SaiPa kaudella 2009-2010 - playoffeihin!

  • 247 188
  • 784
Tila
Viestiketju on suljettu.

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No, niin se SaiPa rankattiin viimeiseksi yleisesti ottaen viime kaudellakin, mutta kuitenkin taakse jäi sellaiset joukkueet kuin Lukko, Tappara ja Ässät. Toki playoutit pelasti sen nahan, mutta silti. Kaikki lasketaan. Loppupelissä SaiPa ei siis ollut viimeinen. Näin ollen, kun on kaiken kaikkiaan altavastaaja, niin paineita ei sillä tapaa ole.

Varmaan jouluun mennessä ollaan viisaampia, mihin suuntaan menee.
 

Oswaldo#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Arsenal FC
Kyllähän nuo spekulaatiot sijoituksista kauden alussa on melkoista arvan heittoa. Nykyinen liigamme on aivan terävimmän kärjen takana tosi tasainen, joten ei ole helppoa sanoa kuka on viides tai kahdeksas. Jopa tyvi päähän povatut seurat voivat helposti yllättää. Itse uskon ja luotan SaiPaan tällä kaudella että emme ole viimeisiä tässä sarjassa. Tämä tietysti sillä varauksella että pelaajat saavat olla terveenä.

Iltalehtikin otsikoi tänään hienosti että olemme taloudellisesti kriisijoukkue. Jutussa koikkis osuvasti sanoi että kolmena neljästä viime kaudesta ollaan tehty positiivinen tulos ja heti yhden miinusmerkkisen tuloksen jälkeen ollaan kriisissä. Aika osuvaa mainosta näin kauden alla. Tuota ei olis tarvittu kun sponsoreista on muutenkin pulaa.

Onneksi kausi alkaa torstaina ja pääsee jännäämään pelejä. Täytyy tohtorilta hakea uusi resepti nitroille että pumppu kestää
 

ahal

Jäsen
Ei ole kovinkaan suuri yllätys, että lehdistö rankkaa SaiPan aivan pahnan pohjimmaiseksi. Materiaalista ei ole saanut kovin montaa positiivista lausetta lukea.

Kuitenkin sitä yrittää jälleen suhtautua optimistisesti. Kaiken mennessä nappiin on ainekset aivan päteviin ketjuihin ykkösen ja kakkosen osalta. Ja alempiin ketjuihinhan tunnetusti riittää SaiPalla sopivaa ukkoa. Ja ainakin Kohon kenttä oli ilmeisesti onnistunut erinomaisesti viimeisimmässä harjoituskoitoksessa.

Redenbachista ja Pohlista kuulunut kovin ristiriitaista infoa. . . . Mestisvahvistusten suhteen eivät omat odotukseni olleet kovinkaan korkealla, joten mukavaa huomata että peli on mitä ilmeisemmin kulkenut mallikkaasti.

Maalivahti pelinkin on joku sanonut olevan liigan tyvipäätä. Tämä hivenen ihmetyttää. Hostikkaa pidän kelpo kassarina ja vaikkei Myllyniemi ole itselleni kovinkaan tuttu tapaus, näkyy mies esittäneen muualla hyviä otteita.

Puolustuksesta en itse osaa sanoa juuta tai jaata. Mielonen kuulema osoittanut kehittymisen merkkejä.
Muutama kommentti. SaiPa on helppo nakki sijoittaa tyveen mm. siksi, että sen budjetti on liigan pienin. Jonkun on oltava tässäkin porukassa viimeinen, ja tätä perustetta käytetään useimmiten. Samalla ajatuksella esim. HeKi on jo "tuomittu" mestiksen tyveen, vaikkei peliäkään ole pelattu.

Materiaali on neljän kentän (ja kolmen pakkiparin) verran liigakelpoista, mutta jos puolenkymmentä ukkoa on keulilta poissa, rosterin kapeus lyö silmille. Annetaan tasoitusta. Selvää tietysti on, ettei "poika" ole sputnikkien ykköstavoite, josta kylillä uhottaisiin. Toisaalta joukkue olisi Mestikseen ykkössuosikki ohi Sportinkin. Näkökulmasta riippuu, mitä asiaa kukin haluaa painottaa.

Harkkapelien edetessä peli on kohentunut kummasti, suorastaan lupaavasti, mikäli verrataan viime vastustajiin. Eivät ole ainakaan paljoa edellä, jos ollenkaan. Eli männä kausien tapaan SaiPa on taas syksyllä paha vastus kaikille. Talvikuukaudet ovat sitten se todellinen voimainkoitos.

Ulkkarit ovat esiintyneet pirteästi, mutta kun ei tunne harkkataustaa, voi epäillä, että pelituntuma ei ole vielä paras mahdollinen. Mutta kassellaan.

Molemmilla veskareilla on mahdollisuudet näyttöihin ja läpilyöntiin, ja itse uskon, että ainakin toinen sen tekee. Mutten arvaile enempää. Ihan liigakelpoisia molemmat. Pakisto saattaa olla se akilleen kantapää, ja jos esim. Levokari-Tuominen joutuu yhtaikaa telakalle, niin ykkösparin muodostaa joko Nyrhinen-Mielonen tai Backman-Pukka. Kolmosessa on sitten Koponen-Pulkki tai Lipari. Sitä kiekollista liideriä tuo joukko huutaa yhä. Sellaista joka avaa yksinkertaisesti tai tuo kiekon varmasti ylös; sellainen Kokon Peten parhaiden päivien oloinen kaverikin kävisi.

Mutta katsellaan nyt eka kierros rauhassa, ennen kuin enemmän puukkoja heitellään.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Redenbachista ja Pohlista kuulunut kovin ristiriitaista infoa. Yksi sanoo kaksikon esiintyneen edukseen ja toinen taas herrojen olleen melko lailla pimennossa. Molempien onnistuessa tilanne näyttää ihan hyvältä, varsinkin kun ratkaisijoita näyttää harjoitustehojen perusteella löytyvän myös esimerkiksi Jokilan suunnilta.

Itse olin katsomassa eilen Jokerit-Saipa. Seurasin erityisesti näitä kahta uutta ulkkaria. Redenbach(ärsyttävä nimi kirjoittaa ja lausua) tulee olemaan kova. Siitä voin lyödä vaikka vetoa. Varsinkin Topon kanssa pelasivat hyvin yhteen ja ketju sai pelin pyörimään ajoittain upeasti Jokeripäädyssä. Kapellimestarina toimi nimenomaan Redenbach. Toi kiekon usein röyhkeästi siniviivan yli ja sen jälkeen pystyi vielä rauhoittamaan pelin. IFK-fanille tuli olemuksesta väkisinkin mieleen Ray Murray.

Veikkaan Redenbachista Saipan johtavaa pelaajaa alkavalla kaudella ja pystyy varmasti tekemään 40pistettä jos taso tulee olemaan sitä mitä eilen näin.

Pohl oli myös hyvä. Nostaa selkeästi kakkoskentän tasoa ja teki muutaman hyvän oivalluksen pelin aikana, joista yhdestä synti Saipalle maali. Luistelussa on parrannettavaa(ei tarkoita, että olisi hidas, mutta luistelu ei ole hänellä vahvuus). Ehkä pientä yliyrittämistä uusi paita päällä oli nähtävissä, mutta kyllä Pohlkin selkeästi vahvistaa Saipaa.

Eilisen perusteella tulee olemaan kakkoskentän kulmakivi ja 30pistettä ei ole mikään mahdottomuus jos kentän peli vain toimii. Maaleja on lupa odottaa varsinkin ylivoimalla maalinkulmalta.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Pulkki pelaa ainakin marraskuulle asti Jukureissa.

Hyvä vaan, että saa Simo pelejä. Vähän vaan huolestuttaa, että hypitäänkö meidän silmille ensi kaudella, kun Virtanen ja Pulkki ovat poistuneet riveistä? Levo ja Toporowski ovat vähän turhan tärkeitä miehiä nyrkkihipoille.

Aikamoinen tiputus viime kaudesta fyysisellä osastolla..
 

Unchained

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hyvä vaan, että saa Simo pelejä. Vähän vaan huolestuttaa, että hypitäänkö meidän silmille ensi kaudella, kun Virtanen ja Pulkki ovat poistuneet riveistä? Levo ja Toporowski ovat vähän turhan tärkeitä miehiä nyrkkihipoille.

Aikamoinen tiputus viime kaudesta fyysisellä osastolla..

No riippuu vähän mistäpäin asia katselee. Viime kaudella fyysisyydestä ei ollut tietoakaan, joten tuskin ainakaan huonompaan suuntaan ollaan menty. Show-painit Helen kanssa jääneet pois, ja Nielikäisen ollessa työttömänä ei näille em. herroille ole(ollut) mitään käyttöä.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
No riippuu vähän mistäpäin asia katselee. Viime kaudella fyysisyydestä ei ollut tietoakaan, joten tuskin ainakaan huonompaan suuntaan ollaan menty. Show-painit Helen kanssa jääneet pois, ja Nielikäisen ollessa työttömänä ei näille em. herroille ole(ollut) mitään käyttöä.

Ehkä joku tuollainen Virtanen tai Pulkki penkinpäässä vähän edesauttaa sitä, ettei vastustaja hölmöile ja ei ole niin paljoa käyttöä nyrkeille? Tosin, ajoihan se Mäki Löfmanin telakalle ilman mitään kuittia, joten eiköhän me pärjätä ensi kaudella ilman Simo Pulkkia.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Ehkä joku tuollainen Virtanen tai Pulkki penkinpäässä vähän edesauttaa sitä, ettei vastustaja hölmöile ja ei ole niin paljoa käyttöä nyrkeille?
Tulevalla kaudella kokoonpanossa saa olla 6 puolustajaa, joten enää ei voi "pelotetta" pitää istumassa penkin päässä seitsemäntenä pakkina. Ihan fiksua oli laittaa Pulkki hakemaan pelituntumaa muualta. Sitten jos tarve on, niin Simolla on tatsi kohdallaan myös muuhunkin kuin lentopallomailamittelöön.
 
Kausi alkaa ja joukkueiden kokoonpanot ovat selvillä, niinpä tämä ketju lukitaan. Muistattehan jatkossa avata ketjuja uusista aiheista megaketjujen välttämiseksi.

Moderaattorit
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös