Perusasiat kuntoon!

  • 1 574
  • 2

theref

Jäsen
SaiPan peli on tällä hetkellä takalukossa. Kauden alussa hienossa kunnossa olleet perusasiat on täydellisesti unohdettu ja pelaamisesta on tullut puuroa.

Muutama kohta erityisesti on pistänyt silmään ja korpeaa kannattajaa varsin suunnattomasti:

1. Ylivoima

Ylivoimalla kiekkoa ei saada vastustajan päätyyn. Miksi?

a) Kukaan puolustajista ei osaa vetää hulvatonta lämäriä vastustajan päätyyn tai ristikulmaan. Tuominen, Hulkkonen, Tikkanen ja muut kaukalon sankarit kuljettavat kiekon juuri ja juuri yli punaviivan ja yrittävät erikoisella roikkuvippauksella saada kiekkoa kulmaan. Tämä ei kuitenkaan ole onnistunut pitkään aikaan, vaan kiekko on pudonnut suoraan ensimmäisen vihulaisen kouraan noin metrin-kaksi siniviivan jälkeen.

b) Hyökkääjät eivät saa kunnon vauhtia päälle. Jos kiekko tulee jollekin, se yritetään kuljettaa siniviivan yli ja yleensä, varsinkin viime aikoina huonolla menestyksellä. Jos puolustaja kerrankin onnistuu laukaisemaan kiekon päätyyn, ei SaiPan hyökkääjiä ole mailla halmeilla. Hyökkääjät seisovat vielä siniviivan päällä lähtötelineissään, kun kiekko kolahtaa päätyyn, vastustajan pakeille ei saada painetta ja kiekko onkin varsin helppo purkaa SaiPan päätyyn.

c) Rentous puuttuu. Jos kerrankin saadaan kiekko vastustajan päätyyn, ei ylivoiman pyörityksessä tule rauhallista hetkeä. Kiekko polttaa lavassa aina kun se siihen napsahtaa. Missä on pehmeä kosketus, kunnollinen vastaanotto sekä varsinkin rauhalliset syötöt, kiekonsiirtely omien kesken, joilla vastustajan neliö saadaan liikkeelle?

2. Oman pään pelaaminen

Omassa päässä SaiPalla on koko ajan "tilanne päällä." Vastustajan pyörittäessä ei joukkuepuolustus toimi. Höntyilyä, miesten unohtelua, kommunikaatiokatkoksia, lähinnä säälittäviä purkukiekkoja!

Mikä siinä on kun kiekkoa ei saada kunnolla puretuksia keskialueelle? Kiekko rääpäistään suoraan ensimmäisen tai viimeistään toisen vihulaisen kouraan, kinttuun tai jopa mailaan! Reipas lämäri vastustajan päätyyn, miehet penkille huilaamaan ja uusi porukka peliä rakentelemaan.

3. Joukkuepelaaminen ja kaikkensa antaminen

Viime aikoina SaiPan joukkueesta on paistanut epätoivo. Jatkuvat tappiot kyllä nakertavat itseluottamusta, mutta alkukauden perusteella se ei silti saisi näkyä noin selvästi.

Omaa joukkuekaveria ei auteta. No kyllä autetaan, mutta ei samanlaisella antaumuksella ja raivolla kuin alkukaudesta. Oma kaveri jätetään liian usein yksin, ilman blokkia, ilman apua.

Kaikki joukkueen pelaajat myöskin näyttävät siltä, että he ovat todella väsyneitä tai eivät jaksa antaa kaikkeaan kaukalossa. Tilanteita ei pelata loppuun saakka, kiekonmenetyksen jälkeen jäädään surffamaan ja jätetään pakit oman onnensa nojaan jne jne. Listaa voisi jatkaa melkein loputtomiin.

Ikävä tulee Skyttää, nurkissa nujuamassa ja vastustajan maalin edessä painimassa.

Viime aikoina SaiPan pirteimpiä ovat olleet Luboslav Vaic, Teukka Riihijärvi sekä Ahma Tuominen.

Heikoista esityksistä arvosanan 4-6 ansaitsevat Wallu Machulda, Aigarsnaattori Ciprus sekä Antti Hulkkonen.

Koko joukkueen tulisi nyt herätä ja alkaa tekemään töitä urakalla. Säälipisteitä liigassa ei ole luvassa, kuten on huomattu.

Perusasiat kuntoon, niin peli alkaa näyttämään paljon laadukkaammalta!
 

pest

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Samaa olen itsekin miettinyt ja kun nuo asiat tuosta listattuna lukee tulee vääjäämättä mieleen edellinen kausi. Nyt nähdään Skrikon/Järvenpään todelliset valmentajan lahjat/lahjattomuus. Viime vuonna painittiin minun mielestä täysin samojen ongelmien kanssa eikä niihin ratkaisua löytynyt. Tosin henkinen lukko ei pitäisi tällä kaudella olla yhtä paha.
Onneksi kohta alkaa joulutauko ja sijoitus sarjataulukossa on varmasti parempi kuin kukaan uskalsi odottaa ennen kautta. Tästä on vielä hyvä jatkaa. Eikös pistemäärä ole nyt ollut jonkin aikaa sama kuin viime vuonna yhteensä, siitäkö kiikastaa?
 

SaiPa#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Asiaa kirjoitat Ref. Niissä peleissä joita olen itse päässyt paikanpäälle katsomaan, SaiPalta on ollut liike totaalisesti kateissa. Ei ole varmaan helppo homma pakilla avata peliä, kun hyökkäjät seisovat hyökkäyssinisellä, eikä ole hakemassa avauspaikkoja. Jotenkin mun silmiin paistaa SaiPan pelistä väsymys. Ei jakseta laittaa itseään 100%:sti likoon joka vaihdossa.

Jos kyse on fyysisestä väsymyksestä, siihen auttaa vain lepo. Toivottavasti joulutauko on riittävän pitkä. Hieman helpotusta tilanteeseen tuo uudet pelaajat, jotka mahdollistavat neljän kentällisen käytön ja kuormituksen tasaamisen.

Jos kyse on motivaatiosta tai pikemminkin sen puutteesta, siinä onkin Skrikolla ja Järviksellä työsarkaa. Alkukauden motivaatio varmaan ammennettiin viimekauden epäonnistumisista: "Ei me nyt niin huonoja olla, miltä viimekausi näytti". Olisiko joukkueeseen iskenyt pieni menestyskrapula hyvän alun jälkeen. Toivottavasti sijoituksen putoaminen play off viivalle herättää joukkueen taistelemaan paikasta auringossa.

Olen edelleen sitä mieltä, että SaiPa osaa halutessaan pelata voittavaa (ei välttämättä niin kaunista, mutta ah niin tehokasta) jääkiekkoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös