Talous

  • 3 304
  • 16

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Avataanpa rohkeasti uusi ketju, kun vanhat talousketjut ovat hautautuneet jo varsin syvälle. Kausi on pelattu ja jokainen voi tehdä omat pelilliset yhteenvetonsa sen osilta. Sen sijaan siitä, miten kausi meni taloudellisesti, ei ehkä niin helposti voikaan mitään ulkopuolisena sanoa. En ole ainakaan huomannut missään mainintoja taloustilanteesta.

Muutamakin kaveri on epäillyt, että kausi oli KooKoolle taloudellisesti raskas. Perusteluina lähinnä peruslukemissa pyörineet katsojamäärät sekä kallispalkkaiset kanadalaiset. Ehkä niinkin, mutta itse arvelisin toisin.

Jos ensin yrittäisikin miettiä tuota pelaajabudjettia. Oletan, että viime hetkillä hankitut Kaartiset ja Eskeliset kuuluivat vielä alkuperäisen budjetin raameihin. Jos näin oli, niin myöhemmin jäi pelivaraa.

KooKoosta lähtivät kesken kauden Ilkka Saarela, Ville Eskelinen, Ville Lajunen ja Sami Kaartinen. Kolme ensin mainittua pelasivat varmasti keskivertopalkalla, mutta Kaartinen oli tuskin ihan halpa. Ja oikeastaan listaan voisi lisätä vielä Mikko Tammisen, jonka sopimus purettiin jo ennen kauden alkua, koko kauden loukkaantuneena olleen Jussi Onnelan sekä suurimman osan kaudesta sivussa olleet Matti Huillan ja Mikko Liukkosen. Uskoisin, että vakuutus korvasi heidän palkkansa.

Kesken kauden joukkueeseen puolestaan liittyivät Mikko Mattila, Oskar Essen, Michael Kolarz, Kory Baker, Michael Clarke ja Teemu Ramstedt. Joukossa varmasti pari kovapalkkaista kaveria, mutta uskoisin silti, että miinusta ei ole pahemmin tullut. Etenkin kun jossain hankinnassa taisi olla budjetoimatonta sponsorirahaakin takana.

No entäs sitten lipputulot? KooKoo oli laskenut budjetissaan lipputulojen määräksi 192000 euroa. Yhteensä runkosarjassa oli 25000 maksanutta katsojaa, kun tuo ilmaismatsi jätetään huomioimatta. Se tarkoittaisi vajaata 8 euroa per katsoja. En usko, että ihan siihen päästiin, kun luvussa on kuitenkin jonkin verran halvempia lippuja (kausikortit, sponsoriliput...). Mutta sitten taas muistetaan tuo karnevaali, jonka tuotto kompensoi varmastikin sekä tulojen alijäämää että kulujen mahdollista ylittymistä.

Muita muuttujia ei niin hirveästi ole. Tai onhan matka-, mainos, hallintokuluja yms. mutta ne varmasti on osattu laskea budjetissa alunperin aika varmasti. Sen sijaan pudotuspelejä ei varmastikaan ole vielä syksyllä huomioitu. Uskoisin, että niistäkin jäi ihan kohtalainen potti.

KooKoo kävi kerran Lempäälässä, kahdesti Turussa, kerran Mikkelissä ja pelasi neljä kotimatsia. Jos kylmästi runkosarjan lukujen perusteella laskee, niin matkat, ottelujärjestelyt ja muut kulut olivat näistä peleistä ehkä jotain 20000 euroa. Ja kun yleisöä kävi peleissä yhteensä 6490, niin eiköhän tuokin ollut taloudellisesti ihan kiva yhtälö.

Tavoitteena KooKoolla oli niukasti voitollinen tulos (4000€). Epäilisin, että kaikista kauden vaikeukista huolimatta sukanvarteen saattoi jäädä jopa hiukan sitä enemmän. Mutta jos jollain on oikeaa tietoa, niin kertokoon.

Ja tästä pääsemmekin sitten sopivasti jo ensi kauteen. Liigaporttien näennäinen avaaminen saa varmasti aikaan myös kilpavarustelua. Pitäisikö KooKoon lähteä siihen mukaan - ja jos pitäisi, niin kuinka isolla riskillä? Alkuperäinen budjetti tälle kaudelle oli 614.000. Onko sitä mahdollista ja järkevää kasvattaa jo ensi kaudelle ja minkä verran?
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ja tästä pääsemmekin sitten sopivasti jo ensi kauteen. Liigaporttien näennäinen avaaminen saa varmasti aikaan myös kilpavarustelua. Pitäisikö KooKoon lähteä siihen mukaan - ja jos pitäisi, niin kuinka isolla riskillä? Alkuperäinen budjetti tälle kaudelle oli 614.000. Onko sitä mahdollista ja järkevää kasvattaa jo ensi kaudelle ja minkä verran?

Arto Sirviö kertoi helmikuussa, että KooKoolla on ensi kaudella tarkoitus nostaa budjetti 900 000 euroon, jota hän piti täysin realistisena. KooKoon tämän kauden kokonaisbudjetti oli 615 000 euroa. Siitä pelaajabudjetti oli alun perin 150 000 euroa eli yllättävän maltillinen, vaikka joukkueessa on puolenkymmentä kiekkoa työkseen pelaavaa. Loukkaantumisten aiheuttamat pelaajahankinnat nostavat budjettia jonkin verran.

Sirviön mukaan tulot ovat kasvaneet edelliskausista merkittävästi runkosarjan 1 350:een nousseen yleisökeskiarvon ja uusien yhteistyökumppaneiden ansiosta. Tilikauden plussan hän kertoi helmikuussa riippuvan pudotuspelien määrästä ja yleisönsuosiosta. Eli ymmärtääkseni plussaa KooKoo teki tällä kaudella ei varmaan paljon mutta kuitenkin.

Nyt jos mietitään tämän kauden joukkuetta ja ensi kauden joukkuetta niin kaiken järjen mukaan KooKoolla pitäisi olla ensi kaudella kovempi nippu, jos budjettia kasvatetaan lähes 300 000 euroa.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jatkaisin talousasioiden pohdintaa vielä KooKoon ja uuden Kouvolan näkökulmasta. Kouvolasta tulee ensi vuoden alussa Suomen kymmenenneksi suurin kaupunki, suurin varuskuntakaupunki ja metsäteollisuuden keskittymä.

Miten KooKoo onnistuu hyödyntämään uuden Kouvolan voimavarat? Elinkeinoelämä toivoo uudelta Kouvolalta lisäpotkua ja samaa lisäpotkua toivovat varmasti myös kaupungin pääsarjaseurat MyPa, KPL ja Kouvot. MyPa on ilmeisesti lähdössä ainakin voimakkaasti markkinoimaan itseään kouvolalaisena joukkueena. Saviniemen stadionin katolla lukee todennäköisesti jatkossa: Kouvola - Kymijoen kaupunki.

KooKoon ei pidä jäädä sivussa seuraamaan uuden Kouvolan syntyä. On erittäin tärkeää miettiä, miten KooKoosta saadaan rakennettua Suur-Kouvolan oma joukkue, jota käydään kasomassa koko uuden Kouvolan alueelta.

Potentiaalia on ainakin huikeasti yleisömäärien kasvattamiseksi.
 

Liba Leijona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Wiipurin aprillipila

Wiipurin päiväunelmat eivät ole tästä maailmasta. Kuinka paljon varuskunnat ja alas ajettavat paperitehtaat ovat tuoneet tällä kaudella euroja seuran kassaan?Pelkäänpä pahoin, ettei paljoakaan.
Laita jo valot päälle! Vaikka Kouvola olisi 10. suurin kaupunki, niin se ei näy nyt eikä tulevaisuudessa seuralle tulevissa kassavirroissa.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Wiipurin päiväunelmat eivät ole tästä maailmasta. Kuinka paljon varuskunnat ja alas ajettavat paperitehtaat ovat tuoneet tällä kaudella euroja seuran kassaan?Pelkäänpä pahoin, ettei paljoakaan.

Missä kohtaa olen maininnut, että esimerkiksi varuskunnat toisivat seuran kassaan euroja? Suomen suurimman varuskuntakaupungin varuskuntia voidaan hyödyntää muulla tavoin kun, että sieltä tulisi euroja KooKoolle. Kouvolan sijainti on pk-seutuun nähden erinomainen ja varmasti varuskuntien ansiosta jatkossakin KooKoolla on mahdollisuus saada Antti Härmän ja Ville Lajusen kaltaisia pelaajia riveihinsä.

Tiedän paperiteollisuuden vaikeudet, mutta en usko, että paperin teko Suomesta tulee kuitenkaan kokonaan loppumaan. Metsäteollisuus on Kouvolassa edelleen merkittävä tekijä ja varmasti KooKoolla jatkossakin on yhteistyökumppaneina metsäteollisuuden yrityksiä alihankkijoineen.

Myöskin nuorelle jääkiekkoilijalle KooKoo on mainio vaihtoehto, sillä opiskelujen ja armeijan yhdistäminen harjoittelun ja pelaamisen kanssa on tehty pelaajille mahdollisimman helpoksi. Uusi Akatemia antaa mahdollisuuden pelaajan kehittymiselle.

Yhteistyösopimus Karjalan Prikaatin kanssa mahdollistaa varusmiespalveluksen ja huippujääkiekon yhtäaikaisen harjoittamisen. Suunnitelmat ajankäytön suhteen tehdään hyvissä ajoin, jotta urheilun ja palveluksen yhdistäminen sujuu palvelusaikana mutkattomasti.

Tietysti jos on aina noin negatiivinen asenne kaikkeen kuin sinulla on niin mitään ei tulla koskaan saavuttamaankaan. Jos sinun kaltaisia henkilöitä olisi enemmänkin jääkiekon parissa niin Kouvolassa pelattaisiin vielä jääkiekkoa ulkojäällä Sarkolan tekojäällä ja sarjataso olisi varmaankin III-divari.

Vaikka Kouvola olisi 10. suurin kaupunki, niin se ei näy nyt eikä tulevaisuudessa seuralle tulevissa kassavirroissa.

Minkä takia ei näy. Jos KooKoon budjetti tälle kaudelle oli 615.000 euroa ja ensi kaudella mahdollisesti jopa 900.000 euroa (ei ehkä toteudu, mutta uskoisin, että budjetti saadaan nostettua ainakin johonkin 800.000 euron paikkeille), niin mistä kassavirta tulee jos ei Kouvolasta, Helsingistäkö luulet sen tulevan vai peräti Moskovasta.
 

Fordél

Jäsen
En juurikaan näe kuntaliitoksen tuovan hyötyjä KooKoolle, ainakaan sen alkuvuosina. Sen hyödyt realisoituvat jos/kun uusi kunta pystyy hyödyntämään potentiaaliaan ja muuttuu selvästi nousevaksi talousalueeksi pääkaupunkiseudun laitamilla, lähellä Venäjän rajaa. Siihen asti en näe kuntaliitoksen juuri tuottavan hyötyä, sillä kyse on lähinnä hallinnollisesta uudistuksesta, joka koskee oikeastaan vain julkista sektoria. Näin ollen menee hyvin pitkä aika ennen kuin ihmisten mielissä KooKoo muuttuu koko uuden Kouvolan lätkäseuraksi. Ja onko silläkään edes mitään vaikutuksia? Ei se matka naapurikunnista kuntaliitoksella mitenkään lyhene ja jo nyt se matka Kouvolan jäähallille tuntuu olevan ylitsepääsemättömän suuri.

Myös varuskunta on tällä alueella ollut ennenkin, mutta tietysti sitä pitäisi osata hyödyntää paremmin juuri Wiipurin mainitsemalla tavalla. Kuntaliitoksella ei tosin ole tässäkään mitään merkitystä.

Eli, potentiaalia KooKoolla on nousta vielä suuremmaksi joukkueeksi ja kasvattaa taloutta, mutta se ei tule mitenkään ilmaiseksi eikä minkään kuntaliitoksen avulla. Töitä täytyy tehdä aivan helkkaristi ja keksiä uusia tapoja laajentaa seuran rahoituspohjaa. Uusi johto näytti tällä kaudella siihen pystyvän ja uskon myös, että sama positiivinen vire jatkuu tulevillakin kausilla.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En juurikaan näe kuntaliitoksen tuovan hyötyjä KooKoolle, ainakaan sen alkuvuosina. Sen hyödyt realisoituvat jos/kun uusi kunta pystyy hyödyntämään potentiaaliaan ja muuttuu selvästi nousevaksi talousalueeksi pääkaupunkiseudun laitamilla, lähellä Venäjän rajaa. Siihen asti en näe kuntaliitoksen juuri tuottavan hyötyä, sillä kyse on lähinnä hallinnollisesta uudistuksesta, joka koskee oikeastaan vain julkista sektoria.

Näen asiat toisin. Tosin ei yksin kuntaliitos varmasti kertarysäyksellä tule mitään muuttamaan, mutta pikku hiljaa ja pitemmällä aikavälillä näen kuntaliitoksesta pelkästään myönteisiä ja positiivisia vaikutuksia myös KooKoolle mutta varmasti muillekin kaupungin seuroille kuten MyPalle.

Kyllähän nykyään esimerkiksi Kotkassa Titaanit käsittääkseni mielletään koko Kotkan kiekkoseuraksi vaikka aikoinaan Titaanit pelasi Kotkan naapurikunnassa Karhulassa ja tunnettiin nimeltä Karhulan Titaanit. Tosin Kotkassahan kuntaliitoksia tehtiin jo vuonna 1976, joten aika paljon niistä ajoista on ehtinyt Kymijoessa vettä virrata. Luulisin, että kotkalaisia ei käynyt niihin aikoihin katsomassa Karhulan Titaaneitten pelejä vaan heillähän oli tuolloin omat jääkiekkoseurat Kotkan Kiri ja Kotkan Reipas. Kyllähän Titaaneitten pelejä varmasti käydään nykyään katsomassa laajemmalta alueelta kuin entisen Karhulan alueelta. Myös SaiPa oli alunperin muistaakseni naapurikunnan joukkue SaiPa Lauritsalasta ja kyllähän SaiPa nykyään on koko Lappeenrannan joukkue.

Tosin KooKoollakin tuon aseman saavuttaminen vielä varmasti vuosia, mutta pikku hiljalleen kehitystä tulee varmasti tapahtumaan niin yleisömääräärissä kuin yhteistyökumppaneittenkin määrissä.
 

Fordél

Jäsen
Näen asiat toisin. Tosin ei yksin kuntaliitos varmasti kertarysäyksellä tule mitään muuttamaan, mutta pikku hiljaa ja pitemmällä aikavälillä näen kuntaliitoksesta pelkästään myönteisiä ja positiivisia vaikutuksia myös KooKoolle mutta varmasti muillekin kaupungin seuroille kuten MyPalle.

Siis juuri näin näen itsekin asian. Kyllähän sillä tulee olemaan varmasti positiivisia vaikutuksia, mutta niiden konkretisoituminen vaatii paljon aikaa. KooKoon johto ei voi vielä vuosiin tukeutua uuteen suureen Kouvolaan vaan nyt on jatkettava sillä tiellä mitä on tälläkin kaudella kuljettu. Ne kaikki pienet asiat, joita kuntaliitos tuo jo sen ensimmäisinä vuosina, ovat sitten vain plussaa.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ne kaikki pienet asiat, joita kuntaliitos tuo jo sen ensimmäisinä vuosina, ovat sitten vain plussaa.

Mielestäni KooKoon tulisi markkinoida itseään voimakkaasti jo tulevalla kaudella uuden Kouvolan uusissa kaupunginosissa erityisesti Kuusankoskella, Myllykoskella, Korialla ja Valkealassa, joista kaikista taajamista on kuitenkin suhteellisen lyhyt matka Kouvolan jäähallille. Miten tuo olisi paras tehdä siinä riittää varmasti pohdittavaa, mutta KooKoon ottelumainokset katujen varsiin on varmasti yksi tapa (toki Kuusankoskella sillan vieressähän sellainen on jo ollut). Myös matsibussit näistä taajamista olisi tutkimisen arvoinen asia. Jos esimerkiksi Valkealasta tai Myllykoskelta saataisiin bussit täyteen niin ilman muuta silloin niitä kannattaisi alkaa ajamaan sieltä sarjapeleihin. Myös KooKoon junioritoimintaa tulee laajentaa koko kaupungin alueelle ainakin nuoremmissa ikäryhmissä. Jäähallithan uuden Kouvolan kaupungin alueelta löytyy Kouvolan lisäksi Kuusankoskelta, Valkealasta ja Inkeroisista eli kaupungin alueella on 4 jäähallia joita kannattaa hyödyntää junnupuolella nykyistä enemmän. Esim. D-junnuissa kaupunginosajoukkueita voisi olla KooKoo Myllykoski/Inkeroinen, KooKoo Valkeala, KooKoo Kuusankoski ja myös sitä kautta saataisiin KooKoosta luotua aikaa myöden koko kaupungin oma joukkue. Myös Vekaranjärven varuskunnasta, joka on lajissaan Suomen suurin, kannattaisi kokeille näitä matsibusseja ja miksei myös Utista. Luulisi, että sieltä saataisiin helposti bussit täyteen seuraamaan KooKoon otteluita.
 

Fordél

Jäsen
Mielestäni KooKoon tulisi markkinoida itseään voimakkaasti jo tulevalla kaudella uuden Kouvolan uusissa kaupunginosissa erityisesti Kuusankoskella, Myllykoskella, Korialla ja Valkealassa, joista kaikista taajamista on kuitenkin suhteellisen lyhyt matka Kouvolan jäähallille. Miten tuo olisi paras tehdä siinä riittää varmasti pohdittavaa, mutta KooKoon ottelumainokset katujen varsiin on varmasti yksi tapa (toki Kuusankoskella sillan vieressähän sellainen on jo ollut). Myös matsibussit näistä taajamista olisi tutkimisen arvoinen asia. Jos esimerkiksi Valkealasta tai Myllykoskelta saataisiin bussit täyteen niin ilman muuta silloin niitä kannattaisi alkaa ajamaan sieltä sarjapeleihin. Myös KooKoon junioritoimintaa tulee laajentaa koko kaupungin alueelle ainakin nuoremmissa ikäryhmissä. Jäähallithan uuden Kouvolan kaupungin alueelta löytyy Kouvolan lisäksi Kuusankoskelta, Valkealasta ja Inkeroisista eli kaupungin alueella on 4 jäähallia joita kannattaa hyödyntää junnupuolella nykyistä enemmän. Esim. D-junnuissa kaupunginosajoukkueita voisi olla KooKoo Myllykoski/Inkeroinen, KooKoo Valkeala, KooKoo Kuusankoski ja myös sitä kautta saataisiin KooKoosta luotua aikaa myöden koko kaupungin oma joukkue. Myös Vekaranjärven varuskunnasta, joka on lajissaan Suomen suurin, kannattaisi kokeille näitä matsibusseja ja miksei myös Utista. Luulisi, että sieltä saataisiin helposti bussit täyteen seuraamaan KooKoon otteluita.

Nämä ovat sellaisia asioita, joita ilman muuta pitää tehdä (esim. laajempi markkinointi), mutta niitä pitäisi tehdä vaikka kuntaliitosta ei olisi olemassakaan. Itse asiassa näitä uusia juttuja olisi pitänyt tehdä jo aikaisemminkin. Ok, matsibusseja on kokeiltu yms. mutta koko ajan pitäisi luoda uusia tapoja laajentaa KooKoon taloudellista pohjaa.

Kuntaliitos antaa varmasti pienen lisäpotkun noiden mahdollisten uudistusten onnistumiselle, mutta vielä ensimmäisinä vuosina liitos ei kannattele niitä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
No niin. Tänään oli sitten faktaa (tai ainakin Frimodigin kertomaa) Kouvolan Sanomissa. Pelaajabudejtti jouduttiin ylittämään alkuperäisestä, mutta Frimodigin mukaan kausi oli hyvä "niin taloudellisesti kuin urheilullisestikin". Tarkoittaa siis käytännössä plusmerkkistä tulosta.

Hyvä näin.

Organisaatiotakin on kasvatettu parilla uudella nimellä. Tosin veikkaan, että samalla joku lähteekin. 1+1-laskusuoritus voisi tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Lindholm ei jatka kiekkoilua ja markkinointia Kouvolassa.

Suunnitelmat ovat kovat ja tavoitteet korkealla. Niin toisaalta pitääkin olla, kunhan jalat vain maltetaan pitää tiukasti jään pinnalla. Ammattimainen organisaatio takaa sen, että riskiä OTO-henkisen talkooporukan loppuunpalamisesta ei pitäisi olla. Samalla raamit ovat kuitenkin tiukemmat: tulosta on tultava ja palkat maksettava.
 

Fordél

Jäsen
Jep, ilmeisesti Dave pelailee jossain muualla ensi kaudella. Olisiko mies sitten jo valmistumassa ja lähtee vaikka hakemaan vielä vähän kokemuksia ulkomailta?

KooKoon taloudesta sen verran vielä, että niin kauan kun mitään lukuja ei esitetä vaan mennään noiden fraasien mukaan niin taloudellinen tulos voi olla oikeastaan mitä tahansa. En siis paljoa perusta noihin Frimodigin lausuntoihin. Tilanne voi toki olla se, että talous on saatu kuosiin, mutta se on tehty esim. niin, että en syöty jo ensi vuoden kuormasta.

Ja mitä tulee tuohon myyntitykkien työhön niin nyt kun tuota henkilökuntaa tuolla saralla on, toivoisin KooKoon tähyävän entistä enemmän muiden kuin paikallisten firmojen perään. Pohja luodaan tietysti vanhoilla tutuilla paikallisilla sponssirahoilla, mutta lisää valtakunnallisia sponsoreita taustalle. Mestiksen maine on kuitenkin pikku hiljaa nousemassa ja kun tähän lisätään KooKoon kovat tavoitteet niin varmasti kiinnostuneita yhteistyökumppaneita löytyy Kymenlaakson ulkopuoleltakin.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
KooKoon taloudesta sen verran vielä, että niin kauan kun mitään lukuja ei esitetä vaan mennään noiden fraasien mukaan niin taloudellinen tulos voi olla oikeastaan mitä tahansa. En siis paljoa perusta noihin Frimodigin lausuntoihin. Tilanne voi toki olla se, että talous on saatu kuosiin, mutta se on tehty esim. niin, että en syöty jo ensi vuoden kuormasta.

Mestiksessä ei taida olla tapana, että rekisteröidyt yhdistykset kuten Kouvolan Edustuskiekko ry lähtisivät julkaisemaan tilinpäätöksiään. Tuskinpa mikään mestisjoukkue pystyy hurjasti voittoa tekemään. Luulisin, että ensi kauden kuormasta ei ole jouduttu syömään, koska käsittääkseni KooKoo kuitenkin on kasaamassa kovempaa joukkuetta kuin mitä päättyneellä kaudella nähtiin.
 

Fordél

Jäsen
Mestiksessä ei taida olla tapana, että rekisteröidyt yhdistykset kuten Kouvolan Edustuskiekko ry lähtisivät julkaisemaan tilinpäätöksiään. Tuskinpa mikään mestisjoukkue pystyy hurjasti voittoa tekemään. Luulisin, että ensi kauden kuormasta ei ole jouduttu syömään, koska käsittääkseni KooKoo kuitenkin on kasaamassa kovempaa joukkuetta kuin mitä päättyneellä kaudella nähtiin.

Tämä vaihtoehto on vähintään yhtä mahdollista kuin esittämäni ajatus. En itsekään usko, että takkiin on tullut mitenkään pahasti. Tarkoituksena oli vaan tuoda esiin se, että mediassahan voi jauhaa vaikka mitä. Vaikka tappiota oltaisiin tehty niin tuskin sitä tuotaisiin jokkerimaisesti esiin kun samaan aikaan uhotaan ensi kaudesta. Ja tosiaan Jokkerin jälkeen ei ole noista tarkoista luvuista ole ollut puhetta ja se on tietysti näissä piireissä ihan normaali käytäntö.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Vaikka tappiota oltaisiin tehty niin tuskin sitä tuotaisiin jokkerimaisesti esiin kun samaan aikaan uhotaan ensi kaudesta.

Tosin ainakin esimerkiksi Joensuussa kerrottiin, että Jokipoikien kausi sujui taloudellisesti odotettua vaisummin. Kauden tulos Joensuussa jää jonkin verran negatiiviseksi. Sponsoritulot ylittyivät budjetista, mutta myös kuluja tuli enemmän. Pelaajapalkkioita ei ole silti rästissä, vaikka taloudellisesti tiukkaa onkin. Näin kertoi Jokipoikien puheenjohtaja reilu viikko takaperin.

Aika erikoiselta kuulostaa tuo Jokipoien tilanne, koska kuitenkin siellä käy aika mukavasti yleisöä. Kokonaan toinen juttu on tietysti se kuinka monta katsojaa ihan oikeasti maksaa pääsylipusta jotakin.

Siis mitenkään ei ole tarkoitukseni Jokipoikia tai mitään muutakaan joukkuetta mollata otinpa vain tuon Jokipojat esimerkkinä tähän kun taannoin osui silmääni tuo Jokipoikien puheenjohtajan kirjoitus.

Yleisömääristä ei siis voi oikeastaan mitään päätellä taloudellisesta tilanteesta. Budjettihan Joensuussa oli samansuuntainen kuin Kouvolassakin, mutta ilmeisesti KooKoo on onnistunut yhteistyökumppaneitten kanssa hieman Joensuuta paremmin.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Jep, ilmeisesti Dave pelailee jossain muualla ensi kaudella. Olisiko mies sitten jo valmistumassa ja lähtee vaikka hakemaan vielä vähän kokemuksia ulkomailta?

Pöh pöh! Dave lähtee liigaan, siellä tarvitaan kynää! 10 000€ bruttona ja Dave kiekkoilee/markkinoi esim. Kalpan uuteen nousuun.

Noin muuten hienoa kuulla, että taustalle tulee ihan merittejäkin omaava kaveri. Sen lisäksi on toki hienoa, että talouskin kesti tämän kauden kunnialla(?).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös