pois
Bombic pois

Pekkala sisään
Bruun sisään
Schantz sisään

Viime kauden pakistoa pidettiin erittäin heikkona kauteen lähdettäessä, eikä kauden aikana tasaisesta massasta esille noussut muita kuin Hulkkonen ja hänkin hyytyi totaalisesti kauden loppua kohden. Tuomisen ja Bombicin mukana on lähtenyt rutkasti fyysisyyttä keltamustien puolustuksesta, johon tulokkaat eivät mitenkään pysty vastamaan. Vastavuoroisesti sekä Bruun että Schantz lienevät selkeästi edellämainittua kaksikkoa parempia kiekonkäsittelijöitä. Tulokkaista juuri Bruunilla ja Schantzilla on mahdollisuudet nousta Hulkkosmaisiksi kiekollisiksi johtajiksi pakistossa, mutta fyysisyyden puute pelottaa. Jos nykyiseen pakistoon löydettäisiin yksi isokokoinen oman maalinedustan luutija, niin menetykset/hankinnat-suhde olisi aika 1:1.

Hyökkääjät:

Vaic ulos(?)
Skyttä ulos
Tirkkonen ulos
Riihijärvi ulos
Cipruss ulos

Sachl sisään
Kaartinen sisään
Qvist sisään
Hirvonen sisään

Hyökkäys hirvittää. Maalinteko oli SaiPan suurin ongelma menneellä kaudella ja ei tämä noiden vähien tehomiesten korvaajalista ainankaan minua vielä vakuuta. Vaic voitti SaiPan sisäisen pistepörssin ja Sachlilta odotettaneen samankaltaista suoritusta. Käsittääkseni Sachl ei kuitenkaan ole läheskään yhtä rutinoitunut pistelinko kuin Vaic, joten mielenkiintoista on nähdä miten tämä tsekkipeluri suureen vastuuseensa suhtautuu. Skyde ja Riihijärvi olivat menneen kauden kaksi parasta kulmapelaajaa ja näiden korvaajaksi on tähän mennessä hankittu pienikokoinen Hirvonen - ei riitä. Fysiikkaa SaiPan hyökkäyksestä puuttuu aivan yhtä paljon kuin puolustuksestakin ja täydennystä tälle osastolle on pakko saada kahden isokokoisen hyökkääjän muodossa. Odotan toisen kaksikosta Kaartinen/Qvist tekevän Cipruksen tehot 10+12 tulevalla kaudella, joten Latvialainen Jumala kuittaantuu unholaan lopullisesti. Lisähankintatoiveina Ville Immonen ja Joonas Jääskeläinen, jotka toisivat hyökkäykseen lisää kokoa ja taitoa, sekä ennenkaikkea maalintekovoimaa.

Ennen viimeisiä hankintoja SaiPan hyökkäys näyttää varsin, hm, raakileelta. Viimeinen silaus puuttuu. Kädet ovat kyynärpäitä myöten ristissä, että viimeiset hankinnat ovat onnistuneita, sillä tällä hetkellä suurimpana miinuksena oleva fysiikan puute voi viedä huomattavasti tehoja taitavilta pelaajilta, jos sitä ei korjata.

Jos kuitenkin Myllyksessä ja Machuldassa on niin paljon euroja kiinni, ettei vielä olemassaolevia ilmiselviä aukkoja saada kunnolla korjatuksi, niin veitsenterällä kiikutaan. Tuossa tapauksessa tähtikaksikkomme saa onnistua täydellisesti, jotta playoffseissa pärjättäisiin. Playoffseihinhan SaiPa tulevalla kaudella menee. Vaikka väkisin. Perkele.
 
Viimeksi muokattu:

#15

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä. Akilleen kantapää SaiPassa on edelleen maalinteko. Toivo lepää nyt Skrikon Pohjois-Amerikan katsastuksessa. Toivottavasti Atlantin tuoltapuolen löytyy maalintekijä joka kykenee fyysiseen peliin a'la McTavish.

Puolustus näyttää paperilla(kin) todella heiveröiseltä. Selkeä johtohahmo puuttuu.
 

194800

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, IPV
Amerikan tuliaiset ?

Pantterihan on vieraillut Pohjois-Amerikassa jo useampaan kertaan kauden jälkeen. Omat henkilökohtaiset asiat ovat varmaan käynnin pääasiat, mutta uskon Ilkan ja Petrin yhteistyössä suunnitelleen myös "tuliaisen" hommaamista samalla kertaa. (en tarkoita Sarsia enkä muutakaan tautia)Heh!
Mukana voisi tuoda joko romuluisen pakin tai pistenikkarin hyökkäykseen. Tuskinpa dollarit molempiin riittäisivätkään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös