Myös A-nuorten SM-liiga suljetaan?

  • 2 058
  • 16

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Tämmöistä Maikkarin sivuilta:

"SM-liigan muuttaminen suljetuksi sarjaksi on leviämässä muihinkin kotimaisiin sarjoihin. A-nuorten SM-liigaa puuhataan suljetuksi sarjaksi, jossa pelaisivat vain miesten liigassa pelaavien seurojen junnujoukkueet.

Tällä hetkellä A-nuorten liigassa pelaa miesten liigajoukkueiden lisäksi vain KalPa, joka luonnollisesti vastustaa hanketta. Ässien A-nuorten valmentaja Ismo Läntinen pitää ajatusta hyvänä ja veikkaa idean isän löytyvän Hämeestä.

-Luulen, että ajatuksen takana ovat HPK ja Ilves. Niille joutuminen pelaamaan loppukausi alemmassa jatkosarjassa oli todellinen romahdus, Läntinen sanoo Satakunnan Kansalle.

Läntinen ei kuitenkaan kannata täysin suljettua sarjaa.

-Ymmärrän hyvin KalPa:n kannan. Suljettu sarja ei saisikaan olla aivan tukossa. Sinne pitäisi päästä varsinaisen liigan tavoin eli sinne nousee jos on riittävät eväät.

(MTV3)"

Minkähän takia minä en näe tuossa maikkarin tekstissä ainoatakaan perustetta sille miksi sarja pitäisi sulkea? Tarkemmin ajatellen en keksi itsekään yhtään syytä. Mitähän tällä oikein ajetaan takaa?
 

Katsoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, PiTa
Huh huh

En oikein jaksa (taas) käsittää mihin ollaan menossa. Ilmeisesti nykyiset liigajoukkueet pelkäävät niin paljon sarjan avaamista, että divarijoukkueiden kehittyminen pitää estää kaikin keinoin. Tuntuu todella kornilta ajatukselta, että urheilun draama pitää viedä junioreiltakin. On todella kasvattavaa kokea putoamisen katkera kalkki. Yhtälailla on todella innostava tunne, kun kausi palkitaan nousulla ylempään sarjaan.

Olen pelkästä ajatuksesta niin kiukkunen, että taidan lähteä saman tien kaljoille ja kostaa tuskani koko yhteiskunnalle
 

Boogeyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
Täysin samaa mieltä Katsojan kanssa... typerää ja raivostuttavaa. Sarjan mielenkiinnon kannalta olisi paljon parempi, jos reiluilla pelisäännöillä sarjassa saisi pelata ne joukkueet, jotka ovat paikan sinne ansainneet. Tästä on paljon hyviä esimerkkejä: Jokipojat, TuTo, KJT ja ennenkaikkea FoPS, jolla on tapana aina kerran vuosikymmenessä tehdä liigaan ranskalainen visiitti. Vaikka viime kaudella murskatappioita tulikin reilumman puoleisesti, niin tuon joukkueen pelaajista on aika moni siirtynyt edustusjoukkueeseen, (Juha Taponen, Anssi Rantanen, Toni Vähämäki, Jussi Tapio ja Jesse Huuhanmäki) osa näistä erittäinkin hyvällä menestyksellä.
 

Old TJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä on kyllä älyvapainta mitä jääkiekon tiimoilta olen kuullut vuosiin! Ei härregud tämä voi olla kenenkään ihan oikeasti tosissaan heittämä. Vaikka olen sitä mieltä ettei miestenkään liiga pitäisi olla suljettu, niin siihen on kuitenkin löydettävissä muutamia asiallisia perusteita.

Vaan tälle idealle ei kyllä totta totisesti löydy minkäänmoista puoltavaa perustetta. Vai voitteko keksiä? Mulla kiehuu tällä hetkellä sen verran, ettei oikein mitään viisasta saa asiasta kirjoitettua, mutta tuo Carloksen SM-liiga-palstalla kirjoittama Väkivaltajuttu tuntuu tämän jälkeen aika toteuttamiskelpoiselta...

Old TJ
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Suljetaan samantien kaikki sarjat, niin ei varmasti tulee mitään muutosta tai pienemmillä seuroilla ole mahdollisuutta pärjätä junioreissa edes. Tälläinen kehitys tappaa yhä varmemmin juniorityötä perinteisissä kasvattajaseuroissa.
 

pak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaikkei se aina niin kivaa olekaan niin, SaiPa.
Mistä näitä täysin idioottimaisia ideoita oikein pulppuaa?

Sehän se kehittää ja edistää suomalaista jääkiekkoa, että suljetaan A-junnujen sarja. Rankaistaa lahjakaita nuoria pelaajia siitä, että sattuu pelaamaan kaupungissa jossa ei ole liiga joukkuetta!
Tällä keinoinhan saataisiin kaikki potenttiaaliset junnut jo C-juniori ikäisenä muuttamaan vieraalle paikkakunnalle ja totuttaisiin jo pienestä pitäen siihen, että pelaajia riepotellaan kuin karjaa.
Ei helvetissä!
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Voi hyvät hyssykät...

Minun korvissani varsin hauskoilta kuulostavat Diskos-HPK- ja Diskos-Ilves-otteluparit tämän talven A-nuorten divisioonasta olivat sitten liikaa joillekin tahoille.

Ei tätä voi ymmärtää mitenkään. Toivottavasti ehdotus jää yhtä yksinäiseksi ääneksi kuin idea Mestiksen sulkemisesta.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Typerä idea kyllä.

Kannattaa katsoa vaikka nykyisiä liigajoukkueita, että kuinka paljon niissä on muualta tulleita pelaajia (tarkoitan junnuikäisinä).

Esimerkiksi Bluesin 84-viisikon pelaajat on lähtöisin viideltä eri paikkakunnalta:

Jalasvaara, Oulu
Pelkonen, Mikkeli
Immonen, Kouvola
Lappalainen, Savonlinna
Töykkälä, Espoo

Muista seuroista löytyy myös esimerkkejä, kuten Tapparan seinäjokelaiset (Mäntymaa ja joku muu).
 

keskikatsomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit, HIFK, sympatiat aina SaiPalle
Tämän takana on liigaseurojen ajatusmaailma. Muut kuin liiga seurat ovat vain teuraskarjan kasvattajia. Suuret ja kauniit vievät luvallisesti kaiken. Eiköhän heitetä samantien roskikseen koko Nuori Suomi-Kaikki pelaa ajatukset ja suljetaan kaikki lisenssipelaajia sisältävät sarjat f-junnuista aikuisiin. Ollaan kohta ihmeessä 20 vuoden kuluttua niinkuin kanukit kun kaíken maailman itäsiberialaiset kiekkotaiturit vievät omilta peruskoulu broilerikiekko kasvateilta pelipaikat. Oman "kuolotuksen" kasvatit kun ei osaa kuin kaahata eestaas opetuksen mukaan ilman improvisaation häivääkään.
 

Are

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, S.L Benfica, Getafe, Pool
Ei voi olla totta! Just viime viikon Kiekkolehdessähän oli juttua A-junnujen liigan uudistuksista ja siinä mun mielestä sanottiin ettei liigaa tulla sulkemaan. Kaikki tämä kohuhan lähti Hifk:n Nybondaksen lausunnosta ja luulen että maikkari on taas huomannut jonkun asiayhteydestään irrallisen kommentin ja pistänyt sen sivuilleen.

Onhan se nyt törkeää jos esim. Kalpa suljetaan sarjasta, sen jälkeen kun se on jättänyt tälläkin kaudella taakseen liigaseuroista Ilveksen,HPK:n, Pelicansin,Ässät ja Lukon!
 

juudas

Jäsen
Tämä on täysin johdonmukainen jatko liigan sulkemiselle. Turha tätä on itkeä, jos ei aiemminkaan saanut mitään aikaan. Jos liigan sulkemisella turvattiin taloutta, yhtä lailla taloutta ja jatkuvuutta turvataan takuuvarmasti ylimmällä sarjatasolla jauhavalla juniorimyllyllä.

Velliperseinen jääkiekkoväki saa taas mitä tilaa. Toivottavasti myös liigan sisällä suljetaan playoffit.

Voisin rajatusti ymmärtää tämän suljetun kokonaisuuden, jos se ulottuisi keskuksiin, kuten Kummola&Helkovaara ähisee. Mihin jääkiekon suljettuun aluekeskukseen kuuluu Vaasa? Satoja kilometrejä joka suuntaan liigajoukkueeseen. Entä Kuopio? Entä Joensuu?

Heti kun liiga suljettiin niin messusin täällä kuin viimeistä päivää kiekontappolinjasta, joka osuu kaikkiin liigan ulkopuolisiin vähänkin suurempiin kaupunkeihin...ja linja jatkuu.
 

Kippari

Jäsen
Suosikkijoukkue
useampiakin
Ihan syvältä suolesta!

En usko koko juttuun. Sitä paitsi Ilves ja HPK tasapistein voittivat divarin runkosarjan. Vielä on edessä divarin play offit divarin metaruudesta. HPK:n osalta putoaminen divariin johtui mielestäni kolmesta seikasta: 1) huonosta tuurista Lukkoa vastaan, jolloin viimeisessä pelissä oman pakin hölmöily aiheutti ratkaisevan maalin.

2) Miksei mv Toivosta peluutettu hieman enemmän A:ssa, kun alkukausi SM-liigajoukkueessa meni kuitenkin lähinnä luukkua avatessa.

3) Mihin hävisi pakeista Juuso Kemppi, joka ratkaisuottelussa Lukkoa vastaan olisi ollut kiekollisena pakkina varma avaamaan peliä tai ainakin purkamaan varmasti. Olen saanut sen käsityksen aiemmin, että Juuso olisi loukkantumisen takia estynyt pelaamisesta.
 
Suosikkijoukkue
Haukat
Eihän tämä nyt voi millään tavalla olla totta! Minusta on totisesti hölmöä alkaa turvata joukkueiden taloutta (ikään kuin se olisikin todellinen syy) siten, että suljetaan sarja ja viedään kaikilta muilta mahdollisuudet jokavuotisiin karsintoihin. Helvetti soikoon! Tarvitsevatko a-junnutkin oman farmisarjan? Erityisesti minulle KJT:n kannattajana ajatus on täysin vieras. Tällä kaudella KJT:n A-, B- ja C-juniorit ovat pelanneet kaikki kolme SM-liigaa, kunnes A sieltä tippui. Sarjan sulkeminen kuulostaa kuoliniskulta Keski-Uudenmaan loistavalle juniorijääkiekkoilulle. Kuopiolaisilla sama juttu, kyllä takuulla hämmentää! Toivottavasti tuo ei ollut totta.
 

keskikatsomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit, HIFK, sympatiat aina SaiPalle
Niinpä niin, menetetään nämä pitkän tien kulkijat. Jos muistelee näitä kaukaa kaartaneita, ei pelaisi Jukka Hentunen, Jarno Kultanen jne huippukiekkoa. Jos nuorten A-rajoitumis klubi olisi vain yhtäkuin SM-liiga määrä vähennettäisiin esiin tulevien junnujen määrää. No ehkä Liiga seurat haluavat vain hakeutua ns.Golden Era NHL-tyyliin(1943-1967) jolloin joukkueet oli koottu jo hyvin ajoin tuohon kuuden kultaisen sarjaan ja läpilyöneiden Rookieden määrä oli 2-5 koko sarjassa per kausi. Kyllä tälläisessä syrjämaassa olisi tie huipulle säilytettävä laveana. Katsokaa tsekkejä tai slovakeja, uutta huippua tulee vaikka sarjat on auki ja miehiä viedään muualle.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Samaan "uudistukseen" jonkun teorian mukan kuuluu yli-ikäisten märään reilu lisäämisen.

Missähän tähänkin syy? Kaikki liigan portteja koluttelevat väli-ikäiset (eli 21-vuotiaat, tänä vuonna -82 syntyneet) pelurit eivät mahdukaan edustusjoukkueeseen kun jotain puukäsiä ostellaan ympäri maailmaa. Jos edustusjoukkueessa on vaihtuvuus vaikka 50%, niin siitä 40% hankitaan muualta, 5% kauden aikana ennen helmikuuta, ja 5% omilla junnuilla. Siinäkin neloskentässä 2minsaa/matsi. Aika vähän, jos tarjolla on parikin kentällistä ukkoja liigaan. Jos ei ukot mahdu liigaan eikä A:ssa pelaamaan, niin annetaan mennä jonnekin muualle. Ja moni on sillä tiellä ja sille jäänyt. Kehitys on lakannut, motivaatio hiipunut jne. Onneksi tosin poikkeuksiakin löytyy. Ehkä tuolla yli-ikäisten määrällä jotain tuollaista haetaan, pidettäisiin pelaajia vielä omissa porukoissa, eikä päästettäisi pois.

Jos nyt A:n ikärakenne on jakautunut 20-19-vuotiaiden harteille, olisi se jatkossa 21-20-vuotiaiden harteilla. A:n muutosten tuli siis heijastua myös alempiin sarjoihin. Onkohan sekään hyvä asia.

U20-kisoissa joukkuiden rungot koostuvat maansa päätasolla pelaavista ukoista, Suomessa joukkue koostuisi jossain "parannetussa" A-liigassa pelaavista. Onnea vain matkaan..

Sulkemisen syistä en tiedä. HPK:n ja Ilveksen jääminen karsintasarjaan johtui kyllä myös ihan älyttömän epätasaisesta lohkojaosta. Kakkoslohkosta meni jatkoon pari - kolme näitä jengejä huonompaa porukkaa.

A:n SM-sarjassa tuntuu että säännöt muuttu joka vtun vuosi. Toki siellä joukuekin on yleensä täysin eri kuin kaksi vuotta aiemmin, mutta joku linja voisi joskus pysyä ihan kestävän kehityksen vuoksi.
 

salla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ciccobuccit
Käsittämätöntä, jos sarja suljetaan. En voi hyväksyä. Mitä HPK:n ja Ilveksen A-junnut ovat tehneet ansaitakseen sarjapaikkansa? Mitä KalPa on tehnyt? Miettikääpä sitä.
Sata kertaa ennemmin katson jännittävää junnumatsia JYP-KalPa kuin vaikka matsia Ilvestä vastaan. Junnutasolla ei pitäisi olla juurikaan tervehdyttämisperusteitakaan kuten liigassa.

Onko se sitten urheilullinen voitto, jos huonot liigajengien juniorit ottavat turpaansa tyyliin jokaisesta matsista 2-9 ja turhautuvat. Varmasti muuten tuleekin näille pelaajille kutsuja liigajoukkueeseen..
Enemmänkin hyödyksi saattaisi olla itseluottamuksen kasvattaminen kerrosta alempana.

A-nuorten SM-sarja on tarkoitettu nimenomaan maamme A-nuorten parhaimmistolle eikä SM-liigajengien juniorien farmiksi, vaikka se ehkä osaltaan sitä voikin olla. Entä jos Mestiksessä saisi pelata vain liigajengien kanssa farmisopimukset tehneet joukkueet? Järjellisesti tuokaan vaihtoehto ei ole tätä A-nuorten sarjan sulkemista suurempi.

Siksi toisekseen, divarijengien kuten esim. FoPS ja Diskos, taannoinen vierailu liigassa oli erittäin piristävä kokemus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös