SaiPan juniorit kaudella 2009-2010

  • 36 231
  • 69

Blur

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Seeprat
Tulipahan tuossa viikonloppuna pyörähdettyä Vierumäellä kun oli B-nuorten SM-sarjaturnaus. Siellä kyllä näytti aivan siltä että rakkaat b-junnumme ovat aivan väärässä sarjassa. Lukemat kolmesta pelistä

SaiPa Blues 2 - 6
TPS SaiPa 12 - 0
SaiPa Ilves 2 - 9

Eihän tuo nyt kovin hienolta näytä, huomioni kiinnittyi etenkin pelien alkuihin, kaveri tuikkasi muutaman häkin ja sitten SaiPaa vietiin kuin pässiä narussa.
No ehkäpä tuosta vielä paranee, toivottaneen..
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Riku Dufva näyttää Eliteprospectsin ja liiton siirtolistan mukaan siirtyvän SaiPaan.

Ei tainnut olla mikään pöllömpi startti SaiPa-uralle Jyväskylässä, vaikka joukkue taas vaihteeksi ottikin kuokkaan.

Yli 28 (!!) minuuttia peliaikaa, pisteille tehoin 0+1 ja tehotilastoon +2. Ei kertaakaan JYPin maalin aikana jäällä, edes alivoimilla. JYP-aikana taisi olla luistelussa puutteita, mitenhän nykyjään?
 

Unchained

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ketterän Sami Tiainen on näköjään siirtynyt SaiPan A-junnuihin. Ilmeisesti potentiaalia jopa liigatasolle?
 

Altec

Jäsen
Kyllä löytyy. Imatralla olen hänen pelejään Suomi-Sarjassa monia nähnyt. Pärjäsi miesten kanssa todella hyvin.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Oli aika hieno seitsemän pisteen viikonloppu A-junnuilla Raumalla. Perjantaina kirvelevä 3-2-jatkoaikatappio TPS:lle, mutta hienot voitot lauantaina Sportista ja ennen kaikkea sunnuntaina Kärpistä! Tiukkoja matseja kaikki ja omissa ei kolissut kuin yhteensä neljästi. Eikä ollut kaukana täysikään pistepotti, sillä TPS tasoitti ottelun viimeisellä peliminuutilla ilman maalivahtia.

Onkohan sinne nyt nämä Piipponen ja Dufva tuoneet takalinjoille sellaista jämäkkyyttä, että voidaan oikeasti nousta taistelemaan vielä jopa pudotuspelipaikasta? Matkaa kyllä on, mutta karsintasarjan välttäminen on ainakin hyvin haarukassa.

Tuo Kärpät voitto oli kyllä todiste siitä, että jätkät pelaa nyt loppuun asti noita pelejä. SaiPa johti ottelua viimeiselle minuutille saakka 1-0, mutta nuorten pistekuningas Junttila tasoitti ajassa 59.03. Mutta vieläpä se Kaijomaan Juuso yllätti 24 sekuntia myöhemmin. Hah.

Täytyy lähteä katsomaan otteita tulevana viikonloppuna Lukkoa vastaan.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Dufva vetelee rikkinäisen Jukurit-puolustuksen mukana keskiviikkona, kun ei SaiPan a-junnuillakaan pelejä ole vasta kun viikonloppuna. Selkeästi halutaan Rikulle kovia pelejä mahdollista liigauraa silmällä pitäen.
 
Oli aika hieno seitsemän pisteen viikonloppu A-junnuilla Raumalla. Perjantaina kirvelevä 3-2-jatkoaikatappio TPS:lle, mutta hienot voitot lauantaina Sportista ja ennen kaikkea sunnuntaina Kärpistä! Tiukkoja matseja kaikki ja omissa ei kolissut kuin yhteensä neljästi. Eikä ollut kaukana täysikään pistepotti, sillä TPS tasoitti ottelun viimeisellä peliminuutilla ilman maalivahtia.

Hämmästyttävän huonosti on muuten Mankisen Jesse pelannut A:ssa ottaen huomioon pojan saaman huomion ja hänen tapauksessa puheet seuraavasta superjuniorista Lappeenrannassa. Vaikuttaa välillä, että poikaa yritetään turhan aikaisessa vaiheessa väkisin sisäänajaa liigajoukkueeseen, kun on näitä puheita ollut että 1-2 pelaajaa pitäisi omista junioreista saada edustusmiehistöön vuosittain.

Mankinen pelasi viime viikon torstaina Lahdessa SaiPa:n ykkösvitjassa yhdessä ulkomaan apujen kanssa. Viikonlopuksi mies suuntasi A-junnareidemme avuksi Raumalle, jossa mies pelasi kaksi peliä ilman tehomerkintöjä. Kaijomaa (2+1) ja Leivo (1+2) puolestaan ratkaisivat suorituksillaan tärkeitä pisteitä junioreillemme.

On totta, että muutaman hassun pelin perusteella on vaikea tuomita, mutta kun katsoo koko kauden tilastoja kertovat ne karua faktaa. Leivo (19+21) on pörssissä kympin sakissa ja Kaijomaa (10+24) muutaman pelin vähemmän pelanneena vähän perässä. Mankinen on puolestaan saanut kasaan 22 pelaamassaan ottelussa tehopisteet 5+5. Ottelukohtaisella pistekeskiarvolla vertailtuna mies mahtuu hädintuskin 10 sakkiin joukkueessa, joka taistelee putoamissarjaa vastaan a-junioreissa.

Pisteillä ei kannata tietenkään kaikkea mitata, joten on hyvä tarkastella pelaamista myös muilla mittareilla. Valmentajien arvostama +/- -sarake näyttää Mankisella -5, joka ei pelaajaa mairittele. Tosin joukkueen monella muullakin pelaajalla sarake on pakkasen puolella, mutta he eivät liigaotteluissa ole esiintyneetkään. Joukkueen avainpelaajat Kaijomaa, Leivo ja Pulli ovat kaikki plussan puolella suurista minuuteista huolimatta (tai juuri sen ansiosta).

Mankisen puolustukseksi on toki sanottava, että mies on iältään nuori muihin avainpelaajiin verrattuna. Selitykseksi vaisuista otteista se ei silti kelpaa, sillä -92 syntynyt Roope Hämäläisen pistesaldo näyttää tässä vaiheessa kautta 14 tehomerkintää. Tunnollisena sentterinä tunnettua Hämäläistä pitäisinkin tällä hetkellä SaiPan juniorimyllyn lupaavimpana jannuna.

Mankista peluutettiin viime vuonna liigassa alkuun, kuten Myllyksen Jamo radiohaastattelussa viime kaudella sanoi, sen takia että mies tulisi varmemmin valittua U18 MM-kisoihin. Mankinen tarttui annettuun näyttöpaikkaan hienosti ja pelasi ennakkoluulottomasti miesten seassa. Kausi päättyikin pronssisiin tunnelmiin Kanadassa.

Jesse on pelannut välillä suorastaan loistavasti miesten mukana, mutta junioreissa ei ole kulkenut. Tämä minua huolestuttaa siitä syystä, että Mankisesta kuitenkin tulevaisuudessa odotetaan ratkaisijaa kahteen ensimmäiseen kenttään liigassa. Liigavalmentajana kokeilisin jossain peleissä Mankisen sijasta Kaijomaata, Leivoa tai jopa Hämäläistä liigassa, sillä he ovat mielestäni näyttöpaikkansa ansainneet. Kovat pisteet A:ssa ovat saadun vastuun myötä muutettavissa tehopisteiksi myös liigassa, tästä tuoreimpina esimerkkeinä Tapparan Tomi Pekkala ja Ässien Mika Niemi.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Liigavalmentajana kokeilisin jossain peleissä Mankisen sijasta Kaijomaata, Leivoa tai jopa Hämäläistä liigassa, sillä he ovat mielestäni näyttöpaikkansa ansainneet. Kovat pisteet A:ssa ovat saadun vastuun myötä muutettavissa tehopisteiksi myös liigassa, tästä tuoreimpina esimerkkeinä Tapparan Tomi Pekkala ja Ässien Mika Niemi.
Toisaalta niitä näytönpaikkoja annetaan SaiPan junnuille Jukureissa, jossa Mankinen on onnistunut kohtuullisesti. Kaijomaa ja Leivo vaikuttivat sillekin tasolle aika kevyiltä kavereilta, varsinkin kun pelattiin omassa päässä. Ja onhan tuo Kaijomaa ollut välillä liigamiehistössäkin suuremmin vakuuttamatta. Tuo pari vuotta ikäeroa on aika iso ero tässä vaiheessa. Uskon, että Mankinenkin pystyy kolmen vuoden päästä vähintään Pekkalan tasoisiin suorituksiin liigassa. Edelleen sitä mieltä, että Mankinen ja Hämäläinen on ne joihin kannattaa satsata. Kapean rosterin vuoksi Mankinen on pelannut liigan mukana jopa yllättävän paljon. Mutta mistään väkisin sisään ajamisesta en puhuisi, sillä yleensä kun 12 liigakokoonpanon hyökkääjää on rosteriin löytynyt on Mankinen jäänyt pois.
 

Haske

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Edelleen sitä mieltä, että Mankinen ja Hämäläinen on ne joihin kannattaa satsata.

Kyllä nämähän ne SaiPan tämänhetken juniorimyllyn helmet taitavat olla. Myös Roopen pikkuveli Rasmus Hämäläinen on varsin lupaava pelaaja. "Alaikäisenä" hän on tehnyt piste/peli tahdilla B-nuorten SM-sarjassa. Myös A-Nuorten maalivahti Andreas Bernard on esittänyt erittäin hyviä otteita A-nuorten maalilla. Mikäli olen oikein ymmärtänyt hänen on tarkoitus pelata viimeistään kaudella 2011-2012 liigassa. Toki portit voivat aueta jo aikaisemminkin.
 
Myös A-Nuorten maalivahti Andreas Bernard on esittänyt erittäin hyviä otteita A-nuorten maalilla. Mikäli olen oikein ymmärtänyt hänen on tarkoitus pelata viimeistään kaudella 2011-2012 liigassa. Toki portit voivat aueta jo aikaisemminkin.

Itse en jaksa Bernardin nousevan seurassa ainakaan pelaavaksi maalivahdiksi. Meillä kuitenkin oli yksi Suomen lupaavimpia junnuveskareita, joka myös sai lappeenrantalaiselle varsin harvinaisen tunnustuksen Nhl-varauksen muodossa. Sama mies muuten avaa liigajoukkueen porttia tällä hetkellä ja hänen saamistaan näyttöpaikoista voidaan olla montaa mieltä.
 

Haske

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itse en jaksa Bernardin nousevan seurassa ainakaan pelaavaksi maalivahdiksi. Meillä kuitenkin oli yksi Suomen lupaavimpia junnuveskareita, joka myös sai lappeenrantalaiselle varsin harvinaisen tunnustuksen Nhl-varauksen muodossa. Sama mies muuten avaa liigajoukkueen porttia tällä hetkellä ja hänen saamistaan näyttöpaikoista voidaan olla montaa mieltä.

Tarkoittaako tämä siis sitä, että SaiPasta ei enään ikinä voi tulla liigajoukkueiden ykkösmaalivahteja, vain koska yksi lupaava junnu ei suurista odotuksista huolimatta ole murtautunut liigaeliittiin? Ei mielestäni.

Loppujen lopuksi murtautuminen liigaeliittiin on erittäin paljon pään sisäisistäkin asioista kiinni vaikka lahjakkuutta olisi vaikka muille jakaa. Hostikalla ei (vielä) ole natsannut kunnolla, en tosin osaa sanoa että missä on mennyt pieleen ja mitä. Bernardilla on jo kokemusta ns. kovista peleistä sillä hänhän pelasi loistavasi nuorten 1-divisiionan mm-kisoissa. Tämä osoittanee omalta osaltaan että pää kestää ns.koviakin pelejä.

Toinen varsin lupaava junnuveksari on Henri Kiviaho. Erittäin lupaava 15-vuotias veskari joka on junnumaajoukkueiden (vakio)kalustoa. Hän on ollut jopa A-junioreiden peleissä (tosin vasta luukkua avaamassa). Mutta kyllähän sekin jo jotain kertoo, että on otettu jo näin varhain mukaan rinkiin.

Itse olen varsin optimistinen varsinkin näiden kahden herran suhteen ja uskonkin, että ainankin toinen heistä lyö läpi SaiPassa.
 
Viimeksi muokattu:

ahal

Jäsen
SaiPa tyhjensi A-nuoriaan Ketterään... meinaako se, että pyyhe on heitetty kehään pleijareita ajatellen (-9 p)? Vai olivatko nämä vielä nuorempaa kaartia, joita ei loppupeleissä enää tarvita? Ketterällä taitaa olla II:ssa vielä voitettavaa...
 

Haske

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPa tyhjensi A-nuoriaan Ketterään... meinaako se, että pyyhe on heitetty kehään pleijareita ajatellen (-9 p)? Vai olivatko nämä vielä nuorempaa kaartia, joita ei loppupeleissä enää tarvita? Ketterällä taitaa olla II:ssa vielä voitettavaa...

Tuskin pyyhettä on täysin kehiin heitetty, sillä nämä pelaajathan olivat periaatteessa melko turhia tällä hetkellä. Kukaan heistä ei edes ollu viime viikonlopun turnauksessa mukana. Varmaan pelaajille itsellekin parempi pelata isoja minuutteja Ketterässä kuin istua katsomossa Lappeenrannassa. Jukureihin heistä ei kuitenkaan vielä ole.
 

Touho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomi, Minnesota
Onkos Samuli Piipponen pelaillut pelkästään B-junoreissa vai onko ollut jo A-junnujen mukana?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös