Otteluseurantaketju Nuorten MM-kisat 31.12.2009

  • 36 186
  • 233

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Kertokaapas viisaammat. Mitkä ovat mahdollisuudet että Suomi peittoaa Ruotsin? Ruotsiahan on hehkutettu yhtenä ennakkosuosikkina Kanadan kanssa. Mitkä ovat ne aseet millä rakas naapuri kaatuu. Riittääkö Suomen kärkihyökkäjien taso ruotsalaisten vastaavia vastaan, entä maalivahtipeli? Jostain muistan lukeneeni että Jortikka ihmetteli ruotsalaisten suurta kokoa ja äijämäisyyttä, onko fysiikassa suurikin ero? Onko taas luotettava siihen nöyrään joukkuepeliin josta suomi on tullut viime vuosina tutuksi? Ajattelin vaan ettei tartte sitten pettyä turhaan pelin jälkeen. Ei muuta tällä erää.
 

katariina

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NCAA
Täällä odotellaan ihan innoissaan Suomen ottelun alkua. Pitää varmaan "panostaa" sen verran, että ottaisi ja maksaisi sen 5 euroa hyvän kuvanlaadun turvaamiseksi. Yksi turnauksen odotetuimpia otteluita IMO ja odotan innolla ottelun alkua.

Toivottavasti Suomi pystyy haastamaan Ruotsin toden teolla. Mikäli joukkue pelaa yhtä hyvin kuin Venäjää vastaan, niin en ihmettelisi, vaikka tulostaululla koreilisi lukemat Suomen hyväksi loppusummerin soidessa.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
En tiedä voiko nyt viisaammasta tällä kertaa puhua, mutta vastataan nyt kun kerran kysytään.

Kyllä Ruotsi ennakkosuosikkina peliin lähteen se on selvä. Onhan joukkue ainakin omasta mielestäni yhä se Kanadan kovin haastaja tässä turnauksessa ja kun pelaajalistaa katsoo niin pelottavan laaja ja tasokas materiaali länsinaapurillamme on vaikka mm. Hedman ja Karlsson puuttuvatkin. Mutta ei Suomikaan missään nimessä aseeton ja vailla mahdollisuuksia ole. Jos vain viimeistely ja varsinkin viime pelissä toiminut ylivoima ovat yhä kunnossa niin kyllä se voittokin sieltä voi tulla. Lisäksi Ortiolta tarvittaisiin hyvä peli sillä vastapuolella on ehkäpä koko turnauksen paras ja samalla lahjakkain maalivahti eli Jacob Markström. Niin ja Ortio ei ainakaan itseäni ole vielä vakuuttanut että olisi se voittavan joukkueen voittava maalivahti. Nyt olisi kovia koppeja tilauksessa.

Suurin erohan joukkueiden välillä on juurikin materiaalin laajuudessa mikä Ruotsilla on todellakin laaja. Suomella ne huippuyksilöt rajoittuvat lähinnä yhteen kenttään vaikka varsin tasokas ikäryhmä vihdoin ja viimein onkin jalkeilla. Eli ainakin omasta mielestäni Suomen kärkihyökkääjät vs. Ruotsin vastaavat riittää ihan hyvin, mutta kun Ruotsilla on samanlaisia jamppoja melkipä joukkueellinen niin siinä on se suurin ero.

Niin ja kyllähän ruotsalaisilla enemmän kokoa löytyy joukkueestaan ja varsinkin puolustus on ihan mukavan kokoinen. Tosin pitää samalla sanoa että onhan Suomellakin senteiltään ihan ok joukkue kasassa verrattuna vaikkapa moniin viime vuosiin jolloin hävittiin taidon lisäksi myös senteissä aika rumasti.

Kokonaisuutena siis mahdollisuudet voittoonkin ovat vaikka Ruotsin voitto todennäköisempää onkin sillä ainakin itselleni Suomen nimenomaan pelillinen ilme ja esitykset ovat olleet positiivisia, mitä itse ennakoin. Nyt vain sitä kiekkoa pitää saada paikoista maaliin hyvällä prosentilla eikä virheisiin olisi hirveästi varaa. Niin ja Ortiolta kaivataan myös hyvää peliä.
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Hyvä analyysi Eageriltä. Juuri näitä samoja asioita nosti esiin Ruotsin tv:n asiantuntijakommentaattori Niklas Wikegård. Hän kehui Suomen ilmettä turnauksessa ja varsinkin viimeisessä Itävalta -ottelussa. Hänen mukaansa Suomen luisteluvoima ja jopa tietyiltä osiltaan pelitaitavuus on Ruotsin tasolla. Ruotsin etuna on juuri Eagerin mainitsemat maalivahtipeli, fyysisyys sekä yleisesti koko joukkueen korkeampi taitotaso.

Eli alkuasetelma Ruotsille ehkä 65-35, mutta nyt olisi meidän pikkuleijonilla mahdollisuus pienentää niitä varausnumeroita. Murrrr!
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Hyvä analyysi Eageriltä. Juuri näitä samoja asioita nosti esiin Ruotsin tv:n asiantuntijakommentaattori Niklas Wikegård.

Käynyt perkele lukemassa meikäläisen pohjustukset kun ei muutakaan keksinyt! No joo ihan mukavaa että Niklaskin ymmärtää jotain kiekosta ;)

Mites on maikkarin studion laita? Itsellä kun maxia ei näy niin on taas varmaan jäänyt jotain elämää suurempaa kokematta?

Tässä kuuntelen The Soundsia ennen peliä eli jospa se ruotsalainen musiikki olisi se avain ottelun voittoon. No kävi miten kävi niin ainakin Saikka osaa arvostaa tätä elettä.

Hyvä ja aktiivenen alku olisi Jortsulta tilauksessa. Saadaan heti jalat liikkeelle ja itseluottamus kohdilleen.

No kohta mennään. Näyttäkää niille!
 

d2uce

Jäsen
Mites on maikkarin studion laita? Itsellä kun maxia ei näy niin on taas varmaan jäänyt jotain elämää suurempaa kokematta?

Markkanen ja Mettovaara olivat saaneet seurakseen nyt myös Elomon. Määrällä koitetaan kai korvata laatua.
 

stones

Jäsen
Käsittämätöntä, ettei vietetty edes hiljaista hetkeä tuossa ennen matsia! Puhumattakaan siitä, että suomalaisilla olisi surunauha kädessä.
 

d2uce

Jäsen
Ihmeellinen ratkaisu Nättiseltä hyvässä vetopaikassa. Kääntö rystylle ja tuukkamäkelämäinen lätty maalivahdille.

Vieläkään ei lauota ylivoimalla viivasta suoraan syötöstä.
 

Helmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kovasti kehuivat Wikegård ja co sekä Vatasta että Granlundia. Ja koko joukkue sai aikamoista suitsutusta osakseen.

Kuitenkin svedut käsittääkseni ovat ennakkosuosikkeja tähän matsiin. Kiva joka tapauksessa kuulla ihan toisella kotimaisella miten hyviä suomalaiset ovat ;)
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Hyvä ja aktiivinen alku jota toivoinkin, mutta jos ei yv kelpaa niin vaikea sitä Ruotsia on voittaa. Kuten d2uce jo mainitsikin niin tarvittaisiin niitä vetoja suoraan syötöstä ja miestä sinne maalin eteen heilumaan. Yksinkertainen on vaan kaunista ja toivottavasti Jortsukin sen jo vihdoin ja viimein tajuaisi.
 

katariina

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NCAA
En ymmärrä miten mtv3:n kiekkotiimi hehkutti niin kovasti Suomen ylivoimaa ennen ottelua. Tsekkiä vastaan se oli luokatonta eikä Venäjääkään vastaan saatu maalin maalia. Itävaltaa vastaan sen sijaan tehtiin maaleja, mutta onko Itävalta kunnon mittari?

Onko jollain muulla mtv3:n katsomon kautta katsovalla ongelmia äänen kanssa? Toinen kommentaattori ei kuulu ollenkaan, vaan pääselostajan mikin "kautta" kuuluu erittäin hiljaisella äänellä vain jotain kommenttia.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
EDIT: Luokatonta YV:tä..

Aika vaatimatonta touhua. Itävalta-pelin tason "yveelle" ei päästä jos se jotakin sitten yllättää. Hienon itsevarmaa peliä myös Markströmiltä noista puolittaisista paikoista. Kovan työn tarvii suomalaiset jokaiseen maaliin jos haluavat ohittaa Jacobin.
 

Dragan

Jäsen
Ruotsin ensimmäinen kunnon paikka jonka Joni Ortio selvittää upeasti. Sointu ja Nättinen(?) antoi hyvää painetta hyökkäyspäädyssä, kunnon tekopaikat puuttuu edelleen ja sillon kun saadaan luotua jonkinlaista tilannetta, on ratkaisu yleensä luokaton..

EDIT: Kolmas kerta toden sanoo? Suomi YV:lle.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Mitä listaa tää TSN:n kaveri oikein lukee? Nättinen on Marttinen ja maalissa Suomella Sointu....

Surkeeta yv-peliä jälleen, parannus pakko tulla jos mielii yhtikäs mitään saavutettavaa tuolta.
 

Dragan

Jäsen
Johan tarjottiin paikkaa Laaksolle! Muuten kyllä aivan kuraa taas tämä ylivoima. Eikö oikeesti saada muuta aikaan kun jotain toivotaan toivotaan kiekkoja ränniin? Jos vaikka sattus menee Vataselle jne.
 

d2uce

Jäsen
Suomi näpertelee yv:tä edelleen niin, että yksi (Granlund) on kulmassa, yksi maalin takana (Rajala) ja yksi maalilla (Hartikainen). Sitten yritetään kuviota, jossa Granlund heittää parin metrin syötön Rajalalle, joka siirtää pienen lätyn Hartikaiselle, joka vetäisi, jos kukaan ei katkaisisi syöttöä tai pelaisi häntä pois tilanteesta.

Jos kiekko pelataan viivaan Vatanen ja Eronen usein syöttelevät pari kertaa keskenään, vaihtavat paikkaa ja Vatanen liikuttaa itse kiekkoa hieman ja laukoo suoraan ilman mitään ratkaisevaa poikittaisliikettä.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Jos ylivoima on onnetonta niin se todellakin on sitä. Tosin Ruotsi pelaa hyvää alivoimaa se myönnettäköön.

Niin ja noista paikoista vain pitää tehdä!

Eiköhän tässä käy niin että Ruotsin eka yv ja maali.
 

katariina

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NCAA
Aleksi Laaksolla puoltyhjä maali, mutta suoraan Markströmin syliin. Näistä paikoista pitää laittaa kiekko häkkiin jos mielitään voittaa otteluita. Paljoa tuollaisia paikkoja ei siunaannu.

Hirveä homma saadaan tehdä per yksi maali, jos ei tollasta paikkaa hyväkseen käytä.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Hienoa katsottavaa nuo suomalaisten maaliteko"yritykset"..
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Aleksi Laaksolla puoltyhjä maali, mutta suoraan Markströmin syliin. Näistä paikoista pitää laittaa kiekko häkkiin jos mielitään voittaa otteluita. Paljoa tuollaisia paikkoja ei siunaannu.

Hirveä homma saadaan tehdä per yksi maali, jos ei tollasta paikkaa hyväkseen käytä.
Alkaa Venäjä-peli tulemaan taas mieleen.

Voin käytännössä luvata, kun Ruotsi saa ensimmäisen YV:n niin se on maalissa. Suomen olisi todella tärkeää tehdä avausmaali.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Pelicans vs Tappara
  • 2.56
  • 3.50
  • 2.60
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös