Jokerit 2002-2003

  • 358 885
  • 3 490

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Caloun, Nielikäinen ja TRuutu pelaavat vielä SM-Liigassa ja en ihan heti usko, että ns. värikkäät pelaajat lähtisivät maailmalle sen takia, että he olisivat pettyneitä Liigan tasoon. Raha ratkaisee. En missään nimessä ole värikkäitä pelaajia vastaan. Olen heitä vaatinut myös Jokereihin, mutta olen enemmän tätä tsekkiosastoa eli vaadin pelaajalta myös taitoa. Onhan Ifkissäkin esimerkkejä tsekkipelaajista, jotka ovat taitavia ja tarvittaessa kovia. Pelkkä kovuus ei kuitenkaan meikäläiselle riitä.

Edit: Siis Suomessa eikä Liigassa
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti PeteX
Caloun, Nielikäinen ja TRuutu pelaavat vielä SM-Liigassa ja en ihan heti usko, että ns. värikkäät pelaajat lähtisivät maailmalle sen takia, että he olisivat pettyneitä Liigan tasoon. Raha ratkaisee.

Näistä Nielikäinen ei siis pelaa toistaiseksi SM-liigassa ja T.Ruutukaan ei enää ensi syksynä. Samaa mieltä olen siitä, että raha ratkaisee, ei täältä tokikaan muista syistä lähdetä. Ja juuri raha vie värikkäät pelaajat pikkuhiljaa liigasta. Katsokaapa esimerkiksi liigan maalivahteja nyt ja 4-5 kautta sitten. Tästä on ollut oma ketjunsakin; hirvittävä määrä talenttia ja värikkyyttä on lähtenyt pelkästään maalivahdeista puhuttaessa. Niinpä liigan mv-taso, poislukien Lehtonen, on radikaalisti huonompi nykyään. Sama tulee tapahtumaan kenttäpelaajienkin suhteen. Ikävää.

Joten lääkkeeksi ja laastariksi edes lisää Nielikäisiä liigaan!:)
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jotenkin tulee vähän turhautunut olo. Vähitellen, pakko myöntää. Kun kirjoittaa aika monta kirjoitusta siitä, että Peltonen, Stöba & kumppanit pitäisi "vakuuttaa" mahdollisimman hyvin sen varalta, että joku vaikka huitaisisi mailalla kaverin leikkauskuntoon, niin asia kääntyy aina päälaelleen. Nyt PeteX:n toimesta, joka pelkää perheiden jäävän tulematta matseihin, jos Jokerit tällaisen vakuutusmiehen hankkii...

Todellisuudessa ne perheet ovat, PeteX, kyllä jääneet siksi pois, että nähtävää on paljon vähemmän kuin Sean Gagnonin aikaan. Jolloin ainakin meidän perhe vielä jaksoi käydä kokonaisuudessaan matseissa. Nyt en saa enää vaimoa ja nuorinta poikaa millään Jokereiden peleihin. Pelit ovat kuulemma aivan liian tylsiä tapahtumia, olo on kuin kirkossa, tunnelmaa ei ole enää laisinkaan. Gagnonin aikaan oli kuulemma edes säpinää, taklauksia ja pientä sopivaa miehistä kukkoilua -;)
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Kyllä, kyllä. Asia ymmärretään täällä päässäkin. Onko kuitenkin ajatus kovasta ja samalla taitavasta pelaajasta aivan mahdoton? Lätkän kannalta toivon, että ei.
 
K

kangaroo

Viestin lähetti PeteX
Onko kuitenkin ajatus kovasta ja samalla taitavasta pelaajasta aivan mahdoton?

Ajatushan on mitä hienoin, mutta tässä on koetettu sitä pointtia tuoda esiin, että tuon ajatuksen toteuttaminen tässä vaiheessa kautta voi käytännössä olla lähes mahdotonta. Ensi kausi on sitten eri asia, mutta siitähän ei nyt ole kysymys.

Pasi on lähellä. Pasi ei ole kallis. Hänen tapansa tunnetaan. Kaikki tietävät, että jos Pasi päästetään irti, hän on heti valmis kuin lukkari sotaan. Ilimammuuta. Sen takia häntä tuskin edes tarvitsisi päästää irti.

EDIT: Sorry modet, tämä kai kuuluisi tuonne uuteen ketjuun, mutta tulin laittaneeksi tähän, kun se on vastaus PeteX:n edelläolevaan viestiin.

Saako muuten tänne vanhoihin joukkuekohtaisiin ketjuihin vielä kirjoittaa näitä quote-vastauksia niissä oleviin viesteihin ?
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti PeteX
Kyllä, kyllä. Asia ymmärretään täällä päässäkin. Onko kuitenkin ajatus kovasta ja samalla taitavasta pelaajasta aivan mahdoton? Lätkän kannalta toivon, että ei.

Minäkin vastaan täällä, koska tämä lainaus on täältä. Suhtautukaa ymmärryksellä, nämä ketjut elävät varmaan vielä vähän aikaa.

Niin, kova ja taitava pelaaja on vähän eri juttu kuin poliisi/suojelija. Meillä on HIFKissä esmes Vopat, liigan karuin jätkä, mutta kun se helvetti tekee pisteitäkin siihen tahtiin, ettei sitä oikein voi uhrata suojeluhommiin. Tästäkin huolimatta mies on kerännyt eniten 2-minuuttisia ja on jäähytilaston kärkipäässä = mainio kaveri, antaa vastinetta rahalle.

Minusta Jokereista ei puutu nyt kova ja taitava pelaaja. Joukkueella on jo taitoa riittävästi, sen voi lukea sarjataulukosta. Sen sijaan kovuudesta on pulaa. Ja nimenomaan sellaisesta pelotteenomaisesta ja taatusti hyvää viihdettä pommien muodossa tarjoavasta kovuudesta kuin Nielikäisen tapauksessa. Siis roolipelajaaksikin voidaan tällaista hahmoa kutsua.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Re: Playoffit ja menestyminen

Viestin lähetti cobol
Kaikkein pahin vastus playoffeissa on kuitenkin HIFK. En tiedä kuinka moni Jokereiden kannattajista oli katsomassa DDR-hallissa 0-3 tappiota. Minä olin. Sillä pelillä jota HIFK silloin esitti, jokaisella joukkueella on ongelmia heidän kanssaan. Mutta homman ydin ei ole tämä.

Minäkin olin ja en sanoisi että HIFK:n peli olisi ollut tuossa pelissä mitenkään erityisen fyysistä, itseasiassa meidän joukkueemme oli tuossa pelissä se fyysisempi, valitettavasti muuten pelillisesti olimme huonompi. Ja vaikka me muuten pelitapahtumissa oltiin lievästi altavastaajia niin siitäkin huolimatta 3.erässä tilanne oli vain 1-0 HIFK:lle, Jokerit kesti 3-5 vastaan alivoiman ja kyseisen tilanteen paras maalinteko paikka oli meillä 2-1 hyökkäyksessä joka päättyi maalin sivurautaan. Vasta jäähyjen päätyttyä HIFK:n kaveri unohtui maalin eteen joka pääsi iskemään numerot 2-0. Pelin viimeiset 5 minuuttia oli meidän rajua painostusta jossa ei ollut hyvistä paikoista huolimatta onnikaan myöden ja sitten erään rajun painostusjakson aikana Pasi Saarinen siivosi kiekon lähes omalta maaliviivalta meidän tyhjään maaliin, peli 3-0 ja pisteet HIFK:lle. Tuossa pelissä Jokerit oli pelillisesti hieman huolimaton mutta fyysisyydellä meitä ei tuossa pelissä todellakaan voitettu.

Viestin lähetti cobol
JOS nämä kaksi joukkuetta Jokerit ja HIFK kohtaisivat playoffeissa, HIFK:n halu voittaa ottelusarja tulee olemaan niin iso, että joukkueesta löytyy ihan ilman valmentajan kehoitustakin (tai jopa sitä vastaan) kavereita, jotka ovat valmiit ottamaan Peltosen, Lehtosen ja Ströban ulos esimerkiksi mailanhuitaisulla tai väärällä taklauksella. Olen sitä mieltä, että Vopat, TRuutu, Kantor ja IPikkarainen ovat esimerkiksi tällaisia kavereita.

Mitä sitten Jokerit voi tehdä? Totta kai voidaan laittaa porukalla kirje Apelle ja pyytää häntä kiinnittämään huomiota siihen, että jääkiekkokaukalossa EI saa sikailla, se on tyhmää ja erityisen kulttuurivastaista. Varmasti auttaa!

Mun mielestä voidaan tehdä vain yksi asia. Kun meillä ei ikävä kyllä olekaan Sami Heleniusta tätä varten, olkaa nyt Harkimo, Virmanen ja Summanen edelleen kaukaa viisaita ja pestatkaa Pasi Nielikäinen Jokereiden kokoonpanoon. Se ei yksin ratkaise tätä asiaa, mutta se takaa sen, että HIFK:n luupäät pysyvät aisoissa.

Ja jos vastustajalla on päämääränä saada meidän ratkaisupelaajat sairaalaan niin se kyllä onnistuu tasan varmasti vaikka meillä olisi puolijoukkueellista samiheleniuksia. Muutama oikein kunnollinen polvitaklaus tai raju viikateisku pohkeisiin tai ranteisiin niin eiköhän siinä viedä yhtä jos toista pukukopin kautta sairaalaan. Eli jos kerran on päätetty teloa vastustajan tähdet niin yksi pasinielikäinen tai samihelenius ei muuta tilannetta mihinkään, ok ehkä se tuomoruutu, romanvopat tai ilkkapikkarainen saa maksaa teostaan hintaa mutta se ei valitettavasti tuo meidän tähtiämme sairaalasta takaisin kentälle. Mä kun en millään jaksa uskoa että turpasauna pelko esimerkiksi Vopattia paljoa hidastaa, jos Vopat todella haluaa vastustajan teloa.

Siltikään en pistä vastaan että meillä yksi/kaksi kovanaamaa rosterissa olisikin ja Nielikäinen sopisi tuohon rooliin kuin nyrkki Vopatin leukaperiin. Eli en vastusta ajatusta mutta aivan noin yksisilmäistä 1 + 1 = 3 skenaariota en usko tapahtuvan ja jos tapahtuu niin siinä ei yksi meidän kovanaama sitä pysty estämään.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
flintstone: Ihan nopea kommentti tuosta 3-0 matsista. Jokerit ei ollut fyysisempi joukkue, vaikka jakoi ottelun lopussa enemmän pommeja. 2 ensimmäistä erää oli selkeästi HIFKin. Asiaan vaikuttaa myös se, että Jokerien pommeista, joita oli lukumääräisesti vähemmän, pari-kolme oli näyttävää avojään niittiä. HIFK rymisteli kuitenkin enemmän ja rymisteli laidoissa siniviivojen tuntumassa. Jokerit varoo HIFKiä vastaan pelatessaan pommeja enemmän kuin keskimäärin muuten. Niinpä avojäällä ei ollut pahemmin pommitettavaa.

Asiasta kertoi ottelun tilastonikkarien taklaustilasto ja -kartasto, HIFK vei taklaukset noin 3:n erolla, mikä ei tietenkään ole iso ero. Tulostaululla näkyi kuitenkin varsinainen idea: niissä matseissa, missä on taklattu paljon puolin ja toisin, HIFK on yleensä poistunut voittajana. Näin Jokereita vastaan, näin myös HPK:ta vastaan alkusyksystä. HIFKin joukkue on rakennettu tätä silmälläpitäen. Jokerit taas on rakennettu taidon ja liikkeen varaan. Jokerien oman tilaston mukaan joukkue pitää kiekkoa keskimäärin 70% peliajasta. Siinä ei ehdi, eikä ole tarviskaan, taklata pahemmin.

Raimo Summanen sanoi matsin jälkeen lehdistötilaisuudessa, että HIFKin voi voittaa nopeudella ja taidolla, tänään lähdettiin turhaan taklauskilpailuun ja tulos on luettavissa taululta.

Seuraavaan keskinäiseen Jokerit tulee taas jalat jalat -pohjalta. Tätä uskon cobolinkin tarkoittaneen.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Nielikäinen ei kaikesta kehuista huolimatta kuulu suosikkivaihtoehtoihini. Mielestäni hän on aivan liian jäähyherkkä ja etenkin näiden tyhmien jäähyjen ottajana, josta kai mm. Alpokin sai tarpeekseen. Siten tuo Mestiksen matsi vain lisäsi tätä uskoani, koska laitataklausjäähyihin ei tarvita meikäläistä isompaa tai vahvempaa miestä.

Myönnän etten ole Nielikäistä mitenkään sen erikoisemmin seurannut, joten miehen tyylin tietäjät, kuten JHag, voisvat vastata tähän. Jokerit eivät tarvitse Nielikäistä hyökkääjänä, koska hän veisi nuorien miesten paikan, kuten esim. Mike on todennut useaan otteeseen, vaan peliä rakentavan pakin. Nielikäisestä ei tähän rooliin ole, mutta onko Nielikäisestä sitten puolustajaksi, eli Terroriksi Terrorin paikalle. Tarkoitan puolustajaa, jolla kädet käyvät pelaamiseenkin. Nielikäinen on ainakin kohtuullisen hyvä luistimilla, mutta mitenkä homma skulaa kun laitetaan kiekko mukaan?
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Viestin lähetti JHag
flintstone: Ihan nopea kommentti tuosta 3-0 matsista. Jokerit ei ollut fyysisempi joukkue, vaikka jakoi ottelun lopussa enemmän pommeja. 2 ensimmäistä erää oli selkeästi HIFKin. Asiaan vaikuttaa myös se, että Jokerien pommeista, joita oli lukumääräisesti vähemmän, pari-kolme oli näyttävää avojään niittiä. HIFK rymisteli kuitenkin enemmän ja rymisteli laidoissa siniviivojen tuntumassa.

Sanotaanko sitten että HIFK ei ollut tuossa kyseisessä pelissä mitenkään huomattavasti Jokereita fyysisempi. Eli fyysisesti kyllä pärjättiin mutta pelillisesti me tuossa ottelussa oltiin altavastaajia, ei siinäkään merkittävästi mutta tarpeeksi. Varsinkin 2.erässä Jokerit oli enemmän ja vähemmän vastaanottavana osapuolena.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Re: Re: Playoffit ja menestyminen

Viestin lähetti flintstone
Siltikään en pistä vastaan että meillä yksi/kaksi kovanaamaa rosterissa olisikin ja Nielikäinen sopisi tuohon rooliin kuin nyrkki Vopatin leukaperiin. Eli en vastusta ajatusta mutta aivan noin yksisilmäistä 1 + 1 = 3 skenaariota en usko tapahtuvan ja jos tapahtuu niin siinä ei yksi meidän kovanaama sitä pysty estämään.

Just näin! Ja kyllähän sä tiedät flintstone, että mä puusilmänä käytän aina yksinkertaistettuja skenaarioita -;)
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tiedän, tiedän

Pieni kärjistys Cobol on aina paikallaan keskustelun herättämiseksi.

Ja kuten olet varmasti huomannut niin eipä täällä meillä kovinkaan suurta vastustusta tule sille että Jokereilla olisi joku todellinen pelote rosterissa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
tumba17: Nivalan mies on huomattavasti mainettaan puhtaampi taklaaja. En muista, koska Pasi olisi saanut jäähyn poikittaisesta mailasta esimerkiksi. Kädet pysyvät tiukasti kyljissä kiinni, niin myös KiVa -matsissa. Mies saa nimellä jäähyjä, varsinkin HIFKissä ollessaan ja nyt myös Mestiksessä. Jos Nivala pukisi päälleen Jokeripaidan, uskon että kohtelu olisi oikeudenmukaisempaa. Onhan Jokerit hiukkasen mediaystävällisempi vaihtoehto kuin moni muu. Minäkään en diggaisi Pasin pelityyliä, jos se perustuisi mailan käyttämiseen viikatteena. Pasi kommunikoi taklaten tai nyrkein, ja mielellään face-to-face.

Toivoisin Pasia SM-liigaan senkin takia, että taklauksien vastaanotoista puhuttaisiin enemmän. Pasin mukanaolo nimittäin lisää taklauksia muidenkin kuin hänen itsensä toimesta. Esimerkiksi KiVan muukin iso kalusto intoutui pommittamaan siinä surullisen kuuluisassa 3 ottelun pelikielto -tiimellyksessä. Myös FPS pisti kovan kovaa vastaan sen, minkä kykeni (Luttinen). Kaiken kaikkiaan koko ottelun viihdearvo oli suhteellisen korkealla ja melkoisen paljon yhden ruutitynnyrin ansiosta.

En tiedä olisiko Pasista pakiksi. Ehkä Tom Laaksonen -tyyliseksi puolustavaksi puolustajaksi. Mutta enpä usko, että Pasi olisi pakkina HUONOMPI kuin Sandwith.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Nivalan mies

JHag: OK, vastaus kelpaa. En ole matseja matkan johdosta katsonut, mutta kommentit Sandwithista ovat sellaisia, jotka kuulostavat valitettavan heikolta "vahvistukselta". Jos Terran ei muiden heikkouksiensa lisaksi edes osaa hanskaa heiluttaa, niin en tajua miehen rosterissa oloa. Jospa Pasi voisi sitten paikata alakerran osalta, muuten ei Jokerit Pasia tarvitse. Sirkushuvit ovat asia erikseen, mutta en ole varma tarvitaanko kiekkomatsissa sellaisia, vaikka Ruotsalaisen Reksa kuinka kehuisi poikaa.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Mitenkään provosoimatta on pakko kysyä eikö teidän kanmnattajien keskuudessa olla yhtään huolissaan siitä että Lehtonen pelaa jatkuvasti, kuten tänäänkin. Kyllä se Jokereiden peli varmaan Helasellakin kulkisi, sen verran vakuuttavalta tuo homma vaikuttaa. Kärppähän on pelannut kaikki pelit yhtä lukuunottamatta, päälle kolme maaottelua, armeija ja 20-v kisat. En sano etteikö Summanen tietäisi mitä tekisi mutta väistämättä hiipi mieleen se tosiasia ettei Lehtonen loputtomiin voi jaksaa. Vai voiko?
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Perinteisestihän ykkösveskari päättää

Pelaako vai ei, tosin valmennusjohdolla on toki sanansa sanottavana mutta kun peli kulkee ja jannu haluaa pelata niin miksei Karia peluutettaisi.

Jos Lehtonen loukkaantuu niin silloin Helanen joutuu kylmiltään suhteelisen pahaan paikkaan mutta ei tuo Lehtonen taida olla kovinkaan loukkaantumisherkkä (koputtaa puuta) joten ei kai tuossa kauheaa ongelmaa ole. Jos mitään loukkaantumisia ei tälle osastolle tule niin peluutus on ollut ihan fiksua, jos Lehtonen loukkaantuu juuri pleijareiden kynnyksellä niin silloin peluutuksemme on ollut hieman hölmöä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös