Peliesitykset 2010 - 2011

  • 227 759
  • 846

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Milloinkohan alkaa jatkosopimuksia tipahtelemaan, Löfman etunenässä.

Jahka Sami saa tämän kauden finanssit laskettua, sitten voidaan avata kansio - mestis pelaajat 2010-2011- tai pahimmassa tapauksessa - suomisarja pelaajat 2010-2011.

Noh, mielenkiintoista nähdä että mitkä ne urheilulliset stepit on jatkossa, ja kuinka kauan Atu saa vetää näitä parantaa kuin sika juoksuaan kausia.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Muutamia huomioita Pelicans pelin jälkeen:

- McTavish, vaivaako nivunen, vai mikä on? Erittäin vaisu, onko viimeinen kausi?
-Koskinen, ei vain taida enää riittää. Ensi kaudelle on sopimus, mutta onko enää käyttöä, mikä suunta, Jukurit?
- Kiilholma, hitaat jalat, sekä kädet, entistä enemmän ihmettelen tuota sopimusta seuraavalle kaudelle.
- Pakkipari Sondell-Savilahti, taisi olla kaikkien Pelicansin maalien aikana kentällä, eivät sovi yhteen, hajoitettiin kolmanteen erään. Ei kannata peluuttaa yhdessä!

- Ja sitten, Ville Paalanen, taitaa samperi olla HAKALISSA yksi pelimiehen siemen itämässä, ei muuta kuin jatkossa samaan malliin!!
- Lintner, oli hienoa nähdä reaktio Paalasen maalin jälkeen. Nuorta poikaa kaulasta kiinni ja kunnon halaus, samalla ilme oli kuin kyseessä olisi ollut oma tai oman pojan tekemä ensimmäinen maali kautta aikojen. Tuollainen käytös osoittaa todellisen joukkuepelaajan joka antaa arvon joukkueen viimeisimmällekin jäsenelle.
Voi Ville Hakalissa kysellä, että ketä on muuten maailmanmestari halannut.
Kyllä toivoisi Lintnerin jatkavan SaiPassa?
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Laskeskelin tuossa huvikseen, että SaiPan joulutauon jälkeinen pistekeskiarvo on 1,4545..., jolla vedettäisiin 60 otteluun n. 87 pistettä, joka taas oikeuttaisi säälipleijaripaikkaan. Mutta ei tietenkään riitä, että pelaa 22 otteluun tuolla keskiarvolla.

Yleensähän se on ollut niin, että SaiPa on nimenomaan hyytynyt keväällä, mutta tällä kaudella (ja viime kaudella) se on ollut toisin päin. Joka tapauksessa, syksyllä oli kaikki potentiaali ottaa ne tarvittavat pisteet, joilla oltaisiin nyt taistelemassa pleijaripaikoista ja pidemmästä keväästä, mutta jotain meni pieleen ja pahasti - ilmeisesti kesäharjoittelusta lähtien. Toisaalta, en ole lähellä SaiPan organisaatiota, joten arvuutteluksi menee.

Vituttaahan tuo, että joulutauon jälkeisillä otteilla jos olisi koko kausi pystytty pelaamaan, niin olisi playoffit 5 vuoden tauon jälkeen edessä. Mutta ei mahda minkään.

Ens kaudella sitten jne.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Arvon Veteraani: Meiltä Hakalista on tähän asti tullut vain huoria ja varkaita (ei kovin hyviä kumpiakaan) nyt on myös jääkiekkoilija. Paalaselle jatkopaperi heti ja syyt ovat seuraavat: ottaa Yli-Torkon paikan yleisön suosikkina. Toiseksi ensi kauden palkka on ehkäpä seuran verkkarit ja pelin jälkeen myymättä jääneitä lihapiirakoita niin monta kuin jaksaa syödä.
Jää enemmän rahaa satsattavaksi Litneriin. Sille pitää maksaa ihan se minkä älyää pyytää.
 

Jõse

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Paalanen

En ole tällä kaudella hirveän montaa peliä päässyt katsomaan, mutta aina kun olen Paalasen kentällä nähnyt, niin on sattunut ja tapahtunut. En tiedä tulkitaanko jälkiviisaudeksi, mutta olen ihmetellyt, ettei peliaikaa ole löytynyt. Toki mies on pelannut yleensä neloskentän jämävitjassa, jota ei muutenkaan kummemmin ole kentällä näkynyt. Muutaman pelaajan poissa ollessa on puuttunut ryminää ja räiskettä, tässä sitä löytyisi!

Myönnettäköön ettei mies ole mikään Hakalin Heatley taidollisessa mielessä, ja pelin lukemisessa puutteita, joka näkyy varsinkin oman pään pelissä, mutta kun vastustajalla on kiekko omassa päädyssä.. niin "Keep your head up!"

Ei muuta kun Villelle muutaman vuoden soppari kouraan, toivottavasti mies pysyy kasassa, niitäkin ongelmia on ollut.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Jokainen pelaa vahvuuksillaan, Redenbach tarjoilee lättyä lapaan, Paalanen pommia. Kiekollisen taidon puutteeseen pitää muistaa, että ikää on sen verran että parhaat pelit on vielä pelaamatta. Ei ollut Pihlströmkään mikään virtuoosi silloin kun SaiPaan tuli.
 

Haske

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Bernard voisi ihan hyvin pelata 1-2 lopuista peleistä, lisäksi myös Mankiselle ja Paalaselle rohkeasti peliaikaa. Tästä on paljon enemmän hyötyä kuin esim. Koskisen peluuttamisesta, jolta löytyy jo sopimus ensi kaudesta eikä sen takia tarvitse näyttöjäkään antaa enää.
 

theref

Jäsen
Bernard voisi ihan hyvin pelata 1-2 lopuista peleistä, lisäksi myös Mankiselle ja Paalaselle rohkeasti peliaikaa. Tästä on paljon enemmän hyötyä kuin esim. Koskisen peluuttamisesta, jolta löytyy jo sopimus ensi kaudesta eikä sen takia tarvitse näyttöjäkään antaa enää.

Samoin jo Pelicans-ottelun alkulämmittelyssä mukana pyörineelle Hämäläisen Roopelle voisi antaa arvokasta peliaikaa vaikka 4-ketjussa.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Taitaa olla turha sanoa, että ne vilttiin joita ei ole tarkoitus ensi kaudella pitää, kun terveitä ukkoja on juuri se joukkueellinen.
Paksu poika, eli Saarinen on kyllä parantanut kuin sika juoksuaan, pitäisin ensi kaudenkin vaikka tunnustan toivottaneeni joulukuussa hyvää matkaa Ketterään. Taisi olla mies baarikuntoinen, mutta nyt kulkee jatkosopimuksen arvoisesti.
 

ahal

Jäsen
Tuo eilinen narripeli pistää kyllä vihaksi. Ei sillä, ettäkö tuloksella olisi ollut suurta väliä enää. Mutta 4-1-johtoasemassa olisi ollut erittäin hyvä opetella pelin jäädyttämistä ja pelaamista johtoasemassa. Se taito ei ole kuulunut sputnikkien vahvuuksiin pitkään aikaan, joten harjoituksen varaa olisi. Mutta ei kelvannut treeni ei. Luultiin liikoja ja leijuttiin laajasti.

Asialla ei olisi väliä, jos porukka hajoaisi kauden jälkeen. Opettelisivat pelaamista muualla. Mutta kun valtaosa on jäämässä, niin pelko elää, että sama taaperrus jatkuu taas ensi kaudella, kun kokemuksista ei oteta opiksi. Kausi on ohi pian joulun jälkeen, kun muutama tappioputki on koluttu läpi. Pari kolme voittoa väliin ei tuo sitä kaivattua pleijaripaikkaa ensi vuonnakaan.

Kannattaisi vaikka painaa mieleen Dufvan mietteitä, miten menestystä rakennetaan:
- Tämä on näitten putkien rakentelua, jos halutaan hyvää sarjasijoitusta. Tappioputkia pitää välttää ja voittoputkia pitää rakentaa. Joukkueen puolustuspelaaminen on ollut erinomaista. Yleismoraali koko toiminnassa, jota joukkue ja kaikki muut ympärillä tekevät, on hyvää.

Niinpä. Sarjataulukko kertoo tosiasian.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Mitä jäi kaudesta käteen

Se oli sitten siinä tämä kausi. Oma näkemykseni kaudesta lyhyesti:
Aivan käsittämätön määrä loukkaantumisia, parhaimmillaan kaksi kentällistä ukkoja sivussa, ja kaikki ns runkopelaajia. Joka asiassa on puolensa, loukkaantumiset avasivat näyttöpaikat Pullille ja Paalaselle, jotka mielestäni käyttivät tilaisuutensa. Pulli meni mielestäni pakkien järjestyksessä heittämällä Koposen ohi. Paalanen taklaili itsensä kiekkokansan tietoisuuteen muuallakin kuin Hakalissa.
Barney kärysi ratista ja sai monoa.
Lintner osoittautui todelliseksi kultakimpaleeksi, toimistolle hatunnosto hänestä.
Saatiin itsensä Dale McTvish vetämään uransa viimeinen kausi keltaisissa. Maaleja lähes entiseen malliin, nivusvamma pilasi hänenkin kautensa.
Pelicansilla on sarjan kusipäisimmät fanit, toivottavasti tippuvat mestikseen.
Yksittäisinä tapahtumina kauden kohokohdat:
McTavishin paluuottelu kokonaisuudessaan sekä
http://www.youtube.com/watch?v=v6UAkfDxpQM
 

Kalalokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No niin, yhdeksän matsia vielä jäljellä.

...

Pelkkää spekulaatiotahan tämä tekstini on, mutta jos päästään kuudenkymmenenviiden pisteen tuntumaan niin viimeinen sija jää kyllä jollekin toiselle.
No niin, kesäloma aloitettu. Jaarittelin tuossa kuukausi sitten runkosarjan lopusta, ja päädyttiin siis tuohon ennakoimaani 65 pisteeseen. Noista otteluista päätavoitteet täyttyivät, eli TPS ja Pelicans kaadettiin. Samalla tuli myös pisteitä ennakkoon ajateltuna vaikeimmista otteluista, suurimpana pottina 3 pistettä IFK:sta. Lisäksi varmistimme sarjapaikan hyvissä ajoin ennen päätöskierrosta.

Kaudesta jäi käteen (jälleen kerran) valtavat loukkaantumissumat, kahden-kolmen maalin menetetyt johtoasemat sekä playoff-toiveiden hautaaminen kauan ennen runkosarjan päätöstä. Pelaajista ehdotonta eliittiä oli ensinnäkin Lintnerin palkkaaminen tammikuun lopulle, ja vielä hienompaa oli saada loppukauden pahvi hänelle käteen. Missähän pistemäärässä olisimme jos ei häntä meitä olisi auttanut koko kauden ajan?

Muita positiivisia pelaajia loppua kohti olivat J. Koskiranta, Saarinen, Löfman, sekä Paalanen. Myllyniemi teki mitä pystyi, vaikka satunnaisia lipsahduksia välillä tulikin.

Ensi kautta odotellessa.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vihdoin se on ohi, The Kausi.

Odotuksiin nähden meni aivan päin vittua, ei sitä oikein muutenkaan voi sanoa. Alkukaudella SaiPan uudeksi sloganiksi muodostui "SaiPa - Vitutus on taattu", siksi jäätävää perseilyä jengi esitti. 3-0 johtoasemien hukkaamista, himassa oltiin täysiä vätyksiä, täydellisiä housuunpaskomisia nähtiin kauden aikana useita kertoja. Perseily, Barneyn rattijuoppoilu ja Tersan kukkahattuilu, sekä naurettavan suureksi muodostunut vemppaosasto teki alkukaudesta ihan vitullista tervanjuontia. Ennen kauden alkua maalaillut pilvilinnat suorasta pudotuspelipaikasta muuttui ensin säälipleijaripaikaksi, ja lopulta taisteluksi karsintapaikkaa vastaan.

Toimisto veti ihan hyvin, paska tilanne kun puoli jengiä loukkaantuneina, kaikenlaista jengiä saatiin kaavittua kasaan vajeita paikkaamaan, kirkkaimpana aurinkona Slovakian ihme Lintner, Salcido ja loppukaudella hyviä otteita esittänyt paksu poika Saarinen.

Viime kaudella hyvin esiintyneet jampat laskivat lähes kaikki tasoaan. J. Koskirannalle voidaan ehkä antaa puhtaat paperit loppujen lopuksi, mutta Redenbach, Tuominen, Levokari, Grünn, Sondell, T.Koskiranta, Koho.. kaikki olivat odotuksiin nähden pettymyksiä. Osaa vaivasi loukkaantumiset, toki, mutta silti. Mestis-jyrät Jokila ja Jasko olivat paskaa, Koposen esitykset vituttivat enemmän kuin pientä oravaa.

Positiivisia nimiä oli Lintnerin, Salcidon ja Saarisen lisäksi Löfman, Paalanen ja Lippojoki, Kaksonenkin vielä juuri ja juuri, vaikka ruuti on litimärkää edelleen. McTavish oli ehkä hieman odotettua vaisumpi, mutta tekaisi silti 16 maalia. Savilahti-Nagander oli kauden alussa hukassa, paransi loppua kohden. Plussaa siitä että tiputti hanskansakin toisinaan, pärjäsi vielä ihan hyvin siinä touhussa.

Myllyniemen taso ailahteli, ei riittänyt kääntämään tiukkoja matseja voitoiksi, muttei toisaalta ihan järkyttävästi perseillytkään. Hostikka lähti muualle parantelemaan päätään, Bernard esiintyi ihan lupaavasti.

Selin.. en tykkää. Vituttaa suorastaan että mies jatkaa vielä ensi kaudellakin. Seliniä syytän eniten siitä että tuli näitä 3-0 johtoaseman sössimisiä ja päänpettämisiä. Näitä tapahtuu joka saatanan kausi, mutta silti pitää vielä ensi kaudenkin tätä paskaa katsella. Eikö miehellä ole mitään auktoriteettiä jengissä vai tajuaako jamppa yhtään psykologian päälle, vai mikä vittu tätä porilaista vaivaa? Tällä kaudella vielä oli kaikki legopalikat käytössä jolla oltaisiin voitu tehdä jotain suurta, Atu vaan ei osaa rakentaa kuin samoja typeriä kuutioita jotka varisee kasaan heti kun joku tönäisee. Ens kaudella sitten vielä viedään suuri osa palikoista pois, en millään jaksa uskoa että jälki voisi olla ainakaan parempaa. Toivottavasti oon väärässä.

Sellanen kausi. Kokonaisarvosanaksi voisi pistää semmosen 5 ½, kauden alun odotuksiin nähden. Omasta puolestani huippukokemukseksi jäi Kisapuistossa vietetyt polttarit, SaiPa otti toki nekkuunsa siinäkin matsissa mutta se ei niin kiinnostanut. Siinä vaiheessa ovtiin jo hävitty tää pevi muutenkin.
 

Roimo

Jäsen
Kausi on ohi, voisi jonkunlaista pientä yhteenvetoa miettiä. Menestyvissä joukkueissa on aina pelaajia jotka pelaavat odotusten tasoisesti ja myös niitä jotka ylittävät odotukset. Pettymyksiä tietysti myös aina on, mutta voittavissa joukkueissa pieni vähemmistö. Tuntuu että SaiPan tämän kauden joukkueessa vain muutama ylitti odotukset ja todella moni oli pettymys. Listataanpas:

Ylitti odotukset:

Lintner. Vaikka meriitit tiedettiin niin kyllä tuo pistesaalis 10+10 ja hieno pelaaminen pitää nostaa esille. Pientä miinusta hölmöistä jäähyistä ja välillä laiskasti pelaamisesta omassa päässä.

Paalanen. Odotuksia ei pahemmin ollut, mutta pikkutankkerista tulikin oma suosikki. Käsiä kaverilla ei tosin pahemmin ole, mutta rikkovassa roolissa erinomainen.

Mankinen. Pelaa fiksusti, kypsästi ja ylitti ainakin minun odotukset. 6 maalia alle 9min keskimääräsellä peliajalla on hieno saavutus.

Pulli. Pelasi mielestäni erittäin hyvin kun pääsi pelaamaan. Ensi kaudelle toivon ja uskon että nappaa 5-6 pakin roolin ja pitää sen koko kauden.

Pelasi odotusten mukaisesti:

Myllyniemi. Todella omien odotusten mukainen kausi. Välillä huikeita pelejä, välillä huonompia matseja. Lopussa kuitenkin melko tasainen veskari.

Jarno Koskiranta. Odotusten mukainen kausi, vaikka maalimäärä jäi hieman vähäiseksi (8). Todisti kuitenkin että pystyy pelaamaan 1/2-kentän roolia hienosti eikä eka kausi ollut pelkkä suonenveto (niinkuin veljellään).

Löfman. Tykkään edelleen kaverin liikkeestä ja yrityksestä. Pisteitä syntyi odotusten mukaisesti. Pystyy vielä kehittymään, mutta maksimipotentiaali on varmaankin kakkoskentän sentteri ja sellaiset 25p. Olisi täydellinen kolmoskentän sentteri, mutta SaiPassa joutuu pelaamaan ylempänä.

Pukka. Mies on varma pakki sinne kolmospariin. Odotukset täyttyivät mielestäni vaikka monet haukkuivatkin.

Saarinen. Löysi loppukaudesta sen tason mitä odotin mieheltä. Toivottavasti saataisiin pidettyä SaiPassa.

Savilahti. Näen kaverissa malmivaaramaista potentiaalia. Pelasi niinkuin odotin.

Lippojoki. Ei kaverissa potentiaali miksikään ykkös tai edes kakkospakiksi ole, mutta hyvä plusmiinussaldo ja maalimäärä todistavat että kaveri pystyy pelaamaan liigaa. Melkein 'ylitti odotukset'-kategoriaan.

Aarnio. Hienoa energiapelaamista ja työntekoa. Pisteet mukava yllätys. Pelien taso ailahteli tosin liikaa.

Kiilholma. En paljo odottanut, täytti paikkansa ihan hyvin.

Koponen. Pelasi yhtä paskasti kun viime kaudella, mutta miksi edes pelasi?

Sondell. Pelasi loukkaantumisen jälkeen niin kuin odotinkin.

Salcido. Tosi vähän pelejä, mutta odotukset täyttyivät mielestäni.

Pettymykset:

Grünn: Lievä pettymys. Odotin että kaveri pystyy tekemään sen 25 pistettä ja pelaamaan energisesti koko kauden 1/2-kentässä. Loppukaudesta pelasi selkeästi paremmin mutta petyin silti miehen koko kauden suorituksiin hieman.

Dale. Miehestä ollaan puhuttu paljon. Sanonpa minäkin että maalimäärä ihan ok mutta muu pelaaminen pettymys. Todella näkymätön välillä kentällä.

Redenbach. Pistetilasto näyttää hyvältä ja odotetulta... mutta mies oli puolustuspäähän jopa huonompi kuin ekalla kaudellaan. Jotenkin ärsyttävä pelaaja vaikka muutamaa maagista syöttöä saikin taas ihailla.

Tuominen. Edellinen kausi sai odotukset korkealle, mutta Tuominen palasinkin kuolevaisten joukkoon ja oli välillä jopa todella huono.

Tero Koskiranta. Odotin mieheltä pisteitä ja energistä pelaamista. Oikeastaan vain jälkimmäistä saatiin. Kaveri oli jo joskus 1-kentän ukko, miksi taas ajautui alempiin kenttiin?

Koho. Periaatteessa odotusten mukainen kausi, mutta jotenkin kuitenkin pettymys. Ehkä odotin että kapteeni ottaa viimeisen kehitysaskeleen ja pystyy johdattamaan hyökkäävää kenttää. En tiedä, tasapaksu kuva jäi Kohon kaudesta.

Kaksonen. Jotenkin odotuksissa oli että Kaksonen voisi ottaa paikan pisteitä tekevissä kentissä. Vaikka välillä näytti ihan hyvältä niin silti oli edelleen se 'Kohon laituri' ja alivoimamies. Pystyykö kehittymään enää?

Levokari. Teki tuomiset ja palasi takaisin siihen peruspakin rooliin, jonka tosin hoiti ihan ok. Odotin silti enemmän isännän otteita myös hyökkäyspäässä. Ei Levokarin tehtävä ole olla mikään viivapyssy, mutta oli silti jotenkin näkymätön ja huonompi kuin viime kaudella.

Jokila. Odotukset olivat varovaisen positiivisia, mutta ei oikein tuntunut saavan mitään aikaan kentällä.

Jasko. Odotin hyökkäyspään tehoja ja liigamiehen otteita. Ehkä liiga oli vain liikaa?

Koskinen. Nolla maalia 15min keskimääräisellä peliajalla. Aika uskomaton suoritus. Hieman plussaa hyvästä plusmiinuksesta. Oli kuitenkin selvästi huonompi joka osa-alueella kuin viime kausina.

Lainapelaajat olivat yleisesti otten hyviä ja vähintään odotusten mukaisia, paitsi Poukkula. Yhteensä siis 4 odotukset ylittäneitä pelaajia, 11 odotusten mukaisesti pelanneita ja 11 pettymystä. Aika masentava saldo. Kuuhun ei mennä. Jos SaiPan budjetilla halutaan päästä playoffeihin, täytyy monen pelaajan ylittää odotukset, tai vähintään pelata odotusten mukaisesti. Katsokaa vaikka 05-06 kauden rosteria (Linkki vie siis Eliteprospectsin sivuille). Monet pelaajat ylittivät tuolloin odotukset, esim. Viitaluoma, Koskenkorva, Vihko, Pihlström, Kudroc, Malmivaara, Zepp. Tuollaista tasonnostoa SaiPa vaan tarvitsee pelaajilta jos se haluaa menestyä. No ehkä ensi kaudella Kaksonen tekee sen 15+30 ja Pulli voittaa Norrisin...
 
Kausi taputeltu, playoff- paikka jäi kaukaiseksi haaveeksi ja olo jotenkin tyhjä. Edessä puoli vuotta odotusta, onneksi sentään kesällä on muutakin tekemistä.

Pettynyt, pettynyt, pettynyt; tämän piti olla se kausi, mutta jälleen kerran sai huomata odottaneensa liikoja.

Monia kitkeriä muistoja, joista vuorenhuippuna Barneyn potkut. Yksittäisistä tilanteista ainakin Redenbachin hylätty maali Ilves- ottelussa jäi korventamaan tajuntaan. Suunnatonta epäuskoa ja lopulta epätoivoa aina uusien ja uusien pelaajien siirtyessä lasaretin puolelle.

Toki positiivisiakin muistoja jäi, hekumallisimpana Dalen paluuottelu, jota sai melko herkistyneissä tunnelmissa seurata.

Sitten Lintner. Uskomaton pelaaja, uskomaton ihmistyyppi. Johtaja ja tsemppari, joka myös tehoili huikeasti. Kaikki ne eleet ja ilmeet, tuuletukset herran itsensä tai joukkuetovereiden maalatessa; kaikesta näkee, että mies todella nauttii pelaamisesta. Jos Lintner täällä jostain kumman syystä jatkaa lienee paikallaan juhlistaa asiaa pitkän kaavan kautta, ehkä paras pelaaja SaiPassa niin pitkälle kun omat muistikuvani ulottuvat.

Muista pelaajista positiivinen kuva jäi ainakin Saarisesta, Myllyniemestä, Salcidosta, Aarniosta, Liparista, Pukasta, Löfmanista ja junnuista. J. Koskirannankin voinee tässä mainita.

Enemmän ja vähemmän pettymyksiksi osoittautuivat sitten Hostikka, Jasko, Grünn, Tuominen, Levokari, Jokila, T. Koskiranta, Koskinen sekä jossain määrin myös Redenbach.

Muut taisivat sitten pelata melko omien odotusteni mukaisesti. Kaksoselta odotin paljon, kehitystä näyttäisi tapahtuneen, mutta viimeistely edelleen kovan työn takana.

Jännä nähdä millaisen porukan SaiPa saa kasattua seuraavalle kaudelle. Takkiin on tulossa rajusti ja vielä tällä hetkellä kärkiosaaminen puuttuu tyystin sopimuksenalaisista pelaajista. Mutta jospa sinne saataisiin jälleen pari tekijämiestä jostain sivukujilta (muualtakin kuin Hakalista) haalittua.

Omasta puolestani liigan seuraaminen jääkin taas hetkeksi vähemmälle, palyoffit eivät kiinnosta kun SaiPa ei ole muakana. No, karsintoja tosin odotan suurella innolla ja mielenkiinnolla ja jos Jukurit siellä pelaa, voisi jonkun pelin käydä paikan päälläkin katsomassa.

Kesä kulunee (valitettavasti) taas aivan liian nopeasti mm. kalastelun merkeissä SaiPamaisen menestyksekkäästi ja eipä aikaakaan kun koittaa taas syksy/ talvi; loskaa, paskaa, lunta, räntää, pimeyttä, pakkasta, synkkyyttä, vitutusta, lumitöitä, mulkkuja aura- auton kuljettajia...

Mutta valona kaiken sen pimeyden keskellä... uusi kausi ja Keltamusta SaiPa!

Kiitoksia Dalelle lukuisista hienoista ja ikimuistoisista hetkistä ja onnea sekä menestystä kaikkeen mihin sitten ikinä ryhdytkin.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lintner. Vaikka meriitit tiedettiin niin kyllä tuo pistesaalis 10+10 ja hieno pelaaminen pitää nostaa esille. Pientä miinusta hölmöistä jäähyistä ja välillä laiskasti pelaamisesta omassa päässä.
Joo, tosin ne jäähyilyt ja laiskuudet saattoi johtua siitä, että miestähän kuormitettiin ihan hullusti liikaa. Käsittämättömiä peliaikoja ja vielä käsittämättömpää, ettei mitään pahempia loukkaantumisia tai totaalisia uupumisia tapahtunut ja pisteitä syntyi. Huikea jamppa!

Toivotaan tosiaan, että mies jatkaisi ensi kaudella. Se palkka vaan pelottaa, että minkälaisen siivun vie... nyt jos milloin pitäisi saada lisärahoitusta jostain, Lintnerin markkina-arvo kyllä on korkea jo lähtökohtaisestikin ja noiden otteiden myötä vielä lisää. Saas nähdä.

***

Muuten ei oikein sanottavaa... Muuta kuin, että pettymys tietysti kaikkinensa, mutta onneksi ne karsinnat vältettiin. Ainakin tämän kauden osalta. Jos ei tahti muutu, niin ennen pitkää se on kyllä SaiPankin vuoro olla siellä, mutta antaapahan lisäpontta kauden loppuunkin, eikä mene silkaksi pelailuksi kun on tuollainen uhka olemassa.

Näiltä näppäimin. Ensi kaudella varmaan sitten vähemmin odotuksin liikenteeseen taas ja jos se henkinen puoli olisi joukkueellakin paremmassa kunnossa, kun ei pedata niin isoja suunnitelmia. Ei niissä siis vikaa sinänsä, että on tavoitteita, mutta nyt näyttäisi siltä, että jossain mätti jo alusta asti. Loukkaantumissuma siihen päälle vielä.
 

ahal

Jäsen
Toivotaan tosiaan, että mies jatkaisi ensi kaudella. Se palkka vaan pelottaa, että minkälaisen siivun vie... nyt jos milloin pitäisi saada lisärahoitusta jostain, Lintnerin markkina-arvo kyllä on korkea jo lähtökohtaisestikin ja noiden otteiden myötä vielä lisää. Saas nähdä.
Jatkaminen olisi jättipommi. SaiPalla ei ole varaa tarjouskilpaan, ja toiseksi mies on sen luokan peluri, että rahakkaampia kaukaloita on tarjolla useita. Lisäksi miehen viime kommenttien "rivien välistä voi lukea", että tää oli tässä. Sikäli kuin käännökset olivat täsmällisiä. Asiaa toki auttaisi, jos sputnikit kisaisivat sarjan kärjessä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lisäksi miehen viime kommenttien "rivien välistä voi lukea", että tää oli tässä. Sikäli kuin käännökset olivat täsmällisiä. Asiaa toki auttaisi, jos sputnikit kisaisivat sarjan kärjessä.
Tämä on vähän harmi homma jos näin on. Toki, kuten sanoit, vaikea on pitää kaveria seurassa jos alkaa paukahdella isoja sopimustarjouksia seuroista jotka realistisesti voi menestyäkin.

Mietin vielä vähän, että jos SaiPa nyt isommin rahaa satsaisi johonkin pelaajaan, niin Lintner on varmasti yksi sellainen johon se oikeasti kannattaa tehdä. Moiset puolustajat on tosi harvassa ketkä pystyy hyvällä tasolla vetämään isoja minuutteja per peli. Muutenkin jos miehen joukkuepelaaminen ja tsemppaaminen on sitä tasoa kuin täällä on kerrottun, niin ihanteellinen pelaaja.

Siihen Lintnerin ja muiden jatkavien tueksi kun saisi nälkäisiä eteenpäin haluavia pelaajia hyvä nippu, niin tietyt yllätysmahdollisuudet Ässien tyyliin olisi mahdollista tehdä.

Noin muuten monista nykypelaajista kannattanee aika ronskilla kädellä luopua ja yrittää uudistaa joukkuetta enemmän kuin mitä mennyttä kautta ennen tehtiin. No, tuo nyt taitaa olla ihan selvä juttukin, että niin tehdään, mutta totesin nyt vielä.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä tuota KalPa-SaiPa ottelun lehdistötilaisuuden videota KalPan sivuilla katsottaessa huomaa, että aika lailla takki oli tyhjä Selinillä kauden päättymisen jälkeen. Varsinkin tuo lehdistötilaisuuden loppuosa, jossa mies "ei jaksa kommentoida" tulevan kauden rosteriin liittyvää kysymystä.

Eli siis, kyllähän tämä kausi oli varmasti raskas koko valmennukselle ja varsinkin Selinille. Sen tuosta videosta aidosti näkee. Onneksi Atu on ammattimies ja luultavasti ottaa vaan lisäoppia tästä kaudesta, jotta ensi kaudella päästäisiin hyviin tuloksiin.

Vaikka moni on pitänyt Seliniä suorastaan pääsyyllisenä tämän kauden suorituksiin, niin toivottavasti mies tietää, että Lappeenrannassa on myös monia SaiPan kannattajia, jotka arvostavat miehen työtä. Ja vaikka tämän kauden osalta valmennus ei välttämättä saa aivan täysiä puhtaita papereita, niin suurin syy oli kyllä aivan jossain muualla kuin Selinissä. Eli pää pystyyn vaan, ja ensi kaudella isketään ja lujaa, oli joukkue minkähintanen tahansa.

Toivottavasti vaan joukkue pysyy uskollisena pääkäskijälleen. Kuluneen kauden aikana en itse ainakaan huomannut seikkoja, että pelaajat eivät pelaisi valmentajalleen.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Vaikka moni on pitänyt Seliniä suorastaan pääsyyllisenä tämän kauden suorituksiin, niin toivottavasti mies tietää, että Lappeenrannassa on myös monia SaiPan kannattajia, jotka arvostavat miehen työtä. Ja vaikka tämän kauden osalta valmennus ei välttämättä saa aivan täysiä puhtaita papereita, niin suurin syy oli kyllä aivan jossain muualla kuin Selinissä. Eli pää pystyyn vaan, ja ensi kaudella isketään ja lujaa, oli joukkue minkähintanen tahansa.

Kommentoin sen verran, että vaikka suurin syy olisikin jossakin muualla tämän kauden mahalaskuun kuin Selinissä, niin eikös sen valmentajan pitäisi olla kuitenkin se tsemppaaja, motivoija, etsiä syitä pelaajien paskuuteen ja yrittää löytää sopiva taktiikka sille ryhmälle mikä on kasassa? Selinhän oli omalta osaltaan päättämässä suurinta osaa pelaajista rosteriin. Hänen olisi pitänyt tietää pelaajien vahvuudet ja heikkoudet. Varautua niihin jne. Tätähän valmentajalta vaaditaan. Siinä mielessä hän on jollakin tapaa pääsyyllinen tähän kaikkeen. Tietysti joskus kaikki voi olla pienestä kiinni valmentajien kohdalla, mikä nostaa heidät parrasvloihin. Viime kaudella se olisi ollut viimeinen peli. Ennen viimeisiä kierroksia joukkueesta uhkui niin kova itseluottamus, että ei olisi ollut välttämättä mahdottomuus etteikö SaiPa olisi voinut päästä helposti jopa 8 joukkoon. Mutta sitten se henkinen katkeaminen Ilves pelissä ja valmennusryhmän kyvyttömyys nostaa joukkue takaisin maanpinnalle tähän kauteen epäonnistui. Tuskin mikään muuttuu enää Selinin ja SaiPan kohdalla ensi kauteen. Molempien olisi aika ottaa uudet haasteet vastaan.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Suurin pettymys tällä kaudella minulle oli se, millä asenteella SaiPa lähti pelaamaan kautta syksyllä. Tuntui kuin siellä oli omaksuttu kaiken maailman kuuden sakkiin utopiat niin huolella, että oletettiin vastustajien taipuvan ilman työtä. Ja se taklaushaluttomuus oli jotain ihan käsittämätöntä, ensimmäinen taklaus nähtiin siinä vaiheessa kun jukurilainat ja Aarnio tulivat joukkueeseen. Vastustajat päästettiin kautta linjan liian helpolla.

SaiPa myös kokonaisuutena tuntui liikkuvan tosi tahmeasti alkukaudella. Esimerkiksi ero Kohon luistelussa alkukaudella ja sitten kevätpuoliskolla oli minun silmissäni todella suuri.

SaiPa ei ollut henkisesti eikä fyysisesti valmis siinä vaiheessa kun kiekko syksyllä tipahti jäähän.

Kärkipelaajien asenne- ja muut ongelmat eivät auttaneet asiaa. Ja ne kaverit, joiden laskettiin tukevan ykkösmiehiä maalinteossa pettivät todella pahasti.

Kuntopuntari runkosarjan 25 ottelulta kertoo SaiPan olleen 9. tehokkain joukkue. Ja 8. viimeisen 15 ottelun jaksolla. Tuo on ihan positiivinen lukema ottaen huomioon tuon luokkaantumismäärän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös