Pekka Saarenheimo Pelicansiin

  • 10 634
  • 22
Lainaus tiedotteesta:

PEKKA SAARENHEIMO PELICANSIIN

Lahden Pelicans on solminut sopimuksen 30-vuotiaan hyökkääjän Pekka Saarenheimon kanssa. Viime kaudella Oulun Kärpissä pelannut Saarenheimo on pelannut SM-liigassa 517 ottelua tehden niissä 244 tehopistettä (102+142). Sopimus on sovittu aluksi marraskuun taukoon saakka.

Toimitusjohtaja Ilkka Kaarnan mukaan Saarenheimo hankittiin Pelicansiin paikkaamaan loukkaantumisista kärsivää hyökkäyskalustoa.
- Sopimuksen mahdollisesta jatkosta loppukauden osalta päätetään ennen marraskuun maajoukkuetaukoa, sanoo Kaarna.

EDIT:
http://www.pelicans.fi/pekka-saarenheimo-pelicansiin (Linkki vie Pelicansin sivuille kyseiseen uutiseen.)
 
Viimeksi muokattu:

FeedTheMule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Detroit Red Wings
Hip v*tun hei.. Ei paljoa hurraa huutoja tämä uutinen tuonut. Tämä hankinta ei tuonut muuta kuin lisää jalkoja lukumäärällisesti Pelicansin rosteriin. Noh, jos tämä on nyt sitten vain loukkaantumisten paikkaajaksi hankittu niin ok, mutta muussa tapauksessa ihmettelen suuresti tämän Pekan hankintaa. Olisivat nyt mieluummin sitä puolustuspäätä vahvistaneet ensin kun sieltä sitä osaamista puuttuu.

E: Olisivat nyt edes nuokin lantit laittaneet kiinni esim. johonkin propellipäähän, joka olisi tullut korjaamaan hallin äänentoiston kuntoon..
 

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ei aiheuta henkilökohtaisella tasolla ainakaan suoranaisesti manaamista maanrakoon.

Osoittanut kuitenkin että liigatasolla pystyy pisteitä tekemään (jos vain palaset osuu kohdalleen). Toivotaan että löytää uuden startin meiltä. En siis tuomitse ihan heti kättelyssä siitä huolimatta että paluu Ouluun ei tuottanut toivottua tulosta.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Hyvä vahvistus tiettyyn segmenttiin ihan mihin tahansa liigajoukkueeseen. On erityisen hyvä alivoimalla, josta oli isossa vastuussa viime kaudella Kärpissä. Pelihuumori ja yritys on aina moitteettomalla tasolla, ei vingu tai valita vaikka joskus aihetta olisikin. Realistinen urheilija, myönsi ihan lehdissä asti, että epäonnistui Kärpissä.

Joutui, vähemmän yllättäen, sylkykupiksi ja kannattajien hampaisiin Oulussa johtuen seurajohdon tekemästä mottipäisestä sopimuksesta. Aika Raumalla antoi olettaa pysyvää nousua ihan top-5 liigasentterien joukkoon, mutta paluu kotikulmille oli hankala. Itseluottamuksen kanssa iso apina selässä, mutta jos sen selättää, on edelleen oikein roolitettuna hyvä pelaaja SM-liigaan.

Hintalappu on varmasti pudonnut sitten Oulun aikojen.
 

Fordél

Jäsen
En lähtisi tuomitsemaan tätä hankintaa, koska uskon, että nyt saitte halvalla kaverin, jossa on kuitenkin iso potentiaali ja näyttämisen halu. Tämä on varmasti viimisiä kertoja kun Saarenheimo pääsee näyttämään liigaseurassa osaamistaan. Jos nytkään ei ole tule tulosta niin varmasti liigasta ei tule vähään aikaan paikkoja irtoamaan. Mutta uskon, että Suikkasen alaisuudessa ja Pelsuissa pelaamiseen voi löytyä taas sitä vanhaa kunnon Saarenheimoa. Rehellinen ja vaativa valmentaja, aika simppeli pelitapa, tarjolla ihan hyviä laitureita ja vastuu. Ei tässä mitään piste per peli tahtia kannata odottaa, mutta jos pelaaminen aukeisi niin ehkä sieltä voisi syntyä semmonen uusi Paakkolanvaara eli luottosentteri 3-4-kenttiin tai tulevaisuudessa jopa kakkoseen.
 
Viimeksi muokattu:

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Olin varma, että Saarenheimo tulee KooKooseen parin pelin ajaksi uudeksi (f)Lopiksi mutta kelpasi suoraan liigaankin. Potentiaalia on ottaa paikka pelaavasta rosterista ja jos ei niin toimii ainakin stunttaajana loukkaantuneille.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Saarenheimo on Pelsuille todellinen low risk - high reward hankinta jos nyt tällaista loppuunsa kulunutta fraasia saa käyttää. Mies on parhaassa peli-iässään ja on jo aiemmin osoittanut että pystyy olemaan jopa ihan liigan kärkisenttereitä. Asennekin on aina ollut kunnossa. Jostakin syystä, jota tuskin tietää kukaan, paluu Ouluun meni kuitenkin täysin vihkoon ja kolme kautta uran parhaita vuosia meni läskiksi. Henkilökohtaisesti uskon että Suikkas Kaitsu osaa kaivaa Saarenheimosta ne taidot taas esiin.

Saarenheimo on aika klassinen sentteri. Hyvä luistelija, erittäin hyvä puolustamaaan, hyvä pelinäkemys ja syöttötaito. Voittaa aloitukset useammin kuin häviää. Suht jäähytön vaikka ei kaihda kamppailutilanteitakaan. Räkämaalien erikoismies, tekee vaikka kädellä jos ei muuten. Ei merkittäviä heikkouksia ollenkaan, toisaalta ei myöskään ole erittäin hyvä oikein missään.

Kuten Fordelkin tuossa ylempänä totesi niin Saarenheimo tulee varmasti Pelsuihin sillä asenteella että tämä on hänen viimeinen mahdollisuutensa jatkaa liigakiekkoilijana. Varmasti pistää kaikkensa peliin.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
En lähtisi tuomitsemaan tätä hankintaa, koska uskon, että nyt saitte halvalla kaverin, jossa on kuitenkin iso potentiaali ja näyttämisen halu. Tämä on varmasti viimisiä kertoja kun Saarenheimo pääsee näyttämään liigaseurassa osaamistaan. Jos nytkään ei ole tule tulosta niin varmasti liigasta ei tule vähään aikaan paikkoja irtoamaan. Mutta uskon, että Suikkasen alaisuudessa pelaamiseen ja Pelsuissa voi löytyä taas sitä vanhaa kunnon Saarenheimoa. Rehellinen ja vaativa valmentaja, aika simppeli pelitapa, tarjolla ihan hyviä laitureita ja vastuu. Ei tässä mitään piste per peli tahtia kannata odottaa, mutta jos pelaaminen aukeisi niin ehkä sieltä voisi syntyä semmonen uusi Paakkolanvaara eli luottosentteri 3-4-kenttiin tai tulevaisuudessa jopa kakkoseen.

Hyvä analyysi Pekin mahdollisuuksista - Kade/pelsut lienee se viimeinen mahdollisuus eikä rinnastus Paakkiksen uraan joukkueessa ole ollenkaan hullumpi.
Pekin parhaita avuja on täällä lueteltukin, mutta nimenomaan alivoimapelaajana hän oli parhaimmillaan Kärpissä nämä viime vuodet.
 

Morso

Jäsen
Tuleeko pelaamaan ilmaiseksi, ja Pelicansin tarvitsee kustantaa vain vakuutusmaksut?

Nojoo, voi olla ihan hyvä tai paska. Marraskuu tulee pian niin voidaan tarvittaessa päästä nopeastikin eroon. Tietyllä tapaa toivoo tästä hankinnasta jotain terokoskiranta2:sta, mutta oikeastaan mitään takuita ei ole tulevasta tasosta. Ehkä tässä tapauksessa kannattaa taso jopa katsastaa.

Kertoo ehkä jotain, että Lukosta lähdön jälkeen ei ole onnistunut missään erityisen hyvin. Kärppien lisäksi joukosta löytyy Elitsernien/Allsvenskan kokeilu, joka ei sekään tilastojen valoissa kummoisesti mennyt. Nimenä tuskin houkuttelee ketään uutta silmäparia katsomaan, mutta tärkeintähän tässä on se että ruvettaisiin joukkueena voittamaan. Paikkailkoot loukkaantumisia näin alkuun, ei tässä nyt ainakaan mitään kummoista hävitä. Yllättäköön.
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Jos tätä vertaisi viime kauteen, niin haiskahtaa "koskirantamaiselta" hankinnalta. Sieltä voi tulla ihan mitä tahansa. On tehnyt joskus pisteitä, mutta viime kausina ei pisteitä ole tullut samaan tahtiin ja rooli muuttunut enempi puolustussuuntaan.

Taisi olla kuitenkin hinta/laatu-suhteessa paras ratkaisu tähän tilanteeseen(loukkaantumissuma).
 
Ihan hyvä laastari tähän väliin. Jos onnistuu niin jatkakoot jos ei niin paremmin paikkaa luultavasti kuin mestishöylät tai junnut tähän väliin.

Vaikka tietysti hiukan koomista kun lukenut mitä muut jengit hankkii rapakon takaa ja tänne tulee Saarenheimo.
 

kumiplus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kieltämättä erikoista että kieltäydytään NHL-kavereista koska heistä ei ole iloa kevään peleissä, kun kuitenkin hommataan pelaajia pätkäsopimuksilla. Saarenheimosta en osaa sanoa juuta enkä jaata, taitaa asettua samaan kategoriaan Kauppilan kanssa. Vaikea odottaa kovin suurta piristysruisketta joukkueelle.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Selkeä low-reward-low-risk-hankinta. Näitä nelosketjun senttereitä meillä näyttäisi olevan joukkueessa äkkiä laskettuna 4 kappaletta.

Eipä siinä, jotenkin tutumpia nämä hankinnat ovat täällä.

Kaksi ajatusta pyörii päässä:

1. Kuinkakohan paljon Saarenheimo on treenannut kesällä?

2. Paljonkohan maksoi?

Juuri nyt ottaa päähän, kun laskeskelee noita omia junnuja ympäri kyliä. Tuntuu, että tänne taas raijataan kaikki ketä saadaan. Noh, näillä mennään. Onhan tämä nyt vakuuttavampi hankinta kuin Matias Loppi. Ja onhan Saarenheimon vakuutusmaksut alle 75k/kk.
 

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
Hyvä haku, juuri jotain tällaista ennustelinkin aiemmin.
Ei voi noihin nuoriin, Iivariin jne liikaa ladata painolastia päälle vielä, siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä. En usko että kukaan joukkueessa odottaa mitään 40 pisteen kautta, mutta tietty pisteitä saa tehdä ja onhan kaveri joskus pelannut lähellä EHT -tasoa sentään.
Saarenheimo on joukkuepelaaja ja hoitaa nöyrästi oman roolinsa, on se mikä vain, jopa liian nöyrästi, eikä aseta tavoitteita tarpeeksi korkealle..

Paikkaa loukkaantumisia ja JOS kaikki natsaa, niin hyvä. Jos ei natsaa, niin sitten kiitetään ja pistetään loukkaatumisista toipuneita tilalle.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Kieltämättä erikoista että kieltäydytään NHL-kavereista koska heistä ei ole iloa kevään peleissä, kun kuitenkin hommataan pelaajia pätkäsopimuksilla. Saarenheimosta en osaa sanoa juuta enkä jaata, taitaa asettua samaan kategoriaan Kauppilan kanssa. Vaikea odottaa kovin suurta piristysruisketta joukkueelle.

Johtuisiko NHL-pelaajista kieltäytyminen siitä, että ulkomaalaispaikat on täynnä ja kukaan ulkomainen NHL-pelaaja ei ole kiinnostunut lähtemään kuukaudeksi keikkaduuniin Lahteen? Kotimaisiahan sieltä ei ole takaisin tulossa.
 

Kenth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee
Johtuisiko NHL-pelaajista kieltäytyminen siitä, että ulkomaalaispaikat on täynnä ja kukaan ulkomainen NHL-pelaaja ei ole kiinnostunut lähtemään kuukaudeksi keikkaduuniin Lahteen? Kotimaisiahan sieltä ei ole takaisin tulossa.

Miksi Pelicans ei voisi saada EU-maiden NHL-pelaajia joukkueeseensa? Ja onko jossain todettu, että esim. Antti Niemi tai Toni Lydman eivät missään nimessä ole tulossa SM-liigaan ja Lahteen? Myös Leo Komarov on todennut, ettei pelaa koko kautta AHL:ssä, eikä ole varmaksi myöskään sanonut paluutaan KHL:ään.
 

Mike Hyndman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat
Miksi Pelicans ei voisi saada EU-maiden NHL-pelaajia joukkueeseensa? Ja onko jossain todettu, että esim. Antti Niemi tai Toni Lydman eivät missään nimessä ole tulossa SM-liigaan ja Lahteen? Myös Leo Komarov on todennut, ettei pelaa koko kautta AHL:ssä, eikä ole varmaksi myöskään sanonut paluutaan KHL:ään.

Varmasti voisi saada, mutta täytyy muistaa myös, että pelaajabudjetissakin alkaa olla raja vastassa jo muutenkin.

Tarjolla on paljon NHL pelaajia, mutta jo sopimuksen Pelicansiin omaavia on hankala saada kaupattua muualle, koska paljon kovempia nimiä on tarjolla markkinoilla.

Komarov menee Moskovaan työsulun jatkuessa. Näin jutteli jossakin haastattelussa aiemmin syksyllä.

Ja mitä Saarenheimoon tulee niin haiskahtaa järkidiililtä Pelicansin tapauksessa.
Ulkomaalaiskiintiö alkaa ainakin omalla mittapuullani ajateltuna olla täynnä.

Antti Niemi, Toni Lydman ja Leo Komarov ovat tervetulleita omasta mielestänikin koska tahansa, jos massia löytyy Pelicansin kukkarosta.

Toisaalta vähän nyppii nämä NHL jätkienkin pelaamiset , kun ensin ei suostuta miljoonien liksoilla pelaamaan jonkun työehtosopimuksen nojalla, mutta sitten viedään pelipaikat/työpaikat ns. vakuutusmaksujen hinnalla pelaajilta, jotka pelaavat täällä ansaitakseen elantonsa.

Kivahan se on tulla vähän höntsäilemään, kun on 10 miljoonan diili taskussa.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Filppula, Bergenheim, Peverley, Joensuu, Jokinen jne. Saarenheimo. No, mikäs siinä. Linja on valittu ja sitä toteutetaan. Onhan noissa NHL-avuissa riskinsä, mutta on se Saarenheimossakin. Halvempi toki.

Ei ole suuret odotukset Saarenheimon kohdalla. Kilpailua tietysti tarvitaan, kun miehiä tippuu oikealta ja vasemmalta, eikä junioreista ole ottamaan vastuuta. Toivottavasti Saarenheimo näyttää, ettei Lukko-vuodet olleet sattumaa ja pelaa itselleen loppukauden sopimuksen.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Ja onko jossain todettu, että esim. Antti Niemi tai Toni Lydman eivät missään nimessä ole tulossa SM-liigaan ja Lahteen? Myös Leo Komarov on todennut, ettei pelaa koko kautta AHL:ssä, eikä ole varmaksi myöskään sanonut paluutaan KHL:ään.

Ei taida olla todettu, mutta miten Niemi / Lydman auttaa siinä loukkaantumistilanteessa ja Pelicansin tarpeessa? Kumpi suostuu pelaamaan sentterinä?

Komarov tietysti on ratkaisu asiaan, muttei juuri tähän hetkeen, kun kausi alkaa AHL:ssä. Se minulla oli pointtina, että miten tähän hetkeen, tuon mittaisella sopimuksella, NHL-pelaajan saa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mites Saarenheimo on Pelsufanien silmiin pelannut? Tänään näyttää olevan ykkösketjun sentterinä. Itse ei ole juuri joutanut Pelikaanien pelejä seuraamaan mutta Saarenheimon otteet ex-Kärppänä kiinnostaa kovasti.

Entä toinen ex-Kärppä Antti Ylönen? Upi saanut ainakin aika muhkeita peliminuutteja jokaisessa matsissa ja ollut monta kertaa ykkösparissa kokoonpanoissa. Ei tämä taida sama jätkä olla joka Kärpissä pelasi monta vuotta vaikka saman niminen ja näköinenkin on?
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Saarenheimo on kyllä ollut aika turhake Pelicans hyökkäyksessä (tästä on olemassa myös eriäviä mielipiteitä), mutta ilmeisesti luottoa valmennukselta löytyy. On tavallaan pörräävinään, mutta kuitenkin melkoisen ulkona pelistä ja omassa päässä isoja sijoittautumisvirheitä. O´Marran lähdettyä meillä on kuitenkin ollut paikka auki, mutta toivon todella, että maajoukkuetauolla tulee uusi sentteri ja Pekka etsii itselleen uuden seuran loppukaudeksi.

Ylönen on ollut OK stuntti, koska äijiä on ollut telakalla, mutta veikkaisin esim. Hurrin jossain vaiheessa ajavan Upista ohi eli siiräisi Upin Peliittojen vahvuuteen.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Saarenheimo on kyllä aika paska. Huomasitteko miten esim. Jormakka oli ihan pimenossa molemmat viikon pelit, (vaikka muuten on ollut todella hyvä koko kauden,) kun sai nauttia Saarenheimon sentteröinnistä.

Saamattomat otteet hyökkäyspäässä voisi vielä hyväksyä, jos puolustuspeli toimisi hyvin, mutta kun sieläkin tökkii pahasti. Eilinen Tyrväisen maali olisi ollut Pekan pelastettavissa, mutta lähti höntyilemään kiekollisen Pulkkisen perään, vaikka tämä oli jo Junlandin "hallussa". Perseen silmälläkin olisi pitänyt nähdä vapaat Jokeri-pelaajat painottomalla puolella.

Pahasti kuitenkin pelkään, että Saarenheimolle sorvataa loppukauden soppari. Harvoin Pelsuista try out jamppojakaan on kävelemään laitettu.
 

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
Saarenheimo on kyllä aika paska. Huomasitteko miten esim. Jormakka oli ihan pimenossa molemmat viikon pelit, (vaikka muuten on ollut todella hyvä koko kauden,) kun sai nauttia Saarenheimon sentteröinnistä.

Komppaan. Laittais nyt mieluummin Espon ykkösen keskellä ja laidoille Jormakka ja Pikkarainen.

Saarenheimo sitten vaikka kolmoseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös