Tuomaisen pelikielto

  • 1 988
  • 7

kärppä99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Liverpool
Oliko Tuomaisen saama kolmen ottelun pelikielto sopiva rangaistus Tenkratin telomisesta?
 
Viimeksi muokattu:

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kysymyksen asettelu näyttää olevan melko provokatiivinen. Lisäksi vastausvaihtoehdoista puuttuu kokonaan vaihtoehto "liian kova". Tuollaista galluppia ei voi pitää minkään arvoisena.

Mutta vastauksena kysymykseen. Kolme ottelua on OK, mutta Bannisterin olisi pitänyt saada vähintään yksi. Se ei tee miehestä pulmusta että Hurmeella kävi tuuri eikä tullut murtumaa. Teko oli sama. Seuraukset eri.

Mikä on muuten tämänhetkinen tilanne sairasloman pituuden suhteen? Täältä olen lukenut että voi olla pleijareihin asti sivussa, mutta Kalevassa mies itse sanoo, että uskoo voivansa pelata jo heti joulutauon jälkeen. Kuka sen parhaiten tietää?
 

BlackMike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Mielestäni rangaistus on sopiva tekoon nähden, mutta se miten se annettiin, niin siitä olen kyllä eri mieltä. En ymmärrä miten rangaistusta voi saada jälkikäteen jos ottelussa siitä ei edes mainittu mitään. Nythän otteluvideon on Kärpät kuuleman mukaan toimittanut Mobergille & kumppaneille, ei ottelun virallinen tarkkailija. (tämä siis kuulopuhetta, paremmin tietävät kommentoinevat) Eli suuntaus on huolestuttava juridisesti jos noin vain aletaan ottamaan videot käyttöön jälkikäteen, hylätäänkö seuraavaksi maali kun käy ilmi videolta 400 katselukerran jälkeen, että pelaajan luistin onkin millin maalialueella, mutta maalivahdin häirintää ei ole tapahtunut ja itse pelissä tapahtumaan ei olla puututtu mitenkään?
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Mukavaa, kun tällainen turhanpäiväinen ketju avataan vielä tänne Bluesin keskustelualueelle kärppäfanin toimesta. Tästä samasta asiasta on nyt ainakin keskustelua kolmessa eri ketjussa. Pitäisikö tässä mennä vielä avaamaan Kärpät-osioon ketjun "Tenkratin kahvaaminen"? Kaiken lisäksi ketju oli aloitettu vailla kunnollista alustusta. Mukaan oli liitetty vain jokin linkki johonkin kärppäsivuston gallupiin, joka ei edes edusta minkäänlaista otosta mistään. Hauskaa, mutta kivaa.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Kyseessä oli hyvin todennäköisesti Kärppien esittämä käsittelypyyntö.


SM-liigan sivuilla kohdasta SM-liiga/Tuomaritoiminta/Kurinpitomenettely löytyy infoa, tosin viime kaudelta. Menettelyhän on pysynyt samana, mutta kurinpitoryhmä on vain vaihtunut ja PRT poistunut käytöstä.

Joukkue joutuu maksamaan käsittelymaksun, mutta koska rangaistus annettiin, sen saa takaisin.

Tämän kauden pelikielloista kahdessa pelaaja ei ole saanut OR:ää. Mikko Purontakanen sai kahden ottelun pelikiellon tilanteesta, jossa ottelussa tuomittiin vain kakkonen.
 

Oates

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Suomenmaa 10.12.2002

Oulun Kärppien Petr Tenkrat on maalintekijä. Samoin on Saimaan Pallon Vladimir Machulda ja Jokerien Ville Peltonen ja jokunen muukin. Heillä on korkealuokkaista osaamista, josta monet tavalliset pelimiehet unelmoivat, mutta useimmat kunnioittavat. Jotkut eivät kunnioita.

Miten lienee Espoon Bluesin Marko Tuomainen? Mahtaako hän kunnioittaa pelimiehiä? Kenelle hän ylpeänä lähiviikkoina kertoo lyöneensä Tenkratin ranteen hajalle? Kenelle hän kertoo, että Jokerien Peltonen ja HIFK:n Marek Zidlicky ja Robert Kantor ja ehkäpä jopa Vladimir Machulda ovat saaneet kokea hänen "kovuuttaan"?

Marko Tuomainen pullistelee ja kukkoilee aikansa, mutta vaikka kaukalon lait tulevatkin joku päivä vastaan eivät loukkaantuneet palaa ennen kuin vammat ovat parantuneet.

Tuomaisen mahdollinen ajatusvamma hakkaajan huikeasta arvostuksesta on harhainen, mutta ei aivan ainutlaatuinen. Liiga tuntee monta samanlaista tyyppiä, mutta jotenkin on pettymys, että Tuomaisen kaltaisesta pelimiehestä on tullut pelkuri, jolle pelaaminen ei riitä.

Tenkrat sai Tuomaisen mailasta pariin kertaan ja toisella tärppäsi, kovasti yrittävä työn sankari sai palkkansa: vastustajan maalintekijä pois pelistä. Seuraavan kerran tavataan ehkä vuodenvaihteen alla, jos luut kestävät eli siihen asti.

Jääkiekossa tulee riittävästi kolhuja normaaleissa pelitilanteissa eikä näitten hakkaajien teot paranna liigan kuvaa. Päinvastoin.

Sadat pienet pihapelaajat voivat syystä ihailla ja pyrkiä pihapeleissään matkimaan tyyppejä kuten Tenkrat ja Machulda, mutta moniko matkii mailalla hakkaavaa Markoa, jos paikalla on yksikin täyspäinen auktoriteetti? Tuomainen voisi miettiä sitä.

Miksikö luettelin Jokerien ja IFK:n pelaajia Tenkratin lisäksi? Siksi, että myös heitä on Tuomainen kolhinut. Valmentajat eivät mielellään itke ja syyttele, sillä kyseessä on miesten peli eivätkä he halua pilata pelin mainetta.

Valmentajat, saati pelaajat, eivät kuitenkaan unohda ja selvää on, että Tuomaiselle tulee noutaja tai pikainen tapakurssi, ehkä kumpikin, Suomenmaa lopettaa.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Jos menisin mukaan harmistuneiden Kärppä-fanien provoon, laittaisin Kärppien keskusteluun seuraavanlaisen äänestyksen:

Onko Kärppä-fanien tekopyhyys ja jeesustelu mennyt jo
MTV3:n tasolle?

a: Ei ihan vielä, mutta kohta
b: Tasoissa
c: Meni heittämällä ohi
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Ihan nopeasti yrittääkseni vastata asiallisesti hieman provokatiiviseen ketjunavaukseen:

-Tuomaisen mailankäyttö on mielestäni kohtuuttoman kovaa joka pelissä.

-Tuomaisen isku Tenkratia käteen on liigan linjan mukaisesti tällä kaudella ollut sallittua, Veke on käyttänyt mailaa kovempaakin. Niin on moni muukin. Joskus on kovemmista iskuista kakkonen tullut, joskus ei. Yhtään vitosta ei vastaavasta iskusta ole muistini mukaan jaettu.

-Jos pelaaja heti saamansa iskun jälkeen pelaa vielä erän verran ja seuraavana aamuna käsi onkin rikki-irti-poikki ja sairaslomaa helmikuulle, isku onkin todella törkeä ja 10 ottelua vähintään pitäisi istua. Mikä linja tässä sitten on?

-Odotan mielenkiinnolla sitä, missä vaiheessa joku vastustaja esim. murtaa kätensä Tapparan kahvaamisessa. Jokainen koukkukin on kuitenkin tarkoituksellista sääntöjen rikkomista. Pitäisikö sellaisesta tuomita sitten pelikieltoa? Onhan se selkeästi tahallinen teko ja aiheuttanut loukkaantumisen. Vai onko se sitten vain "huonoa tuuria" ja kuitataan voivottelemalla.

Summa summarum:
Liiga on tällä kaudella näyttänyt linjansa mailankäytössä. Jos kahvaaminen otettaisiin tarkemmin pois, mailankäyttö kokonaisuudessaan vähenisi ja samalla huitomisten määrä vähenisi. Näin ainakin uskoisin.

-Tuomaisen pelikielto on aiheesta, jos se tuli huitomisesta. Tuomaisen pelikielto on aiheeton, jos se tuli siitä, että Tuomaisen huitominen ehkä mursi Tenkratin käden. Sama linja kaikkiin huitomisiin, ok. Jos edelleen saa huitoa, kunnes jonkun muun käsi on rikki, mitään ei tästäkään ole opittu.

Nyt on taas SM-liigalla paikka oppia. Mihin mennään? Sen näkee ehkä jo ensi kierroksella, ehkä joulun jälkeen... vai mennäänkö mihinkään?

Joka tapauksessa pikaista paranemista Tenkratille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös