Fanitustarkistus

  • 12 650
  • 48

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
En tiedä, en ole sitä foorumia pitkään aikaan käyttänyt. Mutta kuinka muiden joukkueiden fanit liittyvät kiritiikin alkuperäiseen viestiin?

Mielenkiinnosta kyselen, en ole lainkaan sitä mieltä että fanitus olisi kiinni pelkästä netti-intoudesta, mutta jos halutaan laadukasta keskustelua niin edelleen paras tapa on polvitaklausketjuista huolimatta keskustella joukkueista kaikkien muidenkin joukkueiden fanien kesken. Vuorovaikutus jne.
 

axe

Jäsen
Aihe ei liene miellyttävin Tapparan kannalta,- sen huomaa "axenkin" viestin sisällön sarkastisella luonteella.
Jo aloitusviestissä mainitsin etten tarkoita sen valtavan lakanan alla olevia faneja,- vaan ns. taustafaneja.

Tässä aiheessa ei ole Tapparan kannalta yhtään mitään epämiellyttävää, edelleen pelkästään hymyilyttävää. Jos tarkoituksenasi on mitata jotain taustafaniutta, niin ethän sinä voi laskea jotain Jatkoaika-kirjoitusten määrää ja tehdä sen perusteella hurjia johtopäätöksiä jostain fanittamisen määrästä tai julkisuuskuvasta tai joukkueuskollisuudesta. Mites Suomi24:n palstat? Siellä vasta todellisia taustafaneja on kun eivät kirjoita edes varsinaiselle jääkiekkopalstalle.

Sellaisten johtopäätösten tekemiselle nyt ei vain valitettavasti ole oikein muuta termiä kuin huvittavuus tai jopa suoranainen typeryys. Enkä myöskään ihan hirveästi ottaisi jotain lukukertojen määrää merkkinä asian oikeellisuudesta. Siinä tapauksessahan voitaisiin myös päättää, että tappeleminen on jääkiekon ylivoimaisesti tärkeintä antia ja että Salatut Elämät ja Big Brother ovat kaiken kulttuurin huipentumia.

Tai jos minä ja sanotaan vaikka neljä muuta nimimerkkiä yhtäkkiä innostuttaisiin tykittämään Jatkoajan Tappara-osioon uusia ketjuja ja uusia viestejä siinä määrin, että se osio nousisi jollain aikavälillä viestien määrässä vaikka top-kolmeen kaikkien seurojen keskuudessa. Se ei olisi edes vaikeaa. Jos niin tapahtuisi, niin olisiko Tapparan tuote yhtäkkiä sitten niin paljon parempi ja sen kannattajat uskollisempia?
 

PJx

Jäsen
Kuinka paljon tappara.infossa liikkuu muiden joukkueiden kannattajia? Kuinka heihin suhtaudutaan siellä?
Tiedä sitten totuutta, mutta entisillä virallisilla sivuilla suhtautuminen "toisinajattelijoihin" oli varsin torjuvaa.

Ainakin jossain vaiheessa sivut toimivat hitaasti ja meininki oli entistäkin sisäänpäin lämpiävämpää. Kiinnostus siihen suuntaan lopahti melko nopeasti.

Vetoaminen omiin sivuihin tai paikalliseen asenteeseen ei toimi: Ilveksellä on aktiiviset viralliset sivut ja iso osa kirjoittaa myös tänne. Ehkä perus-faneja ei kiinnosta netissä sauhuaminen. Tiedä sitten onko se hyvä vai huono merkki. Elämää on netin ulkopuolellakin...
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Uskokaa tai älkää, mutta on huiman iso määrä Tappara-faneja jotka eivät edes ole kuulleet tällaisten palstojen olemassaolosta ja hyvä niin koska tällaiset minun-totuuteni-on-se-ainoa-totuus-palstat antavat hieman väärän kuvan koko fanittamisesta. Itselleni tänne kirjoittelu toimii enemmänkin jonkunlaisena paineiden purkamisena sekä ajankuluna. Todellinen fanittaminen käydään ihan muilla keinoin.

Tekee mieli kysyä, että millä muilla keinoin?

Siten, että juodaan yläpesässä kaljaa joko siihen, kun menee niin hyvin tai niin huonosti, tai sitten ihan muuten vaan. Tai, että istutaan bussissa matkalla vieraspeliin, niin mahtaakohan siellä kovin moni alkaa jutella muille tyyliin "mitäs olette mieltä, kun mun mielestä toi Leinonen on hoitanut hommansa ihan perseelleen ja alkaa ottaa pattiin jo sen myötä koko peleissä käynti, kun ei saada joukkueeseen kunnon vahvistuksia".

Nettikeksutelu sopii melkolailla paremmin tällaisiin mielenilmauksiin ja miksei muunkinlaisiin, niin positiivisiin, kuin negatiivisiin. Se, että ei tiedetä kenen kanssa oikeasti keskustellaan, niin siitä on etunsa ja haittansa. Mutta täällä Jatkoajassa esim. on helppo tuoda ilmi, mitä asioista todella ajattelee ja itse olen ainakin pyrkinyt tekemään sen aina kuitenkin asiallisen keskustelun keinoin, haukkumatta kanssakeskustelijoita ja keskittyen siihen, mistä keskustellaan.

Maailma on jokatapauksessa menossa aina vaan digitaalisempaan suuntaan ja monessa asiassa nykyään koko homman ydin pyörii jossain serverillä, tehdään jo töitä siten, että eri osapuoliin ollaan yhteydessä sähköisesti. Kyllä hyviä perusteluja olisi kiva kuulla siihen, etteikö seuran lipun korkealla pitäminen keskustelupalstoilla ole yksi fanitusmuoto ja aika olennainenkin sellainen - nykypäivän maailmassa.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Tekee mieli kysyä, että millä muilla keinoin?

Siten, että juodaan yläpesässä kaljaa joko siihen, kun menee niin hyvin tai niin huonosti, tai sitten ihan muuten vaan. Tai, että istutaan bussissa matkalla vieraspeliin...

Kuten jo toitkin muutaman esimerkin. Ylä -tai alapesässä kaljan kittaaminen on jo hyvää fanittamista koska silloin on luultavasti lunastanut lipun peliin ja täten kannattanut seuraa taloudellisesti. Vieraspeliin lähteminen on jo potenssiin kaksi, erittäin hyvää fanittamista. Kyllähän näissä tapahtumissa puhutaan erittäin paljon kaikesta Tapparaan liittyvästä, ainakin allekirjoittanut tekee sitä tuttuineen.
"Tapparakrääsän" ostaminen tukee ja mainostaa seuraa ja aina kun kulkee jossakin Tappara-pipo silmillä tulee joku vääntämään tikusta asiaa ja yllätys taas puhutaan jääkiekosta ja levitetään tapparalaista ilosanomaa.
Toki näillä ja muillakin sivuilla "keskustelu" on fanittamista, mutta halusinkin tuoda sen esiin, että tämä on todella pieni osa sitä vaikkakin se täällä usein surfaaville ymmärrettävästi hieman hämärtyy...
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tässä sekoitetaan autuaasti fanittaminen ja keskustelu.

On varmaan totta, että nettifoorumit sopivat parhaiten "mitä mieltä Tamhockeyn tilinpäätöksestä" tai "Sihvosen analyysi Tapparan pelikirjasta" -tyyppisiin keskusteluihin. Itsekin osallistun tällaisiin keskusteluihin vaihtelevalla innolla. Mutta en suinkaan pidä sitä "fanittamisena" tai jos pidänkin, niin korkeintaan hyvin pienenä osana sitä.

Fanittamisen sisältö numero 1 on peleissä käyminen tai niiden seuraaminen muulla tavoin. Ja jos fanien määrää jollakin tavalla haluaa mitata, niin paras mittari on yleisömäärä.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toki näillä ja muillakin sivuilla "keskustelu" on fanittamista, mutta halusinkin tuoda sen esiin, että tämä on todella pieni osa sitä vaikkakin se täällä usein surfaaville ymmärrettävästi hieman hämärtyy...

Samaa mieltä, osittain metsässä ketjun avaaja oli siinä, että käytti keskusteluvilkkautta näin kokonaisuudessaan fanituksen mittarina. Mutta tietysti keskustelu myös on merkki siitä, että asia kiinnostaa. Omasta mielestäni ei nyt erityisen viisas vastaus tapparalaisilta täällä alkaa dissata koko jatkoajan keskustelupalstaa, kun lähes kaikkien muiden liigajoukkueiden sektorilla täällä on enemmän elämää. Voihan se olla, että tapparalaisia faneja ei vaan syystä tai toisesta kiinnosta tänne kirjoittaa. Mutta kun kerran uusia faneja koko ajan saadaan lisää, niin varmasti tännekin saadaan uusia naamoja ja ne keiden mielestä keskustelu täällä ei ole vaivan arvoista, niin olkaa kirjoittamatta.
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Ymmärsinkö avausviestin oikein: Tapparan pitää olla syvästi huolissaan fanien määrästä, kun jatkoajan Tappara-osioon ei kirjoiteta tarpeeksi?

Hohhoijaa. Tämmöisen asianhan voisi korjata joku neuroottinen kirjoittaja yksistään. Esim. nimimerkki Scholl on takonut yksin kaksi kertaa enemmän viestejä Jatkoaikaan kuin mitä niitä on koko Tappara-osiossa.

Jos pitää netin kirjoituksista päätellä faniuden määrää niin kerääpä kritiikki sitten kaikki nettiin kirjoitetut viestit, jotka koskevat eri joukkueita ja laske ne yhteen. Mukaan siis tappara.infot ym. Onnea hieman aikaa vievään tehtävään.

Käytännössä ainoa mahdollisuus mitata fanien (ja kannattamisen) määrää on kai yleisömäärät, Fan Clubien jäsenmäärät ja fanikrääsän myynti.

Yleisömäärissä Tappara on selvästi ylemmässä kastissa. Fan Clubin jäsenmäärässä Tappara on jopa hämmentävän ylivoimainen ja fanituotemyynnissäkin käsittääkseni kolmen parhaan joukossa. Huonosti menee, mutta menköön.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itsellä ainakin jäänyt kiekkokirjoittelut tänne ihan vaan siksi etten jaksa vääntää jostain pikkunyanssista, kun liki aina löytyy (usein aggressiivisesti kirjoittava) "asiantuntija" jonka kanssa pitäisi ottaa ainakin kuuden viestin vuoropuhelu. Mulla ei vaan kestä pinna jos joka viestiä pitää kirjoittaa huolella ja rautalangan avulla selittäen - ja silti argumenttisi käännettään ylösalaisin sekundalaatikosta vedetyllä metaforalla.

Arvostan kyllä kirjoittajia jotka siihen debattiin kykenee, mutta mulla ei riitä sanallinen lahjakkuus ja varsinkaan aika.

Samaa mieltä. Kun ei tänne kirjoittamisesta makseta palkkaa niin ei viitsi jatkuvasti postailla. Muutama kerta kaudessa riittää nykyään vaikka viestit tuleekin luettua melkein joka päivä.
 

JiiGeePee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Pallo & Raha
Mitäs tänne turhaan yksirivisiä kirjoittelemaan. Lueskelemalla pääsee vähemmällä, eikä tarvi jännittää kirjoitusvirheitä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mielestäni nyt puolivälierien alettua on selvästi nähty, että tämä Jatkoajan Tappara-osio ei kerro Tapparan fanien vähyydestä tai nettikirjoittajien vähyydestä yhtikäs mitään.

Tappara-JYP -ottelupari on kerännyt kaksi kertaa enemmän kommentteja kuin muut otteluparit ja hyvin pitkälti sen takia, että "horroksesta heränneet" tapparalaiset nimimerkit ovat siellä jauhaneet ansiokasta (ja jotkut vähemmän ansiokasta) keskusteluaan tasapäisesti Keski-Suomen kavereiden kanssa. Topikki ei ole jypiläisten miehittämä, vaan hyvin tasoissa menään.

Keskustelu joukkueen omista sisäisistä asioista käydään edelleen mielummin Tappara.infossa, siihen ei ilmiselvästi tarvita kahta paikkaa. Mutta nyt näistä puolivälieräketjuista näkee päivänselvästi sen, että Tappara-faneilta löytyy aktiivisia nettikirjoittajia vaikka kuinka, kun vuorovaikutteista keskustelua pakosta laitetaan ilmoille.

Ketjun alkuperäisen idean antama olettamus on siis täysin väärässä. Se että Jatkoassa topikkeja on vähän, ei kerro yhtään mitään Tapparan nettikirjoittajien vähyydestä, etenkään jonain fanituksen mittarina.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kun ei tänne kirjoittamisesta makseta palkkaa niin ei viitsi jatkuvasti postailla. Muutama kerta kaudessa riittää nykyään vaikka viestit tuleekin luettua melkein joka päivä.

Eikös jääkiekon seuraaminen ja seuran värien tunnustaminen pitäisi olla enemmänkin sydämen asia, kun sellainen, mistä palkkaa pitäisi saada?

Sniper kirjoitti:
Itsellä ainakin jäänyt kiekkokirjoittelut tänne ihan vaan siksi etten jaksa vääntää jostain pikkunyanssista, kun liki aina löytyy (usein aggressiivisesti kirjoittava) "asiantuntija" jonka kanssa pitäisi ottaa ainakin kuuden viestin vuoropuhelu.

Jaa vähän noin, kuten heitin tässä samassa viestissä TM:lle :)?

Arvostan kyllä kirjoittajia jotka siihen debattiin kykenee, mutta mulla ei riitä sanallinen lahjakkuus ja varsinkaan aika.

Mutta hatunnosto. Rehtiä myöntää noin ja paljon uskottavampaa, kuin lähteä haukkumaan, että Jatkoajan palsta on hanurista. Mutta niillehän tämä palsta kai kaiketi täällä on, jotka tykkäävät näistä kädenväännöistä täällä :). Toisaalta, jotta voi uskottavasti kirjoittaa, pitää omaksua tällaisen nettipalstakirjoittelun pelisäännöt - kukaan ei tiedä kuka olet (ainakaan aluksi), on pakko miettiä vähäsen mitä on kirjoittamassa. Tästä ehkä itse pidän tänne kirjoittamisessa. Voit laukoa todellista asiaakin tänne, ilman että kukaan voi sanoa, että mikä sinä olet tätä kertomaan. Täällä on kaikki valmentajat, pelaajat ja fanit samanarvoisia keskenään, kirjoitetun tekstin laatu ratkaisee.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eikös jääkiekon seuraaminen ja seuran värien tunnustaminen pitäisi olla enemmänkin sydämen asia, kun sellainen, mistä palkkaa pitäisi saada?

Oikeassa olet ja ilman palkkaa katsonkin nämä tulevat pleijarit peli kerrallaan paikan päällä aina kun se on mahdollista. Ja vielä maksankin siitä jonkin verran. :)
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oikeassa olet ja ilman palkkaa katsonkin nämä tulevat pleijarit peli kerrallaan paikan päällä aina kun se on mahdollista. Ja vielä maksankin siitä jonkin verran. :)

Kuin myös, keskiviikkona ainakin seuraavan kerran siellä asioiden todellisessa ytimessä hakemassa taas uusia keskustelun aiheita näille foorumeille :).
 

teippi-77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ducks
Miksi aloituspostauksessa on tutkittu vain joukkueen omaa osiota jatkoajassa? Eikö esmes otteluseurannassa olevat pelien kommentoinnit, analyysit ja ennakkospekulaatiot ole samanlaista "fanittamista" kuin tähän osioon kirjoittaminen? Siellä on usein pitkät ketjut asiaa ja paljon jopa Tapparalaisia kirjoittamassa, itsekkin melko harvoin täällä edes tätä Tappara osiota käyn vilkaisemassa, koska nämä jutut kirjoitan mieluummin tappara.infoon ja uutiset joista täälläkin keskustellaan löytyvät yleensä tapparan kotisivuilta ja vilkkaammat jutut uutisesta sieltä .infon puolelta.
 

Taplas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Ihan pikku kyssäri tähän väliin.

Kumpi on sitä oikeaa fanittamista?

A. Käyn peleissä ja ostan Tapparan fanituotteita, mutta en kirjoittele jatkoaikaan.

B. En käy peleissä, en osta fanituotteita mutta jaksan ansiokkaasti jauhaa paskaa jokaisessa otteluseurantaketjussa yms.

Joopajoo. Ollaan hyvin, HYVIN huolissamme.

Ps. Ellen ihan väärin ole käsittänyt, niin Tappara fanclubilla taitaa, näin Suomen mittakaavassa muihin seuroihin verrattuna, olla aika hyvin jäseniä. Niin, mutta eihän se mitään merkkaa. Jatkoajan keskustelupalstan kirjoitusten määrästähän ne oikeat fanimäärät näkee...

Tämä on hyvinkin ehkä typerin keskustelunaihe aikoihin.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Infoa!

Tapparan faneille tietopläjäys. Oranssit peruukit ovat todella palovaarallisia. Hollannin viranomasten tekemän tutkimuksen mukaan 30 prosenttia myynnissä olevista oransseista peruukeista on syttymisherkkiä. Peruukit saattavat lehahtaa tulee vähäisestäkin tupakan tai sytyttimien aiheuttamasta kipinästä. Tämä oli pakko tiedottaa hymyssä suin sinne kiekkoilun kehtoon suomalaisittain heh...
 

Rixa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan faneille tietopläjäys. Oranssit peruukit ovat todella palovaarallisia. Hollannin viranomasten tekemän tutkimuksen mukaan 30 prosenttia myynnissä olevista oransseista peruukeista on syttymisherkkiä. Peruukit saattavat lehahtaa tulee vähäisestäkin tupakan tai sytyttimien aiheuttamasta kipinästä. Tämä oli pakko tiedottaa hymyssä suin sinne kiekkoilun kehtoon suomalaisittain heh...

Siksipä avotulen teko hallissa on kielletty toisin kuin jossain ihme nahkakuulakatsomossa.
 

Taplas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Vaihtoehtoisesti kannattanee katsoa peiliin ennen kuin sen oranssin peruukin päähän iskee ja menee Tapparan peliin...

Miksi näin sanot? Aivan turhaa provosoimista kenties? Mene sinä vain allekirjoituksesi mukaisesti n****maan dynamiittia.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Miksi näin sanot? Aivan turhaa provosoimista kenties? Mene sinä vain allekirjoituksesi mukaisesti n****maan dynamiittia.
Miksi provosoitua jos olen nähnyt hallissanne fanikulttuurillisia helmiä? Kertooko tämä, että et itse arvosta fanienne toimintaa vai mikä nyt on hätänä? Ole ylpeä oranssitukista jos se sinusta on hienoa hämäläistä fanikulttuuria.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös