Uusi sentteri haussa

  • 286 864
  • 790

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp

Ihan hyviä pointteja sulla. Se vaan etteivät ne kääntyneet voitoiksi niinkuin ei tähän mennessä yksikään yhtä lukuunottamatta, jos taas olisivat kääntyneet, joukkueessa siinä tapauksessa olisi ollut se mitat täyttävä ja hyökkäyksen taitovajetta paikkaava nyt faktisesti puuttuva palanen, ehkä siinä tapauksessa sitä artistia ei olisi edes tarpeen hankkia, vai mitä?

Ensinnäkin tilanne ikävä kyllä on sen laatuinen, ettei mitään artistia enää marraskuussa ole mitään mieltä hankkia, juna on jo mennyt, voi siten keskittyä ajamaan D:stä kavereita liigavastuulle ja yrittää välttää karsinnat.

Se on kuitenkin huomioitava, että jos tuohon se yksi mitat täyttävä ukkeli olisi ajoissa hommattu, kerrannaisvaikutuksena Virtasen ja Pihlmanin potentiaali olisi ollut paremmin joukkueen eduksi ja ehkä niillä tehoilla olisi käännetty ne muutamat tiukat pelit kotiinpäin ja hilattu jengiä edes sinne keskikastin tietämille, niin, että sitten artistisopparilla olisi voinut terästää joukkuetta vielä tosipelejä kohti.

Tässä on toki aina se vaara että tulee hankinnasta huti, mutta se vaara on kaikessa muussakin toiminnassa ja ratkaisuissa, mieti nyt, Seppänen laski, että jengi pystyy roikkumaan marraskuulle liikaa eteen antamatta kärjelle, säästäen rahaa ja kuis kävi? Huti tuli ja liian myöhään reagoimalla kausi meni ja kalliiksi tuli ja budjetti tulee kusemaan. Ehkä itse olisin etsinyt vaikka traioutteja sopivaa palasta etsiessä, kun selvää oli ettei D:stä sitä puuttuvaa palasta löydy, halvemmaksi olisi tullut, mutta mikäänhän ei ole varmaa, kuin epävarma.

Sen voinee sanoa, että on paikka maltille ja on paikka toiminnalle, tilanteen mukaan, mites se vanhan kansan viisaus menikään: yks mies hättäil ja sai sydänkohtauksen, toinen ei hättäilly ja jäi junan alle ja kuoli, semmosta se.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Runkosarjasta on pelattu 12,5 prosenttia juuri nyt. Kuinka kauan sitä malttia nyt pitäisi olla? Tappiokierteeseen joutuminen vaikuttaa yleisömääriin ja sponsorien haluun jatkossa tulla yhdistetyksi looserisakkiin. Täällä voivat fanipaitaiset hc-fanit puhua kuinka paljon tahansa gloryhunttauksesta, mutta fakta on että ns. liikkuvat katsojat jättävät hallille tulemisen jos joukkue häviää aina. Lisäksi viime mestaruuskausi tuo liikaa kontrastia sillä ylivoimaisesta mestarista tiputus heittopussiksi on monelle liikaa.

Tämä kaikki vaikuttaa talouteen, joten on typeryyttä jahkailla lisävahvistusten hankintaa. NHL-leirit ovat juuri päättyneet ja poikkeuksellisesti markkinoilla on edelleen pelaajia. Jos sitä rahaa on taskussa, niin mitä tässä oikein arvotaan? Odotetaan marraskuun loppuun jotain verorajaa? Sitä ennen on 10 peliä ja jos peli menee samalla voittoprosentilla kuin nyt (14% peleistä voitetaan) niin JYP tulee napsimaan ennen marraskuuta kolme voittoa. Täten pistesaldomme olisi 12 pistettä. Huomaattehan, että JYP on sarjajumbona siitäkin huolimatta, että JYPillä on eniten pelejä pelattuna kuin kellään sarjassa IFK:n lisäksi.

Vaikuttaisiko peliä tekevä sentteri jotenkin esim. ylivoiman rakenteluun? Miten tälläistä voi kukaan edes kysyä? Tietenkin se vaikuttaa. Nyt Virtasen ja Pihlmanin keskellä pelailee joku turoasplund jolla ei riitä tilannekovuus eikä pelisilmä tasaviisikoin, eikä näköjään taito että sen uskaltaisi laittaa sinne ylivoimalla. JYPin sentterikalusto on nyt suurinpiirtein samaa kaliberia kuin se oli 2000-luvun alussa. Tuolloin mietittiin pyörittäisikö ykkösylivoimaa tomihirvonen vai olliahonen. Pelillisesti tuolloin menestyttiin kuitenkin paremmin.

Sentteritilanne on nyt niin hirveä, että mihinkään jossitteluun ei ole enää varaa. "Jos tiukat pelit olisi voitettu", "jos tuleekin joku ihan tyhmä AHL-jyrä". Osaan minäkin jossitella. Jos JYP pelaa 14 prosentin voittoprosentillaan loppukaudenkin niin tulee voittamaan alle kahdeksan peliä tällä kaudella. Yksi voitto kuukaudessa pitää mielen virkeänä ja JYPin kassan tyhjänä. Eikä ensi kesänä tarvitse odotella sponsorien soittelevan enää toimistolle päin. Koko mestaruuden aikaansaama buumi ja goodwill olisi menetetty - puhumattakaan odottavista karsinnoista. Entä jos odottamaton tapahtuisi ja joku K-Vantaa kaataisikin henkisesti häviämään tottuneen hurrikaanilauman?

Jos sentteriä ei hankita nyt, niin kausi on luovutettu. Pihlman, Virtanen, Tuppurainen, Tuokkola, Wallinheimo, Malmivaara ja Välivaara pitää pistää samantien lihoiksi että taloutta saadaan yhtään paikattua. D-Teamista sitten Virpiö ykköseen ja katsotaan mitä sillä saadaan aikaiseksi. Mitä järkeä on pitää häviävässä joukkueessa noin kalliita miehiä? Hävitä voi paljon halvemmallakin miehistöllä.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Eikä ensi kesänä tarvitse odotella sponsorien soittelevan enää toimistolle päin. Koko mestaruuden aikaansaama buumi ja goodwill olisi menetetty - puhumattakaan odottavista karsinnoista. Entä jos odottamaton tapahtuisi ja joku K-Vantaa kaataisikin henkisesti häviämään tottuneen hurrikaanilauman?

Jos sentteriä ei hankita nyt, niin kausi on luovutettu.
Tämä kyllä pitää paikkansa vaikka sitä kuinka haluaisia ajatella toisin. Olen ollut siinä käsityksessä että JYP on ottanut riskin siinä että hankitaan se sentteri vasta marraskuun alusta lähtien. Voidaan kuitenkin todeta ettei tuo onnistunut. Tämän jälkeen voidaan kysyä seuraavaa: Kumpi on kannattavampaa JYPin toiminnalle taloudelliselta kantilta katsottuna pidemmällä aikajänteellä, se että hommataa se sentteri ja mahdollisesti pakki nyt viikon sisällä ja maksetaan suunniteltua hieman enemmän vai se että pidetään aikaisemmasta suunnitelmasta kiinni ja hankitaan pelaaja(t) siten että säästetään veroissa? Näin maallikkona vastaisin vaihtoehto numero yksi.
 

Maalari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Duffaa ja Seppästä lienee hämännyt viimevuoden alkukauden ylivoimaisuus. Ennen Joulua oltiin reilusti kärjessä ja alkukeväällä pystyttiin antamaan jopa reilusti tasoitusta ja siitä huolimatta voitettiin kuitenkin runkosarja. Nippa nappa, mutta kuitenkin.

Hytönen oli vedossa syksyllä ja näin JYPillä oli kaksi ratkaisuun pystyvää ketjua. Joulun jälkeen kaikki katosi ja pikku hiljaa ajauduttiin vaikeuksiin. Pleijareissa taas peli-ilo löytyi ja puolustumalla voitettiin lopulta mestaruus.

Tämä kausi on taas alkanyt aivan toisenlaisissa merkeissä. Ennen kautta piti olla tiedossa, että Hytönen ei pysty ratkaisuihin. Myös sen piti olla tiedossa, että ykkösen iskukyky katoaa jos ei kokonaan, niin ainakin murto-osaan siitä mitä edellisellä kaudella. Uskon Seppäsen tienneen senkin, että kun SM-liigan paras kentällinen poistuu ja tilalle jää nippu työmiehiä, niin kiekollisen pelin on pakko kärsiä ja rajusti. Kuitenkaan näin rajuun pudotukseen en minä ainakaan uskonut, tuskin kukaan muukaan. Seitsemän pelin jälkeen kolme pistettä; tämä kertonee kaiken.

Ykkössentterin puute tiedostetaan kyllä JYPin johdossa. JYPin ketjulotto ensimmäisistä peleistä on vähentynyt ja Turo Asplund lienee hankittu D:stä juuri siksi, että muut kentälliset ykköstä lukuunottamatta on saatu rauhoitettua. Jos en ole aivan väärässä, niin uskon että juuri tällä valmistaudutaan uuden sentterin tuloon. Asplund lähtee ykkösen keskeltä kuin jänis makuulta heti kun sopiva kaveri löytyy.

Kokonaan toinen asia on sitten mahdollinen verokikkailu ja sen vaikutus hankintaan. Joku taisi tuossa aiemmin mainita, että Seppänen arveli joukkueen sitkuttelevan kuuden joukossa siihen asti kun Marraskuu koittaa. Näin yleisömäärät pysyisivät kohtuullisella tasolla ja piste-ero kärkeen ei kasvaisi liian suureksi ennen kuin uusi pelastaja saapuisi. No, jokainen on nyt nähnyt, että tämä ei pitänyt paikkansa.

Pitäisin järkevänä ratkaisuna sitä, että ostettaisiin sentteri vaikkapa tänään. Verottaja kyttäämä kuusi kuukautta päättyisi silloin 26.3.2010, jolloin säälit olisi lopussa. Mikäli sääleistä ei päästä jatkoon, niin silloin miehen voisi lähettää takaisin vaikka sinne kuuluisaan kanadaan. Jos taas PÄÄSTÄISIIN pleijareihin tai sääleistä jatkoon, niin silloin kotipelejä tulisi vähintää kaksi lisää oheismyynteineen päivineen plus tietenkin roppakaupalla uskottavuutta ja mainosarvoa koko organisaatiolle. Taloudellinen voitto voisi jäädä silloin pienemmäksi, mutta oltaisiin ainakin osoitettu sekä kannattajille että sponsoreille, että tehtiin kaikki voitava.

Tässä ollaan ajauduttu siihen tilaisuuteen, että plusmerkkisiä tekijöitä alkaa olla huomattavasti enemmän kuin ne 50-100k euroja mikä odottamalla voitetaan. Eli siis sentteri kehiin ja nopeasti!
 

Jypjyrää:)

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #44,#82
Viime vuonna jo puhuttiin, että ollaan liikaa Immosen ketjun varassa. Näin osittain olikin tehojen suhteen. Hytösen ketju ei ole vastuusta huolimatta pystynyt riittävään tehoiluun. Viime kauden alussa tuli onnistumisia, mutta sen jälkeen harvaltaan. YV-peli oli ketjulta luokatonta. Jos meinataan tänä vuonna mitaleista pelata, niin väitän että siihen tarvitaan kaksi kädellistä sentteriä yhden sijaan. Hytösestä ei ole kiekolliseen peliin. JP on parhaimmillaan rikkovana kolmossentterinä ja av-pelaajana. Nyt mies joutuu pelaamaan roolissa mitä ei hallitse ja se varmasti rassaa. Toki mies haluaisi pelata ja tehoilla, mutta kun taidot ei siihen riitä...Yksi sentteri nyt ja toinen vaikka loppuvuodesta.

Pihlmanin niin kuin Pesosenkin vahvuudet ovat aika yksipuoliset, eikä ilman kunnon ruokintaa kavereiden vahvuuksia saada esiin, vaan heikkoudet korostuvat. Sentterit eivät viimekään pelissä pystyneet mitenkään rakentamaan peliä tai luomaan hyviä maalipaikkoja ketjukavereille. Senttereillä on kuitenkin oleellinen merkitys pelinrakentelussa, eikä ole ihme että ne tiimit joilla kaksi käsistä kätevää sentteriä löytyy ovat järjestään liigan kärjestä. Ei se Lukon rosterikaan mitenkään järjettömän nimekäs ole, mutta kaksi hyvää hyökkäävää sentteriä on paketissa mukana ja tulos sen mukainen.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Kumpi on kannattavampaa JYPin toiminnalle taloudelliselta kantilta katsottuna pidemmällä aikajänteellä, se että hommataa se sentteri ja mahdollisesti pakki nyt viikon sisällä ja maksetaan suunniteltua hieman enemmän vai se että pidetään aikaisemmasta suunnitelmasta kiinni ja hankitaan pelaaja(t) siten että säästetään veroissa?
Kauden alun negatiivinen mediajulkisuus on aiheuttanut jo niinpaljon tappiota, että on ihan oikeasti olemassa mahdollisuus, että Seppänen miettiikin tappioiden minimoimista. En oikeasti usko, että se marraskuun-alussa-sitten-hankitaan on ollut enää Lukko-tappion jälkeen realistinen mahdollisuus. Uskoisin, että Seppänen pohtii kahden strategian välillä - a) joukkueen vahvistaminen 1-2 pelaajalla b) joukkueen halventaminen radikaalisti pelaajia myymällä. Vaihtoehtoon B saattaa liittyä tulevaa liikennettä, mutta pelaajat eivät olisi meriiteiltään mitään kovin merkittävä vaan enemmän näitä ECHL-jyriä joilta saattaisi löytyä vain vähän AHL-kokemusta.

Vaihtoehdossa A tähtäin olisi olla tikissä keväällä, vaikka kotietu alkaakin olemaan haavetta. Nappisuorituksella JYP saattaisi selvitä sijalle 6. Vaihtoehdossa B tähtäin olisi karsintojen välttäminen tai ainakin karsinnoista selviytyminen tehtävistä heikennyksistä huolimatta.

Sitäpaitsi mikä on se taloudellinen liikkumavara, joka JYPillä oikeasti on? Onko Seppäsellä oikeasti sellaiset 200-300 000e ylimääräistä sukanvarressa? JYPin kulurakenne D-Teameineen ja CHL:ään tähdänneinä laajoina pelaajarinkeinään on hirveän raskas.

Näin alkukauden perusteella tämä marraskuun riski oli hirveää uhkapeliä ja se voi pahimmillaan mullistaa jyväskyläläisen kiekkoilun. Tästä tulevat kärsimään niin JYP kuin D-Team enkä ihmettelisi jos JYP irtaantuisi lähikuukausina kokonaan farmijoukkueestaan.

Aika paljon saatiin aikaan ottamalla "hallittu riski".
 
Viimeksi muokattu:

RuuhkaTukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, sympatiaa Jokereille
Jos meinataan tänä vuonna mitaleista pelata, niin väitän että siihen tarvitaan kaksi kädellistä sentteriä yhden sijaan. Hytösestä ei ole kiekolliseen peliin. JP on parhaimmillaan rikkovana kolmossentterinä ja av-pelaajana. Nyt mies joutuu pelaamaan roolissa mitä ei hallitse ja se varmasti rassaa. Toki mies haluaisi pelata ja tehoilla, mutta kun taidot ei siihen riitä...Yksi sentteri nyt ja toinen vaikka loppuvuodesta.

Väitän että tarvetta ei ole kuin yhdelle keskushyökkääjälle. Nelonen on liigan parhaimpia Hakkaraisen johdolla (Riska - Hakkarainen - Sipiläinen), kolmonen on liigan paras Hytösen johdolla (Louhivaara - Hytönen - Jääskeläinen) ja kakkonen on riittävän hyvä Vänttisen johdolla (Tuppurainen - Vänttinen - Pesonen). Ainoa ongelma on ykkönen, joka on liigan huonoin (Virtanen - Asplund - Pihlman)!

Jos tuon ensimmäisen ketjun saisi edes liigan keskitasolle olisi vaikutus pistesarakkeeseen valtava.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Duffaa ja Seppästä lienee hämännyt viimevuoden alkukauden ylivoimaisuus.

Viime kauden alkukaudesta voidaan pistää myös merkille se miten nopeasti reagoitiin Tuppuraisen poissaoloon. Silloin hankittiin Bicek tilalle ja voin jopa väittää tämän saaneen joukkueen pelaamaan niin hyvin kuin se viime kaudella pelasi.
 

mr purnu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rehelliset seurat ja fanit
Kyllähän Helgellä eivät rahat lopu Polaksen kanssa kesken. Eri asia on sitten, paljonko hän haluaa omalla rahalla pönkittää Jypin kassaa?

Jos nyt mukamas spekuloidaan ajauksella, että onko varaa Sentterin hankintaan, niin on ja vielä jää viivan alle paljon senkin jälkeen. Ukko tulee varmaan aika pian ja nimikin lienee jo selvillä. Tyni lienee rakentanut jo jonkin asteen lanseerauksen hommalle ja taas saadaan media tilaa seuralle. Tämä on taitavaa ja kannattavaa urheiluliiketoimintaa, jota esim. Blues ei pysty harjoittamaan. Pisteet siitä.

Suurin opetus kuitenkin lienee, ettei Ässistä kannata ottaa mallia. Joukkuetta ei kannata vaihtaa menestyksen jälkeen halvempaan vaan pitää runko kasassa ja täsmä hankinnoilla pönkittää edellisen kauden heikkoja kohtia.

Kyllä jo 2 viikon sisällä tapahtuu. Sanokaa minun sanoneen.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Kyllä jo 2 viikon sisällä tapahtuu. Sanokaa minun sanoneen.

Eiköhän NHL-kauden alun jälkeen ala tippumaan mielenkiintoisia nimiä esille, mitä RD ja Seppänenkin metsästelee. Erik Lokalta aikaisemmin hyvää spekulaatiota. Jos aletaan säästämään senttereissä olisin silti sitä mieltä, että Miiga vuokrattaisiin kaudeksi eteenpäin (ihan sama Mestis tai toinen liigajengi) ja Hakkaraisesta eroon kauden jälkeen. Eiköhän tästä vielä hyvä tule.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Olisikohan nyt käynyt niin, että JYP olisi tehnyt jonkinmoisen aiesopimuksen O`Marran kanssa ja hänen ratkaisujaan (saako NHL tai AHL-paikan) nyt odotellaan? Se selittäisi toimiston jäätymisen. Tuntuu oudolta puheet mahdollisuudesta "reagoida nopeastikin" jos ollaan jähmettyneitä kuin se Lootin muija.

Jos tuo olisi totta, niin olisin silti koettanut saada joukkueeseen jonkun kahden kuukauden keikkamiehen. Kaksi viikkoa on pitkä aika.

On pirullinen harmi, että sentteriä ei saatu tämän tauon aikana.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Kyllä!

SergeiK,n kanssa samoilla linjoilla. Joka päivä odottelen uutista uudesta keskushyökkääjästä, mutta ei kuulu ei näy.. Ihmetyttää tosiaan että mikä kestää ja mikä maksaa.
En ole laiskuuttani jaksanut lukea viestiketjua läpi joten jos apinoin jotakuta, en matki vaan olen hengenheimolainen.
JYP tarvitsee ykkösketjun centterin! Vaikka joukkue on muiltakin osin ollut tukossa alkukauden, lasken suurimmaksi yksittäiseksi vaikuttajaksi sen että ketjut on jouduttu rikkomaan viimekaudesta ja monet pelaajat pelavat nyt roolia johon eivät ole joko tottuneet tai ovat yksinkertaisesti kyvyttömiä rooliinsa.
Pakka siis hajonnut. Dufvan tapa valmentaa on selkeästi se, että hän rakentaa joukkueesta kokonaisuuden jossa jokaiselle pelaajalle on ennalta suunniteltu rooli, pelaajan omien vahvuuksien kautta.

Tämän on todennut valmentaja itse.

Viimekaudella tuli täydellinen onnistuminen. Mutta toimin nyt senverran feikki YLE toimittajana, että Kari Tyni itsensä kertomana eräälle kannattajalle hallilla, kannattajan esittämään kysymykseen vastaten:

Kysymys: Miksei JYP hankkinut keskushyökkääjää Immosen tilalle heti, kun tiesi Immosen lähdöstä?

Vastaus: Joukkue itse halusi yrittää näin.

Eli joukkueessa pelaajat ovat saaneet sanella miten kausi aloitetaan, ja hankitaanko Immosen tilalle ykkösen centteri vai ei..

Ei helvetti! Valmentaja ja Seppänen päättäköön siitä, ei pelaajat.
NYT äkkiä se ykkösen keskushyökkääjä hankintaan, ja todettakoon että Dufvan aikana jos on laatupelaaja hankittu on sillä ollut nimi selässä ns.
Jatketaan samalla teemalla, kunnon pelimies ykkösen keskelle ja nimi lehteen!
Palauttakaamme viimevuden kokoonpanot lukuunottamatta KOSMEETTISIA muutoksia jotka syntyvät pikku kokeilujen kautta???
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Palauttakaamme viimevuden kokoonpanot lukuunottamatta KOSMEETTISIA muutoksia jotka syntyvät pikku kokeilujen kautta???
Nykyisen kokoonpanon ongelma vaan on se, että siellä ei ole enää mitään kokeiltavaa. Sellaisia palasia nyt vaan ei ole joilla tuo kokoonpano saataisiin toimimaan. Ongelma ei ole spesifisesti Immosen puute, vaan kiekollisen ykkössentterin puute - kuten täällä ollaan jo monta kertaa sanottu. Puolustavan mestarin ei tulisi joutua tilanteeseen, että neloskentän jäähyntappaja joutuu leikkimään ylivoimassa Raipea.

Kokoonpano-ongelmat eivät parane lainkaan sillä, että Dufva raapii kaljuaan. Ne ratkeavat hankkimalla palapelin puuttuva palanen.
 

Alexandre

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viimekaudella tuli täydellinen onnistuminen. Mutta toimin nyt senverran feikki YLE toimittajana, että Kari Tyni itsensä kertomana eräälle kannattajalle hallilla, kannattajan esittämään kysymykseen vastaten:

Kysymys: Miksei JYP hankkinut keskushyökkääjää Immosen tilalle heti, kun tiesi Immosen lähdöstä?

Vastaus: Joukkue itse halusi yrittää näin.

Eli joukkueessa pelaajat ovat saaneet sanella miten kausi aloitetaan, ja hankitaanko Immosen tilalle ykkösen centteri vai ei..

Ei helvetti! Valmentaja ja Seppänen päättäköön siitä, ei pelaajat.

Onhan tuossa se hyvä puoli ettei pelaajien tarvitse ainakaan nyt ruveta purnaamaan ettei ole saanut näyttöpaikkaa ylemmissä ketjuissa ja ylivoimissa. Nyt ovat saaneet kokeilla ja se on todettu ettei toimi.
 
Kysymys: Miksei JYP hankkinut keskushyökkääjää Immosen tilalle heti, kun tiesi Immosen lähdöstä?

Vastaus: Joukkue itse halusi yrittää näin.

Eli joukkueessa pelaajat ovat saaneet sanella miten kausi aloitetaan, ja hankitaanko Immosen tilalle ykkösen centteri vai ei..

Niin no, viime kaudella JYPin vahvuus oli joukkuehenki ja -pelaaminen sekä muutenkin sellainen "me ollaan perhe" -meininki. Tuolla hengellä voitettiin mestaruus joten kyllä siinä vaiheessa RD ja Seppänenkin on kuunnellut joukkueen mielipidettä kun Immosen korvaajaa piti miettiä. Ja ihan hyvä niin mutta nyt tuo polku on nähty - syynä tähän mielestäni se että yllättävän moni pelaaja ei ole lähelläkään viime kauden tasoaan enkä puhu nyt vain Pilestä ja Röökistä.

Ei auta muu kuin odotella vahvistuksia ja jos odotus menee artistirajan yli niin hitto siinä vaiheessa pitää tulla kunnon pelimiehiä. Samalla kun katsellaan kauas länteen niin samalla varmaan voisi kurkkia tuonne itään. Riikan Dynamo hankki juuri jonkun kunnon puolustajan joten sieltä varmaankin jonkun pakin soppari ostetaan ulos, esim. Duvie kelpais varmaan Vatasen pariksi. Samaan aikaan olen salaisesti toivonut että Perrinin pelit eivät Äiti-Venäjän povella suju odotetulla tavalla ja Ericin sopimus ostetaan pois. No turhaa haaveajattelua että nuo molemmat saataisiin rosteriin mutta tällä joukkueella ja näillä peliesityksillä ei pitkälle pötkitä. Euroopan 9. paras joukkue my ass.

Tätä menoa Immosesta saadut rahat menevät taloudellisen tappion kuittaamiseen kun hallissa käy enää 2800 silmäparia. Se siitä ulinasta, nyt jätkät ryhtiä ja lumipallo pyörimään oikeaan suuntaan - huomenna "yllätysvoitto" Tapparasta ois kiva alku muita hyviä uutisia odotellessa.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Ei tullu sentteriä vaan tuli Steve Kariya, näin siis JP Jalo Canalin lähetyksessä. Epäilemättä sentterikin on tulossa.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kuulit oikein, mutta täällä ollaan sentteriä kaivattu ja ei Kariya ole ainakaan SM-liigassa ikinä sentterinä pelannut.

Niin, kuten tuli jo toiseen ketjuun laitettua, niin eiköhän se sentterikin sieltä tule jossain vaiheessa. Toivottavasti piakkoin.
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kariyan tulon JYP:llä riittää erittäin runsaslukuinen määrä näitä laitureita (joku saa luvan laskea, jos huvittaa). Lähteekö joku näistä pois? Vaihtoehtoina voisi olla myydä näitä jämiä ala Virpiö tai Piiroinen tai sitten käyttää hivenen kovempaa pelimiestä kauppatavarana. Yksi vaihtoehto ratkaisuun voisi olla myös Pilen siirto laidalta keskelle, voitaisiin muodostaa ketjua Kariya-Pihlman-Virtanen, jossa Pile saisi eväät tehdä "Makkoset".
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hienoa, että saatiin todella kovan luokan vahvistus laituriksi. Enää puuttuu se ykkössentteri.

Lotossakin voittaa useimmilla kierroksilla joku, mutta en osaa kuin ihmetellä, miten Pihlmanista vieläkin yritetään täällä leipoa sentteriä. Aloittamisesta en tiedä, mutta se, että Pilelle tuottaa todellista ongelmaa saada joka toinen syöttö kohteelle lapaan niin, että sen voi edes yrittää ottaa kämmenellä haltuun, kertoo karua kieltään siitä, missä miehen heikkoudet ovat. Ei kai ykkössentteri sentään voi olla sniper, joka kykenee hyvään laukaukseen hyvästä syötöstä ja hyvään maskipeliin sekä taklauksiin? Vai voiko?

Idea laittaa kääpiö-pelintekijä A.Virtanen ja kääpiö-snaipperi Kariya samaan ketjuun vaatii keskelle ehdottomasti puolustavan sentterin tai muuten omissa kolisee. Näkisin Pilellä olevan ainakin paperilla mahkuja tähän rooliin ja isona ja fyysisenä miehenä tekisi varmasti hienosti tilaa kääpiöille..

Kariyan tulon jälkeen (ja ilman laiturin siirtämistä keskelle) joku laitureista tosiaan joutuu jättämään JYP:n. Toivottavasti se ei ole Harri Pesonen, itse näen miehessä edelleen potentiaalia 10-15 maalin kauteen, kunhan mies saa vain ravisteltua sen apinan pois selästään.

Tokihan tuo kokoonpano sentteriä vielä kaipaa ja toivottavasti rahat riittää vielä kunnon vahvistukseen.
 

softdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näkisin Pilellä olevan ainakin paperilla mahkuja tähän rooliin ja isona ja fyysisenä miehenä tekisi varmasti hienosti tilaa kääpiöille.
Ei vaan taida olla Pile mikään paras ruokkija Kariyalla. Miehen vahvuudet ovat jossain ihan muualla.

Kyllä mä veikkaan, että syy siihen miksi Turoa roikutetaan edelleen Pilen ja Virtasen keskellä on se, että sentteri on jo katsottu ja tiedossa. Nyt yritetään vaan löytää muiden ketjujen harmonia. Ihan näin mutulla.
 

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pesoselle kai voidaan toivottaa hyvää D-teamia tässä vaiheessa?

Itse en kyllä ymmärrä miksi Pesonen pitäisi laittaa D Teamiin, kun hän on tällä hetkellä yksi joukkueen juonikkaimmista laitureista.

En kyllä ymmärrä sitäkään, että täällä yritetään tehdä Pihlmanista sentteriä, jonka voisin viimeisenä kuvitella JYPin laitureista sentteriksi. Pihlman itse tarvitsee kiekollisen sentterin rinnalleen, että hänen parhaat avunsa saadaan esiin. JYPin ylivoimassa näkyy tällä hetkellä kaikkein karuimmin joukkueen pelaajamateriaalin heikkous; pelintekijän puute. JYP tarvitsee sentterin, joka tuo kiekon ylös, rauhoittaa ylivoiman ja alkaa jakamaan kiekkoa.

Kariyan hankinnan ymmärrän, jos sentteri on tulossa.
 

Finger

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos vielä rahat riittää ykkös sentterin hankintaan niin alkaa olemaan myös D-Teamin miehitys kohillaan. Olettaen että ketään ei myydä pois.
Ehkä Seppänen alkaakin haaveilemaan kahdesta liiga joukkueesta :)
Kun eivät vaan keskenään pelaisi karsintoja,olis aika kiero tilanne...
 

sean

Jäsen
en kyllä ymmärrä miksi Pileä ollaan istuttamassa Ykkös sentteriksi pelaajaa, joka vaeltelee ehkä kaikkein eniten unten mailla. Ei voi ymmärtää. Kyllä sellainen kutina on täällä että se artisti on tosiaan vielä tulossa.
 

kimmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, FC Barcelona
en kyllä ymmärrä miksi Pileä ollaan istuttamassa Ykkös sentteriksi pelaajaa, joka vaeltelee ehkä kaikkein eniten unten mailla. Ei voi ymmärtää. Kyllä sellainen kutina on täällä että se artisti on tosiaan vielä tulossa.

Aamen. Ei todellakaan Pihlmania sentteriksi, täysin älytön ajatus. Ilmeisesti se että Pihlman pelasi joskus vuosia sitten farmissa 3 kentän sentterinä, on jäänyt kummittelemaan joidenkin takaraivoihin. Ei ole Pile todellakaan sentterityyppi, vaan täysin puhdas voimalaituri.

Kariyan tulo tosin panee Dufvan vähän miettimään ketjukoostumuksia. Pihlman ei sovi Kariyan ketjukaveriksi kun on itsekin maalintekijätyyppi. Virtanen sopii, mutta sitten Pihlman jää tavallaan "paitsioon" ja on pelkona että kausi menee mieheltä täysin vihkoon.

Kaksi ekaa ketjua voisivat mennä sentterin tulon jälkeen jotenkin niin että Kariya-Sentteri-Virtanen ja Pihlman-Vänttinen/Hytönen/Hakkarainen-Tuppurainen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös