TuTo 2010–2011

  • 181 268
  • 601

Oadie

Jäsen
Nimimerkki Kaukalon Laidalla tuossa tekikin jo ihan mukiin menevän yhteenvedon pelaajistosta. Oma näkemykseni Topeista ja Flopeista on seuraava.

Topit

Niko Karhu:
Nuori kaveri sai kovan sisäänajon tähän sarjaan. Vastuuta tuli heti ensimmäisellä kaudella runsaasti. Toivottavasti kehitti pelaajaa ensi kautta ajatellen, sillä vastuuta tullee vain lisää.

Tommi Laine:
Tuki ja turva lähes koko kauden. Ei ehkei Pulliainen, mutta kannatteli joukkuetta minkä tasollaan pystyi.

Arttu Niskakangas:
19 maalia koko kaudella ei voi olla väärässä, vaikka loppua kohden alkoi potku hyytyä.

Martin Tuominen:
Ei kaveria joka tuli K-Vantaan nelosketjusta tehoilla 0+2 ja teki sitten 29:ssä TuTo-pelissä 21 pistettä voi moittia. Pelaaja jollaista itse arvostan, eli antaa kaiken itsestään pelissä kuin pelissä. Pienen kokonsa takia tahtoo hävitä kaksinkamppailuja vaikka yrittääkin.

Flopit

Maalivahdit:
Eivät onnistuneet kumpikaan koko kauden aikana ihan paria poikkeusta lukuunottamatta. Reunanen tosin nosti tasoaan sitten kauden tärkeimmällä hetkellä sen verran, että pystyi omallakin panoksellaan pitämään joukkueen sarjassa.

M-P Pelkonen:
Oli koko runkosarjan puolustuksessa suht pihalla vetäen kovia minuutteja kentällä. Siniviiva-pelaaminen ei onnistunut ollenkaan ja hyökkäyspään laukaukset olivat 90%:sti vastustajan polvisuojissa. Jostain kuitenkin kaivoi sen aiemmilta kausilta tutun Pelkosen Play out-peleihin, jossa johti oikealla kapteenin esimerkillä hommaa.

Koko muu puolustus:
Yhtä ulkona kuin kapteeni aiemmin mainittua Karhua ja tasaisen kauden pelannutta H. Palmrothia lukuunottamatta.

J.Jokila:
Parhaimmillaan voi tehdä mitä haluaa ja huonoimmillaan ei tee mitään. Harmi että noita jälkimmäisiä oli suurin osa kaudesta. Muistetaan kuitenkin sankarina ratkaistuaan voiton TuTolle oikeastaan molemmissa pelaamissaan play out- peleissä.

A. Keinänen:
Tuntui olevan aika jumissa koko kauden, kunnes kuten muutkin "vanhat" herrat heräsi tärkeimpiin peleihin. Tuntui että Keniltä oli heti kauden alusta lähtien itseluottamus totaalisen kadoksissa.

Ossipekka Lehtonen:
Miinus-tilaston kuningas. Kauteen mahtui toki hyökkäyspäässä muutama hyväkin esitys.


Loput pelaajat olkoot sitten enemmän tai vähemmän tasapaksuja esim. Lintula.

Valmentaja Niukkasesta on varmaan jo kauden aikana sanottu usealta taholta kaikki mielipiteet, lähinnä negatiiviset. Totean kuitenkin, että kaiken paskan antamisen sijaan ainakin kuullun mukaan joukkue ei Niukkasta huonosta menestyksestä syyttänyt ja seisoi valmentajansa takana, mikä sinällään oli ehkä se yksi tekijä joka joukkueen sarjassa säilytti.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Nisse oli tänään Turun Radiossa kertomassa, mikä meni pieleen. Hänen mukaansa kauden taaperrus oli monien osatekijöiden summa, eikä epäonnistumista voida laittaa yksittäisen pelaajan tai valmentajan syyksi. Ei tietenkään voidakaan, mutta en myöskään missään nimessä anna Nisselle puhtaita papereita kauden läpiviennistä.

Eiköhän ne Nisselle kauden aikana paskaa kärränneet kaikkein suurimmat mölisijät ja vittuuntuneet ole pitäneet mielessään myös sen kuuluisan ison kuvan. Siinä kuvassa TuTo oli jumbosijalla runkosarjan alusta loppuun asti. Peliesityksissä koettiin ennen joulua muutaman ottelun pirteämpi vaihe, mutta muuten joukkueen suorituksissa ei tapahtunut minkäänlaista parannusta tai muutosta. Noilla näytöillä päävalmentajan tittelillä penkin takana pönöttänyt suolapatsas olisi saanut kenkää kaikista muista Mestis-seuroista jo syyskaudella. Tyhjän kassalippaan ja kahden vuoden sopimuksen takia Niukkanen kuitenkin sai jatkaa TuTossa loppuun asti. Radiossa hän totesi, että pelaajat ryhdistäytyivät playout-matseihin, minkä ansiosta sarjapaikka säilytettiin. Ilmeisesti valmentajan tekemisillä ei siis ollut joukkueeseen minkäänlaista vaikutusta kauden missään vaiheessa.

Huonoa menestystä on turha selittää sillä, että Nisse joutui itse kasaamaan joukkueen pienillä resursseilla. Ei se resurssien puutteesta voi olla kiinni, jos kerran joukkueeseen kiinnitetään Jokilan ja Keinäsen kaltaisia diivailijoita. Samalla rahalla olisi taatusti saanut nobodyja, jotka olisivat paremmalla asenteella toteuttaneet Nissen toivomaa pelitapaa, jos siis sellainen on olemassa. Kyse on vääristä pelaajavalinnoista. Ja kukas ne pelaajat sinne valitsikaan? Aivan. Ensin valitaan itselle väärät työkalut ja sitten syytetään työkaluja, kun homma ei sujukaan. Kyl mää, mutku noi pojat ei...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös