Välierät kevät 2011: JYP - Blues

  • 134 121
  • 605

Andrei

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hieno sarja tulossa!

Arvostan Petri Matikaista valmentajana paljon, rehellisen oloinen mies. Ovat vissiin kavereita Dufvan kanssa joten tuskin nähdään mitään kovia sanallisia hyökkäyksiä tms. mitä oli Ilves-sarjassa.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Helppo tie Pyhillä finaaliin; kaksi säälipleijarijoukkuetta.

Missä mielessä helppo? Blues näytti olevansa parempi joukkue kuin runkosarjan kakkonen, joten ansaitsee paikkansa välieristä. Ja kun tuota Bluesin rosteria katsoo, niin se on kuin tehty playoffeihin. Kärppiä vastaan tahtoi olla vielä maalinteko-ongelmia, mutta Ässät-sarjassa joukkue onnistui tekemään jo maaleja hyvällä prosentilla.

Jos jotain yksilöitä tuolta nostaa esiin, niin maalissa esiintyy tällä hetkellä liigan kuumimmista veskareista yksi. Tämä on JYPin näkövinkkelistä se suurin ero Ilvekseen. Nyt kaverilla on oikeasti jopa maalivahti maalissa. Jergus se vaan jaksaa painaa, mutta nyt saattaa olla jo kiirettä. Aina pelaajat selittävät, että näitä pelejä jaksaa vaikka kuinka ja paljon, mutta onhan tuon urakoinnin pakko näkyä jossain. Onhan? Hyökkäyksestä on pakko nostaa esiin yllättäen Kähkönen, on se vaan kova jätkä joka kevät. Rispekt. Henkilökohtaiseksi suosiksi Bluesista on noussut kumminkin T.Sallinen, joka on Petrin luottomies. Tekee helvetisti duunia illasta toiseen ja on muuten suhteellisen hyvä hokipelaaja.

Blues tulee tässä sarjassa laittamaan paikoittain JYPin ahtaalle, mutta veikkaan, että nyt jalat loppuvat yksinkertaisesti kesken. 4-2 JYPille tämä sarja.
 

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
Mutta takaraivossa kummittelee kevään -07 pleijarisarja, jossa JYP oli ekaa kertaa menossa sääläreistä jo jatkoon kunnes Juha Salmun ilmassa leijuva maila otti 2+2 ja Jiri Vykoukal tasoitti pelin viimeisellä minuutilla...

2007 Espoo keskittyi puolivälierään Tampereen Tapparaa vastaan ja JYP oli silloisen tapansa mukaan jo kesälomalla kun säälejä pelattiin. Jiri Vykoukalkin oli vielä kaiken lisäksi Sparta Prahan vahvuudessa ollut jo jonkun kauden.

2006 sen sijaan Espoossa vielä Vykoukalia huomattavasti pahempi viivapelote Sininen#17 Ladislav "Sladdi" Kohn tasoitti pelin viime hetkillä ja Pirneksen Esa päätti jatkoilla JYP:n kauden.

Myöhemmin sama kevät tuli tutuksi kaikkein huonoimmista SM-liiga finaaleista ikinä kun Porin irvokkaan irokeesikevään mahdollisti Lasse Kukkonen, joka Erkki "Raju-Eki" Rajamäen pienellä myötävaikutuksella päätti istua Niklas Bäckströmin jalat paskaksi ja perunanviljelijät pääsivät lopulta nostelemaan Kanada maljaa.

Samana keväänä alkoi myös Kärppien putki Bluesin kaatamisessa play-offseissa, joka jatkuikin... aina tähän kevääseen asti.

JYP:n muodonmuutos juurikin noista ajoista ja ehkä liigan ärsyttävimmästä pikkuseurasta on ollut kyllä kertakaikkiaan kunnioitusta herättävä. Kun uskaltaa panostaa ja uskoo asiaansa kaikki on mahdollista.

Aiempina kausina Espoo vei JYP:iä hyvin säännöllisesti runkosarjassa. Eniten itseäni aina jälkikäteen mietityttää se, jos Espoolla olisi ollut jotain tolkkua pelaamisessa silloin viimeeksi välierissä Kärppiä vastaan ja oltaisiin saatu pelata finaalit vastakkain 2009 niin mitä olisikaan voinut käydä... Espoo tuolloin tyri mahdollisuutensa ja historiaa kirjoitettiin Jyväskylässä.

Nykyään tulee joka kerta tukkaan JYP:iä vastaan ja itse kyllä väittäisin että tässä sarjassa jokainen voitto mikä otetaan on huikeaa plussaa. JYP:n tiputtaminen finaaleista olisi suunnilleen suuruusluokaltaan yhtä suuri ihme kuin tämä Kärppien tiputtaminen (historia tietäen) sääleissä ja säälijenginä runkkarikakkosen tiputtaminen potenssiin 2.

Peli kerrallaan naatiskelemaan lähdetään näistä matseista. Enpä todella olisi runkkarin lopulla mitalipeleihin uskonut.
 
Viimeksi muokattu:

weee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottava
Jyp lähtee tähän sarjaan selkeänä ennakkosuosikkina. Jos Jyp pystyy saamaan sen tiiviin peli systeemin päälle en usko, että Blues pystyy sitä murtamaan. Mutta Jypin pitää parantaa roimasti tuosta Ilves sarjasta, jos peli jatkuu samanlaisena uskon Bluesin vievän sarjan. Jos tosiaan Jyp pystyy parantamaan peliä ja pitämään paketin kasassa on tulos 4-1 jos taasen peli on samalla tasolla kun Ilves sarjassa menee Blues jatkoon 2-4. Maalivahti pelissä on ehkä Bluesilla etu. Tuokkola ja Myllykoski ei ole ollut pleijareissa häikäiseviä, mutta vielähän ehtii...
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
No niin, tänne asti päästiin sitten. Nyt vastassa JYP, aikaisemminhan niilä ei ollut kuin yksi kenttä, Dolezal, Lindroos, Haanpää, Gudas ja Laurila

Kuvitella. Nyt jokainen liigaa seuraavaa tietää myös nimet Lahti, Riska, Sipiläinen, Viitanen ja Kaijomaa. Ajat muuttuu.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tullaan nyt sen verran huutelemaan tätä matsia että, vaikka Blues hienosti tuli ja kampesikin Ässät mattoon. Niin nyt tulee vastaan vielä astetta kurinalaisempi joukkue joka ei tee sellaisia virheitä josta Blegi iski varmaan puolet maaleistaan! Lisäksi Risto Dufva on näissä kekkereissä huomattavasti kovempi äijä kuin Rocky.

Lähtisin veikkaamaan Jypille 4-1 , vaikka toivonkin Blegiä jatkoon.
 

Mike Bossy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valtra & Massey Ferguson
No niin, saatiinhan me se vastustaja välieriin lopulta selville. Heti alkuun on annettava tunnustus Bluesille siitä, että selviytyivät ensimmäisenä villikortti kierroksen joukkueena välieriin asti. Hieno suoritus ja se on nyt pysyvästi tilastoissa.

Sitten siihen ottelusarjaan. Itse toivon JYP:lle olevan hyötyä siitä, että ovat nyt saaneet viikon keskittyä tähän sarjaan, toisin kuin viime kaudella. En usko ollenkaan siihen, että JYP lähtisi mitenkään takki auki tähän sarjaan, koska ei sillä ole siihen mitään syytä. Viime kevään välierä sarjasta jäi varmasti hampaan koloon sekä joukkueelle, että myös faneille, joten ei luulisi hurrikaaneilla olevan minkään sortin asennevammaa ottelusarjaan lähdettäessä. Toivottavasti nyt tämän pienen "tauon" aikana ollaan harjoiteltu erikoistilanne pelaamista paremmaksi, erityisesti ylivoiman osalta, sillä mielestäni siinä olisi vielä jokun verran parannettavaa. Viisi vastaan viisi pelissä ei ollut ongelmia Ilvestä sarjassa, joten uskon sen olevan JYP:n vahvuus myös nyt välierissä.

Ottelusarjan alku eli lähinnä kaksi ensimmäistä peliä tulevat taas olemaan erittäin tärkeitä aivan, kuten puolivälierissäkin. Voittamalla kaksi ensimmäistä peliä olisi erittäin hyvät mahdollisuudet päästä nopeastikin jatkoon, kun taas muu tilanne kahden pelin jälkeen tietäisi varmasti hankalampaa sarjaa. Hienostihan tuo JYP selvitti nuo pari ensimmäistä peliä Ilvestä vastaan, joten toivotaan hyvää alkua tähäkin sarjaan. Saapa muuten nähdä, näkyykö tuo Bluesin runsas ottelumäärä jossain vaiheessa tätä sarjaa väsymisenä, nimittäin se on riskinä olemassa varsinkin, kun noita peräkkäisiä pelipäiviäkin edelleen otteluohjelmassa on. Itse veikkaan, että jos se näkyy, niin se tapahtunee vasta siellä neljännessä tai viidennessä ottelussa, mutta tämänhän näkee vasta sitten.

Näillä pohdinnoilla ei muuta, kuin odottamaan "Antiikin Kreikan" hegemonia taistelua: Ateena vs Sparta :)
 

Baldrick

Jäsen
Tästä on tulossa kuluttava sarja ja jos finaaleihin mennään niin siinä voi jo vähän jalka alkaa painamaan. Sen verran on JYPin ja Bluesin pelit viimeiseen asti taistelua ja vääntämistä, että sarjasta todennäköisesti lähdetään väsyneinä. Blues voi laittaa yllättävän hyvinkin kampoihin jos JYP jatkaa samalla tasolla kuin Ilvestä vastaan, mutta uskon kyllä jonkinlaiseen ryhdistäytymiseen.

Jokaisesta pelistä taitaa tulla tiukka vääntö, mutta uskon, että JYP reilusti vähemmän pelejä pelanneena ja enemmän muutenkin lepoa saaneena on sarjassa paremmalla jalalla liikkellä ja ottaa sarjan 4-1 tai 4-2 voitoin. Odotan jatkoaikoja ja pelit todennäköisesti muutenkin ratkeavat yhden maalin eroilla.
 

rpeez

Jäsen
Saapa muuten nähdä, näkyykö tuo Bluesin runsas ottelumäärä jossain vaiheessa tätä sarjaa väsymisenä, nimittäin se on riskinä olemassa varsinkin, kun noita peräkkäisiä pelipäiviäkin edelleen otteluohjelmassa on. Itse veikkaan, että jos se näkyy, niin se tapahtunee vasta siellä neljännessä tai viidennessä ottelussa, mutta tämänhän näkee vasta sitten.

Näillä pohdinnoilla ei muuta, kuin odottamaan "Antiikin Kreikan" hegemonia taistelua: Ateena vs Sparta :)

Mistäs tämä Ateena muuten juontaa juurensa? Olisi kiva tietää näin sarjan kynnyksellä.

Itse olen luottavaisilla mielin ottelumäärän vähäisestä vaikutuksesta Bluesin esitykseen; ensi torstaihin on niin pitkä aika että kyllä pitäisi siihen palautua nuorten miesten hyvin.
Ei silti, Jypille kampoihin laitto tulee olemaan kova paikka, ja kaikki menestys on plussaa.
Hienoa aikaa.
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Mistäs tämä Ateena muuten juontaa juurensa? Olisi kiva tietää näin sarjan kynnyksellä.
Jyväskylään perustettiin vuonna 1858 ensimmäinen suomenkielinen lyseo ja opettajankoulutusseminaari vuonna 1863, minkä lisäksi Jyväskylässä on syntynyt tai asunut (usein lyseon/seminaarin tuomana) useita suomen kieleen ja suomenkieliseen kulttuuriin vaikuttaneita taiteilijoita, lehtimiehiä ja opettajia. Nämä ansiot toivat Jyväskylälle "Suomen Ateena" nimen jo varhain, minkä voi todeta vaikkapa tältä Jyväskylän esittelyvideolta vuodelta 1952.

Hyvä, että miehissäkin saatiin JYP-Blues-sarja tälle keväälle, sillä seurojen B- ja C-nuoret kohtasivat toisensa puolivälierissä ja A-nuoret tiistaina ikäluokkansa Suomen mestaruudesta. Blues osoittautui kaksikosta paremmaksi B- ja C-nuorissa, mutta luotto on kova sen suhteen, että tämän päiväiseen ottelun tapaan jatkossa juhlii JYP.
 
Viimeksi muokattu:

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oma veikkaus tiukasta Ilves-sarjasta meni täysin metsään, mutta on helppo kuvitella, ettei Bluesia vastaan marssita finaaleihin 4-0. Runkosarjan pelejä ei kannata tässä vaiheessa juurikaan miettiä, mutta toki tällä kaudella otetuista voitoista voisi päätellä, että RD robotteineen on keksinyt keinot Bluesin voittamiseen. Aikaisempina kausina pisteet olivat menneet kovalla prosentilla Espooseen. Silti pudotuspelit ovat ihan oma maailmansa ja tyhjältä pöydältä lähdetään taas vaihto, erä ja ottelu kerrallaan.

Ennakko-odotuksissa on tiukka ja pienten marginaalien sarja, jossa alku mennään tasatahtiin voitoin 2-2, minkä jälkeen JYPillä on sen verran spartalaisia enemmän viisautta, voimia ja kotiedun tuomaa lisäenergiaa, että ponnistavat finaaleihin 4-2.

Tarkoitus olisi mennä katsomaan myös peli tai pari paikan päälle Espooseen. Missäs katsomonosassa vierasjoukkueen fanit yleensä ovat? Ei ole tullut Baronalla vielä kertaakaan käytyä, mutta mikäs sen hienompaa korkata ko. halli kuin välierissä. :)
 

makeyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ennakoon Bluesilla ei pitäisi olla mitään mahkuja hyvin levänyttä Jypiä vastaan mutta uskotaan että "miracle on ice" on myös mahdollista Espoossa.

Jos huippu-urheilija ei palaudu viidessä vuorokaudessa, niin sitten on tehty jotain pahasti väärin. Eli siihen on turha vedota missään vaiheessa
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Johan siitä on kaksi viikkoa kun Blues-Kärpät -pelissä tuumin ettei taida enää tällä kaudella tänne hallille olla asiaa. No kolme kertaa sinne on sen jälkeen pitänyt vaivautua ja ensi perjantaina taas.

Nyt sinne on kuulemma tulossa joku Pyh. Aika tuntematon porukka minulle, mutta maakuntatoimittajat kertoivat että siellä on pelannut sellaisen sukunimen omaavia jätkiä kuin Poukkula ja Jormakka. Aika ruraalilta kuulostavaa settiä siis.

Blueshan on totutusti niin puukätinen jengi, että tarvitsevat 10 varmaa maalipaikkaa tehdäkseen yhden maalin. Niinpä joukkueen voitot ovatkin yleensä tulleet tuloksilla 1-0, 2-0 ja 2-1. Tuleva vastustajamme päätyy myös samanlaisiin jalkapallotuloksiin, mutta kuulemma aivan vapaasta tahdostaan, he siis pyrkivät noihin lukemiin. Outoa porukkaa tosiaan.

Turkulaisilta kolleegoilta olen kuullut että perjantaisilla vieraillamme on hassun näköinen valmentaja joka on ihastunut Bobby Hopeen. Lisäksi heidän taustallaan häärii muinaisesta maikkarin letkeästä studiotiimistä tuttu Kari Tyni, joka ulkoisesta olemuksestaan päätellen pitää esikuvanaan sarjakuvasankari Asterixia.

No, näillä mennään. Saas nähdä mitä tästäkin tulee. Sanomista.
 

#76

Jäsen
Bluessiilla ei ole sarjassa kuin voitettavaa. Eiköhän suurin osa katsojista, analyytikoista ja pelaajista veikkaa Jypin menevän jatkoon 4-0 tai 4-1 tuloksella. Jypillä taas ei ole kuin hävittävää. Koko kauden dominoinut joukkue, jonka pudotuspelisarjaksi tulossa sarjan 10:nes ja 9:säs ennen finaaleja. Blues satsannee ekaan peliin aivan älyttömän rynnistyksen toiveena yllättää Jyp kotiluolassa housut kintuissa ja käsi munissa. Tiedä sitten voiko suht rutinoitunutta ryhmää kuten Jyp horjuttaa edes avaustappiollakaan?
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Jos huippu-urheilija ei palaudu viidessä vuorokaudessa, niin sitten on tehty jotain pahasti väärin. Eli siihen on turha vedota missään vaiheessa

Tämän voit mennä*kertomaan esim. maratoonareille, jotka tunnetusti juoksevat niitä kisojaan viikon välein, Tai jos talviurheilupuolella mennään, niin noille Tour de Skin loppuun asti vetässeille hiihtäjille. Nehän oli kaikki täydessä iskussa alta viikon päästä, olihan?

Ei se huippu-urheilijakaan ihan mistä tahansa 5 päivässä täyteen latinkiin palaudu.

Mutta se siitä, jos tuo tulee jossain vaiheessa esiin tuo rasitus, se tulee todennäköisemmin sarjan loppupuolella, ei heti alussa. Eli ihmetellään sitä silloin, vielä sitä on turha spekuloida.
 

makeyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämän voit mennä*kertomaan esim. maratoonareille, jotka tunnetusti juoksevat niitä kisojaan viikon välein, Tai jos talviurheilupuolella mennään, niin noille Tour de Skin loppuun asti vetässeille hiihtäjille. Nehän oli kaikki täydessä iskussa alta viikon päästä, olihan?

Ei se huippu-urheilijakaan ihan mistä tahansa 5 päivässä täyteen latinkiin palaudu.

Mutta se siitä, jos tuo tulee jossain vaiheessa esiin tuo rasitus, se tulee todennäköisemmin sarjan loppupuolella, ei heti alussa. Eli ihmetellään sitä silloin, vielä sitä on turha spekuloida.

Sä vertaat maratoonareita ja hiihtäjiä lätkänpelaajiin!? Tästä aiheesta keskustelu voidaankin sit lopettaa tähän. Oli sen verran tyhjentävä kirjoitus
 
Viimeksi muokattu:

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Jos huippu-urheilija ei palaudu viidessä vuorokaudessa, niin sitten on tehty jotain pahasti väärin. Eli siihen on turha vedota missään vaiheessa

Ei kyse ole pelkästä palautumisesta. Vaan siellä on tiukkojen pleijarivääntöjen jäljiltä aika monella jos jonkinnäköistä kolhua joista ei ihan noin vaan toivuta takaisin täyteen iskuun. Saati sit se henkinen puoli...
 

Stonehenge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kuvitella. Nyt jokainen liigaa seuraavaa tietää myös nimet Lahti, Riska, Sipiläinen, Viitanen ja Kaijomaa. Ajat muuttuu.

Vaikka samaa seuraa kannatetaankin niin vähän realismia. Itsekin arvostan paljon karhukoplaa, mutta että jokainen liigaa seuraava muista jokaisen joukkueen nelosvitjan pelaajat nimeltä?

Itse ottelusarjaan: karhukopla on isossa roolissa kun ajokoirat laitetaan aitaukseen.

ps. Gudas ja Dole oli sentää Tsekkien maajoukkueen huippupelaajia. Ja tsekki-invaasion ensimmäisiä rantautujia.
 

Raksila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Junnujoukkueet
Hienoa Sparta! Taisi olla Espoon keskustassa huikeat bileet?

Toivesarja toteutui sittenkin!

Prosenttikiekko vs taistelukiekko. Ja mitä tullaan näkemään?
Ainakin sm-tuomarilinjan sallimaa kärkikarvaajan estämistä, kahvaamista, kyynärpäätaklauksia päähän, vihellyksen jälkeisiä poikkareita ja tökkimistä, maalivahdin ajelua, sukeltelua, marttyyrineleitä tiedotustilaisuuksissa, syytöksiä tuomareihin vaikutusyrityksistä - suomalaista jääkiekkoviihdettä parhaimmillaan siis!
Voittaa Tuksun ja Martinan valmiiksi käsikirjoitetut mediaelämät mennen tullen!

Kaikkein parasta tulee olemaan keskusteluntason muutos tästä lähes asiallisesta fanien välisestä keskustelusta joukkueitten valmiustilasta, siihen kun ensimmäiset ylilyönnit kaukalossa on nähty ja tosipelit alkavat. Tulemme näkemään keskustelun syöksyvän niin julmiin syvyksiin ettei olla aiemmin nähty! Tähän johtopäätökseen on helppo tulla kun on seurannut pitemmän aikaa kummankin joukkueen fanien heikkoa toleranssia asiallistakin analysointia oman joukkueen pelitavan heikkouksista ja pelissä tehdyistä virheistä.

Se joukkue voittaa jonka kasetti kestää.

Jatkakaa!
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Jännä sarja tästäkin taatusti tulee.. En pitäisi ihmeenä kuuttakaan peliä, sen verran kuitenkin tulee olemaan vääntöä, taatusti! Jokainen peli on tarkoitus olla paikanpäällä väijymässä ja kahteen ensimmäiseen Espoopliin FC järjestääkin kivasti matkat. 404 on se meille varattu sektio. Sijaintia kun tarkkailin hallikartasta niin pisti silmään miksi Blues hyökkää ns. "väärinpäin"?
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
404 on se meille varattu sektio. Sijaintia kun tarkkailin hallikartasta niin pisti silmään miksi Blues hyökkää ns. "väärinpäin"?

Jaahas, neljänollanelosen lähettyville kaikki jotka haluavat nauttia rytmikkäästä rumpujen paukkeesta.

ja tuo kysymyksesi - *huokaus*, tuota on päivitelty Bluesleirissä siitä lähtien kun "uusi ja uljas fanimaailma" viime kauden jälkeen julkistettiin.
 

CuChulainn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, FC Honka, Flyers, DFB-Elf
Taisi olla Espoon keskustassa huikeat bileet?

Ilmeisesti saaneet allokoitua lisää tuki Oulun suuntaan. Osoite Espoon Keskustan sivuille.

-> espoonkeskusta.fi

Itse ottelusarjasta odotan tiukkaa, vaikka JYP selkeä ennakkosuosikki onkin kauden keskinäisten otteluiden ja runkosarjamenestyksen perusteella. Quebecin ihmemiehen Éricin otteet tulevat saamaan muutaman ihmisen otsasuonen sykkimään. Lisäpohdittavana tullaanko Virtas-Jonne näkemään hämmentämässä pakkaa (kuinka moni odotti pääsevänsä sivaltamaan tämän Ässät-sarjaa silmällä pitäen).

Loppukaneetiksi laitettakoon, että Blues on sitkeä joukkue.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös