Jantunen Pelicansiin?

  • 3 792
  • 13

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Tuorein Veikkaaja tietää kertoa, että Marko Jantunen haluaa pelata Pelicansissa. Färjestadissa pelaava Jantunen kertoo lehdessä palaavansa ensi kaudeksi takaisin Suomeen ja Pelicans on hänen mukaansa toivelistan kärjessä. Taustalla ovat perhesyyt.

Ensi kaudeksi Pelicans havittelee myös muita entisiä lahtelaisia. Lehden mukaan Mikko "Puppe" Peltola on Pelicansin toivelistan kärjessä ensi kaudeksi, kertoo päävalmentaja Hirvonen.
 

Probert

Jäsen
Niin, Pelicansin ympärillä leijuu nyt monia mielenkiintoisia kysymyksiä. Joukkueelta on pudotuspeliviiva karkaamassa ja nyt mietitään ankarasti pitäisikö parhaita miehiä vuokrata loppukaudeksi muualle jos halukkaita vuokraajia on. Ja onhan niitä. Kuten tiedetään, ainakin Kauppilalle ja Latvalalle löytyisi käyttöä muissakin seuroissa. Monien mielestä avainpelaajien kauppaaminen muualle olisi suorastaan hävytöntä, mutta tästä kaudesta koituva noin 200 000 euron tappiokin on ihan yhtä hävytön, suorastaan masentava. Ei ole ensi kaudeksi helppo kasata kilpailukykyistä joukkuetta jos velkataakka entisestään kasvaa. Olisiko siis kuitenkin parempi tehdä tämän kuun aikana kaikki mahdollinen, jotta ensi kaudella olisi mahdollista nähdä Lahdessa Jantusen tasoinen pelimies? Käytännössä se tarkoittaisi, että nyt kaupataan kaikki mahdollinen ja mennään tämä kausi puolivaloilla loppuun. Ei olisi paljon iloa Lahden jäähallissa enää tällä kaudella tarjolla, mutta pidemmällä tähtäimellä tämä voisi silti olla parasta kestää. On täysin yhdentekevää onko Pelicansin sarjasijoitus lopulta 11. vai 12.
Valmentajakysymys ensi kauden osalta on jo selvä ja muutama jatkosopimuskin on jo valmiina. Kauppilan jatko Pelicansissa myös ensi kaudella on mahdollista huolimatta miehen mahdollisesta vuokraamisesta muualle, mutta se edellyttänee, että Kosonen onnistuu vakuuttamaan Kauppilan joukkueen ensi kauden iskukyvystä. Ja Jantunen on tässä kohtaa aika tärkeä osa kuviota. Jarna on ollut Lahdessa joka keväinen unelma jo iät ja ajat, mutta nyt miehen paluu voisi olla mahdollista. Ruotsin vuosilta on jäänyt jotain sukanvarteen, talo on jo Lahdessa, poika aloittaa koulunkäynnin ja ikääkin Jarnalla alkaa olla jo sen verran, että paluu Lahteen kiinnostaa. Nyt kannattaa tehdä kaikki mahdollinen jotta mies myös tänne saadaan. Ja se voi aiheuttaa kärsimyksiä lahtelaisyleisölle tänä keväänä, mutta syksyllä voi jo palkinto sinnikkyydestä odottaa. Jarna jos kuka on kuitenkin lahtelaisten lemmikki. Jos Peltola yms. pelimiehiä Lahteen on mahdollista saada, hyvä niin, mutta se on kuitenkin mielestäni tässä tilanteessa pelkkää bonusta.
 

diego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruotsi
Tammikuun jälkeen on enää kuusi kotipeliä jäljellä, eikä tämänhetkisistä katsojamääristä enään paljoa alemmas päästä , vaikka kolme-neljä hemmoa poistuisikin muihin joukkueisiin. Tämä kuitenkin edellyttää, että kyseiset tärkeät pelaajat ovat joko jatkosopimuksen tehneitä, tai selkeästi kauden jälkeen joukkueesta poistuvia omasta tai seuran halusta. Eli jos ja kun pleijarit jäävät haaveeksi, on täysin varmaa muutaman äijän vuokraaminen muihin joukkueisiin, ja ainoa järkevä vaihtoehto jatkon kannalta.

Joukkueen kasaaminen on aloitettu tällä kertaa viime vuodesta viisastuneena huomattavasti aiemmin. Kuten johto ilmoitti, on kymmenkunta sopimusta ensi vuodeksi ollut jo olemassa, ja joukossa pelaajia tyyliin Cech, Paappanen ja Setzinger. Uuden jengin rakentamisessa on selvästi muuttunut tapa koota joukkue, eli ollaan valmiita hommaamaan ns. tähtiä kahteen kentälliseen. Edellä mainitsemista ainoastaan Cech voidaan laskea näihin ketjuihin. Näin kiinnostus joukkueen ympärillä lisääntyy jokaisessa sidosryhmässä, ja sponsoritkin todella tiedostaa mihin rahansa on mennyt tai yleensä sijoitettu. Toivottavasti myös riittävän hyvillä pelaajilla on halu tulla Lahteen, eikä esim. Hirvosta koeta liian kiinnostamattomaksi. Toisaalta eihän Jukka Jalonenkaan olllut mikään nimi Hämeenlinnaan mennessään.

Lahtelainen katsoja on kriittinen, mutta tuotteen ollessa kunnossa myös valmis olemaan joukkueen takana. Totta on myös se, että onnistumisen kulttuuri on lahtelaissa kiekossa lähihistoriassa niin olematon, ettei usko toimintaan kestä montaa epäonnistunutta kautta peräkkäin. Menestyksen pitää olla nousujohteista tai ainakin pysyä ainakin liki lähivuosien tasoa.

Huippupelaajien hinta on niin kova maksajalle, ettei vanha tasapuolinen palkkaus ole enää mahdollista, varsinkaan jos menestystä tyyliin HPK halutaan saavuttaa. Kyseinen organisaatio onkin kokonaisuudessaan hyvä malli lahtelaisille, ilman ry:tä. Jalosen kommentti sijaintiedusta muihin saman kokoisiin joukkueisiin ei toimi Kaanien kohdalla. Lahden sijainti sen kun paranee edelleen oikoratojen myötä, ja ero tuleekin aivan muualta. Vahva kiekkotietämys organisaation sisällä on yksi kilpailuetu Hämeenlinnassa, mutta myös rahan hankinnassa toimintaedellytykset ovat erilaiset. Aiemmat konkurssit tulevat painamaan ikuisesti sponsorien mielissä Lahdessa , vaikkakin uudet täysin ryvettymättömät hemmot ovat ruorissa. Myös muutamia muitakin perustavaa laatua olevia eroja tai etuja on olemassa, joita ymmärtääkseni yritetään tasottaa jo ensi kaudeksi.

Ei kun äijiä vuokralle muihin joukkueisiin ,ja ensi vuotta rakentamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Pate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jantunen Urheilukanavalla

Marko Jantusen otteita ja nykykuntoa voi itse kukin seurata parin tunnin kuluttua Urheilukanavalta, joka televisioi suorana Djurgården - Färjestad matsin.
 

jerry

Jäsen
Viestin lähetti M@rko77
Tuorein Veikkaaja tietää kertoa, että Marko Jantunen haluaa pelata Pelicansissa. Färjestadissa pelaava Jantunen kertoo lehdessä palaavansa ensi kaudeksi takaisin Suomeen ja Pelicans on hänen mukaansa toivelistan kärjessä. Taustalla ovat perhesyyt.

Färjestad on tehnyt Jantuselle sopimustarjouksen koskien ensikautta, lisää liksaa. Kosonenhan ei maksa edes sitä mitä Jarna saa tällä kaudella, eli laitetaan nyt se kotiseuturakkaus (onko toi edes yhdyssana?) koetukselle.
 

diego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruotsi
Jantusella on voimassa oleva sopimus ensi kaudeksi, joka on tehty jo viime kesänä. Toivottavasti ei tule olemaan lopullinen este Suomeen siirtymiselle, vaan nykyinen seura laskisi Jarnan kotiin kun kerran haluaa. Ja siitä Jerryn edes nykyisestä liksasta, eli summa on Suomen mittakaavassa todella iso, myös rikkaillekin seuroille. Jorma sitä, Jorma tätä. Sinäkin Jerry olit kauden alkupuolella tyrkyttämässä Kauppilaa mihin vaan, mutta se sinun haukkumasi Jorma vaan oli taustoineen niitä harvoja, jotka Kakeen uskoivat. Linjakkuutta noihin kannanottoihoin. Nythän olet miestä HIFK:iin tarjoamassa ja oikein kehut perässä.
 

gilbert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Canadiens
Niin onko se Kauppila ollut sittenkään niin maaginen?
Pelkät faktat osoittavat, että peli ei ole ollut mitenkään erityisen loistokasta. Tehotilasto on niin rumaa katsottavaa ettei paremmasta väliä. Huonossa joukkueessa erottuu kyllä hyvin, mutta pisteitä ei kerry läheskään tarpeeksi.
Onko sinut Diego todellakin aivopesty tähän pikkuseura ajatteluun, ettei täällä voida kasata kunnon joukkuetta kuin kerran kymmenessä vuodessa.
Näinhän se on ollut tähän asti ja ihmettelenkin ettei tähän kaupunkiin löydetä sellaisia kiekkovaikuttajia, joilla on todellinen halu viedä lajia Lahdessa eteenpäin. Sama meno jatkuu vaikea sanoa sitten onko kysessä oman edun tavoittelu, taitamattomuus, näkemyksen puute, uskalluksen puute vai mikä, mutta munille menee kerta toisensa jälkeen.
Kauhulla odotellaan jo seuraavaa kesää ja Kososen itkuvirttä joukkueen synnytystuskista.
Kun ei viimekauden jälkeen ollut rahaa Sainomaata ja Setsingeriä parempiin pelaajiin, niin kuinkas sitä tämän kauden jälkeen olisi rahaa Peltolaan ja Jantuseen.
P.s minusta Jantusen sopimus on katkolla tänä keväänä(Mutu)
 

jerry

Jäsen
Tuuliviiri yllä talon katon

Viestin lähetti diego
Sinäkin Jerry olit kauden alkupuolella tyrkyttämässä Kauppilaa mihin vaan, mutta se sinun haukkumasi Jorma vaan oli taustoineen niitä harvoja, jotka Kakeen uskoivat. Linjakkuutta noihin kannanottoihoin. Nythän olet miestä HIFK:iin tarjoamassa ja oikein kehut perässä.

Vai linjakkuutta. Minä en ole kauden alkupuolella tyrkyttänyt Kauppilaa minne vain, jossain ketjussa taisin "tarjota" Jokereihin.

Mitä taas tulee tuohon HIFK:iin siirtymiseen. En ole tarjonnut, enkä tarjoa ketään mihinkään, se on muiden miesten hommaa se. Kirjoitin tuonne HIFK:n ketjuun vain sen tosi asian, että alkuviikosta tuo siirto vaikutti jo varmalta. Sitä en tiedä mikä tilanne on tällä hetkellä, ihan sama.

Tuohon kehumiseen otan kantaa sen verran, että Kaken pelaaminen lahdessa on mennyt osittain hukkaan huonojen laitureiden takia. Minun vai Kososen vika?
Se, että mielestäni Kauppila sopii pelaamaan HIFK:n ykköskenttään, voi olla tietysti kehu Kauppilaa kohtaan tai sitten se kertoo jotain HIFK:n sentteritilanteesta.

Varsinaisesti asiaan liittymättömänä laitan tähän loppuun vielä huomautuksen tuosta nimimerkkini kirjoittamisesta. En laske toisten tekemiä kirjoitusvirheitä koska niitä tulee paljon itsellenikin, mutta tuo nimimerkkini kirjoitetaan siis pienellä alkukirjaimella, aivan kuten omasikin.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Mielestäni on aivan turha tuudittautua kotiseuturakkauteen jääkiekossa, jota pelaajat pelaavat ammatikseen. Tämä tarina kuoli osaltaan, kun Juti lopetti pelaamisen ja kuolee viimestään Helmisen myötä.

Jos joukkueen kulurakennetta muutetaan ja oletetaan sen riittävän hyvään kahteen kenttään täytyy kuitenkin muistaa tuo hyvin helsinkiin vetävä moottoritie. Lahdesta käy tuhansia ihmisiä päivittäin työssä Helsingissa, miksei siis kaksi jääkkiekkoilijaa Kauppila ja Jantunen. Varsinkin jos jo hyviin (oletus) lahtelaistarjouksiin saadaan 20-30 tuhatta € lisää palkkaa.

Täytyy muistaa, että ura loppuu ja sen jälkeen on jotain tehtävä ja uran aikana on se mammona kerättävä. Ei tässä ole mitään ihmeellistä, se on vain taloutta.

Vahinko pääsi vain tapahtumaan Veikkaajan uutisoinnin myötä. Lahtelaisille annettiin toivoa ja jos/kun se viedään pois on paikkaaminen vaikeaa. Ei siksi etteikö samantasoisia miehiä saataisi tilalle vaan siksi että kaksi Lahtelaista kiekkoilijaa pelaa jossain muualla.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
ettei täällä voida kasata kunnon joukkuetta kuin kerran kymmenessä vuodessa.

Kunnon joukkue vaatii rahaa ja sitä ei yksinkertaisesti ole. Jos katsojia käy hallissa 3000 niin ei sillä mitään "dream teamia" rakenneta. Lahden talousalueella on myös erittäin vähän jääkiekkoystävällisiä sponsoreja, jotka olisivat valmiita sijoittamaaan reilusti rahaa joukkueeseen. Oulussa, Tampereella, Turussa ja pääkaupunkiseudulla tilanne on ihan eri, rahoittajista ei ole pulaa ja se näkyy. HPK ei ole vieläkään OY, joten sen rahankeräys on vain arvailtavissa.
 
Viimeksi muokattu:

diego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruotsi
Se on gilbert niin, että jos olet joskus lukenut minun kirjoituksia, niin olen itse kaiken aikaa uskonut mahdollisuuksiin menestyä useammin kuin kymmenen vuoden välein. Mutta se vaatii joukkueen rakenteen totaalisen muutoksen. Kaksi kalliimpaa ketjua, jotka pystyy ratkaisemaan pelejä. Loput omia junnuja tai ns. divarihemmoja, joihin voidaan luokitella esim. Nutikka ja Väänänen, mutta ei nykyisillä liksoilla.

Uskon ja tiedän, että tällaiselle rakenteelle on mahdollisuus, mutta kun hyvien pelaajien , lasken Kaken ja Jarnan tähän luokkaan, kimpussa on todelliset huippuseuratkin kuten Laituri totesi, ja vielä suuremmilla summilla. Tällöin lahtelaisen kiekkoilun nostaminen vaan on toissijainen juttu.

Kuten HPK:n johto on todennut, että miksi aina Hämeenlinnaan löytyy uusia alisuorittajia edellisissä joukkueissaan, hyvät ja parhaat eivät ole kaupan , eikä näin vapailla markkinoilla. Näin on ollut Kaanienkin kohdalla, pienemmässä mittakaavassa.

Se, että jos Kauppila ja Jantunen menevät IFK:iin on isku, muttei kuolinisku tulevan joukkueen kasaamisessa. Nyt ollaan oikeasti riittävän aikaisin liikkeellä, ja varsinkin ulkomaisia pelaajia on markkinoilla pilvin pimein. Eli kaikki on mahdollista, mutta vaatii paljon enemmän tuuria , kuin tuttujen ja varmojen hemmojen kanssa.

Kaikki on vielä mahdollista, mutta pahasti pelkään, että Kauppilan ja Jantusen kohdalla jää luu käteen. Ja Jantusella on muuten vuosi sopimustaan jäljellä tämän kauden jälkeenkin Ruotsissa.

Pahoitteluni jerry virheestä.
 

john

Jäsen
Suosikkijoukkue
jokerit
Jantusen tulo lahteen on vieläkin lähempänä. Jantusen tavaroita on osa(en tiedä mitä ja miten paljon) tuotu jo ruotsista lahteen.Lahdesta on tietysti lyhyt matka moniin liiga joukkueisiin?
 

aCoustiC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti john
Jantusen tulo lahteen on vieläkin lähempänä. Jantusen tavaroita on osa(en tiedä mitä ja miten paljon) tuotu jo ruotsista lahteen.Lahdesta on tietysti lyhyt matka moniin liiga joukkueisiin?

Jahas... ja nyt Jarna tuleekin Kaaneihin jo kesken tämän kauden ?? Vai onkohan mies pistäny akan pihalle ;-)
 

john

Jäsen
Suosikkijoukkue
jokerit
Siis tarkoitin tuolla tekstilläni sitä,että joka vuotinen jantusen juupas/eipäs arvailu taitaa loppua tänä kesänä.Suomeen tulee,mutta missä pelaa on taas eri asia.Fakta vaan on se ,että yksi jonkun näköinen muutto kuorma on tullut kohti hollolaa..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös