Kiitokset kaudesta JYP-joukkueelle

  • 2 712
  • 10

salla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ciccobuccit
Turha tässä on alkaa vollottaa kesälomaa vaan ennemminkin olla ylpeä tuosta joukkueesta, joka tarjosi monia hienoja hetkiä ei vain meille vaan myös koko Suomen kiekkokansalle.

Takana on uskomaton kausi, vaikka nyt hieman harmittaakin sen loppuminen. JYP taisteli tämän sarjan aikana enemmän kuin koskaan, nuoret pelaajat nousivat runkomiehiksi ja toisinaan jopa joukkueen tärkeimmiksi paloiksi.

Seuraavien viikkojen aikana tulevat julki niiden matojen nimet, jotka aikovat kasvaa isoiksi ja lentää Tapparaan tai muualle sirkuttamaan. Toivotan jokaiselle siivekkäälle onnea vastaisuudessa, tekin olitte osa tätä hienoa kautta. Samalla hengonvedolla toivotan tervetulleiksi ne uudet pikkuiset madonrääpäleet, jotka odottavat vielä kasvuaan JYPissä.

Eteenpäin on menty ja JYPin jokainen pelaajakin vahvistaisi jo Derbya.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Juuri ajattelin itsekin avata ketjun aiheesta. JYPin joukkue on tarjonnut meille tällä kaudella vaihteeksi huikeita hetkiä, play off - taistelua ja paljon hienoja voittoja. Kesälomille ei todellakaan tarvitse lähteä anteeksipyydellen vaan pystypäin - me täällä Jyväskylässä osaamme pelata lätkää ja meillä on kunnon joukkue. Ei muuta kun sauna lämpiämään ja odottelemaan, ketä täytyy kiittää palveluksesta JYPin paidassa ja kenet toivotetaan tervetulleeksi uutena kasvona joukkueeseen.

Kiitos, JYP!
 

Shane

Jäsen
Kiitos JYP loistavasta kaudesta. Tällaiseen menestykseen en olisi syyskesällä 2002 millään uskonut.

Surullinen juttu, että tuo onneton flunssa-aalto juuri ratkaisevalla hetkellä esti mahdollisuudet todelliseen unelmakauteen, mutta nyt kävi näin ja sillä siisti. Ensi vuonna sitten..
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Toivottavasti tämä nousujohteinen kehitys jatkuu myös seuraavina kausina. Perustyö on tehty, ja siitä on hyvä jatkaa. Vielä jos saisi jostain yhden tommimäkisen seuralle taustavaikuttajaksi, niin mikä tässä olisi ollessa. SM-liigan kulkurille kun löytyisi vielä se kaunotar, niin avot.

Kiitos kuuluu tosiaan (aidosti) koko joukkueelle. Hyvää hokia pelattiin, ja vaikka Oulun ylämummot tiputtivatkin meidät veke partyista, niin kyllä tämän kauden loppusummauksesta saadaan plusmerkkinen - eikä siihen tarvita edes Kimmo Sasia (Sonera-juttu). Nyt mennään JYP-mielessä pitkä pätkä katkolla, ja lavat eivät ole jäässä eivätkä nimet lehdissä.

Lisäksi erikoiskiitos Radio Keski-Suomelle, joka jo yli kymmenen vuotta lähetti JYP-tunnelmia Tynin ja kumppaneiden äänellä. Ehdottomasti radion kuunnelluimpia ohjelmia, mutta silti piti lopettaa. Toivottavasti joku paikallisradioista huomaa jatkaa tätä loistavaa perinnettä eteenpäin!
 

Mosabacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Muistiinpanot tästä kaudesta

ENNAKKOAJATUKSIA.

Pelaajarosteria tutkiessani viime syksynä ajattelin, että tällä porukalla taistellaan siitä viimeisestä playoffpaikasta. Näin siis realistina. Pidemmälle en uskonut.

RUNKOSARJA.

Mutta sitten kauden aikana Jypistä löytyi uskomattomia onnistujia. Jari Korhonen osoittautui paremmaksi kuin kehut hänestä. Uskomaton kausi ja nousu selkeäksi ykköspakiksi. Onneksi miehellä on jatkopahvi. Korhosen lisäksi Jypin selkeisiin onnistujiin kuuluvat nuoret Jarkko Immonen ja Tuomas Pihlman. Hekin jatkavat, jahuu!! Viimeinkin Pihlman vastasi odotuksiin ja täräytti mahtavan kauden ja debytoi myös maajoukkueessa. Mutta vielä suurempi yllätys ennakkoon ajatellen oli Rantasalmen sulttaanin upea kausi. Jokainen muistaa Immosen viime kauden tehot: 0 + 2. Ja nyt 55 9 + 22 = 31 34 min!!! Heidän lisäksi Jypin pelin promoottori Perrin otti sen johtavan keskushyökkääjän paikan, jota Jypiin oli niin monta kautta odotettu. VIP-ketju ja maalivahtien onnistuminen on tietysti mainittava.

Mutta kaiken kaikkiaan edellä mainittujen pelaajien odottamattomien "ylisuoritusten" takia Jyp nousi mielestäni taistelemaan paremmista sijoituksista kuin playoffsien viimeisestä paikasta. Mutta kyllä kausi oli hieno, myönnettävä se on!

Söi mielettömästi miestä, kun Jyp tippui runkosarjan loppumetreillä kuudenneksi ja sai playoffsarjan ensimmäiselle kierrokselle Kärpät. Silloin ajattelin, että neljässä tai viidessä ottelussa kesälomille. Bluesia vastaan Jyp olisi ollut mielestäni selkeästi vahvempi. Sitä taisteluparia ei tosin koskaan päästy näkemään.

PLAYOFFSIT Ja JYP-SELOSTUKSET

Mutta mitä sitten kävikään. Jyp taisteli uskomattoman hienosti. Muistakaa ainakin tämä minun muistiini jäänyt legendaarisen hieno taistelu Oulussa ensin ottelun lopussa tasoihin ja jatkoajalla voitto!! Silloin fiilikset olivat korkealla ja uskoin selkeästi Jypin tiputtavan Kärpät esimerkiksi 1-4 voitoin rantapallojen kera ensi kautta odottamaan.

Toisin kuitenkin oli katsottu tapahtuvan. Ottelusarjassa 1-3 johdon jälkeen kaikki tuntui valuvan käsistä. Jypin miehet joutuivat vajaamiehitykseen syystä tai toisesta. Radio Keski-Suomi teki ratkaisevan virheen, kun meni vaihtamaan voittavan selostajan. Legendaarinen Kari Tyni vaihtui Timo Lievemaahan, jonka tappiomielialaa sai kuunnella viimeiset ottelut. Siinä yksi syy, jonka olen keksinyt, miksi Jyp hävisi loput ottelunsa. Sitä en oikein tahtonut sulattaa, että Yle lähetti kenties viimeiset Jyp pelien selostukset, ja selostajana toimi Lievemaa. Toki Timo Lievemaa on hyvä selostaja, ei siinä mitään, mutta Tyni. Siinä on Jyp-silmälasinen selostaja, joka on kerännyt mainetta yli joukkuerajojen kannattajien keskuudessa. Käsittämätön verbaalitykki, joka on yhtä aikaa puolueellisesti Jypin puolella ja samanaikaisesti selostaa tasapuolisesti kaikki pelitilanteet.

Ratkaisevan pelin jälkeen oli tyhjä olo. Jypin olisi pitänyt voittaa. Se olisi ollut niin oikein. Siinä olisi näkynyt, että rahalla ei voi saada kaikkea, vaan tekemisesssä myös sitoutuminen oman joukkueen tekemisiin sataprosenttisesti tai hyvällä joukkuehengellä on myös oma vaikutuksensa. Mutta ei. Rutto!! Ja kun tiesi, että selostuksetkin loppuivat ainakin Ylen osalta, niin alakulo oli melkoinen.

Onneksi sain Tynin ja Lievemaan highlightsit talteen kasetille. Ne tulivat Ylen viimeisen Jyp-selostuksen tappiollisen Kärpät-Jyp ohjelman lopuksi hienona koosteena. Mahtava pläjäys. Siinä lähinnä playoffsarjan maalihuutoja, mutta joukkoon oli mahdutettu tämä kuuluisasta Hpk-Jyp pelistä tallennettu Tynin selostuspätkä, jossa Kari kaataa selostuskopin tuoleja, ja käskee itseään rauhoittumaan, että ei tarvitse ottaa nitroja tai häntä hakea ambulanssilla. Oikeastaan pitäisi laittaa Radio Keski-Suomelle kaunis pyyntö, että tekisivät monen vuoden ajalta pidemmän selostuspätkäpaketin, ja laittaisivat esimerkiksi nettiin imuroitavaksi. Ilmoittautuisin välittömästi imuroimaan tämänkaltaisen paketin. Myös radion kautta tämänkaltainen kelpaisi. Kasetille.

Esitän tässä muuten kiitokseni niin monen vuoden ajalta Radio Keski-Suomen kaikille Jypin selostuksiin vaikuttaineille henkilöille. Se oli Suomen parasta kiekkoviihdettä. Henkilökohtaiset kiitokset menevät tietysti armoitetulle jääkiekon selostajalle Kari Tynille. Toivottavasti jatkat Jypin pelien selostuksia esimerkiksi radio Jyväskylän leivissä. Jos et, niin kiitokset tähänastisesta. Kari Tyni on paras jääkiekkoselostaja mitä ikinä on ollut. Mertaranta jää kakkoseksi, sori vain.

Haikeatahan tämä on. Harvoin mies näin hiljaisena on.

YHTEENVETO

Kaiken kaikkiaan on kuitenkin sanottava, että Jyp tarjosi kaudella 02-03 uskomattoman hienoja fiiliksiä, voitonriemua ja leveätä hymyä. Tämä kausi oli nyt tässä. Ensi kaudella uudet ukot, uudet kuviot. Ylpeänä jatkan Jypin uskollisena kannattajana. Niin ja kiitokset Jatkoajan Jypin kannattajille hienoista spekulaatioista ja kirjoituksista ennen kautta ja kauden aikana. Lähdetään rakentamaan jo nyt Jypin ensi kautta.

Mosabacka
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joo, tahdonpa minäkin tässä vaan antaa ison tunnustuksen JYPille. Joukkuehenki tuntui läpi kauden olevan aivan eri tasolla kuin muilla joukkueilla. Päävalmentaja Matti Alatalo teki hienoa työtä. Play Offeissa rahkeet eivät ihan riittäneet loppuun asti, mutta hieno taistelu kuitenkin. Tämän SM-liigakauden ehdoton piristysruiske. Se on hyvä, ettei pelit mene niinkuin ennen kautta aina veikkaillaan. Muutenhan tätä ei jaksaisi katsoa edes, vaikka olisi voittavan joukkueen puolella.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Kiitos koko joukkueelle kaudesta, vaikka se ei varmasti sitä ollut mitä kannattajat tai joukkue haki.

Kauden ensimmäinen ja viimeinen peli kuitenkin voitettu.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Kova nosto @HOOLIGAN_, kun edellinen viesti tähän ketjuun on vuodelta 2003 jonkun jokerifanin kynästä :D

Mutta kiitos JYP-joukkueelle 2021-2022! Vaikka mukana oli synkkiä ennätystappioita ja pleijareiden ulkopuolelle jäämistä, niin sijoitusta parannettiin viime kaudesta ja joukkueesta löytyi uusia mielenkiintoisia nimiä. Matkan varrella huippukohtina se maaginen nousu KalPaa vastaan, Hytösen juhlapeli, muutamakin nousu maali(e)n takaa jatkoille ja todella hyvä saldo jatkoaikapeleistä. Ns. koronapelit varamiehistön varamiehistöllä jäivät myös mieleen positiivisina vaikka takkiin tulikin. Ja kausi päättyi voittoon samaan tapaan kuin mestaruuskaudet :)
 

Hyytiäinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa & Ottawa
Tässä kaudessa oli ajoittain hyviä elementtejä jotka olleet kateissa joinakin parempinakin vuosina.

Semmonen tietty äijämäisyys oli nähtävissä välillä mikä on hyvä asia. Oman maalin edessä ollaan tiukkana ja hyökkäyspäässä esim. Samuel Helenius on runnomassa kiekkoa sisään. Sektori jolla heikomminkaan menestyvän joukkueen ei tartte antaa tasoitusta.

Pari kautta sitten oli nähtävissä sellasta HMV-ilmiötä pelissä ettei kentällä oltu kun lähinnä läsnä olemassa. Nuorelle joukkueelle on helpompi antaa asioita anteeks kuin kokeneelle nipulle ja useassa pelissä näkyi yritteliäisyyttä vielä aivan loppumetreille saakka vaikka oltiinkin tappiolla.

Näitä elementtejä toivoisin näkeväni jatkossakin Jypissä. Kiitos niistä!
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelipaikallinen JYP, Ukrainan maajoukkue
Kausi tosiaan ohi ja kiitettävääkin on.

Kiitos siitä, että JYP ei sortunut vaihtamaan valmentajaa. Tuskin olisi auttanut ja Jusu sai loppukaudesta osoittaa, että ei hän ihan turha ukko ollut.

Kiitos, että ei ollut uutisia lomautuksista ja palkkojen alentamisesta. Oletan, että rosteri selittää tätä osaltaan, mutta parempi näin.

Kiitos alku- ja loppukaudesta. Saivat ajattelemaan, että näinkin tämä olisi voinut mennä. 60 ottelun sarja on kuitenkin itsessään rehellinen mittari.

Kiitos peliliikkeistä rosterin osalta. Mysteeriksi jäi OB. Alkukaudesta näytti hyvältä hankinnalta, mutta muuttui rasitteeksi.

Kiitos unohtumattomasta Ilonan päivän ihmeestä vai ikä se oli. Reilussa minuutissa 3 maalia rakasta Kalpaa vastaan, rinnalle ja ohi. Ihan sama miten kausi meni, sillä tuo peli jää muistoihin.

Kiitos nuorten pelaajien peluuttamisesta. Rahaa pankkiin vai miten sitä sanotaan.

Viimeisimmät uutiset liittyy jo ensi kauteen, mutta kiitos niistäkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös