Lukolla Maalivahtiongelma?

  • 2 267
  • 12
Vehanen alkaa väsyä ja Vuorio ei ehkä ole vielä liigatasoa, näin ollen voisinkin kysyä: Onko Lukolla maalivahtiongelma? Minun mielestä uusi kakkosvahti olisi tarpeen,sillä kuten HIFK pelissä huomattiin, ei Vehanenkaan kaikkia pelejä voi torjua!!! Vai mitä mieltä olette?

..eipä muuta..
 

TiDo28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko,Toronto Maple Leafs
Lukolla yleinen pula-aika

Kyllä lukolla voisi olla käyttöä vähän kokeneemmalle/paremmalle 2.maalivahdille kuin Vuorio,joka ei ole esittänyt vielä valmiuksia liigatasoiseksi maalivahdiksi.Vehanen muuten torjunut eniten pelejä tällä kaudella liigassa.

Lukolla on ikävä kyllä myös vajausta pakistossa.Niskala ei varmaan ole vielä 100% kunnossa ja joutuu siksi pelaamaan ns.puolivaloilla.Kun vielä Piekkolakin on poissa niin lukon pakistosta puuttuu yksi kiekollinen pakki.Sinänsä siis Toivosen menettäminen ei mitään muuttanut.

Puutteet eivät tähänkään loppuneet!

Lukolta puuttuu myös varma maalintekijä.Sellainen joka siis tekisi maalin/peli tahtiin.Lukosta löytyy kyllä monia keskitason (huom.) pisteidentekijöitä mutta ei yhtään huippua.Tiedä sitten auttaisiko tähän pulmaan edes mies nimeltä Ton mutta vähän epäilen Peltomaan apuja.

Vähän rupeaa myös arveluttamaan onko lukolla myös valmentaja ongelma?Kun katsellaan sellaisia joukkueita kuin esim. saipa,hpk tai edes jyp ja heidän sarjasijoituksiaan niin mieleen hiipii kysymys,että miksi nämä joukkueet ovat tuolla missä meidänkin pitäisi olla.Ailahtelevuus näyttäisi olevan maalinteon lisäksi aika paha peikko lukolle juuri nyt.

Kuinka paljon voi pistää valmentajan piikkiin ja kuinka paljon laitetaan esim. rahakirstun-avaimen haltijan piikkiin.On tietysti hyvä,että Santala huolehtii lukon taloudesta eikä eletä yli varojen mutta pidetäänkö talous kunnossa pelin tason kustannuksella?Vaikka peli kulkisi ihan pohjamutia myöden (asiahan ei näin vielä ole) niin ei hommata lisää vahvistuksia koska sitten täytyisi ottaa lisää velkaa ja sehän ei nyt käy päinsä.Olisikohan lukon tämän kauden tavoite siinä,että saadaan vaan loputkin velat maksettua mitä lukolla tällä hetkellä on.Voisi kuvitella,että lukko pääsee tällä kaudella budjetoituun katsojamäärään ja siten saa ainakin osan velastaan maksuun.Siihenkö Santala tähtää?Sopiiko Santalan suunnitelmiin lukon pääsy play offeihin kun sitten joutuu maksamaan bonuksiakin ja tulee persnettoa jos ei pääse 1.kierrosta pidemmälle.

Lukolla on siis ongelmia enemmänkin kuin vaan pelkkä maalivahti ongelma.Rahalla siitäkin selviää vai...?
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä, Lukolla on maalivahtiongelma. Vehanen ei pysty nyt samalla tavalla kantamaan joukkuetta kuin viime talvena, syistä mitkä siihen ovat johtaneet en tiedä. Ehkä siinä on hyvän viime kauden tuomat odotukset sekä se paljon puhuttu "toinen kausi" taustalla.

Eilen tuli muuten hyvä pätkä Urheiluruudussa tuosta HIFK-pelistä. HIFKin avausmaali oli juuri semmoinen kuin Vehaselle usein tehdään. Maalivahti menee jäähän eikä pääse sieltä ylös kuin taljojen avulla ja vastustaja kiertää ja pistää tyhjiin. Hieman hitaalta ja kankealta tuo Vehanen vaikuttaa.

Lukollahan on paljon kehuja kerännyt maalivahtivalmentaja Ari Moisanen. Hänen pitää vaan tehdä entistä enemmän töitä Vehasen kanssa, jotta Pete löytää viime kauden tasonsa.
 

Damien

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja suomen maajoukkueet.
Ei ei ei, Vehanen on loistava maalivahti kun tulee 40 laukausta, heikohko kun tulee 15 laukausta. Lähes maalivahti kun maalivahti pelaa loistavasti jos tulee ottelusta toiseen 30-40 laukausta. Vehaselle ei tule tarpeeksi vetoja joten Pete ei pääse loistamaan. Kari Lehtonen ottaa yleensä varmasti ne muutamat laukaukset mitkä tulee ja arvostan häntä erittäin paljon.

Uskoisin että jos Vehaselle tulisi 40 laukausta jälleen jokapelissä niin Petekin olisi paljon parempi. Tosin lukon pakit ovat päästäneet vastustajat helposti irtokiekkoihin. Kotona pelit ovat sujuneet loistavasti mutta vieraissa peli on tökkinyt erittäin paljon.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Puolustuksen pitää katsoa peiliin siinä, että niitä irtokiekkoja annetaan hyökkääjille. Jokainen tietää Vehasen torjuntatyylin, eli jokainen puolestakentästä tullut heitto tulee torjunnan jälkeen maalin eteen pelattavaksi ja sen jälkeen se on pakkien tehtävänä hoitaa homma siitä eteenpäin.

Eri asia sitten on, kannattaisiko Vehasen esimerkiksi yrittää torjua jollain toisella tyylillä. Ne kiekot, jotka eivät hanskaan jää, voisi ohjata vaikkapa kaukalon kulmiin. Sieltä on yleensä hankalampi irtokiekkoja maaliin toimittaa kuin maalin edestä.

Ei Lukolla kovin suurta maalivahtiongelmaa ole, jos nyt on sellaista lainkaan. Tuota Vuoriota kokeneempaa kakkosvahtia olisin itsekin toivonut keväällä hankittavaksi. Semmoinen varmaotteinen veskari, jonka voisi huoletta heittää avaukseen vaikka joka kolmanteen peliin, tekisi kyllä Lukolle kutaa.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Re: Lukolla yleinen pula-aika

Viestin lähetti TiDo28
Lukolta puuttuu myös varma maalintekijä.Sellainen joka siis tekisi maalin/peli tahtiin.

Kyllä sellaista kaveria saatte odottaa melko kauan. Edes Selänne ei pystynyt SM-liigassa maali/peli tahtiin. Viimeinen kaveri joka tuollaiseen tahtiin (siis vähän enemmän pelejä/kausi) pystyi oli eräs punainen nelonen.

Javanaisen viimeisin maali/peli kausi oli TPS:ssä kaudella 87-88, jolloin tuli 44 pelissä 47 maalia. Ehkä vielä parempi saavutus oli kuitenkin Ässissä 85-86 jolloin Javan paras kausi tuotti 36 pelissä 44 maalia ja 71 pojoa. Muut kerrat kuin mies saavutti maalin/peli olivat 80-81 (36/37) ja 83-84 (37/37).

Että se realismista... Sellainen 25-30 maalin tekijä/kausi on nykyajan realismia. Mutta jos sellainen lukkoon tulee niin voitte olla varmoja että seuraava kausi kuluu Helsingissä tai Turussa. Kyllähän minusta Saarelakin on ihan hyvä maalintekijä. Eikö mikään riitä? Ässillä ei hittovie ole yhtään maalintekijää...
 

senilix

Jäsen
Täytyy taas tapani mukaan olla vähän eri mieltä. Ei Lukolla mielestäni ole maalivahtiongelmaa, ongelma on siinä, että ei jakseta puolustaa koko ajan tylsästi ja kurinalaisesti. Jos Lukon kaltainen joukkue aikoo menestyä, joukkuepuolustuksen pitää toimia ja oman maalin edusta pitää siivota. Näissä kummassakin on tullut kummallisia uinahduksia viime aikoina.

Ei Lukko ole ainoa, miettikää esimerkiksi SaiPan viimeaikaisia pelejä yleensä ja tämänpäiväistä tv-esitystä erityisesti. Samassa veneessä...

Jos joku olisi vuosi sitten sanonut, että Ville Immonen on vapaana, olisin sanonut, että ottakaa heti, jos järkevällä hinnalla saatte. Viimeisen vuoden esitykset ovat kuitenkin olleet sellaisia, että en tiedä, onko eräs neste valunut jalkoihin vai noussut päähän. Tämäntyyppistä pelaajaa Saarela kuitenkin tarvitsisi vierelleen.

Pitäisikö kuitenkin ottaa kokeelle? Jos peli kävisi, voisi kaikki ulkomaanavut tähettää kotiin. Toivon olevani väärässä, mutta minusta tuntuu siltä, että Cipolla ja Hancock ovat jo näyttäneet kaiken, mitä osaavat, Ulmerilla voisi olla vielä jotakin varastossa.

Tämä tietenkin edellyttäen, että kuvio on myös taloudellisesti mahdollinen.

Projekti on kuitenkin kesken. Jos nyt ennen joulua pakkeja lisää tarvitaan, kokeillaan Heikkistä. Hyökkääjiä löytyy viltistä ja A:sta enemmänkin. Eivät nämä pelejä ratkaise, mutta menevät täytteenä ja saavat kokemusta tulevaisuutta varten.

Avain on kuitenkin siinä, että vastustajaa ei saa päästää tekemään enemmän kuin kaksi, korkeintaan kolme maalia. Jos homma alkaa kuten Helsingissä noutaja tulee 19 kertaa 20:sta.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Re: Re: Lukolla yleinen pula-aika

Viestin lähetti korkki
Javanaisen viimeisin maali/peli kausi oli TPS:ssä kaudella 87-88, jolloin tuli 44 pelissä 47 maalia. Ehkä vielä parempi saavutus oli kuitenkin Ässissä 85-86 jolloin Javan paras kausi tuotti 36 pelissä 44 maalia ja 71 pojoa. Muut kerrat kuin mies saavutti maalin/peli olivat 80-81 (36/37) ja 83-84 (37/37).

Jos tarkkoja ollaan, niin kaudella 83-84 Javanainen "jäi" 43:ssa ottelussa 40 maaliin. Hänhän pelasi tuolla kaudella SM-liigaa myös Olympiajoukkueen riveissä kuuden ottelun verran.


Toinen 80-luvun maalitykki, kolme vuotta Javaa nuorempi, Raimo Summanen ylsi vielä 89-90 39 maaliin 40:ssä ottelussa, jollainen tahti varmaankin myös riittäisi juuri ja juuri maali/peli-hyökkääjää haikaileville ja ehkä voidaan näin vielä laskea Javanaistakin myöhäisemmäksi tuohon tahtiin säännöllisesti kyenneeksi.

Summanen tosin vietti ikävuodet 21-26 rapakon takana, joten parhaista pelivuosistaan vain muutaman mies ehti ilostuttamaan liigayleisöä. Kaksi ennen ja kolme jälkeen Amerikan ajan.

Muuten melko keskinkertainen maalintekijä Jukka Vilander pelasi elämänsä kauden 88-89 ja teki 43 maalia 42:ssa ottelussa. Hänestä ei kuitenkaan missään tapauksessa voinut uransa aikana käyttää luonnehdintaa "takuuvarma maalintekijä", kun koskaan muulloin hän ei päässyt lähellekään tuota tahtia.



Tosiasiassa tällaisen maali/peli tekevän pelaajan haikaileminen nyky-SM-liigaan on utopiaa. Tarvittaisiin joku NHL:n tähdistä, jotta siihen kyettäisiin. Viime vuoden maalikuningas teki 34 maalia 56:ssa ottelussa.
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Maalivahdista

Kyllä saa Lukon kenttäpelaajisto katsoa peiliin HIFK-tappion jälkeen. Tuolla puolustusasenteella on aivan sama kuka siellä maalilla seisoo. Kahta äijää ei maalivahtikaan pysty yksin estelemään. Eipä ihme että Vehanen moiseen touhuun kyllästyi ja luisteli vaihtoon hyvin nopeasti. Omassa päässä vaan seisottiin ja ihmeteltiin.

Maalivahtipeli ei ole Lukon ongelma vaan onneton viimeistelytaito. Yhdellä kahdella maalilla per ottelu on vaikea voittaa. Se vaatii täydellistä onnistumista maalivahdilta. Mikä pakko Vehasen on joukkuettaan yksin pitää pystyssä? Joukkueessa on muitakin miehiä eikä heiltä vaadita täydellisyyttä.

Maalisaraketta kasvattamalla tuloksetkin paranevat. Maalieromme alkaa olla sitä luokkaa että näin tasaisessa sarjassa tulee ongelmia. Se pudotuspelipaikka on vielä kovan työn takana.
 

friikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei maalivahti ongelmaa

Minusta lukolla ei ole maalivahti ongelmaa.
Vehanen on ollut väsynyt koska on pelannut paljon pelejä, mutta nyt Blues-pelissä Vuorio todisti että hän on myös sm-liigatasoinen maalivahti. Tästä lähin aina kun Vehasella painaa väsymys, laitetaan Vuorio maaliin.
Nyt on myös pienoinen kilpailutilanne, että kumman se Ika laittaa pömpeliin. Luulisi Vehasen pelien parantuvan. Sitä paitsi Vehanen on minun mielestä pelannut suhtkoht hyvin tämän kauden. Ei ihan yhtä hyvin kuin viime kauden, mutta ei nyt huonostikaan.
Kaksi hyvää maalivahtia. Ei ongelmaa!

P.S. Lukolla on PAHA maalinteko-ongelma!!!!!!!!
Ei edes tyhjään osuta!!!!!!!!
 
Joo, meinasin eilen pelin jälkeen kirjottaa tänne, että manasin aivan turhaan, mutta en ehtinytkään... Joo Vuorio pelasi loistavan pelin eilen ja osoitti olevansa sm-liigatason maalivahti. Petekin varmaan palaa tasolleen ensi viikolla, mutta eikö ika voisi antaa Vuoriolle vielä mahdollisuuden Ässät-pelissä? Maalinteko-ongelma on kylmä fakta, eilen eivät edes Saarela ja Torkki pelanneet tasollaan, onneksi Siivonen ja Isosalo pääsivät maalien makuun(aika räkämaaleja moleemat ,mutta ei sen väliä) ja peli päättyi tasan.

Huomiseen pitää lähteä ihan uudella latauksella ja mielestäni Petri Lätille pitäisi antaa taas tilaisuus...
 
Tuomas Tarkki

Miksi Lukko heitti pois oman kasvatin sekä yhden parhaista junnu molareista, mitä Suomessa on ollut? Kaveri pelaa muuten nykyään USA:ssa yliopisto kiekkoa samassa sarjassa missä pelasi Dave Stathos HIFK:sta, sekä Markus Helanen Jokereista. Ei varmaan olisi huono vaihtoehto Lukkoon, koska on oman kaupungin poikia ja varmasti suhteelisen edullinenkin. Mitä mieltä muut?
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Katso toinen ketju

Tarkista keskusteltiin tuossa Antti Jokela -ketjussa. Kovin hyvin ei tämä kausi ole käyntiin lähtenyt, mutta toivottavasti opinnot sujuvat mukavasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös