Jokerit 08-09 - tavoitteena menestys SM-liigassa

  • 750 972
  • 2 064
Tila
Viestiketju on suljettu.

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Tobbari ei pelaa Jokereissa ensi kaudella, taisi jo ilmetä aiemmin joten sorry jos toistelen. Pelaa Vantaalla tai lappeenrannassa näillä näkymin,
 

Baroni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, sympatiaa Lukolle
Pari päivää ja joukkue pääsee tositoimiin. Harjoituspelit meni tappioita keräten ja media (esim. tämän päivän hesari) tietää ettei Jokerit voita tällä kaudella yhtään mitään. Jatkoajan liigatoimituskin veikkaa, että meille tulee vielä valmentajan vaihto eteen: http://www.jatkoaika.fi/smliiga.php?sivu=kolumnit&id=7920
Onneksi ketjun otsikko on tavoitteena menestys SM-liigassa eikä tavoitteena mestaruus. ;)
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Ei tämä Hanlonin potkut -veikkaus ihan tuulesta temmattu ole, kun sitä vertaa Jokereiden peliin ja menestykseen Nordic Trophyssä ja Hjalliksen tunnettuun lyhytpinnaisuuteen. Veikkaan, että jos Jokerit häviää ensimmäisistä 10 pelistä yli puolet, alkaa Hanlonin penkki tutista. Mutta ei Jokerit tuolla rosterilla ja Ikalla Hanlonin lähdöstä kohtuuttomia kärsisi.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Olisi suuren luokan typeryyttä potkia Hanlon pois muutaman tappion jälkeen. Ensinnäkin jengi harjoittelee vielä uutta pelisysteemiä, eikä se käy kädenkäänteessä, kun puolet jengistä taas kerran vaihtunut ja viime kaudella Jokereissa pelanneet joutuivat tahkoamaan käytännössä ilman pelisysteemiä.

Toki Hjalliksen tapauksessa kaikki on mahdollista, mutta uskoisin, että vuosien varrella hänkin on "seestynyt". Täytyy muistaa, että Jokerit on vaihtanut 2000-luvulla valmentajaa vain kerran ja silloinkin tilanne oli niin kaoottinen, että valmentajanvaihto oli ainoa mahdollinen ratkaisu.
 

Jurgen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse uskon, että Hanlon saa potkut ainoastaan jos joulutauon jälkeen ollaan putoamassa pudotuspeleistä.

Pakko kuitenkin myöntää, että harjoituskausi ollut aikamoista huttua. Kunhan olemme kuuden parhaan joukossa ennen joulutaukoa, niin en ole lainkaan huolissani.
 
Viimeksi muokattu:

Baroni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, sympatiaa Lukolle
Olisi suuren luokan typeryyttä potkia Hanlon pois muutaman tappion jälkeen. Ensinnäkin jengi harjoittelee vielä uutta pelisysteemiä, eikä se käy kädenkäänteessä, kun puolet jengistä taas kerran vaihtunut ja viime kaudella Jokereissa pelanneet joutuivat tahkoamaan käytännössä ilman pelisysteemiä.
.

Hanlon tietää olevansa tulosvastuullisessa duunissa ja uskon hänellä olevan työrauha vaikka alkukausi menisi perseelleen.

Nyt kun puhutaan ammattiurheilusta, niin en vaan yksinkertaisesti hyväksyisi sitä, että huonon alkukauden jälkeen huonoja peliesityksiä perusteltaisiin sillä, että jengi ei ole vielä omaksunut uutta pelisysteemiä! Toki joukkue kehittyy peli peliltä ja ketjut hitsautuvat paremmin yhteen, mutta kyllä joukkueen pitää olla tietoinen pelisysteemistä ja valmis (=pelaajat harjoitelleet kunnolla) kun kausi alkaa.
 

yyz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Team Korak, Tapanilan Erä
...Jokereiden rosteri on pettymys. Perustan mielipiteeni siihen, että joukkueessa on ns. "turhia" pelaajia, jotka täysin kivuttomasti olisi voitu korvata omilla (ja nuoremmilla) junnuilla.
Laitanpa listan tähän, jotta saadaan aikaan keskustelua.

- Petri Varis: Tottakai johtajuutta tarvitaan kentällä, mutta jos luisteluvauhti alkaa olemaan huonompi kuin Helgellä, niin mitä hyötyä miehestä hyökkäyspäässä on? Parempi Petelle jos ura olisi loppunut viime kauteen. Ennuste: Loukkaantuu syksyllä ja palaa luomaan "jokerihenkeä" pleijjareihin.
Tässä hieman toisenlaista näkökulmaa Variksen (ja miksei muidenkin konkareiden) oikeutukseen olla kokoonpanossa.
Teksti on lainattu tuolta jatkiksen SM-Liiga ennakosta:

- Kokeneiden pelaajien kanssa pelaaminen. Heiltä näkee ja oppii todella paljon ja kehittyy sitä kautta. Jokaisella nuorella pelaajalla pitäisi olla mahdollisuus pelata joukkueessa, jossa pelitovereina on mestaruuksia voittaneita pelaajia, Hirschovits korostaa.

- Jokereissa kokemusta löytyi paljon, erityisesti Petri Varis, joka auttoi vaikeimpina aikoina ja varsinkin alussa. Opin häneltä hirveästi asioita. Hän on sellainen pelaaja, että vaikka hän istuisi koko pelin penkin päässä, hän pystyy antamaan joukkueelleen aina jotain, kiittelee "Hirso" entistä joukkuetoveriaan.

Notta silleen.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Oli ihan pakko kiinnittää huomiota siihen, kuinka yksimielisiä medioissa ollaan siitä, että Hanlon olisi ensimmäinen kenkää saava liigavalmentaja. Onkohan meikäläiseltä jäänyt nyt jotain väliin, kun en ole kuullutkaan, että Hanlonilla olisi suurempia ongelmia joukkueensa keskuudessa? Ei ole myöskään huudeltu fanienne taholta Hanlonia ulos. Ulkomaalainen valmentaja lienee sitten punainen vaate ja media haluaa tukea omalla tavallaan liigan kotimaisuusastetta? Muuta syytä en löydä siihen, että nimenomaan Hanlon olisi ekana liipaisimella.

Näin viime viikolla Jokerit-HIFK -matsin ja molemmat joukkueet pelasivat jo nyt parempaa viisikkopeliä kuin viime kaudella parhaimmillaan - huh. Kohta lehdissä pakinoidaan Jokerien ja myös HIFK:n kaoottisesta pelikirjasta, sehän nyt on selvää, mutta eiköhän molemmissa stadin jengeissä ole vähän opittu viime vuosien aikana. En usko, että ensimmäisiin miinoihin kävellään - vai ?

Eniten liipasimella tulevat olemaan ne valmentajat, joiden joukkueet eivät materiaalieron vuoksi tule pärjäämään. Omalla koutsille kenkää -listallani ovat kärkipäässä Ape, Pekka Virta, Alatalo (Kärpät ei tule kestämään juuttumista sijan 6. paikkeille), Urama, Saarinen...nämä nyt ainakin. Mutta nyt on hyvä paikka vihjaista tänne naapuriin, jos Hanlonilla on sittenkin jotain mystisiä kiviä kengissään...
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oli ihan pakko kiinnittää huomiota siihen, kuinka yksimielisiä medioissa ollaan siitä, että Hanlon olisi ensimmäinen kenkää saava liigavalmentaja. Onkohan meikäläiseltä jäänyt nyt jotain väliin, kun en ole kuullutkaan, että Hanlonilla olisi suurempia ongelmia joukkueensa keskuudessa?
Ei ole ollut ongelmia joukkueen kanssa ja tuskin valmentajakollegoidenkaan kanssa. Media taitaa harrastaa yhteenlaskua, jonka mukaan;

- ulkomaalainen valmentaja,
- Hjalliksen Jokereissa,
- Tappioita on tullut
= Adidasta!

Vanhat mielikuvat saattavat painaa taustalla. Toki Hanlon voi saada kenkää, mutta ei todellakaan kovin helposti. Hjallis ei ole enää yhtä "ripeä" päätöksissään, joukkue on hyvä ja Jokeri-henkinen sekä valmentajan takana ja nyt eletään syyskuun alkua. Ei tuossa aidosti ole mitään merkkejä potkuista.

Sen voin kyllä luvata, että jos myöhään syksyllä joulutauon lähestyessä majaillaan häntäjoukoissa niin tulen vaatimaan isoon ääneen kenkää. Ei Hanlonille mitään eskari-vuotta tule tarjoilla, runkkarissa on pysyteltävä kuuden sakissa tai Hjallis ryhtyy takuulla tarkemmin tutkimaan kenkähyllyään. Näin sen pitää ollakin, ei kaikkia treenimatseja tarvitse voittaa, mutta liigassa on aina, jatkuvasti ja ikuisesti pysyttävä kärjen tahdissa tai ulos. Joku kolmen vuoden projektivalmentaja on tämän päivän Jokereille yhtä hyvä sijoitus työsuhdematkalippu smugulle, ei mitään käyttöä. Koutsi voidaan kyllä naulata vaikka viideksi vuodeksi, mutta pelaajista saman projektin parissa aloittaneita on kaksi-kolme, Peten jatkosta riippuen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ei Hanlonille mitään eskari-vuotta tule tarjoilla,

Nämä Hanlonille kenkää jutut kertovat aika paljon kirjoittajistaan. Hanlon tuli Jokereihin aivan vahingossa ja sai sitten Lehkosen Ikan kaverikseen. Kummatkin ovat SM-liigan tasolla valmentajina huippuja. Molemmat ovat valmiita tekemään työtä pitkäjänteisemmän menestyksen ja Jokerien oman pelitavan eteen vaikka 24h vuorokaudessa. Ja tekevätkin.

Mikä tässä sitten mättää?

Ihan suoraan sanoen: se sama autokauppias, joka pääsee joka kerta vuodesta toiseen kaikista virheistään kuin koira veräjästä. Aina vika on kaikissa muissa, pelaajissa, valmentajissa, hierojissa, mailapojissa ja nakkikiskan myyjissä sekä rankkasateessa lippuja jonottavissa katsojissa. Mutta koskaan vika ei ole autokauppiaassa. Ei edes silloin kun autokauppias tekee maksimissaan palkkana mitaten 75 kilon kädettömälle ja jalattomalle puurtajalle 175 kilon monivuotisen sopimuksen. Ja näitä piisaa Jokereissa. Sanon saman kuin jo parikin kertaa viime kevään jälkeen: joukkue on väärin rakennettu ja tämä tulee kyllä vielä esiin. Varsinkin isoissa kaukaloissa. Tarve olisi vaihtaa 5-7 pelaajaa kädellisiin ja jalallisiin. Ainakin.

Toivotaan että autokauppiaan aika on käytännössä ohi kun Säilynoja tuli keväällä toimitusjohtajaksi ja ensi kauden joukkueen kasaavat valmentajat ja Keke. Ikävä kyllä taitaa jäädä unelmaksi.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
cobolille:

Olet ensimmäinen jokerifani, joka sanoo tämän ääneen: Jokerien nykykokoonpano ei vaan kertakaikkiaan ole jotenkin "Jokerien näköinen". Vilpittömänä naapurina toteaisin, että rakkaan vihulaisen ykkös- ja kakkoskentissä olen tottunut enemmän Leinon, Variksen (huippuaikanaan), Keken ja Temen tyyppisiin taitaviin vipeltäjiin kuin Ritan, Hauhtosen ja Tomekin kaltaisiin työhevosiin. Siis ehdottomasti kaikki kunnia Tomekille ja Ritalle, loistavia pelimiehiä ja ymmärtääkseni aitoja jokereita, mutta yleisesti ottaen tällaisten jätkien edessä on aina ollut jokusia huipputaitavia kavereita. Lisäksi ulkomaalaisenne olivat joskus ennen ehdotonta liigan kärkikastia. Ei Kantoreita. No, ulkkarien taso on pudonnut tietenkin koko liigassammekin, joten siinä suhteessa ollaan samassa veneessä.

Jokerien pakisto on todella paljon Kauppisen ja ennen kaikkea Koiviston onnistumisen varassa. Kiekollista osaamista ei ole sielläkään hirveästi. Tämän sanon, vaikka esimerkiksi Jokelan veisin HIFKiin koska tahansa ja levittäisin henkilökohtaisesti punaisen matonkin.

Tästä saa loputtoman vertailunkin aikaiseksi. Myönnän, että meillä on nyt erittäin paljon työhevosia, mutta se on toisaalta aina ollut meidän juttu. Ja jokainen joukkue tarvitsee näitä. Tarkoitukseni ei ole kuitenkaan provoilla ja vinkua juupas-eipäs -tyyppisesti meidän kokoonpanoja pelaaja kerrallaan. Tämähän on Jokeri-osio ja täällä keskustellaan ensisijaisesti Jokerien kokoonpanosta. Olen hieman sillä kannalla, että jotain Jokereista puuttuu. Ja nimenomaan siltä Jokerit-sektorilta? Virmasen kädenjälki näkyy yhä.

Outoa jorinaa sinänsä, sillä Jokerien kokoonpano tulee riittämään mennen tullen SM-liigan top kolmoseen. Siis se sama materiaali, joka on vähän yhdestä puusta veistetty.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sanon saman kuin jo parikin kertaa viime kevään jälkeen: joukkue on väärin rakennettu ja tämä tulee kyllä vielä esiin. Varsinkin isoissa kaukaloissa. Tarve olisi vaihtaa 5-7 pelaajaa kädellisiin ja jalallisiin.
Tätä samaa täällä moni sivuaa, kun puhutaan että kädellisille olisi käyttöä niin YV:ssä kuin muutenkin. Jos muutaman täsmävaihdon kohti taitoa saisi tehdä niin eiköhän sen aika moni tekisi.

Tuo JHagin esille nostama joukkueen Jokeri-näköisyys onkin sitten jo mutkikkaampi juttu. Kyllä tuo joukkue kaikkine rita,mäki,pete,lintu,tomek ym. jätkineen ihan täysi Jokeri on, mutta ei tietty mikään ihannejoukkue.

Vaan millähän hinnalla tuolta saataisiin hauhtosten ja louhien tilalle Stapleja, Leinoja, Filppuloita, Metroja jne. Kyllä se perkele niin taitaa olla, että huipputaitavia jätkiä ei enää nähdä koko liigassa muuta kuin silloin, kun käyvät täällä puhkeamassa kukkaan. Noita sm-liiga ja yleisö kaipaisivat, mutta niitä kaivataan myös maailmalla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jokerien kokoonpano tulee riittämään mennen tullen SM-liigan top kolmoseen. Siis se sama materiaali, joka on vähän yhdestä puusta veistetty.

Hyvä kirjoitus sulla muutenkin, mutta lainaamani osa vielä tarkemmin. Jokerien kokoonpano oli viime kaudella kuin tehty Hanlon-Lehkoselle (H-L). Tämä kausi taas kuin Sheddenille... Suhteessa pelitapaan ei voi enempää rakentaa vituiksi kuin nyt on tehty. Miksi?

H-L haluaa joukkueelta erittäin aktiivista, lyhyin syötöin ja rintamahyökkäyksin etenevää peliä. Parhaimmillaan tarkoitus on ajaa viideltä kaistalta sisään ja tavalla, jossa pakkien rooli on hyvin aktiivinen. Tämä vaatisi esimerkiksi joukkueen senttereiltä erinomaista pelinlukutaitoa, käsiä ja jalkoja. HIFK:ta vastaan NT:ssa syntyi kuitenkin tilanteita, joissa Jokerien sentterit olivat pelin ulkopuolella tai jossa Jokerien hyökkääjät kuljettivat liikaa kiekkoa ja ajoivat lopulta ns. seinään. Ei Lehkonen puhunutt paskaa kun hän sanoi jossain julkisestikin, että vähän enemmän ja vähän nopeammin olisi odottanut joukkueen oppivan pelitapaa...

Mulle Jokerien pelaaminen NT:ssa HIFK:ta vastaan näytti rakenteelliset ongelmat kaikessa karmeudessaan. Lisäksi parista kaverista huokui Areenan ylimmälle riville asti se, että heitä ei voisi paljon vähempää Jokereissa pelaaminen kiinnostaa. Olisin ymmärtänyt jos tämä asenne olisi ollut koko joukkueella. Silloin se olisi päätetty yhdessä ja varottu vähän loukkaantumisia yms. Mutta siellä oli kuitenkin mukana kavereita jotka yrittivät tosissaan.

Johtopäätös on aivan selvä: joukkueessa on useampi kaveri jotka tietävät olevansa jo nyt ns. hiljaisella siirtolistalla sen takia, että heidän paikkansa ei vaan ole a) Jokereissa ja b) H-L:n valmennuksessa. En usko että tämä joukkue on koskematon edes 5-10 ensimmäistä peliä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kyllä se perkele niin taitaa olla, että huipputaitavia jätkiä ei enää nähdä koko liigassa muuta kuin silloin, kun käyvät täällä puhkeamassa kukkaan.

Näin juuri. Mutta kun huomenna julkistetaan 1. ottelun avauskokoonpano, niin montako tällaista kukkaan puhkeavaa löydät kokoonpanosta? Tässähän se ongelma on. Ja kun sellaisia Jokereissa kasvaa, he pelaavat liigaakin muualla kuin Jokereissa. Kuten nyt maajoukkuesentteri Lehterä yhtenä esimerkkinä. Joka muuten oli Hanlonin mukaan paras pelaaja, jonka hän näki kaikissa NT:n otteluissa. En viitsi edes sanoa miten Hanlon reagoi Ikan kerrottua sen, mistä Lehterä lähti...
 
Liigakauden avaus on jo oven takana. On siis aika sulkea kausiketjut ja jatkaa keskustelua varsinaisissa aiheketjuissa.

Muistattehan rohkeasti avata ketjuja uusista aiheista megaketjujen välttämiseksi.

Kiekkoterveisin, Moderaattorit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös