XVII Pitsiturnaus, Rauma, 6.8.2010

  • 23 450
  • 38

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä vaiheessa ei tarvi kyllä :) Mitenkäs Marko Kivenmäki esiintyi, mitä mieltä Tepsin leirissä?

Itse katselin aamuottelua vähän aikaa ja kyllä Mave hienosti vei pari kertaa HPK:n kaveria kun toi kiekon sisään ylivoimalla. Ylivoima oli sitä totuttua Mavea eli laidan vierestä jakelua. Kyllä Mave ensi kaudellakin hyvä on.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pitkä päivä jääkiekon parissa on takana. Sport-Ässät oli ainoa peli jota en nähnyt sekuntiakaan ruokatunnin takia, muut pelit katsoin mutta koska tässä on mennyt neljä kuukautta ilman että näkee hallituttuja niin eihän noista muista peleistä juuri mitään muista kuin Lukon matseista, muut pelit menivät rupatellessa tuttujen kanssa.

Aamupäivän matsi oli odotettuakin kuumempi. Taklauksia nähtiin, tappeluita ja pisteenä iin päälle Lukon voitto, tappelutkin tosin päättyivät liki kaikki Lukon voittoon vaikka ilmeisesti Nabb jäikin Savinaisen alle. McLean näytti vähän asennetta, kun Kudroc yritti haastaa Tukosta niin Mac pudotti hanskat ja tuli väliin. Tappelua ei siitä kuitenkaan syntynyt ja nähtiinhän niitä ilmankin ihan riittävästi.

Nämä tappelut Lukon ja Ässien pelissä kuuluvat Pitsiturnaukseen niin kuin nenä päähän, sitä en kiistä yhtään vertaa mutta sen verran kukkahattutäti kuitenkin olen että mikäli liigan runkosarjapelit alkaisivat olemaan samanlaisia jatkuvine nuhjaamisineen, niin tuskinpa joka peliä viitsisin käydä katsomassa.

Maaleista vastasivat Petruzalek kaukaa lähteneellä rannevedolla, Rajala kääntölaukauksella pienestä kulmasta ja Aalto kovalla ylivoimalämärillä, Ässien ainokaisen teki Santavuori. Huvittavin tilanne oli se kun pienestä tönimisestä saivat Kuukka, Mutanen ja Sammalkangas kaksiminuuttiset, mutta vain porilaisten jäähypenkille meni kaksi miestä. Lukon jäähyboksin ovi oli auki hetken aikaa, mutta kun tuomari pudotti kiekon jäähän niin ovi sulkeutui ja Kuukka jäi vaihtopenkille istumaan. Ja tuli vieläpä pelaamaankin sen oman jäähynsä aikana, tosin vain hetkeksi luisteli siihen omalle puolustussiniselle ja tuli takaisin vaihtoon. Katkon tullessa Kuukka sitten lähti jäähylle ilman eri komennusta. Lukon maalia vartioi Antti Raanta, hiukan kiekot tuntuivat pomppivan.

Lukko oli Ässiä vastaan liikkeellä parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, poislukien Pettinen ja Kauvosaari mutta Sportia vastaan pelattiin sitten kokemattomammilla pelaajilla. Yllättävän tiukille Sport Lukonkin pisti, ei sen pitänyt tietysti yllättää enää kun ne Ässätkin voittivat. Ottelun kohokohta oli Joonas Kalliolan komea maali jolla Lukko meni 2-0 johtoon. Maalissa pelasi Miika Wiikman, joka myös tuntui Raannan lailla hiukan hermoilevan.

Välierässä tuli siis vastaan TPS. TPS oli mielestäni hiukan niskan päällä mutta Lukko voitti pelin 2-1. Maalit Kivimäki ja Tukonen, Tepsin maalin teki Berg. Kivimäen ja Bergin maalit tulivat hienon kuvion päätteeksi. Nämä maalit olivatkin pelin kohokohtia, lisäksi mieleen jäi Tepsin huono ylivoima. Atti Raanta maalissa oli parempi kuin aamupäivän pelissä.

Sportista ei Ilvekselle kunnon vastusta enää ollut, joten Lukko-Ilves oli finaalipari. Koska Ilves ei ole ollut turnauksen vakiokävijä, näiden joukkueiden keskinäisiä pelejä ei paljon ole. Muistaakseni vain yksi ennen tätä, välierä vuodelta 1996 jonka Ilves voitti muistaakseni 2-0.

Ilves oli todella pirteä, kun ottaa huomioon millaisella porukalla he olivat liikenteessä. Lukko puolestaan jatkoi välierästä tuttua jäähyilyään ja avauserässäkin jäähyt taisivat mennä 5-2 Lukolle. Sen verran Lukolla kumminkin oli rutiinia että tuo vuoden 1996 tappio tuli kuitatuksi 4-2. Pelin kohokohta oli Lukon ensimmäinen maali, Miikka Tuomainen teki tutun vahvan nousun, ajautui maalin kulmalle, syötti toiselle kulmalle ja Petruzalek sai pistää tyhjiin.

Erityisen hyvin pelasivat Lukkolaisista mielestäni:
- Jakub Petruzalek
- Teemu Aalto
- Samuli Kivimäki
- Miikka Tuomainen
- Harri Tikkanen

Odotettua vaisummin esiintyivät puolestaan:
- Perttu Lindgren
- Justin Morrison
- Miika Wiikman

Maalivahdeista Raanta tosiaan tuntuisi tällä hetkellä ykköseltä. Aaron Brocklehurstin pelaamista en kummoisena pidä, mutta kun en häneltä mitään oikeastaan odottanutkaan niin ei hän pettänytkään.

Semmosta. Hieno turnaus oli taas kerran. Mahtoikohan se viiden tuhannen raja mennä yleisömäärässä rikki? Finaalissa ei kuitenkaan enää ollut niin paljon katsojia kuin välierässä ja aamupäivän paikallisessa oli. Fiilis oli loistava, joku sitä siinä poislähtiessä ihmetteli että miksei sellaista saada liigapelissä aikaan mutta enpä oikein usko että tuollaista fiilistä on missään hallissa liigapelin aikana kuin finaalissa oli. Voin olla väärässäkin.

Kuuluttajat ja tuomarit ja toimitsijat tuntuivat olevan välillä vielä kesälaitumilla mutta sallittakoon nyt tämän kerran. Hienoa oli, mutta kyllä väsyttääkin perkeleesti.
 
Viimeksi muokattu:

senilix

Jäsen
Näihin pelaaja-arvosteluihin pari lisäystä. Onko Elon liike parantunut, vai luulenko vain? Minusta luisteluasennosta tuli jossakin kohtaa mieleen Tuomainen.

Ja nyt on Purolinna nähty ihan livenä. En edelleenkään ymmärrä....
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Nämä tappelut Lukon ja Ässien pelissä kuuluvat Pitsiturnaukseen niin kuin nenä päähän, sitä en kiistä yhtään vertaa mutta sen verran kukkahattutäti kuitenkin olen että mikäli liigan runkosarjapelit alkaisivat olemaan samanlaisia jatkuvine nuhjaamisineen, niin tuskinpa joka peliä viitsisin käydä katsomassa...

Tästä samaa mieltä, tappelut taisivat kyllä mennä aika tasan.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Näihin pelaaja-arvosteluihin pari lisäystä. Onko Elon liike parantunut, vai luulenko vain? Minusta luisteluasennosta tuli jossakin kohtaa mieleen Tuomainen.

Samaa katsoin minäkin. Muutenkin näytti astetta valmiimmalta kuin viime vuonna samaan aikaan, niin kuin kuuluukin. Toivottavasti käyttää tilaisuutensta hyväksi ja löytyy McLeanin ja Morrisonin vierestä. Rannelaukaus on edelleen joukkueen kirkkaasti paras.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Aalto tulee tekemään paljon ylivoimamaaleja, karmea pyssy. Ei ollut puolustuspäässä niin huono kuin luulin.

Törkeästi lyhensin Jupsterin laadukasta analyysia, mutta Aallosta pitää todeta oma mielipiteeni. Okei, se on asenteellinen niistä kommenteista joita olen saanut etukäteen, mutta Ässä pelissä touhu oli juuri sitä mistä varoiteltiinkin: Omassa pääsä järkyttävä hasardi. Yksi tuli punaviivalla sohlailusta ja heti soi omissa. Ja kun olin sitä hetken kironnut niin kaveri vetää viivalta upean yv-maalin. Uramalla vaaditaan pelin paikkaa miten tätä kaveria peluutetaan!
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Olipa hieno turnaus. Hyvä tunnelma ja mielenkiintoisia pelejä melkein kaikki. Lukko sitten voitti turnauksen suht hyvällä esityksellä ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Tärkeintä on tietenkin se että porukka poistu tyytyväisenä hallilta. Toimistolla käy ensi viikolla aika kuhina kun kausikortit menee kaupaksi, veikkaan.

Mut kyllä mua toisaalta vähän vituttaa ja väsyttää. Jalat ihan paskana ku seisoi koko päivän melkein. Selkää särkee. Hallin paskat valot on vielä paskemmat kun niistä on osa vain päällä. Eihän se jää enää siitä huonosta voi paljon huonommaksi mennä, jos ne porottaisi täysillä. Tekis mieli vaan heittää kamerakamat helvettiin ja jatkossa vain katsoa pelejä.

No ei vaan, tästähän se lähtee. Kuten aina ennenkin. Lätkäkausi avattu vahvasti, CAMA!
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tulihan tämäkin kiekkokausi sitten avattua, kyllähän tätä jo pitkään odoteltiinkin. On se aina vaan yhtä mukavaa palata takaisin hallille pitkän kesätauon jälkeen, oli kyseessä sitten mikä kesähöntsy tahansa.

Lukosta selkeitä onnistujia olivat ainakin Tikkanen, Kivimäki, Tuomainen ja Petruzalek. Vuosi sitten kiroilin Pitsiturnauksessa keväällä joukkueeseen hankittua Tikkasta, mutta niin vain kaveri voitti koko liigan tehotilaston viime kaudella, ja on nykyisin lähes korvaamattoman tärkeä mies Lukolle. Tuntuu ehtivän joka paikkaan ja tekee jatkuvasti järkeviä ratkaisuja kentällä.

Kivimäki pelasi totutun röyhkeästi ja tehokkaasti. Oli selvästi paras näistä Lukon "pelipaikasta taistelevista" hyökkääjistä (Kivimäki, Palola, Nabb, Aaltonen, Rajala, Kangasmäki ym.) Ehkäpä Urama voisi jopa kokeilla Kivimäen istuttamista Tukosen paikalle Lindgrenin ja Petruzalekin viereen? Petru oli kovassa iskussa eilen, ja täytyy ihailla kaverin intoa pelaamiseen kesähelteilläkin. Kaverista paistaa läpi hirveä rakkaus lajiin ja pelaamiseen, oli kyseessä sitten millainen höntsäturnaus tahansa. McLean, Morrison ja Lindgren olivat puolestaan selvästi vaisumpia ilmestyksiä. Eero Elolle täytyy löytää paikka kahdesta ensimmäisestä ketjusta, kovasti ihmettelen jos esimerkiksi Nurmi tai Keränen löytyy McLeanin ja Morrisonin rinnalta kauden alkaessa Elon sijaan.

Lukon maalivahdeista Raanta oli vakuuttavampi kuin Wiikman, joka tuntui tiputtelevan kiekkoja eteensä tuon tuostakin eikä oikein muutenkaan vielä vakuuttanut. Brocklehurst ei ainakaan vielä tuonut Lukon puolustukseen mitään sellaista, minkä vuoksi häneen kannattaisi käyttää ulkomaalaispaikkaa, mutta katsotaan miten otteet kehittyvät kauden lähestyessä.

Muista joukkueista on hieman vaikeampi sanoa mitään koska näiden joukkueiden pelejä tuli nähtyä hieman vähemmän. Lukon finaalivastustaja Ilveksestä Rask pelasi erittäin vahvan turnauksen, eikä koeajalla oleva puolustaja Bäckströmkään heikosti pelannut. Ässien Miller ei erottunut millään tavalla, ja miehestä jäi vähän samanlainen olo kuin Pirosistakin viime vuoden Pitsiturnauksessa, eli tämä kaveri ei välttämättä ole lainkaan sitä mitä Ässät tarvitsee. Joukkueen hyökkäyksestä puuttuu kuitenkin se terävin kärki lähes kokonaan, joten sille saralle tarvittaisiin vielä muutama kova vahvistus.

TPS lienee kova joukkue tulevallakin kaudella, jos vain Leime osoittautuu sopivaksi valmentajaksi ja joukkue välttyy pahemmalta mestaruuskrapulalta. Hyökkäyksestä löytyy paljon taitoa, ja muutenkin joukkue on vahvan ja tasapainoisen oloinen. HPK oli aamun ottelussa TPS:ää vastaan täysin unessa ottelun alussa, ja on mielenkiintoista nähdä, miten Rindell onnistuu joukkueen peräsimessä. Viime kauteen verrattuna joukkue tullee kuitenkin ottamaan selvästi takapakkia ainakin omissa veikkauksissani.

Lukon faniryhmälle vielä loppuun sellainen kommentti, että kiva kun yritätte luoda tunnelmaa halliin, mutta yrittäisitte ennemmin keskittyä oman joukkueen kannustamiseen kuin porilaisille ym. vittuiluun. Nuo "missä on Ässät" -huudot taisivat olla kuittailua viime vuoden Pitsiturnauksen huuteluista ja olivat vielä ihan ok, mutta muuten tuo huutelu aiheutti pelkkää voimakasta myötähäpeän tunnetta. Luulisi että pelaajatkin arvostavat enemmän omalle joukkueelleen suunnattuja kannustushuutoja, kuin vittu-sanoilla säestettyä teinihuutelua vastustajajoukkueiden faneille
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Hyvä turnaus ja miellyttävä lopputulos, mutta se siitä.

Eipä ole vähään aikaan hävettänyt yhtä paljon, kuin eilen Lukko-fanien huutaessa kuorossa "suippokorvia" ja "Mitä te täällä teette?" (tjsp.) solvauksia Ässäin kannattajille, jotka olivat jääneet katsomaan turnausta Ässien jo tiputtua.
Huutelin siinä sitte takaisin jotain painokelvotonta (Juu, en ole yhtään noita idiootteja viisaampi.) ja menin häveten yhdelle Ässä-kannattajalle sanomaan, että ei me kaikki olla yhtä vajaita ja pahoittelin tapahtunutta. Siis ei saatana, joku roti siihen toimintaan. Omia siellä kuuluu kannattaa, ei huudella typeryyksiä muiden joukkueiden kannattajille.

Kenttäpelaajat on tietty asia erikseen. ;)
 
Lukko:

Kotiyleisö tykkäsi ja hallissa oli meininki. Lukon "pitikin" voittaa tämä turnaus lähes parhaillaan kun pelasivat. Peli oli ajankohtaan nähden laadukasta (kuten lähes kaikilla joukkeilla, yllättäen) ja selvästi täsä haettiin jo toimivia ketjukoostumuksia ja parivaljakoita. Parista pelaajasta huomasi, että paikalle oltiin tultu vain koska sopimuksessa niin lukee. Tämä koskee erityisesti Morrisonia, mutta myös Lindgren oli todella löysä.

Maalivahdeista Raanta oli se luotettavampi, Wiikman jätti aavistuksen epävarman kuvan. Puolustajista Tikkanen oli kentän kuningas. Aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja varmaa viivapeliä. Aalto näytti muutaman kerran vaarallista lämäriään ja kyllähän se tuhoa tulee tekemään sen 10 maalin verran tulevalla kaudella. Oman pään peli jäi arvoitukseksi ja muutama hasardikin nähtiin. Kuitenkin sellainen pelaaja, joka Lukolta on puuttunut vuosikaudet. Kuukka oli oma tuttu itsensä. Pernaa oli ehdottomasti positiivinen, todella sulava ja hyvä luistelija. Brocklehurst melko mitäänsanomaton. Samat sanat Purolinnasta.

Hyökkäyksessä Petruzalek oli virtaa täynnä ja Elo on mennyt taas eteenpäin kesän aikana. Oli Eerolla liike parantunut viime kaudesta, mikä tietää hyvää. Kivimäki myös erinomainen ja jatkuvasti vaarallinen. Kangasmäki yritti ja yritti, mutta vaikea löytää peliaikaa liigasta vielä tällä kaudella. Rajalakin oli hyvä, mutta silti vaikea mahtua mukaan. Tuomainen taas ylivoimaisen fysiikkansa ansiosta mahdoton pideltävä näin alkukaudesta.

Ilves:

Iso plussa koko joukkueelle ja sille yksittäiselle fanille myös! Eiku olihan siellä toinenkin, olin näkevinäni Toskala-paidan käytävillä. Muttamutta, hieno turnaus nuorilta jätkiltä. Bäckström esiintyi edukseen, saanee sopimuksen. Hyökkäyksessä Rask oli taas pitelemätön, suorastaan leikitteli välillä vastustajan kustannuksella. Nuoremmista Keränen oli hyvä, taisi voittaa turnauksen pistepörssinkin. Tryout-mies Kantola esiintyi myös edukseen. Vahva ja fyysinen pelaaja. Hakeutuu mielellään maalille ja on vaikea siirrettävä. Puolustuksesta Bäckströmin lisäksi Peltola oli jatkuvasti esillä. Maalivahdeista Kolppanen oli Simolaa parempi. Kolppasesta saattaa kasvaa ihan kelpo liigavahti jonain päivänä. Kokonaisuutena jokainen Ilves-pelaaja esiintyi hienosti. Täytyy sanoa, että todella mielenkiintoinen joukkue kasassa kun tähän lisätään ne kärkiketjut, jotka eilen olivat poissa. Tulee olemaan tiukka karsinta viimeisistä pelipaikoista mm. Sandvikin, Keräsen, Kantolan ja Välimaan kesken.

Jatketaan muiden joukkueiden osalta myöhemmin. Ehkä.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
En äkkiseltään löytänyt, mutta sattuuko jossain olemaan videokuvaa noista nyhväyksistä Ässät-Lukko pelistä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös