Härkäviikkojen taistelua viimeisestä playoff-paikasta (ottelut 34-47)

  • 8 481
  • 19

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Alkaa varmistua, että viiden joukkueen nippu taistelee viimeisestä playoff-paikasta ja karsijan paikkaa vastaan. Eli Lukko, HPK, Tappara, Ilves ja SaiPa. Ei ole Hämeen herruus suuri meriitti tällä kaudella. Onneksi Lukollakin on jonkinlainen kriisi menossa.

Jaksolla olisi myös hyvä nähdä jonkinlaista tervehtymistä ja täytyy toivoa, että esimerkiksi vain joka toisessa ottelussa joku saa aivotärähdyksen.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
SM-liiga ei ole vielä herännyt isoon aivotärähdysongelmaan kuten NHL veden takana. Ne ovat kuitenkin parin viime vuoden aikana liigassakin lisääntyneet selkeästi, ainakin jos Tapparan lääkäri Tomi Kiantaan on uskominen (tänään AL:ssä). Bäckströmin pimenemisen kaltaiset temput voitaisiin edes yrittää ottaa pois pidemmillä pelikielloilla, koska lässytys pelaajien keskinäisestä kunnioituksesta kaikunee kuuroille korville siihen asti kun kaukalossa alkaa sattua kuolemantapauksia.

Yksi selkeä syy aivotärähdysten lisääntymiseen on mailahäirinnän ja kiekottoman pelaajan estämisen täydellinen kieltäminen joitain vuosia sitten. Tässä muutama päivä sitten Mike Modano twiittasi asiasta eikä ole todellakaan ainoa vaan P-Amerikassa tästä on puhuttu jo jonkin aikaa. Kun vauhdit kasvavat lajin ja pelaajien kehittyessä koko ajan niin on ihan selvää että myös äkkipysähdykset ja niistä seuraavat aivotärähdykset lisääntyvät. Valtava ongelma lajille maailmanlaajuisesti lähitulevaisuudessa ja nyt jo Suomessa.

Eilisen Kärpät-pelin avauserän kiekontavoittelutilanteessa Tappara-maalin kulmalla Huml törkkäsi Skinnerin kumoon ja tämä liukui laitaan (ei onneksi satuttanut itseään pahemmin). Nyt tilanteesta ei puhu kukaan koska mitään ei tapahtunut, vaikka oikeasti tuossa on ainekset vakavaan loukkaantumiseen aina olemassa. Pahinta mahdollista kanssapelaajan kunnioittamattomuutta mihin herätään taas sitten kun joku menee laitaan vähän epäonnisemmassa asennossa ja satuttaa päänsä tai niskansa.

Tapparaan ylläolevat kappaleet liittyvät koska loukkaantumiset ovat pilanneet paljon tästäkin kaudesta. Aivotärähdyksiäkin on vaikka millä mitoin, joista ainakin kolme on johtunut ylikovista taklauksista (Erkinjuntti-Varakas, Platil-Pöysti, Peltola-Bäckström). Osittain siksi nyt taistellaan liigakarsintoja vastaan ja kaudesta on enää vaikea tehdä onnistunutta. Kärpät-ottelun peli-ilmeessä oli kuitenkin paljon hyvää, joten jännittävä loppukausi on tiedossa. Pohjakosketuksia ei vaan saisi enää tulla kuten tiistaina Ilvestä vastaan (kauden viiden huonoimman esityksen joukossa).
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Noo, saihan se Bäckström sentään yhden pelin pelikiellon! Eiköhän se lohduta Peltolaa päänsärkyjen lomassa..

Luulisi kyllä lohduttavan että Bäckström pääsee kentälle jo yhden pelin huilin jälkeen, sillä herra tulee ratkomaan pelejä Ilveksen vastustajille. Ja tämähän on Tapparan etu. No okei, ei Bäckström ihan noin huono kuitenkaan ole. Kerrankos sitä pakki ratkaisee ottelun vastustajalle 87:ssä pelissä.

Mielenkiintoinen loppukausi tulossa molemmille tamperelaisille. Näen tällä hetkellä Ilveksen suosikkina vertailussa sillä peli kulkee ja pisteet on kiinni vain pienistä asioista. Tapparalla sen sijaan on isoja pelillisiämurheita ja loukkaantumisia. Vesi kielellä odotan tammikuun tasausta!
 
Viimeksi muokattu:

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Juuri kun tuli mussutettua, että paikallispeleistä puuttuu fiilis, kun Ipalla ei ole enää ketään ärsyttäviä pelaajia niin sitten löytyi yksi idiootti jota voi paremman/pahemman puutteessa vihata. Toivottavasti Bäckströmin loppukausi menee päin helvettiä, plusmiinus on -109 ja Ilves häviää kaikki loput matsinsa hänen ollessaan kentällä.

Minusta yksi peli tuollaisesta taklausesta on aika uskomaton päätös, vaikka pahempiakin asioita on nähty niin ihan periaatteesta tuossa olisi voinut laittaa kerralla esimerkin. Mutta ei, yksi peli hypäämällä päähän vedetystä niitistä jossa vastapelaaja loukkaantui. Sitten Pelicans-HIFK-hippasista vingutaan valtionjohtoa myöden. Oi tätä SM-Liigan kurinpitoa. Nuo siis näköjään sallitaan, vaikka vastapelaajaa pitää kunnioittaa, uskomatonta paskaa kyllä liigalta :D

Tapparan kannalta muiden rämpiminen on hyvä asia ja näyttäisi kovasti siltä, että Lukosta SaiPaan oleva porukka käy omat playoffit sitten runkosarjan lopun aikana. Jokaisella on isoja ongelmia pelissään mutta silti jokainen pystyy voittamaan tässä liigassa kenet tahansa, keskinäiset nousevat varmasti isoon rooliin ja ainakin nyt tammikuun tasauksessa on tarjolla isoja pinnoja.

Tapparan loukkaantumissuma on sellainen, että en kyllä 2000-luvulla muista vastaavaa nähneeni Hakametsässä. Koskahan viimeksi on päästy vetämään ns. täydellä kokoonpanolla matsi? Leimu sai pitkästä aikaa pinnoja ja pikku heräämistä odoteltiin niin eikö kaveri loukkaannu samantien, on kyllä todella huonoa tuuria. Samaan aikaan peli on aika kaaosta niin täytyy nyt toivoa, että muut jaksavat painaa ja Kovanen toipuu nopeasti päävammastaan.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä tässä nyt pieni toivonkipinä on syttynyt, että kympin sakissa oltaisiin runkosarjan päätyttyä. Olisipa joukkueessa useampikin Jerry Ahtola. Haastattelu oli hienoa kuunneltavaa ja tuolla asenteella pitää ammatikseen jääkiekkoa pelaavan ihmisen pelata niin kuin Jerry tekee. Harmin paikka jos Vänttinen on taas pitkään sivussa. Pakiston osalta Leinonen ja RD varmaan pitävät vielä palaverin ennen siirtoajan päättymistä, tarvitaanko koko kolmikkoa Ekbom, Halme, Leimu kauden loppuun saakka vai onko jonkun heistä parempi pelailla loppukausi muualla. Kovanen toivottavasti saadaan mahdollisimman pian mukaan. Lainamies Niemi on täyttänyt paikkansa hyvin tähän mennessä. Elorinne nyt siis LeKissä hakemassa pelituntumaa.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä tässä nyt pieni toivonkipinä on syttynyt, että kympin sakissa oltaisiin runkosarjan päätyttyä.

Turha tässä vielä on innostua. Seuraavat viisi vastustajaa: JYP, Kärpät, Jokerit, KalPa, HIFK. Jos tuon putken jälkeen ollaan vielä parin, kolmen pisteen etäisyydellä pudotuspeliviivasta, niin kaikki on mahdollista.

Ilves kohdataan vielä neljä kertaa johtuen näistä tammikuun tasaushärdelleistä ja nuo ottelutvoitot pitäisi mennä Tapparalla ainakin 3-1, jos viivan yläpuolelle halutaan.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Turha tässä vielä on innostua. Seuraavat viisi vastustajaa: JYP, Kärpät, Jokerit, KalPa, HIFK. Jos tuon putken jälkeen ollaan vielä parin, kolmen pisteen etäisyydellä pudotuspeliviivasta, niin kaikki on mahdollista.

Ilves kohdataan vielä neljä kertaa johtuen näistä tammikuun tasaushärdelleistä ja nuo ottelutvoitot pitäisi mennä Tapparalla ainakin 3-1, jos viivan yläpuolelle halutaan.

Niinpä, en nyt mielestäni edellisessä viestissäni ollutkaan isommin innostunut. Peli kerrallan mennään ja huomenna Jyppi tulee kovaa kotonaan niin kuin monta kertaa aiemminkin. Ei ainakaan samanlaista pohjanoteerausta voi tapahtua mitä viimeksi Jyväskylässä.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Jos Vänttinen on pidempään taas pois niin periaatteessa on siis yksi hyvä sentteri ja hänkin liian isoissa saappaissa, eikö? Onneksi tuolla nyt ovat Männikkö ja Ahtola jotka ilmeisesti pystyvät keskellä pelaamaan mutta Ahtolaa tarvittaisiin muualla. Järvinen on liian kevyt jätkä ja Pyymäki korkeintaan nelosen kaveri. Onko Mikko Liukkonen KooKoossa sentteri vai laita, jos hänet saisi houkuteltua jäämään, koska ei se KooKoo kuitenkaan nouse liigaan? :)

Seuraava pätkä on tosiaan todella paha mutta uskotaan, että sieltä täältä voi irtopisteen napsaista, varsinkin kotona koittaisi hyödyntää Hakametsän huonon jään ja vetää kunnon paskakiekkoa niin kuin RD sen vain parhaimmillaan osaa. Nieminen on nyt kuuma veskari ja voi torjua yllätyspisteitä myös näistä "isoista". Totuuden nimessä on kuitenkin sanottava, että kaikki tulevat vastustajat ovat pelityyliltään pahoja, etenkin KalPa.

Jääkiekossa on aina kuitenkin se mahdollisuus voittaa molemmilla ja kliseisesti matsi kerrallaan mentäessä sieltä voi isokin päänahka tulla. Rumalla ja tylsällä jääkiekolla saa nyt ainakin vastustajan helposti turhautumaan, varsinkin nuo joukkueet jotka haluavat pelata kiekkoa. Olen tyytyväinen jos Jatkoajassakin on jokaisen ottelun jälkeen kolme sivua porausta siitä miten Tappara roikkuu ja estää ja kahvaa, niitä pitää käyttää ihan surutta hyväkseen.

Harmi kun ylivoima ei oikein futaa, sillä saisi paljon aikaan jos pystyisi kovalla teholla käyttämään ne hyväkseen. Kuitenkin täytyy olla tosi tyytyväinen näihin kahdeksaan pisteeseen Ipalta, Lukolta ja SaiPalta, kun ottaa huomioon minkä profiilin kavereita on pois. Kaksi erittäin tärkeää hyökkääjää ja joukkueen paras peliä tekevä pakki. Skinner on ilmeisesti pelannut perusvarmaa peliä ja voisi kokeilla sitä, että pistää Kovasen ja Skinnerin eri pareihin, Kaijomaa ja vaikka Saravo pareiksi, tai sitten Toni Niemi jos hän täällä pysyy. Liimatainen ja Räty ovat ihan hyviä jätkiä ja voivat pelata oikeastaan missä vaan parissa tarvittaessa. Halmetta ja Ekbomia en haluaisi enää nähdä kentällä ja Elorinteen kunto on arvoitus, mutta toki Elorinnekin on yksi mahdollisuus.

Seuraavasta viidestä pelistä vaikkapa kuusi pistettä voisi olla tavoitteena, kaikki noilta kärkijengeiltä on kotiinpäin, koska näyttää siltä, että päävastustajat saavat niiltä ihan yhtä vähän pisteitä.
 

Hakkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham
Ilves kohdataan vielä neljä kertaa johtuen näistä tammikuun tasaushärdelleistä ja nuo ottelutvoitot pitäisi mennä Tapparalla ainakin 3-1, jos viivan yläpuolelle halutaan.

Eipä taida pelkästään Ilves- ja SaiPa-voitot Tapparaa kymppisakkiin nostaa. Välillä tässä toivo orastaa, mutta sitten pienen hetken jälkeen homma normalisoituu. Tapparan meno on kuin entisellä linnulla, nokan kun saa kasasta irti, niin pyrstö tarttuu. Ja päinvastoin. Paikallaan pysytään.

Hetki sitten näytti siltä, että Lukko vois olla ohitettavana, mutta taitaa olla nyt jo päiväunia. Lukko on saanut peliinsä otetta ja on sarjassa paremminkin nousussa. No, juuri nyt näyttäis Tepsi alkaneen lipsua ja siinäkö on hämäläisten toive viivan yläpuolisesta hekumasta?? Toivotaan nyt että jos ei Tappara, niin ainakin joko HPK tai Ilves pystyisi nousemaan kymppisakkiin. Muuten kyllä muilla on virnuilemista, kun neljä viimeistä paikkaa miehittävät sputnikit + kolme hämäläisporukkaa...

Vaikeuksia on Tapparalla ollut monessa suhteessa aina valmennuksesta saakka tällä kaudella. Lopullisen niitin kaudelle taitaa antaa aivan liian pitkä sairaslista. Ei Tappara tämmöistä kestä. Ja kaiken lisäksi kun vahvistusten tai edes korvaavien pelaajien suhteen kitsastellaan aivan liikaa. Välikausi, joo-o.
 

Fordél

Jäsen
Onko Mikko Liukkonen KooKoossa sentteri vai laita, jos hänet saisi houkuteltua jäämään, koska ei se KooKoo kuitenkaan nouse liigaan? :)

Tuskin KooKoo tosiaan nousee liigaa, mutta itse kysymykseen niin Liukkonen on laituri, joka on pelannut 95% urastaan varmasti laidassa. Kuitenkin yhden pidemmän ajanjakson pelasi KooKoossakin keskellä, kun meillä oli loukkaantumisia. En muista mikä vuosi se oli, mutta pelasi muistaakseni useamman kuukauden keskellä ja onnistui siinä ihan hyvin. Silti on lähtökohdiltaan laituri eikä ole edes Ahtolan tyylinen tapaus, jolla on isompikin sentteritausta. Ehkä vähän kuin Männikkö eli jos hätä tulee niin voi laittaa keskelle.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Kärpät ja Hifk kohdattu vieraissa ja Kalpa kotona, pisteitä 7. Voisin sanoo että siinä on 4 pinnaa yli odotusten.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Kärpät ja Hifk kohdattu vieraissa ja Kalpa kotona, pisteitä 7. Voisin sanoo että siinä on 4 pinnaa yli odotusten.

Peli on ollut kyllä viime peleissä aivan erinäköistä kuin ennen joulua. Playoff-paikka on vielä täysin omissa käsissä. Toivottavasti yleisökin alkaisi löytää hallille, sillä Tappara pelaa viihdyttävämpää kiekkoa kuin kertaakaan tällä kaudella. Toivotaan, että loputkin loukkaantumiset alkavat hellittää ja Tappara saa varmaankin ensimmäisä kertaa koko kaudella parhaan kokoonpanonsa kentälle.

Jännä huomata muuten, että Skinnerin loukkaantumisen jälkeen peliesitykset ovat olleet parempia ja taistelutahto huomattavasti korkeammalla joka jätkällä. Saisi minun puolestani tuo flegu-Skinner pysyä sairastuvalla, kun peli kulkee ja voittoja tulee.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Mutta pakkipari Leimu-Kaijomaa on syytä hajoittaa HETI. Kalle on hidas ja Juha ei osaa taaksepäin luistelua niin mitä voi odottaa?

Ekbom ja Halme vetää kummatkin kun parhaimpina päivinä koska peliaikaa näköjään haluaa kumpikin jatkossakin.

Tappara vois oikeestaan kokeilla sitä että pelataan 7 pakilla ja Leimua peluutetaann ainoastaan ylivoimalla tai jotain vastaavaa. Juhaa en halua nähdä enään tällä kaudella 5 vs 5 pelissä.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Minä olen myös sitä mieltä, että Leimulle on jo annettu tarpeeksi tilaisuuksia näyttää, että pystyy vastaamaan huutoon, mutta näin ei ole käynyt. Hänen puolustuspelinsä oli jo Mestis-aikoina vajavaista, eikä se Tappara-aikana ole mihinkään parantunut. Nyt kun hyökkäyspelikään ei ole kulkenut, niin ei hänestä ole muuta kuin haittaa.

Tilastot eivät valehtele: 24 peliä 2+2=4 -19, jolla koko liigan viimeisenä +/- tilastossa. Kovasen paluu lähestyy ja ilmeisesti hän on jo ensi viikolla mukana, joten sen jälkeen pakkiparit näin:

Saravo - Ekbom
Kaijomaa - Kovanen
Halme - Liimatainen/Skinner/Leimu
 
Suosikkijoukkue
Tappara
jippii

Tärkiä voitto tänään ja jäätävä suoritus Jerryltä toi 3-1 maali, joka kuitenkin osittain katkaisi kisujen selkärangan+tietysti Metsola loisti loppuhetkillä.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vielä keikutaan mukana jahtaamassa TPS ja/tai Lukkoa. Aika paljon paremmalta näyttää hetkittäin, mutta ihan hutiotteluitakin tulee.

Takaatulijoista SaiPa on totutusti löytänyt hyvän vaihteen sössittyään sitä ennen kaiken.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ajanjakson voitot 6, tappiot 8. Jälleen tällaista aika hyvää tekemistä, mutta ei oikein niin loistokasta, että eroa imettäisiin kiinni. Välillä ohitettiin hetkeksi Lukko tai TPS, mutta jakson loppuun tuli taas kolme peräkkäistä selkäsaunaa ja jälleen loittoni kohde. Tätä samaa veivaamista se nyt on.

Hyvä, että edes taistellaan.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Joo ei tässä nyt taida rahkeet ihan riittää. TPS vahvistui siirtoajalla, varsinkin tuo Mikus tuntuu olevan pelimies. Enkä usko että Lukkokaan niin päin mäntyä pelaa, että Tapparalla olis oikeesti saumaa pyyhkästä ohi. Kyllä siellä kuitenkin eritason miehiä on kehissä. Mutta onhan se mukava seurata pelejä, kun pysytään edes tuntumassa, ja vältetään samalla kaikki karsinta peikot..
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihmeen hollilla Lukko on pysynyt vaikkei Tapparan peli ole yhtä suonenvetoviikkoa lukuunottamatta erityisesti vakuuttanut. Peliesityksiin verraten Dufvan joukkue pelaa dufvamaisen veemäisesti ja tehokkaasti keräten pisteen sieltä toisen täältä, mutta jotenkin on vaikea uskoa että ihan riittäisi Lukon ohitukseen. No, nyt tuli taas tauko jota fani ajattelee aina suurena mahdollisuutena, mutta ihmeitä ei edellisten aikanakaan saatu aikaan. Marraskuun tauolla oli teatteria yms. henkisten lukkojen aukomisia, joulutauolla keskityttiin syömään kinkkua ja aukomaan fyysisiä lukkoja. RD on kokeillut kaikkea, kaukalossa joukkue on ollut aika samanlainen koko sen ajan kun Risto otti pestin. Taisteleva, raastava mutta tarvitsee hyvän päivän voittamiseen. Huonona joukkue on tehoton ja täysin vailla ratkaisuvoimaa. Tämän joukkueen murskavoitto on 3-1 kotihallissa. No, ainakin mielenkiintoa on riittänyt tähän asti runkosarjassa, joten huonomminkin voisi olla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös