Kaikki juniorit kilpailukieltoon?

  • 1 916
  • 2
Asioista aina perillä oleva lähde kertoi, että Jääkiekkoliitto on tehnyt päätöksen, etteivät junnut 13-vuotiaisiin saakka saa pelataa pisteistä tai palkinnoista, eikä sarjataulukoita saa tehdä tulevaisuudessa. Idea on lähtöisin futareille lanseeratusta uudesta säännöstä, joka on saanut aikaiseksi kenttäväen keskuudessa voimakasta vastustusta. Soraääniä on vaiennettu monin tavoin.
Kuinka meillä? Pelaillaanko vai pelataanko?
 
”Palloliiton nuorisopäälliköt kokoontuivat Vierumäellä yhdessä Jääkiekkoliiton väen kanssa.
Tiistaina työskenneltiin yhdessä Jääkiekkoliiton väen kanssa. Päivän teemana oli molempien lajiliittojen lasten ja nuorten kilpailujärjestelmät.”

http://www.palloliitto.fi/viestinta/?num=21966

Eilinen Suomi-Ruotsi-ottelu antaisi mielestäni aihetta opettaa jo junnut puristamaan voitto kotiin.
Nyt ollaan kitkemässä voittamisen opettelu täysin, vaikka jääkiekon ongelma näyttää olevan pelkästään korvien välissä.

Kilpailullisuuden vähentämisellä ei varmasti kitketä voittamisen pelkoa, joka näyttää juurtuneen syvälle suomalaiseen joukkueurheiluun.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Miksi tämä ei ole jääkiekossa ongelma?

Kaikki Pelaa-keskustelu on on Futisforumilla kerännyt jo ilmeisesti tuhansittain kannanottoja. Täällä vain kaksi ja nekin samalta kirjoittajalta... Toivottavasti edellä mainittu päätös tehdään, niin saataisiin vähän vipinää jääkiekkoväkeenkin ;-)

Siis ei mitään KP-ongelmia lätkässä. Usein käytetty "ne pelaa useamman turnauksen jotka harjoittelee", toimii hyvin. Pelaajan kehitys yhden kauden aikana on niin huimaa, että harjoituksista luistaneet kyllä sitäpaitsi lopettavat harrastuksen nopeasti.

Pelit, leijonaliiga ja turnaukset ovat tietenkin hyvää tason testausta. Pokaali silloin tällöin piristää kummasti, mutta ei sen tavoittelu ole mitenkään ykkössijalla useimmissa turnauksissa. Kyllä se pelaamisen ilo tulee yllättävän paljon siitä, miten pojat näkevät itsensä ja joukkueen kehittyvän yksittäisissä peleissä: "Mä tein maalin Jokereita vastaan", "Meidän eka voitto Tapparasta", "Mun eka nollapeli"...

Miten sitten voiton puristaminen alle 13-vuotiaiden ikäluokissa? Aina ei ole mahdollisuuksia edes panostaa tähän. Eri joukkueiden jääkiekon oppimisen tavoitteet eivät kulje tasatahtia. Toiset panostavat luisteluun, maalivahtiharjoittelu aloitetaan eri aikaan, toiset käyttävät maalilla kyttäystaktiikkaa, pelitkin aloitetaan eri ikäisinä. Kun turnauksissa sitten on yleensä alle 10 joukkuetta, erottuu kyllä voittaja selvästi ihan jonkin muun seikan kuin voitontahdon perusteella. Siis ensin pitäisi saada tasaisia pelejä? Joukkueenjohtajilla/valmentajilla on tässä suuri vastuu etsiä sopivia vastustajia, jonka jälkeen vasta voi ajatella sitä voittamisen kulttuuria. Miten paljon se sitten lähtee yksilöistä ja miten paljon joukkueesta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös