World Hockey Summit - Toronto 2010

  • 8 051
  • 12

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Kanadan pääkaupungissa Torontossa järjestetään elokuun lopulla merkittävä jääkiekon kehityskokous, jonne on kutsuttu IIHF:n, NHL:n, NHLPA:n, CHL:n(käsittää Kanadan pääjuniorisarjat), USA Hockeyn sekä Hockey Canadan päättäjät keskustelemaan kiekon nykytilasta ja sen tulevaisuudesta.

Konferenssissa on tarkoitus keskustella mm. seuraavista asioista:

- Kansainvälisten arvoturnausten(Olympialaiset, mm-kisat, u-20-kisat, World Cup) sykli tulevaisuudessa
- Pelaajien turvallisuuden parantaminen ja pelaajien kehittäminen
- Juniorikiekkoilun haasteet(mm. nuorten eurooppalaispelaajien siirtyminen Pohjois-Amerikan juniorisarjoihin)
- Vancouverin kisojen jälkipyykki (Kisojen hyöty eri tahoille, mihin kisojen tulot menevät etc.)
- Naisten kiekkoilun kehittäminen
- IIHF:n ja NHL:n mahdollisen siirtosopimus
- Kiekkoilun suosion kasvattaminen

Eli kyseessä on sen verran merkittävä kokous näin koko kiekkoilun kannalta, joten ajattelin avata kokoukselle ihan oman ketjun, jossa voidaan keskustella jo ennen kokousta siitä, mitä mahdollisesti tässä kokouksessa saadaan aikaiseksi ja purkaa sitten kokouksen antia elokuun lopussa.

Tuo arvokisojen mahdollinen uusjako on ainakin aihe, mistä varmasti tulee keskustelua riittämään. Tämän lisäksi Kansainvälinen jääkiekkoliitto ja Pohjois- Amerikan tahot tulevat keskustelemaan siitä, voitaisiinko esim. sääntöjä yhtenäistää kaikilla tasoilla, ja keskustelua tulee herättämään myös se, minkä kokoisessa kaukalossa kiekkoa pitäisi pelata ( kansaivälinen vs. NHL).

Seuraavassa pari linkkiä, joista löytyy englanniksi paljon lisää tietoa siitä, mitä asioita konferenssissa tullaan käsittelemään ja mikä kokouksen tarkoitus on. World Hockey Summitin kotisivu sekä TSN:n sivuilta löytyvä lehdistötilaisuus, missä käydään lyhyesti läpi sitä mistä on kysymys. Eiköhän tuosta kokouksesta tule huomenna myös tietoa suomenkielisten urheilusivujen kautta.

KHL:n puuttuminen tuosta osallistuja listasta kyllä hieman ihmetyttää.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Suomalaisessa jääkiekkotoiminnassa pitäisi arvostaa puolustajia entistä enemmän, kun nykyään tilanne on valitettavasti se, että junioreissa puolustajiksi valitaa ne pelaajat, jotka ovat lahjattomimpia tai esim. hiljaisia/ujompia.

Niinhän se on aina ollut, että jokainen lapsi haluaa hyökätä, tehdä maaleja, tehdä lisää maaleja. Junnujen käsitys puolustajasta on se, että se on lahjaton ja surkea, joka on hyvä täytetavara.

Juniorivalmentajien pitäisi ennen pelaamista pitää kunnon tajunnanräjäyttävä kehityskeskustelu, jossa tulisi kertoa, kuinka tärkeää puolustaminen on. Hyvällä puolustuksella voitetaan mestaruuksia, hyvällä hyökkäyksellä runkosarjan maalitilastoja.

Juniorivalmentajien vastuualuehan tämä on ja nyt vituttaakin rajattomasti se, että nämä kimmot (= yleensä jonkun pelaajan isä) tulevat mersulllaan paikalle junnujen treeneihin ja vetävät treenejä vähän sieltä täältä villaten, naureskellen ja pääasia, että jokaisella on hauskaa ja että karkkia riittää kaikille.

Mielestäni yksilövalmennusta ei voi ylikorostaa. Suosittelen lukemaan viimeisimmän jääkiekkolehden, jossa paneuduttiin ihailtavan hienosti ja syvällisesti suomalaisjääkiekkoilun ongelmakohtiin.

Siinä missä ruotsalaispakit ovat 190 senttisiä, suomalaispakit ovat hädin tuskin 170 senttisiä. 175 sentin raja voi rikkoutua ainoastaan sillä, että pojat mitataan aamulla tukka pystyssä. Tähän tyyliin siis jääkiekkolehdessä. Suosittelen tuon viimeisimmän numeron ostamista.

Victor Hedmanin haastattelua oli ilo lukea, kuinka Ruotsissa junioritoiminta laitettiin kertalaakista vitosvaihteelle ja vielä vähän ylikin - nyt tulos on nähtävissä ja ykköskierroksen varaukset ovat kuin aamurutiini ruotsalaisessa kiekossa.

---

KHL vituttaa. Toisaalta se on viihdettä, kun koomiset iigorit pyörittävät omaa tapuliliigaansa. Harmi vain, että maksavat pelaajille hyvin, jopa NHL:ääkin paremmin, ainakin KHL:n huippupelaajat saavat paremmin fyffeliä siellä kuin änärin jotkut.

Toivottavasti ensi vuonna pelataan World Cup. Se olisi kiekkoilun etu. Siinä NHL:n pitäisi joustaa, että olympilaiset pitäisi kyllä pelata, vaikka ne pelataan kesken kauden. Tai voisihan olympiakekkerit siirtää, mutta toisaalta sitten pelit venyisivät kesään asti.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jaahas, tämä pari päivää kestävä jääkiekkomaailman kehityskokous alkaa maanantaina Kanadan Torontossa(joka ei tosin ole Kanadan pääkaupunki ;) ).


Tilaisuuden hengessä kanadalainen "The Globe and Mail" -sanomalehti pohtii nettiversiossaan laajasti (kansainvälisen) jääkiekon nykytilaa ja tulevaisuutta:

Koodi:
Part 1 - [URL="http://www.theglobeandmail.com/sports/hockey/the-future-of-the-game-right-now/article1676598/"]"The future of the game, right now"[/URL]

Part 2 - [URL="http://www.theglobeandmail.com/sports/hockey/nurturing-the-seeds-of-development/article1677927/"]"Nurturing the seeds of development"[/URL]

Part 3 - [URL="http://www.theglobeandmail.com/sports/hockey/fighting-for-a-future/article1679147/"]"Fighting for a future"[/URL]

Part 4 - [URL="http://www.theglobeandmail.com/sports/international-stage-comes-with-a-price-tag/article1680850/"]"International stage comes with a price tag"
[/URL]
 
Viimeksi muokattu:

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuossa on tapahtuman osallistujalista, joka on varsin komeaa luettavaa, joskaan ei suomalaisittain. Koko jääkiekkomaailma on paikalla, mutta suomalaiset loistavat poissaolollaan, jos tuohon listaan on luottamista.

Miksi esimerkiksi Jukka Jalonen, Jukka Rautakorpi ja (GM?!) Jari Kurri eivät ole paikalla? Kale on sentään ilmeisesti IIHF:n hallituksen velvoittamana paikalla, mutta sisältöasioihin hänellä ei ole mitään annettavaa.

Mikäköhän helvetti suomalaisia taas vaivaa? Tarjolla olisi kullanarvoista tietoa ja keskustelua jääkiekon tilasta ja kehitysalueista, mutta suomalaiset eristäytyvät omiin oloihinsa.

Eihän meillä taida ollakkaan mitään opittavaa muilta esimerkiksi pelaajien kehittämisessä...
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Twitterissä on hyviä päivityksiä tapahtumasta. Fasel mm. kommentoi NHL:n mahd. laajentumisesta Eurooppaan:

:D

Tässä koko sitaatti:

"Try to come. Good luck. This is our territory and I will fight like hell and not allow anybody to come from abroad," Fasel said. "I think in Europe, we are strong enough to do something on our own, and then have the competition between Europe and North America.

"I don't think an NHL division in Europe would fly. If they have a lot of money to invest, they could try, but as long as I'm sitting in my chair, I would never allow it to happen."
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Saa nähdä miten käy NHL-pelaajien osallistumiselle Sotshin kisoissa. Fasel kommentoi asiaa seuraavasti:
“It’s not a money question,” said Fasel. “I would say as a non-profit federation, the maximum we could pay would be $3- or $4-million. It’s not bad, but it’s pocket money for the NHL. This is the best promotion for the league and also for the game and also for the players. I don’t know how many Canadian players were just dreaming about being part of the gold-medal team in Vancouver. I would say nearly all the Canadian players playing in the NHL would love to go and represent the country in the Olympics - and they did it, for free.”
Siellä tuntuu olevan napit vastakkain Faselilla ja Bettmanilla. Toisaalta sen ymmärtää, että NHL kokisi mittavat tappiot pelien seisahtuessa keskellä kautta pariksi viikoksi. Tilannetta ei myöskään pohjois-amerikkalaisten kannalta yhtään edistä se, että kisat järjestetään nimenomaan Venäjällä. Luulisi tuohon kuitenkin jonkinlaisen kompromissin syntyvän, koska muutoin jääkiekon arvostus kansainvälisellä tasolla kokee valtavan tappion, mikä varmasti myös Atlantin takana tiedetään. Fanit ympäri maailman kuitenkin haluavat nähdä parhaat pelaajat edustamassa maataan olympialaisissa, samoin kuin jokaisen pelaajan unelmana on voittaa olympiakulta. Olisi se jossain määrin käsittämätöntä, jos niinkiin hieno tapahtuma kaatuu taloudellisiin syihin.
 

DEFENCE

Jäsen
Tuossa on tapahtuman osallistujalista, joka on varsin komeaa luettavaa, joskaan ei suomalaisittain. Koko jääkiekkomaailma on paikalla, mutta suomalaiset loistavat poissaolollaan, jos tuohon listaan on luottamista.

Miksi esimerkiksi Jukka Jalonen, Jukka Rautakorpi ja (GM?!) Jari Kurri eivät ole paikalla? Kale on sentään ilmeisesti IIHF:n hallituksen velvoittamana paikalla, mutta sisältöasioihin hänellä ei ole mitään annettavaa.

Mikäköhän helvetti suomalaisia taas vaivaa? Tarjolla olisi kullanarvoista tietoa ja keskustelua jääkiekon tilasta ja kehitysalueista, mutta suomalaiset eristäytyvät omiin oloihinsa.

Eihän meillä taida ollakkaan mitään opittavaa muilta esimerkiksi pelaajien kehittämisessä...

Onhan siellä Arto Sieppi
http://www.worldhockeysummit.com/index.php/ci_id/74831/la_id/1.htm
 

Ferris

Jäsen

Mitä sitä lähettää turhempia äijiä paikan päälle, parempi laittaa vaan yksi kovantason äijä.

Hockeynews:
Best part of Summit session on women's game today: Finnish coach Arto Sieppi. Dude could sell overused sales analogies to pro analogists.

Shawn Roarke/NHL:

Finland's Arto Sieppi says he declined first opp to coach women, saying he didn't think they could skate and they weren't athletes

Now, Sieppi has been involved with women's hockey for 12 years and "I don't have a single regret"

Sieppi just finished a fantastic presentation. "It's greatest journey of my life and the last" says of involvement in women's game

Sieppi: "There's no difference in hockey -- girls or boys, it's hockey. The greatest game!"
 

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Liekköhän World Hockey Summitilla jotain tekemistä tämän päätöksen kanssa?

Eli vuodesta 2012 eteenpäin MM-kisoissa joukkueet aiotaan jakaa kahteen kahdeksan joukkueen alkulohkoon.

Seitsemän peliä ennen puolivälierää on ehkä melko paljon, mutta muutenhan tämä on aika hyvä ja odotettu päätös.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Seitsemän peliä ennen puolivälierää on ehkä melko paljon, mutta muutenhan tämä on aika hyvä ja odotettu päätös.

Onhan se aika paljon ja varsinkin kun nykyjärjestelmääkin on kritisoitu "turhista" otteluista, niin nyt vallitsevaan järjestelmään nähden tulee yksi "turha" peli lisää. Lisäksi "turhien" pelien arvo oikeasti laskee, koska uudessa tilanteessa esim. Suomen tappio Tanskalle ensimmäisessä ottelussa ei aiheuttaisi vielä sellaisia sydänmen tykytyksiä, kuin se aiheutti viime keväänä.

Periaatteessa hyvä järjestelmä selkeyden kannalta, mutta kyllä tämä vähentää yllätysten mahdollisuuksia ja siten huonoksi lajin leviämisen kannalta. Nämä kisat kun ovat tärkeämpiä juuri niille maille, jotka ovat aivan siinä huippumaiden tuntumassa tai tulossa siihen.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kummola taas vauhdissa (vie maikkarin sivuille). Uskomaton kaveri kyllä, kun olettaa, ettei kisojen pääsihteerin tarvitse tällaista tietää, ennenkuin itse katsoo sen parhaaksi. Ja mitä sitten, jos media saa tiedon samaan aikaan, sehän on vain tehokkuutta, kun kaikille kerrotaan samaan aikaan, niin ei tarvitse moneen kertaan toistella. Miksiköhän ylipäätään syntyi tilanne, jossa kisoille tarvittiin uusi pääsihteeri?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös