Eri maiden junioriliigat

  • 3 368
  • 3

Style-Jussi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Ottawa senators
En löytänyt ihan vastaavaa ketjua (poislukien kanadan junnusarjat) joten ajattelin että tälläiselle keskustelulle on oma sijansa.

Millä tavalla eri maiden juniorisarjat poikkeavat kulttuurisesti toisistaan, minkälaiset harrastus-ja kasvumahdollisuudet nuorilla on,kuinka harjoitellaan ja mitä asioita painotetaan kasvatuksellisesti, miten sujuvasti siirto miestenpeleihin tapahtuu omassa maassa,kuinka helposti ao maan nuori suuri lupaus pääsee eteenpäin myöhemmin omasta maasta muualle pelaamaan (Änäri, KHL jne) ja kaikki tähän liittyvä. Miten vaikka suomeen tulleet nuoremmat vahvistukset ovat tiensä siihen asti kulkeneet, onko jostakin "helpompaa" siirtyä vaikka suomeen?

Toivotaan mielenkiintoista keskustelua ja tähän voi vaikka heittää jonkin oman seuran vahvarin nimen tai muutoin suosikin ja analyysia perään kuinka ja miten miehen tie on kulkenut.Havaintoja myös eri maiden junnuorganisaatioista ja ylipäätänsä synergioista kiekkoiluelämän ympärillä.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
KHL:n alainen juniorisarja on nimeltään MHL (Molodezhjana Hokeinaja Liga). Suomeksi liiga tarkoittaa yksinkertaistettuna "Nuorten kiekkoliiga". Liiga aloitti toimintansa kaudella 2009-2010. Tätä ennen Venäjällä tai Neuvostoliitossa ei oltu koskaan pelattu A-nuorten omaa liigaa.

MHL koostuu kahdesta liigasta, MHL-A ja MHL-B. MHL-B aloitti toimintansa vasta tällä kaudella ja tässä sarjassa pelaa lähinnä VHL-joukkueiden alaisia juniorijoukkueita.

MHL:ssä voivat pelata 16-21 vuotiaat pelaajat. MHL-A:ssa pelasi tällä kaudella 29 joukkuetta, joista 16 selvisi pudotuspeleihin. Viime kaudella joukkueita pelasi sarjassa 22. Pudotuspelien voittaja saa kantaakseen Harlamov-trophy nimisen palkinnon. Ulkomuistini mukaan jokaisella KHL-seuralla oli tällä kaudella oma MHL-joukkue.

Viime vuonna Harlamov Trophyn voitti Moskovan ZSKA:n MHL-joukkue Krasnaja Armija.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
MHL on ollut toiminnassa vasta kaksi vuotta, joten sen vaikutuksia on vaikea vielä arvioida. Mutta oma mielikuvani tästä sarjasta on positiivinen. Se antaa niille nuorille pelaajille, jotka eivät mahdu pelaamaan KHL:ssä tai VHL:ssä tilaisuuden saada myös pelituntumaa, eivätkä pelaajat joudu enää vain istumaan penkillä ja pelaamaan muutamia vaihtoja otteluissa kuten aikaisemmin.

Se onko MHL-A:n kokoa kasvatettu liian suureksi (29 joukkuetta) on hyvä kysymys. Viime kauden jälkeen liigaan otettiin peräti seitsemän uutta joukkuetta.
 

Pardus

Jäsen
Kuin taianomaisesti juuri tänä vuonna USHL:n pistepörssiä johtaa ilmeisen koronaton Chicago Steelin pelaaja Matthew Coronato, joka on vieläpä 2021 varausikäluokkaa. Neljässä pelaamassaan ottelussa Coronato on iskenyt muikeat tehot 5+5. Tullee olemaan kovaa valuuttaa ensi vuoden varaustilaisuudessa.

Nomen est omen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös