Tuomas Tuokkolasta KalPan päävalmentaja 2011-2013

  • 59 320
  • 156

Silkkiuikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lentävä Kalakukko
Yhdyn täysin!

Pekka Virta loi pohjan, mutta Tuokkola on vienyt peliä eteenpäin ihan 100-0. Kalpan pelit on heti mielenkiintoisempia, kun joukkue oikeasti pelaa hyvin ja pyrkii pelaamaan. Kalen pelien intenstiteetti Pekka Virran aikaan on noussut todella isoon potenssiin. Välillä näkyy vielä sitä ylikiekottelua, mutta helvetin hyvää työtä on tehnyt Tuokkola. Potkut, vai mitä?? Vähän luottoa nyt vihdoin jo!

Olin keväällä yksi Tuokkolan tyrmääjiä ja heitinkin kirveeni kaivoon. Vieläkään en ole sitä sieltä hakenut pois. Otan jossain vaiheessa myöhemmin (ehkä vuoden vaihteen jälkeen) mielelläni väärässä olijan manttelin, mutta ei kuitenkaan 12 kierrosta vielä tarkoita absoluuttisesti sitä, että valmentajavalinta oli oikea ja kaudesta tulee napakymppi. Kyllä siihen enemmän tarvitaan.

Yhtäkaikki toistaiseksi Tuokkola on näyttänyt kaikille ja joukkue porskuttaa hurjassa liidossa, eikä ole mitään näkyvää syytä epäillä, ettei tämä meno jatkuisi, mutta toivon tottavie, ettei tämä jää syyihmeeksi vaan sama buusti jatkuisi pitkälle kevääseen.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Otan jossain vaiheessa myöhemmin (ehkä vuoden vaihteen jälkeen) mielelläni väärässä olijan manttelin, mutta ei kuitenkaan 12 kierrosta vielä tarkoita absoluuttisesti sitä, että valmentajavalinta oli oikea ja kaudesta tulee napakymppi. Kyllä siihen enemmän tarvitaan.

12 liigapelille ei kannata antaa liian suurta arvoa, mutta elokuussa olisi ehdottomasti pitänyt antaa kenkää kaikille muutaman harjoituspelin perusteella?
En tiedä oliko lainaamani nimimerkki yksi kyseisen ketjun huutelijoista, mutta jokohan asianosaisia kohtapuoliin alkaisi aavistuksen verran hävettää elokuiset avautumiset...
 

Silkkiuikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lentävä Kalakukko
12 liigapelille ei kannata antaa liian suurta arvoa, mutta elokuussa olisi ehdottomasti pitänyt antaa kenkää kaikille muutaman harjoituspelin perusteella?
En tiedä oliko lainaamani nimimerkki yksi kyseisen ketjun huutelijoista, mutta jokohan asianosaisia kohtapuoliin alkaisi aavistuksen verran hävettää elokuiset avautumiset...

Juu en mielestäni ollut. Joku saa halutessaan tarkastaa asian. Ymmärsit kuitenkin pointtini tuon 1. virkkeesi perusteella.
 

Dängleri

Jäsen
Kritisoin Tuokkolaa varovasti harjoituskaudella, mutta ainakin osa silloisista epäilyksistäni on näiden ensimmäisten 13 ottelun aikana ehtinyt jo hälvenemään. Ei kuitenkaan kaikki.

Joukkueen henkinen ja taktinen valmius on luonnollisesti valmennuksen vastuulla, ja tämän viikon otteluissa (Plzen ja Mountfield) molemmat kusi ja pahasti.
Tällä saralla myönnän olleeni väärässä, sillä Tuokkolan KalPa näyttää kaukalossa energiseltä, ja ennen kaikkea vapautuneelta. Myös pelaajien lausunnot ovat viitanneet siihen suuntaan, että pelaajilla on nyt enemmän valtaa päättää tekemisestään kaukalossa, joka on ollut omiaan vapauttamaan peliä.

Mieltä jäi vaivaamaan myös se, ettei valmennukselta löytynyt keinoja kääntää peliä pelinsisällä, esim. taktiikkamuutoksilla, tiivistämällä kokoonpanoa, tai ketjumuutosten kautta.
Tämä sen sijaan on niitä harvoja asioita, joka vaivaa edelleen, sillä valmennus peluuttaa pelin sisällä uppiniskaisesti samoja kentällisiä (YV:lläkin), vaikka jollakin yksittäisellä pelaajalla on jäänyt jalat tai ajatus pukukoppiin/bussiin, eikä tekeminen jäällä ole sillä tasolla millä sen pitäisi. Tuntuu hieman sille, että Tuokkola jäätyy ajoittain noissa tilanteissa.

Myös tietynlainen kurittomuus (esim. Laurila) on ihmetyttänyt pariin otteeseen, mutta en puutu tuohon sen enempää vielä tässä vaiheessa.

Kokonaisuutena ajatellen Tuokkolan johtama valmennus on hoitanut työnsä toistaiseksi erinomaisen hyvin, mikä on todettavissa jo sarjataulukonkin perusteella. On kuitenkin vielä turhan aikaista juhlia, sillä kausi on pitkä ja ratkaisupelit siintävät vasta kaukana horisontissa. Kevään pelit ovat eri pelejä, ja niiden myötä sitten nähdään, mitä Tuokkola ja kumppanit ovat todellisuudessaan miehiään.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tappiollisen HIFK-ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus löytyy tästä.

Kaikki haastattelut ja lehdistötilaisuudet, mitä olen Tuokkolalta nähnyt, ovat olleet positiivisia Tuokkolalta. Juuri sopivan jämptejä kommentteja ilman mitään uhoa. Ei solvata Virran tapaan pelaajia julkisuudessa, mikä on täysin oikein. Erittäin suuri positiivinen yllätys, miten jämerä sälli Tuokkola on median edessä, vaikka mies ei mikään möreä-ääninen huutaja olekaan. Samaan malliin vaan jatkaa, niin hyvä tulee.
 

Fordél

Jäsen
Olin kyllä totaalisen väärässä tämän Tuokkolan suhteen. Ei pitäisi mennä laukomaan liian kovia analyysejä jos ei ole saanut tarpeeksi tuntumaa kaverista.

Nyt kun on jotain haastatteluja kuullut niin tykkään kyllä Tuokkolan tyylistä. Haastatteluissa ei tyydy tavanomaisiin lässytyksiin vaan kertoo analyyseja pelaajista ja pelistä. Analyyttisyyden ja tiedon lisäksi löytyy myös intohimoa, kuten tänään Ässät-KalPa -pelissä nähtiin. Se karismakin alkaa varmasti pikku hiljaa kasvaa, kun vyölle kertyy saavutuksia.

Ehdottomasti hyvin mielenkiintoinen valmentaja, jonka sanomisia ja tekemisiä täytyy seurata jatkossa tarkasti.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Tuomas Tuokkola on minutkin yllättänyt positiivisesti, niin kuin koko KalPan joukkue tällä kaudella. Vastoin julkista kuvaa Tuokkolalta löytyy myös tarvittaessa kovuutta ja särmää - enkä tarkoita tällä nyt mitenkään eilistä Porin ulosajoa.

Silti Tuokkola on myös - raporttien mukaan - avoin ja keskusteleva valmentaja. Kenties Kuopiossa ja muuallakin huomataan, että sinänsä osaava valmentaja, v*sanoja viljelevä ja mielellään kovana persoonana itseään esiintuova, narsistinen persoona voi viedä joukkueen pronssille asti. Vaan positiivisempi ja avoimempi valmentaja voi viedä jopa mestaruuteen asti - kenties jo tänä keväänä.

Tällä en silti halua vähätellä Tuokkolan edeltäjän osuutta. Valmentajana hyvä, lätkäpersoona selkeästi, mutta ihmisjohtajana jopa surkea.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös