Jukurit 2007–2008

  • 98 653
  • 287

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Jukurit-Sport

En tiedä ketä tässä pitäisi onnitella, mutta vaasalaisvieraita saatte ainakin parin pelin verran. Onhan tässä kyllä sellainen legendaarinen ottelupari ettei paljon parempaa viihdettä voisi olla tällä sarjatasolla, varsinkin kun aitiossa on vielä vääntö Makkonen-Tamminen. Sportilla on tuoda puolivälieriin terve ja tulivoimainen joukkue Jukureiden tiivistä viisikkopuolustusta vastaan. Sportilla taas oma puolustuspää ei edelleenkään ole mitään sarjan eliittiä paitsi että Väre on kuuma.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pronssinen päätös

Kiitos Jukurit. Kausi on ohi ja tuloksena pronssimitalit.

Melkoista vuoristorataahan tämä kausi oli. Muutaman hyvän pelin jälkeen tuppasi aina tulemaan se huonoakin huonompi esitys. Kohtalokkain oli tietysti tuo viides välierä Kajaanissa. Sport -sarjassakin oli se ala-arvoinen suoritus, mutta onneksi se ei vielä ratkaissut mitään.

Tälläinen vaihtelu oli ihan uutta Jukureissa. Jukureitahan on yleensä verrattu diesel-veturiin, joka tasaisesti jyrää eteenpäin. Nyt suoritustaso vaihteli uskomattoman paljon. Pelattiin ehkä enemmän tunteella kuin ennen. Vitsinä käytetty, ei oo pakko jos ei taho, tuntui välillä pitävän vähän liiankin hyvin paikkansa. Onneksi jo seuraavassa tai sitä seuraavassa pelissä taas pelaaminen sujui niinkuin piti. Tunteella ja tahdolla pääsee pitkälle, siitä on tulos nähtävissä puolivälieristä. Toivottavasti samanlaista tunnetta löytyy ensi kaudellakin, vähemmillä notkahduksilla tietenkin.

Muutamia pelaajia joukkueesta nostaisin esille:

Ehdottomasti yksi koko kauden parhaista, ellei jopa paras, löytyi maalinsuulta. Joni Myllykoski pelasi yhtä vaille kaikki pelit ja tuskin kellään löytyy paljon arvosteltavaa Jompen esityksistä. Ei aivan kympin kausi, mutta vahva ysi kuitenkin.

Kapteeni Tike Kuuluvaisen merkitys joukkueelle kasvoi sitä suuremmaksi, mitä pidemmälle kausi eteni. Oikea malliesimerkki taistevasta kapteenista. Tike oli pudotuspeleissä selvästi paras Jukuri.

Tero Kettunen ja Turo Asplund. Tasaisen varma kausi, luotettavimpia Jukureita, tosin tehoja olisi voinut tulla enemmänkin. Toivottavasti pysyvät Jukureissa, sillä ensi kausi voisi olla näille herroille se todellinen läpimurto.

Petri Lehtonen. Mitä voisi muuta sanoa kuin, Kiitos Lehi! Runkosarjan paras pistemies taas kerran. Loppukaudesta taisi vaan vammat viedä suurimmat terän. Jospa Lehi vielä sittenkin laitettas se polvi kuntoon ja ...

En ala kaikkia pelaajia yksitellen käymään läpi, jatkakoon joku muu.

Kari Makkonen, täysi tunnustus avauskaudesta Jukureissa. Kolmas sija oli ehkä juuri se, mitä materiaali tänä vuonna edellyttikin. Mikkeliläisten takaraivoissa on vain vieläkin sitkeästi se Dufvan haamu. Muutama tappio putkeen, niin vika on heti valmennuksessa ja verrataan, että eihän Riston aikana tuollaista. Unohtakaa mikkeliläiset jo se RD. Meillä on osaava valmentaja KM!

Kiitos vielä kerran Jukurit. Se oli hyvä kausi. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi kautta ja liigakarsintoja.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Ihan ok maku jäi kaudesta. Finaalipaikkakin oli tarjolla, mutta ensi kaudella sit. Muutama sana pelaajista.

* Joni Myllykoski; joukkueen MVP, joka pelasi yhtä vajaa kaikki sarjapelit. Muutama heikompi matsi tuli, mutta torjui joukkueella paljon pinnoja, lisäki Sport kaatui pitkälti Jomppeen. Hyvä kausi poikinee liigadiilin, onnea ja menestystä!

* Timo Kuuluvainen; huikeat pleijarit ja välillä tuntui, et äijä aikoo viedä vaikka yksin Jukurit finaaliin. Väriläiskä, joka jatkanee Jukureissa?

* Petri Lehtonen& Antti Laakso; paljon paskaa niskaan legendoille, vaikka kaksi parasta pistemiestä taas kerran, lisäksi Laakso laukoi kaksi tärkeää voittomaalia pleijareissa. Lehtonen pelasi polvi sökönä, eikä valitellut. Ilman kaksikkoa olisi muutama viiri katossa vähemmän, joten kiitos äijille huikeista elämyksistä (jos ja kun taisi ura sarvipäissä päättyä).

*Jesse Uronen; täsmähankinta, joka paukutteli hieman nihkeän alun jälkeen itsensä joukkueen maalitykiksi, lisäksi kärjessä +--tilastossa.

* Kalle Mäkinen; pieni koko, mutta huikea asenne. Taskuraketti nousi Kalevankankaan suureksi suosikiksi. Mäkisen kirmatessa kaukalossa vauhtia taitaa olla välillä liikaakin.

* Tero Kettunen; tuli aikoinaan 2.divarista ja kehittynyt huimasti kausi kaudelta. Jukureissa miehistö vaihtunee rajusti, joten Edulle voisi olla tarjolla iso tontti.

* Turo Asplund; huikeat kädet ja kulmikas liike on vastustajalle hankala asetelma. Ensi kaudella iso rooli ja sit liigaan?

Ilkka Kallioinen; kauden positiivisin yllättäjä. Otti ison roolin alakerrassa ja paukutteli myös komeat tehopisteet.
 
Viimeksi muokattu:

ventos

Jäsen
Huom. nuoria

Kulmilta ja kuppiloista kuultua. Vaikka kato tulee olemaan kaamea Jukureissa, niin ensi kauden joukkueessa tulee pelaamaan iso liuta nuoria uusia kiimaisia pelaajia ja tavoitteena päästä karsimaan liigapaikasta. Näin kertovat nuo luotettavat tietolähteet, miksi emme siis uskoisi niitä
 
Viimeksi muokattu:

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
ensi kauden joukkueessa tulee pelaamaan iso liuta nuoria uusia kiimaisia pelaajia.

Ainahan noin on ollut. Ei Jukurit ole oskaan ilman pelaajia jäänyt. Ja varmasti sinne on tunkua edelleenkin, vaikka Makkonen ehkä mielipiteitä jakaakin ja D-Kiekko nousi osin samoille apajille.

Kysymys lieneekin lähinnä siinä, miten näistä nuorista lupauksista on täyttämään niitä monivuotisten avainpelaajien saappaita? Mikkelissä ei ole varaa menestyksettömään kauteen, mutta muualla vastaavassa tilanteessa voisi ollakin fiksua vetää yksi välivuosi, jonka aikana nuorista (ehkä jopa omista!) koulittaisiin pelimiehiä ilman menestyspakon paineita.
 

Akke P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
* Joni Myllykoski; joukkueen MVP, joka pelasi yhtä vajaa kaikki sarjapelit. Muutama heikompi matsi tuli, mutta torjui joukkueella paljon pinnoja, lisäki Sport kaatui pitkälti Jomppeen. Hyvä kausi poikinee liigadiilin, onnea ja menestystä!

Näin tosiaan kävi. Matka jatkuu Raumalle, jos ei muuta niin aluksi ainakin katselemaan, miten Vehanen pelaa...

UR 1.4.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Äsken se sitten julistettin virallisesti JYP otti suojiinsa D-kiekon ja nimi vaihtui D-team:si Mitä seuraavaksi lähteekö Jukureista Jyväskylän "passin" omaavat pelaajat takaisin sinne suuntaa tai voisiko sanoa kuinka monta lähtee. Asplund, Kortellainen, Mäkinen, Kettunen, Kinos, Kallioinen, Hyvärinen...
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Asplund, Kortellainen, Mäkinen, Kettunen, Kinos, Kallioinen, Hyvärinen...

Äkkiseltään tuntuisi, että jos ajattelee asiaa pelaajan näkökulmasta, niin saattaisi näillä kokeneemmilla olla ehkä hieman enemmän kiinnostusta pelata Jukureissa kuin D-kiekkoteamissa vai mikä se oli..? Jukurit pyrkii kuitenkin Mestiksen kärkeen/liigakarsintoihin ja D-kiekkoteam vai mikä se oli pelaa ainoastaan JYP:in farmina. Luultavimmin tuo JYP:in kakkonen imee jatkossa lähinnä JYP:in A-nuorten yli-ikäiset ja antaa silloin tällöin peliaikaa A:n kärkipelaajille. No mistä näitä tietää.

edit. Mix hitossa tuo nimi ei voi olla yksinkertaisesti Diskos?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Äkkiseltään tuntuisi, että jos ajattelee asiaa pelaajan näkökulmasta, niin saattaisi näillä kokeneemmilla olla ehkä hieman enemmän kiinnostusta pelata Jukureissa kuin D-kiekkoteamissa vai mikä se oli..? Jukurit pyrkii kuitenkin Mestiksen kärkeen/liigakarsintoihin ja D-kiekkoteam vai mikä se oli pelaa ainoastaan JYP:in farmina.

Toisaalta pelaamalla hyvin farmissa voi saada näyttöpaikan liigasta ja on muutenkin yhden ja saman organisaation alla helposti tarkkailtavissa ja siirreltävissä. Osa pelaajista saattaa tehdä jopa ns. kaksisuuntaisen sopimuksenkin.

Tuskin Jukurit kaikkia JYP-taustaisiaan menettää. Mutta ison rakennemuutoksen aika on joka tapauksessa käsillä. Yksi viime vuosina toiminut pelaajaväylä on ainakin osittain tukossa ja samalla ehkä tärkeimmät yksittäiset avainpelaajat lopettavat.

Mielenkiintoista nähdä, mille linjalle Jukurit lähtee. Omista junnuista ei apuja ole, liigapelaajista on armoton kisa ja ulkomaalaiset ovat aina arvaamattomia juttuja. Veikkaankin, että Mikkelissä suunnitellaan parhaillaan kilpakumppanien kuppausta. Saa nähdä, millaisia siirtoja tulee. Joku pelaaja ehkä Kajaanista, Vantaalta, Joensuusta, Savonlinnasta, Heinolasta ja jopa Kouvolastakin?

Maalivahtivalinnoissahan Jukurit on suosinut yleensä Mestis-vahteja. Jos samalla linjalla jatketaan, niin esim. Lohtander tai jo viimeksi tyrkyllä ollut Kurikka voisivat olla tyrkyllä?
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Everton kirjoitti:
Maalivahtivalinnoissahan Jukurit on suosinut yleensä Mestis-vahteja. Jos samalla linjalla jatketaan, niin esim. Lohtander tai jo viimeksi tyrkyllä ollut Kurikka voisivat olla tyrkyllä?
Lohtander on Jukureita, johan sen nyt tietää ainakin koko Savonlinna tai ainakin puolet. Olkaa Mikkelissä hel*etin tyytyväisiä. Joku toinenkin ehkä siirtyy, Tiihonen tai Konsti? Oksettaa...
Kukahan tulee meille...arvelisin Kiukas tai Kinos?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös