Jan Calounin uusi ilme

  • 2 119
  • 9

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Sukeltaja, heittäytyjä, jurkka. Hyppykyynärpäätaklaaja.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Avasin otsikon, koska tällä hetkellä Jan sen ansaitsee.

23 peliä takana ja vain yksi 2 minuutin jäähy! Uskomatonta!

Ensimmäistä kertaa pitkällä urallaan tämä tsekkitaituri on pystynyt poistamaan pelistään paitsi sukellukset, myös ylilyönnit joita on viime vuosina tullut jatkuvasti ja runsaasti. Caloun on aina Suomessa pelatessaan ottanut paljon ns. turhia jäähyjä. Ne on hänelle suotu, onhan hän aina ollut joukkueensa paras pelaaja.

Tätä kirjoittaessa Caloun johtaa koko SM-liigan pistepörssiä tehoilla 14+15=29, ja jos mennään pistepörssiä alaspäin, täytyy mennä aina sijalle 90. ennen kuin löytyy pelaaja joka on ottanut vähemmän jäähyjä kuin Caloun (aina niin fyysinen Joni Lius).

Mutta mitä on tapahtunut? Janin oma päätös? Onko Ted Sator takonut Calounin päähän että jumalauta ukko olet niin hyvä jätkä että ei kannata hölmöillä itseään boksiin koko ajan?

Olen itse nähnyt tällä kaudella vasta 7 Bluesin peliä, joten en liene paras asiantuntija. Sanoisin kuitenkin havaintojeni perusteella että Caloun on vihdoin itse ymmärtänyt mitä kentällä kannattaa tehdä ja mitä ei.

Caloun johtaa pistepörssiä mutta ei ole vieläkään siinä vedossa kuin HIFK:ssa pelatessaan. Jan oli silloin paljon monipuolisempi ja varmempi kuin nyt. Syy tähän ei kuitenkaan ole itse Caloun, vaan surkeat ketjukaverit. TElomo ja Marvin Hurme. Haloo! Jan Calounin ympärille jos kasaisi yhtä kovat miehet niin jälki olisi moni kerroin hurjempaa. Niillä mennään mitä on. Mitä olen Sarnoa nähnyt niin pelimies, viimeisen päälle. Kuka päättää Bluesissa että ketjuja ei sotketa? No, miksi sotkettaisiin kun voittoja tulee.

Sanon vain että JOS Jan Calounin rinnalla olisi yksi snaipperi (Näitähän riittää kiekkomaailmassa, EI kuitenkaan Teemu Elomo), sekä yksi blokkipeliin pystyvä fyysinen kaveri joka osaa myös pelata (Jarkko Ruutu),
jälki olisi murhaavaa.

Itse olen jutellut viimeksi Pubin kanssa viimeksi pari päivää potkujen jälkeen...

Jan Calounia ikävöiden, ISH.
 
Viimeksi muokattu:

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Niin, herra nimeltä Jan Caloun herättää keskustelua.

Janin ainoa jäähy tuli koukkaamisesta (7.10 BLUES Jan Caloun 2 min, koukkaaminen) Ilves matsissa tosiaan ja vieraissa, mut ainakin olin tuol ja näin ton. :)

20 peliä tällä kaudella nähneenä, joissa Jan on esiintynyt 19:ta olen muodostanut miehestä seuraavanlaisen kuvan.

Jan Caloun on nykyään jääkiekkoilijana monipuolisempi, kuin se herra, joka pelasi aikanaan HIFK:ssa. Jan on oppinut puolustamaan ja on nähty jopa alimpana pelaajana useaan otteeseen paikkaamassa muiden erheitä. Jan on heittäytynyt kiekkojen eteen puolustuspelaamisessa ja Mika Oksan mukaan on todellinen Joukkuepelaaja isolla J:llä. Kaikki diivailut jotka olivat IFK:ssa ovat taakse jäänyttä aikaa.

Puolustus valmius on tietenkin syönyt hyökkäyspeliä hiukan, mutta eipä se näytä tätä Usti Nad Labemin ihme miestä haittaavan, vaan pisteitä tulee jälleen totuttuun tyyliin. Piste/ottelu keskiarvo on liigan korkein ja pistepörssissä mies on piikki paikalla. 10 peräkkäistä ottelua on mennyt jo pisteiden tahdissa. Onko mies sittenkin paremmassa vedossa kuin IFK:ssa?

Ainakin Jan pelaa suurella sydämmellä joukkueelleen, tästä osoituksena ne tuuletukset mitä häneltä tuli esim. , kun hän syötti Jiri Vykoukalille ja tämä tälläsi Hurmeen ohjatessa maalilla. Jan hyppi ja oli aidosti iloinen, peli ilo on löytynyt jälleen ja Jan on sytyttänyt esim. Markku Hurmeen, aivan uuteen vireeseen. Miks turhaan tunkea Janin ketjuun kaikki munia vaan säästää ne aseet toiseen ketjuun, tosin Marko Tuomaista voisi TElomon sijasta kokeilla, sillä Markolla on loistava laukaus ja Jan laittaa kiekot tunnetusti lapaan.

Calounia ihaillen, MrBluus


EDIT: Calounin penaltti
 
Viimeksi muokattu:

King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Viestin lähetti MrBluus
Janin ainoa jäähy tuli koukkaamisesta, olisiko ollut vielä HIFK:ta vastaan kotona. En muista varmasti, mutta ainakin se oli kotipelissä.

Aiaiaiai, tössi. ;)

Jan Calounin jäähy tuli Tampereella Ilvestä vastaan pelatussa ottelussa koukkaamisesta. Omin silmin tuli tilanne nähtyä.

Niin, tosiaan. Caloun on kuin eri mies verrattuna viime kauteen. Hienoahan tuollaista menoa on katsella. Peli-ilo on kohdallaan ja joukkueelle pelataan. Ja kun pistetahti jatkuu samanlaisena, niin entistä parempi.
 

Kaljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Honka, Newcastle Utd.
Janihan on miehistynyt silmissä! Kaveri ei juurikaan itke dumareille, ei tee mitään selviä sukeltelemisia ja osallistuu puolustuspeliinkin. Kaverihan on heittäytynyt muutaman kerran kiekonkin eteen. Se mun mielestä kertoo kaverista ja tämän kauden Bluesista aika hyvää kieltä.

LOISTAVA kaveri kaikenkaikkiaan! Lähes kaikki ominaisuudet, minkä takia Janista pystyi ennen olemaan pitämättä, ovat poissa...

Jatkosopimusta odotellessa, eikä mielellään ihan mitään yhtä vuotta... (onneksi Matikaisen paikka HIFK:ssa tuntuisi olevan aika vakaa ainakin tämän kauden yli, vai...?)
 

King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Viestin lähetti Kaljami
Jatkosopimusta odotellessa, eikä mielellään ihan mitään yhtä vuotta... (onneksi Matikaisen paikka HIFK:ssa tuntuisi olevan aika vakaa ainakin tämän kauden yli, vai...?)

Jostain luin, oliko se nyt JHagin teksteistä, että Blues omistaa Calounin pelioikeudet. Ja tämähän tarkoittanee sitä, että tuskin vaihtaa leiriä suomessa pelatessaan...
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Viestin lähetti kuningas
Jostain luin, oliko se nyt JHagin teksteistä, että Blues omistaa Calounin pelioikeudet. Ja tämähän tarkoittanee sitä, että tuskin vaihtaa leiriä suomessa pelatessaan...

Joo niin mäkin kuulin, että Calounin oikeudet olis ostettu Litvinovista Espooseen.. Elikkä ei ole Suomessa menossa juuri minnekkään. Espoossa vaan uran loppuun ja maajoukkueessa kans 1 peli niin kaikki on hyvin. :D
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Hatunnoston ISH:lle tästä kunnianosoituksesta. JC:stä on tosiaan tullut joukkupelaaja J:llä. Huhut kopista kertovat että mies on nykyään yksi niiistä jotka pitävät kopista ääntä jos joukkuetta pitää saada hereille. Poissa ovat jäähyt, sukeltamiset ja purnaaminenkin on vähentynyt.

Se, mikä tässä pistää silmään on se ettei JC edelleenkään saa pelata maalintekijän vieressä. Totesin kaverille ennen kauden alkua että jos esim Tenkrat pelaisi JC:n vieressä niin 40+ maalia ei olisi mikään ihme.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Juu, tuskinpa on ainoallakaan Blues-fanilla pahaa sanaa sanottavana Janista. Mahtava äijä! Yksi huomio vielä miehen ilmeestä tällä kaudella:
Jan puurtaa loppuun asti vaikka olisikin vaikeaa. Loistavana esimerkkinä kotiottelu Tapparaa vastaan tai IFK-ottelu. Tappara piti Calounin pihdeissään (kirjaimellisesti) 50 minuuttia ja Mika Lehto teki ihmepelastuksia joka kerta kun Bubi pääsi laukomaan. Yläkatsomoon asti näkyi että nyt miestä koetellaan. Mutta ruikuttamisen ja turhautumisen sijaan Bubi jatkoi taistelua ja palkittiin kahdella maalilla ja tehoilla 1+1.

Samaa oli havaittavissa IFK-pelissä. Punapaidat ottivat miehen tarkasti ja kikat eivät onnistuneet. Mutta Jan jaksoi puurtaa ja palkinto tuli 5 minuuttia ennen summeria kun Blues iski ylivoimamaalin Calounin johtaessa orkesteria.

Toivon todellakin että Chrisu kohtapuolin esittää Calounille sopimustarjouksen; tyyliin 3 vuotta ja palkkaa ihan perkeleesti...!
 

Kiekko-Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, EPS
Caloun, mies monen mieleen!

Caloun on ollut tällä kaudella todella loistava! Ei vaan pisteiden valossa vaan myös kopissa on ollut mies paikallaan. Viime Rauma pelissä taisi Honzalla tulla kauden ensimmäinen turhaantuminen ottelun lopussa. Siitäkin mies selvisi ilman jäähyä!

Toivottavasti tosiaan Caloun jatkaisi Bluesissa, vaikka Jokereissakin on kiinnostusta. Halpa Jani ei varmaan ole, mutta tekee palkkansa eteen myös töitä!
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Re: Caloun, mies monen mieleen!

Viestin lähetti Kiekko-Antti
Toivottavasti tosiaan Caloun jatkaisi Bluesissa, vaikka Jokereissakin on kiinnostusta. Halpa Jani ei varmaan ole, mutta tekee palkkansa eteen myös töitä!

Oletko tosissasi, että Jokerit haluaisi Janin? Tai no kuka nyt ei halua. Sanotaan vaikka näin, että miksi Jan haluisi mennä Jokereihin? Sillehän buuataan siellä hallissa. Kyl varmaan pistää miettimään, että jos jotkut apinat on joka ikisessä pelissä ughitellu sille ja palkka on sama, et missä pelaa ja Blues pystyy varmaan tarjoamaan vertailukelpoisen miehistönkin!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös