Sami Vatanen: Suomen Bobby Orr

  • 341 869
  • 753

softdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
menee suurella prosentilla maalille, tai maaliin.
Niin no, Vatasen laukausprosentti on tällä hetkellä 2,0, kun se esimerkiksi Lukon Charlie Cookilla on 14,3.

Mutta onhan Sami tämän JYPin synkän alkukauden kirkkain ja ehkäpä ainoa valopilkku. Tuo todella paljon lisää vaarallisuutta ylivoimaan, vaikka mielestäni välillä on näkyvissä kääntöpuolena sekin, ettei muita mahdollisuuksia edes harkita kuin kiekko Vataselle.

Lisäksi yksi asia mikä on pistänyt silmään. Vatanen on hankkinut useamman jäähyn vastustajalle yllättävillä kiekollisilla nousuillaan. Eli harvinaisen hyvin ajoittaa irtautumisensa sapluunasta ja lähtee haastamaan vastustajan viisikkopuolustusta. Tuohon tarvitaan 18-vuotiaalta aikamoista itseluottamusta, mutta ainakaan toistaiseksi se ei ole kostautunut omassa päässä.

Kaikkiaan on mahtavaa, että kuin puskista meillä onkin yhtäkkiä todella kova kiekollinen pakki, jonka kehityskäyrä näyttää pystysuoraan ylöspän. Ja parasta tietysti tässä on se, että Samilla on soppari myös ensi kaudesta. Saattaapi olla nimittäin kysyttyä tavaraa varsin pian.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Lisäksi yksi asia mikä on pistänyt silmään. Vatanen on hankkinut useamman jäähyn vastustajalle yllättävillä kiekollisilla nousuillaan. Eli harvinaisen hyvin ajoittaa irtautumisensa sapluunasta ja lähtee haastamaan vastustajan viisikkopuolustusta. Tuohon tarvitaan 18-vuotiaalta aikamoista itseluottamusta, mutta ainakaan toistaiseksi se ei ole kostautunut omassa päässä.
Ei vaikka lähellä on pari kertaa ollut. Mm. HIFK:ta vastaan lähti ajelemaan vastustajaa, mutta ei kerennyt taklaamaan joten ajoi itsensä tilanteesta pihalle. Tuosta Vatasen yli-innokkuudesta HIFK sai maalipaikan mutta tuolla kertaa ei onneksi uponnut. Vatanen on ajoittain hieman yli-innokas mutta se menee nuoruuden piikkiin. Toisaalta, uskaltaa ottaa vastuuta mitä monet nuoret ei uskalla tehdä.

Fakta on se että todella rohkeat yritykset onnistuessaan aiheuttavat yleisöltä raikuvat aplodit kun taas samanlaiset yritykset epäonnistuessaan aiheuttavat yleisöltä sadattelua ja pahimmillaan vastustajalle maalin jonka seurauksena valmentaja saattaa jopa penkittää. Silti, on hienoa että uskaltaa yrittää.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Varmasti valmentaja on painottanut että vetoja vaan tulemaan. Varsinkin ylivoimalla huomaa että tälläkaudella tavoitteena on pelata puolustajien kautta, kun viimekaudella ylivoimalla pelattiin lähinnä hyökkääjien kesken joka kyllä toimikin, mutta nyt kun ei ole ylivoimalla pilestä ja antista hyötyä niin on pakko ja järkevämpää pelata puolustajien ( Vatasen) kautta noita ylivoimia.


Viime pelissä ylivoimassa kaksi suoraan syötöstä vetoa viivasta. (Ois tullu enemmänki mutta Välivaara ei saanu sitä syöttöö kohilleen) Toinen pleksiin, toisesta maali. Voi verrata muihin JYPin yv pakkeihin ni ne prosentit voi olla aika rumaa luettavaa. Puhumattakaan Mäntymaasta joka sai kauden aikana 20 vetoo maalille.

Kohtalaisesti kuitenkin sitten mennyt nuo Mäntymaan vedot jotka maalia kohti kun JYP:n paras puolustaja maaleja tekemään oli kuitenkin viimekaudella 7 maalilla :)


Mutta jokatapauksessa kyllähän tuo Vatasen veto on ihan omaa luokkaa muihin JYP:n puolustajiin nähden. vaikka Vatanen ei ehkä maailmanluokan viivamies viellä olekkaan niin kuitenkin aika vaarallisia vetoja pystyy maalia kohti lähettämään. Ei ole aina edes kovia, mutta tulee maalivahdille semmoisiin paikkoihin nuo vedot että helposti pomputtaa eteensä ja näin antaa hyökkääjille mahdollisuuden päästä irtokiekkoihin.
 

softdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näin Tappara-pelin ensimmäisellä erätauolla näyttää siltä, että Risto on tehnyt muutoksia ylivoimaan. JYPin kahden ylivoiman aikana Vatanen pelasi oikeana pakkina. Minusta aika outoa, kun kyseessä on rightin kaveri. Olisiko Ristoa alkanut ärsyttää Samin jatkuva pyssyn viritys? En huomannut, kuka siinä oli vasemman pakin paikalla, mutta eikös aiemmin ole Vatasen kanssa YV:ssä ollut Välivaara oikealla. Oli miten oli, voisimme pian palata aiempaan. Vaikka ei maaleja tulisikaan, niin saisipahan ainakin jännittää koska Vatasen ruoska heilahtaa. Tuolla vasemmassa nurkassa menee Samista puolet hukkaan ja se on paljon se.

Edit: Koskinenhan siellä näytti olevan vasemmalla, eli kätisyydet ns. väärin päin. Siitä huolimatta Vatanen järjesteli JYPin toisen maalin.
 
Viimeksi muokattu:

anttibg

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP , JJK , HAPPEE !
Itse ihmettelin samaa. Vatanen ollu tänään selvästi näkymättömin kaikista tämän kauden tv-peleistä, koska tuolta puolelta niin laadukkaita vetoja ei vaan yksinkertaisesti saa aikaan (suoraan syötöstä). Silti Sami jälleen JYPin parhaimmistoa vaikka onkin aiempaa "näkymättömämpi".
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Tappara-pelissä hemmetin hieno nousu Vataselta, ja siirretyn rangaistuksen aikaan lapioitiin 0-2 -maali. Katsoin videokoosteesta että kukas jyppiläinen hyökkääjä sieltä pujottelee koko Tapparan porukan läpi, ja #44 siellä selässä tietysti luki. Huikea jamppa.
 

LUIGIRISSOTTO

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp,Man City
Vatasen yv puoli

Itse pohdimme myös jonkin aikaa miksi Vatanen pelasi yv:tä ns. "väärällä puolella viivaa" ja näin hänen tappava laukaus ei päässyt oikeuksiinsa. Mutta oma teoriana tähän on se, että Vataselle haetaan ylivoimassa samanlaista laukausupaikkaa, kuten hänen maalissaa HPK:ta vastaan, eli syöttö maalintakaa tai - sivusta, johon sami pääsee ampumaan vastapalloon kiekon reppuun. Tällöin maalivahdille jää vähemmän aikaa tulla "haastamaan" pelaajaa. Vatasen laukaus on kovan ohella myös todella tarkka, eli uskon että hän pystyy tuosta paikasta maalaamaan vielä monesti tällä kaudella.
 

batman83

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nostetaan vähän ketjua, kun pisteitä tulee.

Eli omasta mielestäni Vatasen oman pään peli on parantanut kovasti kauden alusta, ja hyökkäyspäässä Vatanen uskaltaa pelata omilla vahvuuksillaan.

Huomionarvoista on se, että tällä pistekeskiarvolla Vatanen tulisi rikkomaan JYPin kaikkien aikojen puolustajien piste-ennätyksen, jota pitää hallussaan muuan Jari Korkki Korhonen. Otsikkokin kertoo kaiken. Olisihan se huikea juttu, jos 18-vuotias tulokas rikkoisi kohtuu pitkän päivätyön tehneen seuran puolustajien piste-ennätyksen yhdeltä kaudelta heti tulokaskautenaan.

Toivottavasti pelaat Sami meillä mahdollisimman kauan, ja pysyt ehjänä. Olet huikea heppu!
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vatanen saa paljon peliaikaa, siksi pisteitäkin pitää tulla. Joskus tuntuu, että peliaika on ylimitoitettuakin, mutta toisaalta peliaikahan se kehittää. On parantanut todellakin puolustuspään pelaamistaan. Suurimmat ongelmat liittyvät mielestäni avauspelaamiseen. Syötöt ovat ajoittain epävarmoja toivotaan toivotaan -syöttöjä. Mutta tämä kaikki annetaan toki anteeksi. Puusilmäisinkin näkee, mikä valtava potentiaali Samissa piilee. Kun nyt todellakin saataisiin pidettyä hänet JYPissä änäriin lähtöön saakka.
 

Jypjyrää:)

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #44,#82
Vatanen on pelannut hyvin, mutta eväitä on vielä parempaan. Samilla on laadukas veto, mutta sihti ei ole vielä ollut täysin kohdallaan. JYPin alkutaaperrus vaikutti hieman varmaan Saminkin pelaamiseen, mutta eiköhän pelirohkeus/peli parane joukkueen mukana entisestäänkin. Sami pelaa nyt sellaista vaatimatonta 40pst kautta. Sami tulee vielä taistelemaan tiukasti parhaan puolustajan tittelistä, ainakin pistepörssissä.
 

Jöysmä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja D-Team
Vatanen saa paljon peliaikaa, siksi pisteitäkin pitää tulla. Joskus tuntuu, että peliaika on ylimitoitettuakin, mutta toisaalta peliaikahan se kehittää. On parantanut todellakin puolustuspään pelaamistaan. Suurimmat ongelmat liittyvät mielestäni avauspelaamiseen. Syötöt ovat ajoittain epävarmoja toivotaan toivotaan -syöttöjä.

Vatasen avaukset ja varsinkin kiekon ylöstuonti on ollut ajoittan loistavaa. Välillä tulee vielä hätäisiä ratkaisuja, mutta ne ovat nuorelle pakille ymmärrettävää.

Kahdessa kotipelissä (Jokerit,Tappara) on pistänyt silmään YV:llä laukaukset. Kudit ovat jäneet vastustajiin tai sitten vetoharhautus ei ole onnistunut. Hyvä että käyttää laukaustaan, mutta vetopaikkaa voi hakea välillä maltillisemminkin.

Pelirohkeus näin nuorella kaverilla on silmiinpistävää, peliä on hieno seurata.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täydet pinnat Vataselle - jopa tuolla omassa päässä Vatanen yrittää ottaa sellaista jyssymäistä äijän roolia, eikä ole siinäkään ihan huono. Se vain ihmetyttää, että maaleja on tullut vasta ainoastaan kaksi. Vatasen laukauksen paras puoli on mielestäni siinä, että jätkä saa sen lähtemään onetimerina asennosta kuin asennosta, tilanteesta kuin tilanteesta. Ei tarvitse paljoa asetella. Luulisi että juuri tuollaisella taidolla nimenomaan niitä maaleja, ei syöttöjä, tulisi, mutta toistaiseksi niitä on tullut vain se kaksi. Mutta vielä pamahtaa.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Luulisi että juuri tuollaisella taidolla nimenomaan niitä maaleja, ei syöttöjä, tulisi, mutta toistaiseksi niitä on tullut vain se kaksi. Mutta vielä pamahtaa.

Mutta eikös kohtuu suuri osa syöttöpinnoista ole tullut ohjauksista ja reboundeista / muista jatkotilanteista?

Tulee olemaan hienoa seurata u-20 kisoja talvella, kun Juudaksen lisäksi on myös useita muita lahjakkaita junnuja Suomella.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Kahdessa kotipelissä (Jokerit,Tappara) on pistänyt silmään YV:llä laukaukset. Kudit ovat jäneet vastustajiin tai sitten vetoharhautus ei ole onnistunut. Hyvä että käyttää laukaustaan, mutta vetopaikkaa voi hakea välillä maltillisemminkin.
Tämä osui itsellänikin silmään, ja nimenomaan UUTENA ilmiönä. Aiemmissa peleissä mies on maagisesti lähes aina pystynyt ohittamaan lähimmän av-nelikon miehen.

Muutenkin, loistavan alkukauden jälkeen Vatanen oli Jokerit-pelissä hieman epävarmaa iltaa pelaamassa, ja olinkin huomioivinani, että mies penkitettiin hetkeksi, en tiedä sitten näinkö ihan omiani. Kävi sitten YV:t pelaamassa, siitä päättelin että kyseessä ei liene loukkaantuminen. Ja ei meillä kädellisiä rightin YV-pakkeja niin montaa ole, että kärsisi penkittää hieman pompottelevaakin Vatasta.
 

anttibg

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP , JJK , HAPPEE !
Peleihin paikalle pääsevät osaavat varmasti kertoa, että onko Vatanen edelleen pelannyt YV:t oikeana pakkina. Alkukaudestahan Sami pelasi vasemmalla ja siitä niitä vetoja poikkisyötöstä lähti hyvä määrä. Myöhemmin kuitenkin Urholta ja paikan päältä nähneenä (JYP-TPS) hän on ollut nimen omaan oikealla puolella ja sieltä vetopaikkoja syntyy harvemmin. Sami on kuitenkin niin innokas vetäjä, että silti laukoo siltä puolelta, vaikka paikat ja tilanteet ei niin hyviä olisikaan. Tässä voisi olla yksi syy laukauksien tason huononemiseen.

Toki Nelosen netistä katsottuna Vatanen syötti Kaijomaan YV maalin "oikealta" paikaltaan Tappara-pelissä. Itse kannatan ehdottomasti nimen omaan tätä asetelmaa että YV:ssä molemmat pakit lapa keskelle päin! Siksi toivosinkin, että Sami nähtäisiin vasemmalla laidalla.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Peleihin paikalle pääsevät osaavat varmasti kertoa, että onko Vatanen edelleen pelannyt YV:t oikeana pakkina.
Nyt hieman muisteltuani tulin siihen tulokseen, että yleisesti ottaen Sami on ollut vasen pakki, kuten kuuluukin. Välillä toki paikat hieman sekoittuvat ja Samikin saattaa oikealla puolella pelata.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yksi syy voi olla että karvaajat peittävät nyt hanakammin Vatasen vetoja kuin alkukaudesta jolloin vatanen ei ollut niin kuuma nimi pakkirintamalla. Jotenkin välillä tuntuu että ylivoimalla nimenomaan on tarkoitus hakea paikkaa sille toiselle pakille joka Vatasen rinnalla eikä Vataselle jolla kuitenkin ylivoimalle paras veto JYP:stä. Sinällään jopa jossain pelissä ihan järkevääkin sillä aika usein juuri näkee tuota että kun Vatanen saa kiekon niin heti tulee alivoimapelaaja mieheen kiini jolloin muualle jää enemmän tilaa.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toki lapa laidan puolella järjestyy parempi syöttösuunta kulmapelaajalle, ja periaatteessa pakettia pyörittäessä kumpi tahansa pakki pystyy ampumaan suoraan nimenomaan laidasta (tai päätyviivalta suoraan alaspäin) tulevaan syöttöön. Mahdollisuus suoraan laukaukseen pakki-pakki -poikittaissyötöstä jää tässä systeemissä kuitenkin kokonaan puuttumaan.
Yleisesti ottaenhan tässä "systeemissä" on myös se idea, että pakit ottaa vastustajan purkukiekot, jotka pääosin tehdään aina laidan kautta (+ kaikki muut ränniä pitkin tulevat kiekot, kuten ohimenneet vedot). Jos ränniä pitkin tuleva kiekko otetaan viivalta molemmilla puolilla aina rystyllä kiinni, hidastaa se ylivoimapelin pyörimistä - vaikka toki mahdollistaa hienot pakkipakki-onetimerit.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Yleisesti ottaenhan tässä "systeemissä" on myös se idea, että pakit ottaa vastustajan purkukiekot, jotka pääosin tehdään aina laidan kautta (+ kaikki muut ränniä pitkin tulevat kiekot, kuten ohimenneet vedot). Jos ränniä pitkin tuleva kiekko otetaan viivalta molemmilla puolilla aina rystyllä kiinni, hidastaa se ylivoimapelin pyörimistä - vaikka toki mahdollistaa hienot pakkipakki-onetimerit.

Tämä on totta. Usein pakin kuitenkin täytyy puruissa laittaa kroppa kiinni laitaan, kun kiekko tulee ilmassa rännissä. Vaikka se hidastaa ylivoiman pyörittämistä, niin minusta ylivoiman pointti on kuitenkin liikkua ja hallita ja liikuttaa kiekkoa niin, että vapaalle pelaajalle saadaan pelattua vetopaikka, ja vieläpä niin, että tehdään maskiakin. Koska harvemmin voidaan pelata takatolpalle tyhjää maalia, niin tärkeintä on päästä ampumaan suoraan syötöstä. Poikittaissyöttö on tietysti pahempi maalivahdille, mutta erittäin paha laukaus saadaan myös vastakiekkoon ampumalla (nurkasta syöttö, right-mies lapa laidan puolella). Tämä toimii varsinkin, kun kiekkoa liikuttamalla on saatu neliö pelattua pieneksi. Suoraan syötöstä ja hyvä maski, siinä se yksinkertaisesti. Näistä on erinomainen esimerkki Adam Andersson.

Ketjun aiheestakin voisi tietysti sanoa jotain, tänään U20 maajoukkueen mukana TuTo -pelissä pelasi ihan hyvin, kuten voi odottaakin. Yksi paha virhe sattui, kun kaatui alimpana miehenä keskialueella ja vastustaja pääsi yksin läpi. Maalia ei kuitenkaan tilanteesta syntynyt. Kaikkiaan on kyllä loistava kiekollinen pakki, varsinkin kun on niin nuori vielä. Hienoa, että hänen kaltaisiaan tulee esiin.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vatasta koskeva ketju on valahtanut yllättävän alas, joten nostetaan sitä hieman. Nyt on kolmannes kaudesta pelattu ja Vatanen on pakkien pistepörssin sijalla kuusi, vain pari pistettä ykköstilasta. Suoritus on todella hieno, mutta itselleni suurin yllätys on Vatasen puolustuspelaamisen taso. Ensimmäisessä pelissä oli vähän hakemista, mutta sen jälkeen Vatanen ei ole erottunut negatiivisesti muista JYP-pakeista tälläkään alueella. Ei voi kuin hämmästellä, miten nopeasti mies on kehittynyt liigatason pakiksi.

Mielenkiintoista nähdä iskeekö väsymys jossain vaiheessa, esim. tammikuussa jolloin JYPillä on yleensä tullut jonkinlainen notkahdus pelaamiseen. Jos jossain vaiheessa runkosarjaa tulee heikompi jakso, se ei minusta ole vielä vaarallista, kunhan pudotuspeleissä Vatanen pystyisi pelaamaan jälleen parhaalla tasollaan.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vatasta koskeva ketju on valahtanut yllättävän alas, joten nostetaan sitä hieman. Nyt on kolmannes kaudesta pelattu ja Vatanen on pakkien pistepörssin sijalla kuusi, vain pari pistettä ykköstilasta. Suoritus on todella hieno, mutta itselleni suurin yllätys on Vatasen puolustuspelaamisen taso. Ensimmäisessä pelissä oli vähän hakemista, mutta sen jälkeen Vatanen ei ole erottunut negatiivisesti muista JYP-pakeista tälläkään alueella. Ei voi kuin hämmästellä, miten nopeasti mies on kehittynyt liigatason pakiksi.

Mielenkiintoista nähdä iskeekö väsymys jossain vaiheessa, esim. tammikuussa jolloin JYPillä on yleensä tullut jonkinlainen notkahdus pelaamiseen. Jos jossain vaiheessa runkosarjaa tulee heikompi jakso, se ei minusta ole vielä vaarallista, kunhan pudotuspeleissä Vatanen pystyisi pelaamaan jälleen parhaalla tasollaan.

Vatasen omanpään peli oli alkukaudesta jonkin verran heikompaa, mutta Sami on selvästi oppinut ajoittamaan peliään paremmin puolustus suunnassa. Ja jos jonkinlaista arkuutta nähtävissä, niin enää sitä ei ole. Tosin en kyllä huomannut sellaista kauden alussakaan. Vatanen on pienestä koostaan huolimatta myös vahva pelaaja ja onnistuu voittamaan tai ainaki merkittävästi häiritsemään vastustajaa laita väännöissä. Ja kyllähän tuo luistelu on sellainen ase, jolla Vatanen kyykyttää lähes kaikkia kentällä olevia.

Mielenkiintoista nähdä tuleeko tässä "toinen" heikko aikajakso, koska syksy oli jo todella heikko. Luultavasti jonkinlainen tasonlasku nähdään, mutta en usko sen olevan pitkäaikainen. Vatanen on pelannut tähän asti suhteellisen tasaisesti ja olikin alkukaudesta yksi joukkueen harvoista ilonaiheista.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Olipahan hieno yksilösuoritus Vataselta taas tänään. Kiekon ylöstuonti (ja parilla potkulla 5m karkuun Ilveksen karvaajalta) ja sitten ei-ehkä-niin-kova-mutta-sitäkin-tarkempi lämäri ylämummoon. Upea nähdä tuollaista itseluottamusta noin nuorelta kaverilta!

Tällä hetkellä näyttää, että vuoden tulokaspalkinto on joko Vatasen tai Granlundin heiniä. Ja omien lasien (punainen, musta, valkoinen) takaa Vatanen on kovemmin siinä kiinni...
 

batman83

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tällä hetkellä näyttää, että vuoden tulokaspalkinto on joko Vatasen tai Granlundin heiniä. Ja omien lasien (punainen, musta, valkoinen) takaa Vatanen on kovemmin siinä kiinni...

Vaikka samoin lasein täältä katsotaan, niin toivotaan, että MG ehtii nopeasti takaisin peleihin mukaan näyttämään taitoaan. Muutenhan menee aika yksi puolisesti tuo tulokastitteli Sami "Ari" Vataselle. Vatanen on kuitenkin kaikkien aikojen JYP puolustajien tehopörssiä hätyyttelemässä. Joskin itse allekirjoittanut pitää ennakko-odotuksiin ja ennakko-onnistumisiin verraten himppasen verran MG:tä paremmin onnistuneena, vaikka todella pienestä otannasta on kyse.

Toisaalta, jos puolustajiin verrataan, niin onhan Samilla ihan hyvin pullat uunissa tulokkaiden osalta:

Vatanen, Sami 6* JYP 44 P 23 4 12 16 16 2 3 0 1 155 2,6 19.47
18. Laakso, Aleksi * Blues 4 P 19 2 9 11 12 -8 2 0 0 55 3,6 18.24
61. Eronen, Teemu * Jokerit 71 OP 12 1 3 4 12 -6 0 0 0 16 6,3 16.05

Ja kun tulokkaiden pisteissä edellä on vain MG, ja perässä sitten Laakson Aleksi, niin onhan se IHAN HYVIN mennyt..
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vaikka samoin lasein täältä katsotaan, niin toivotaan, että MG ehtii nopeasti takaisin peleihin mukaan näyttämään taitoaan. Muutenhan menee aika yksi puolisesti tuo tulokastitteli Sami "Ari" Vataselle. Vatanen on kuitenkin kaikkien aikojen JYP puolustajien tehopörssiä hätyyttelemässä. Joskin itse allekirjoittanut pitää ennakko-odotuksiin ja ennakko-onnistumisiin verraten himppasen verran MG:tä paremmin onnistuneena, vaikka todella pienestä otannasta on kyse.

Toisaalta, jos puolustajiin verrataan, niin onhan Samilla ihan hyvin pullat uunissa tulokkaiden osalta:

Vatanen, Sami 6* JYP 44 P 23 4 12 16 16 2 3 0 1 155 2,6 19.47
18. Laakso, Aleksi * Blues 4 P 19 2 9 11 12 -8 2 0 0 55 3,6 18.24
61. Eronen, Teemu * Jokerit 71 OP 12 1 3 4 12 -6 0 0 0 16 6,3 16.05

Ja kun tulokkaiden pisteissä edellä on vain MG, ja perässä sitten Laakson Aleksi, niin onhan se IHAN HYVIN mennyt..

Onhan se mennyt, mutta pitänee viellä katsoa jokatapauksessa kausi loppuun. En halua aliarvioda tai mitään mutta nuorien pelaajien kohdalla taso voi tippua tai kusi nousta jossain kohti päähän joten katsotaan rauhassa kausi viellä loppupuolelle asti.

Tosin kausi mennyt Vatasen kohdalla yllättävän hyvin ja ne vahvuudet ei ole pelkästään hyökkäyspäässä vaan Vatanen on ollut monessa pelissä omassakin päässä parhaimistoa vaikka fyysisyydessä hieman jääkin muille. Myös varsinkin avaukset ovat joukkueen parhaimistoa. Eli koko paketti on hyvin kasassa. Ennen kautta odotin enemmänkin että vatanen on pulassa omassa päässä ja että hyökkäyspelaaminen menee kokoajan yli, mutta toisin käynyt. Vatanen on joka osa-alueella joukkueen parhaimistoa ollut puolustajista, joskin välillä virheitäkin tullut ja heikompia jaksoja, mutta tässä on viellä aikaa oppia. Tällävauhdilla siis mahdollisuus parhaaksi tulokkaaksi mutta katsotaan rauhassa jokatapauksessa
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Olipahan hieno yksilösuoritus Vataselta taas tänään. Kiekon ylöstuonti (ja parilla potkulla 5m karkuun Ilveksen karvaajalta) ja sitten ei-ehkä-niin-kova-mutta-sitäkin-tarkempi lämäri ylämummoon.

No eipä ollut kova veto juuri. Aivan vitun lujaa lähti ja piti oikein pariin kertaan katsoa, miten voi 72 kilon jannusta lähtee tuollainen ruoska. Väittäisin, että mokena olisi saanut olla kuka tahansa ja siltikin tuo veto kuuluisi luokkaan: "jos et jo ole edessä, sisään menee." :D
Virityksessä huomattavissa Nummelin-tyyppinen, maila-ihan-pystyyn ja täysiä -tyyli. Saas nähdä minkälainen pyssyttäjä tästä kehittyy vielä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös