Tapparan härkätammikuu (ottelut 36-47)

  • 7 680
  • 14

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämä jakso on helppo rajata yhteen kuukauteen, jossa pelataan sinänsä uskomattomat 12 ottelua. Tasaisen tappavaa kolmen pelin viikkorytmiä pyöritetään jakson päättäviin SaiPa-otteluihin asti ilman mitään taukoja.

Jakso alkoi jo tappiolla Jokereista, mikä tiesi eron kuudenteen sijaan ja juuri Jokereihin venymistä 10 pisteeseen. Ero viimeistä playoff-paikkaa kyttäävään Ilvekseen on 7 pistettä. Kolmen viimeisen joukkueen mutasarjaan eroa on jo turvallisen tuntuisesti 16-19 pistettä. Tuntuu, ettei Tappara kovin väärällä paikalla sarjassa tällä hetkellä ole. Säälipleijareilta näyttää aika vahvasti, mutta toki tämäkin jakso näyttää suuntaa.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Säälipleijareilta näyttää aika vahvasti, mutta toki tämäkin jakso näyttää suuntaa.

Ei oikein ainakaan nyt KalPa-pelin jälkeen näytä, että suunta olisi ylöspäin. KalPa oli yksinkertaisesti niin paljon parempi. Loppunumerot 2-3 olivat melko lempeät Tapparalle.

Pelistä vaan jotenkin puuttuu sellainen kuningasidea, jolla päästäisiin keskialueen yli ja tekopaikkoihin. Sitten vielä lisäksi nytkin tuli todella paha virhe ylivoiman päätteeksi, josta kaveri jäähyltä läpi ja 1-2.

No, nyt on edessä kuitenkin kaadettavissa olevia vastustajia ja täytyy toivoa, että näissä vähän kiekko pomppisikin oranssinvärisesti.
 

Kaivanto

Jäsen
Tappara jatkaa samalla tavalla kuin Saarisen komennuksessa. Sellainen asia kuin rutiinitaso on vieras asia. Joukkue on vuorokuukausin kuntopuntarin kärjessä ja pohjalla. Näin aallonpohjassa lohduksi todettakoon, että jojo nimeltä Tappara lienee seuraavan kerran ylhäällä jo tuossa helmikuun alkupuolella. Silloin voi tuntea onttoa riemua siitä, että peli kulkee hienosti ja on huomenna takuulla taas sekaisin.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllähän tässä Hirvosen joukkueessa tosiaan samoja ongelmallisia piirteitä on ollut kuin Saarisen luotsaamalla joukkueella oli. Toisaalta Saarinen sai työskennellä täydet kaksi kautta ryhmänsä kanssa, ja toisella kaudella käytettävissä oli pistepörssivoittaja Lehterä, maalipörssivoittaja Enlund, Ville Nieminen ja Janne Ojanen. Pelaajamateriaali viime kaudella oli huomattavasti kovempi kuin nyt Hirvosella, suoritukset eivät.

Nykyrosteri huutaa rajusti playmakeria kahteen ensimmäiseen ketjuun ja ylivoimalle. Kun tähän lisätään Kevin Doellin ja Shayne Toporowskin alavireisyys näissä tammikuun ensimmäisissä peleissä, niin hyökkäystehojen osalta vahvistuksia todella tarvittaisiin. Doell on hädintuskin 40 tehopisteen vauhdissa, seuraavina järjestyksessä olevat sentterit Vänttinen ja Kangasniemi selvästi heikommassa tahdissa. Kontrasti viime kauteen on todella dramaattinen, kun joukkueessa kapellimestaroi 70 pisteen ykkössentteri. Siinä mielessä Sami Hirvosen joukkue on selvinnyt tähän asti sarjatilanteen valossa jopa erittäin hyvin, materiaalista on mitattu kyllä melkein koko potentiaali irti.

Itse kääntäisin katseen kyllä johtoportaan suuntaan. Mitä ihmeen säästökuuria tuolla vedetään, kun joukkueeseen ei saada hommattua edes mitat täyttävää sentteriosastoa? Hallissa on väkeä vähän yli 3000 eivätkä nuo lukemat tuosta parempaan kehity ellei joukkueen ympärillä ala tapahtua jotain. Surullista että Tappara 2010/2011 on ajettu tällaiseen jamaan..
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllähän tuossa joukkueen kokoamisessa on epäonnistuttu ja siitä vastuussa ovat Leinonen ja Mikko Saarinen (jonka piti siis tällä kaudella joukkuetta luotsata). En tiedä millainen näkemys pelaajista Saarisella tai Petri Mattilalla kaikkiaan on tai minkä tyyppisiä pelaajia heidän näköiseensä jääkiekkoon kuuluu, mutta eihän esim. Jouni Virpiön hankinnalle löydy nyt ajatellen mitään perusteita. Guollalle annettiin jatkosopimus vaikka ongelmat olivat kaikkien tiedossa, Vänttinen hankittiin kiekolliseen rooliin missä hän ei tämän kauden perusteella pysty parhaiten auttamaan joukkuetta. Ykkösketju koottiin n. viikko ennen kauden alkua saatavilla olevista pelaajista, eikä se ole kokonaisuudessaan vakuuttanut. Toporowski on hidastunut eikä pysty kokonaisvaltaisesti pelaamaan hyvällä tasolla. Ylivoimalla ja maalinedustalla käyttökelpoinen pelimies, mutta onko todella palkkansa arvoinen? Doellista olen itsekin jo kyllästynyt sanomaan sitä, ettei hän ole huippusentteri SM-liigassa. Huippuhyökkääjä hän on ja oikein roolitettuna potentiaalinen maalintekijä ja karvaaja. Sentterinä parhaat avut eivät välttämättä pääse aina esille, mutta ei Hirvosella ole koko kauden aikana ollut mahdollisuutta kokeilla kanukkia laidassa sentteriosaston kapeuden takia.

Yhteenvetona on pakko sanoa että jotenkin tässä joukkueessa on välikauden makua. Valitettavasti se vaan näkyy katsojaluvuissa ja sitä kautta seuran taloudessa. Myöskään Mikko Leinosen toiminta pelaajamarkkinoilla ei anna kovin vakuuttavaa kuvaa. Hän on kyllä takavuosina onnistunut, mutta yhteinen nimittäjä niille kausille on ollut vahva valmentajapersoona jolla on selkeä näkemys millaisia ja keitä pelaajia hän joukkueeseensa haluaa. Tällaisia valmentajia olivat Rautakorpi ja Urama, jonka aikana seuraan hankittiin myös muualta nuoria lupauksia jotka sitten nousivatkin todella suureen rooliin myös SM-liigassa. Saarinen sai pelaajamateriaalin näyttämään huonolta, ja Hirvoselle on jäänyt huonojen kausien perintönä todella keskinkertainen ja hyökkäystehoiltaan jopa huono joukkue.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Toporowski on hidastunut eikä pysty kokonaisvaltaisesti pelaamaan hyvällä tasolla. Ylivoimalla ja maalinedustalla käyttökelpoinen pelimies, mutta onko todella palkkansa arvoinen? Doellista olen itsekin jo kyllästynyt sanomaan sitä, ettei hän ole huippusentteri SM-liigassa.

Toporowski paukuttamassa jällen yli 20 maalin kautta joten "käyttökelpoinen pelimies" on melkoista aliarviointia. Ilmeisesti tiedät Topon palkan niin kerro ihmeessä meille muillekkin.

Itse en käsitä minkä takia porukka ruvennut kyseenalaistaa Doellin pelitaitoja.
Kaveri on pelistä toiseen Tapparan parhaimpia hyökkääjiä, tiedän että muutama heikko peli mahtui väliin mutta kenellä niitä ei tule? Ja myös Kevin on 20 maalin vaihdissa. Jos verrataan kaikkien jengien 1. senttereitä niin kyllä Doell sijouttuu vähintään ylempäänkeskikastiin.

Doell on koko uransa(?) ollut sentteri joten minkä takia hänet pitäisi nyt siirtää laitaan?

hyökkäystehoiltaan jopa huono joukkue.

Tappara on tehnyt liigassa 8. eniten maaleja joten ihan hyvi maaleja tullut.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Myöskään Mikko Leinosen toiminta pelaajamarkkinoilla ei anna kovin vakuuttavaa kuvaa. Hän on kyllä takavuosina onnistunut, mutta yhteinen nimittäjä niille kausille on ollut vahva valmentajapersoona jolla on selkeä näkemys millaisia ja keitä pelaajia hän joukkueeseensa haluaa.

Niin no jos katsoo muiden toimareiden hankintoja tälle kaudelle niin ei Leinonen kovinkaan huonosti ole toiminut niihin verrattuna. Lukolla kävi todellinen tuuri kun saivat Pertun takaisin. Perrin tietysti paras mahdollinen paluumuuttaja Jypille ja Peltonenkin halusi vielä tulla Hifkiin takaisin. Mekin voimme toivoa Kontiolan paluuta takaisin Tapparaan kenties sille kaudelle, kun pelit siirtyy uuteen halliin. Saa toki aikaisemminkin tulla, jos Venäjällä on jo tarpeeksi tienannut. Guollan jatko ja Virpiön hankinta tehty mikä tehty.

Kausi kuitenkin jatkuu ja nyt ehkä alkaa olla ajankohtaista se sentterin hankinta, jos vielä tässä vaiheessa joku Hirvosen suunnitelmiin sopiva sattuisi löytymään.
 

hardflip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alexander Barkov Jr.
Toporowski paukuttamassa jällen yli 20 maalin kautta joten "käyttökelpoinen pelimies" on melkoista aliarviointia. Ilmeisesti tiedät Topon palkan niin kerro ihmeessä meille muillekkin.

Vähän itsekin katsoin, että ehkä hieman aliarviotu suoritusta so far. Toki hän on hitaampi ja kankeampi kuin edellisinä vuosina mutta pitäs nähdä vähän pidemmälle ja tutkailla peliä kentällä. Aika järkevästi Topo kuitenkin pelaa ketjussaan sekä erikoistilanteissa. Toki on useampi huonokin peli sattunut mutta kelleppä ei.

Tuossa Luce-Doell-Topo ketjussa on se vaara, että Doell on hyökkääjistä ainoa joka pelaa kovasti kumpaankin suuntaan. Ja Luce silloin kun tulee suonenveto. Eli omissa kolisee paskimmalla säkällä.

Guollan jatko oli ehkä tuossa tilanteessa ok ja veikkaanpa että aika halvalla varmaan jatkoi (voin toki olla totaalisen väärässä), kuitenkin riski ja varmaan tämäkin oli tiedossa.

Virpiöstä tiedä mitä sanois, Mestiksessä tulee tehoja mutta liigassa ei mitään sen kummempaa. Säntäilee ku venäläinenperseessä surisija mutta siihenpä se jää. AV pelaajana hyvä.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tammikuuta on jäljellä nyt enää SaiPa-trilogia ja vierasottelu Bluesia vastaan.

Kahdeksasta pelatusta Tappara on recordissa 3-5, mikä on ihan kohtuullinen, mutta edelleen pitää pelata paikasta auringossa (säälipleijareissa!).

SaiPa on esittänyt Tapparan kannalta valitettavaa nousukuntoa, vaikka se on pisteissä varsin kaukana. Vaikka voitot menisivät SaiPalle 3-0, mikä on epätodennäköistä, olisi se silti Tapparan takana. Tapparan on lähinnä pidettävä takanaan vähintään Ilves ja/tai Kärpät.

Toiseen suuntaan Blues-ottelukin toki näyttää suuntaa: Voitolla lähelle, tappiolla uhkaavan kauas. Toki kolme joukkuetta pitäisi edeltä ohittaa, jotta pääsisi sinne kuuden joukkoon.
 

Kaivanto

Jäsen
Tappara on ottanut 8:lta taulukossa edellään olevalta joukkueelta 25 ottelussa 20 pistettä eli 0,8 p./ott. 5:ltä takana olevalta porukalta on irronnut 19 ottelussa 40 pistettä, 2,1 p./ott.

Seuraavaksi vastassa on sarjakasi Blues ja sitten kahdesti SaiPa ja kerran TPS. Näiden otteluiden jälkeen jäljellä on 12 ottelua, joista 9 pelataan top 8 -porukoita vastaan ja vain 3 bottom 5 -porukoita vastaan. Joukossa on mm. 2 ottelua sarjaykköstä ja 2 ottelua sarjakakkosta vastaan.

Tappara tarvitsee seuraavista 4 matsista todella kipeästi pisteitä. Em. pistetrendien perusteella viimeisistä 12 ottelusta irtoaa 1,13 p./ott. Tämä on tietysti vain numeroilla kikkailua, mutta antaa odotusarvoja siitä, millainen vuori on kiivettävänä. Ilveksen loppuohjelma on helpompi ja kun tämän yhdistää joukkueiden erilaisiin kuntokäyriin, on hyvin vahva fiilis, että Ilves puhaltaa ohi ja Tappara ratkaisee viimeisen pudotuspelipaikan kohtalon Kärppien kanssa.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Katkeran Saipa tappion jälkeen pitäisi palata voitto kantaan, erittäin tärkeässä Blues pelissä! Viimeksi tuli 3-1 kuokkaan Espoossa, joten voidaan odottaa jälleen vähän maalista ottelua.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Katkeran Saipa tappion jälkeen pitäisi palata voitto kantaan, erittäin tärkeässä Blues pelissä! Viimeksi tuli 3-1 kuokkaan Espoossa, joten voidaan odottaa jälleen vähän maalista ottelua.
Pahalta kuulostaa poissaolijoiden lista: Mäntylä, Saravo, Halme, Turkulainen, Lucenius, Vänttinen. Saavat muut venyä todella, jos tästä pelistä mielitään saada pisteitä.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
SaiPa sitten survoi Tapparan jäänrakoon kolmesti ja koko tammikuu päättyi surkeaan tulokseen, jossa kolme voittoa ja yhdeksän tappiota. Nyt taistellaan taas vain siitä alemmasta viivasta, mutta sitähän se enimmäkseen on ollut muutenkin.

Silti ihan kauden katkerimpia hetkiä tämä tammikuun tasaus, jolta odotin itse ihan muuta tulosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös