Yleisömääristä, nyt ja tulevaisuudessa...

  • 1 138
  • 5

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mestiksen suurimmat yleisökeskiarvot:

1. Jukurit 1328
2. Sport 1183
3. Kalpa 1150
4. KooKoo 967
5. TuTo 966
6. Hermes 960
---------------------------
7. K-Vantaa 691
8. FPS 572
9. Ahmat 513
10. KJT 469
11. Diskos 446
12. UJK 438

Eli mestiksessä on kahdenlaisia joukkueita, niitä jotka kiinnostavat yleisöä ja niitä jotka eivät. Joukkueet jotka kiinnostavat yleisöä voi lukea yllä olevasta listasta. Ensi kaudella uskoisin listaan tulevan jonkin verran muutoksia. Jos Hermes jatkaa siitä mihin se viime kaudella jäi, tippuu se "eliitistä", koska tuskin Kokkolalais yleisö kovin uskollisesti taaperrusta seuraa. Lisäksi "eliittiin" saattaa nousta Hokki. Kajaanissa voi olla potentiaalia nousta tekijä kaupungiksi mestiksessä, jos siellä saadaan oikein buumi aikaan. Yleisökeskiarvojen yläpäässä voi tapahtua että KooKoo alkaa kiriä Jukureita, Sportia ja Kalpaa kiinni, ja jopa ohittaa ne. Jos KooKoon joukkue pystyy ensi kaudella tämän kauden suorituksiin niin Jukureiden tämän kauden yleisökeskiarvo voi olla jotakuinkin sama kuin KooKoon ensi kauden, eli päälle 1300. Ainakin KooKoon osalta toivon että kotiottelut joissa on vain 800 katsojaa olisivat ensi kaudella vain hämärä muisto:D
 

vihtori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelikaanit
Mestis Yleisömäärät: Nyt/Ennen liigan sulkemista

Voisiko joku selvittä miten paljon yleisömäärät ovat pudonneet Mestiksessä verrattuna aikaan jolloin liiga oli vapaa ja nousu mahdollista urheilullisin perustein. Liiga pomojen kannattaisi verrata NHL:n ja SM-liigan markkinoiden laajuutta ja perustella liigan sulkenmista vasta sen jälkeen. Uskon, ettei mitään perusteluja löytyisikään. 5 miljoonan ihmisen markkinaan sopisi juuri ja juuri yksi NHL joukkue ei enempää.
 

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vaikka Jääkotkat onkin listan viimeisenä, niin kyllä joukkue paikkakuntalaisia kiinnostaa. Jos joukkue pärjäisi paremmin sarjassa, niin yleisökeskiarvo tietysti nousisi, mutta tuskinpa Hermeksen 960:een asti. Tuollainnen 550-650 olisi oikea haarukka. Eikä siihen toisi muutosta sm-lligan tilanne. Ainoastan joukkueen menestys sarjassa olisi ehkä se ratkaisevin tekijä joka kasvattais ukissa katsojamääriä.
Ja vaikka Korihait putosi SM-sarjasta koripallossa, niin se ei ilmeisesti tuo lisäkatsojia halliin. Ukissa on aika paljon erikseen koripallo- ja jääkiekkofanit.

Se on sitten eri asia paikkakunnilla, jossa jääkiekkojoukkue on "ykkösurheilulaji". Siellä katsojaluvut voivat noustakin, jos liiga avataan.
 

Jamppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Yleisömäärät

Tässä 1-divisioonan yleisö keski-arvot kaudelta 99-00 jolloin liigaan vielä karsittiin.
Kärpät 4646
Sport 2049
JoKP 1370
KooKoo 1224
TuTo 1040
Hermes 871
Diskos 758
FPS 727
SaPko 575
J-Kotkat 574
Ahmat 563
KJT 486

Eli Kärpät omassa sarjassaan,Sportilla hyvä. muut aika lailla tämän hetkisiä.Todettakoon vielä vertailun vuoksi että Jukureiden yleisö ka. suomi-sarjassa (17+8 kotiott. 42000 kats.=n.1680).
runkos./playoffs
 

vihtori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelikaanit
Kiitokset Jamppa

Jampan vastaus ja nykyiset katsojamäärät osoittavat kiistattomasti, kuinka typerän tempun liigan pomot tekivät. Toivottavasti edes liigan seurat ovat saaneet talousasiansa kuntoon.
 

Afan

Jäsen
vihtori

Poimin oman viestini noin vuoden takaa:

Viestin lähetti Afan
Pari tilastollista faktaa tämän ja viime kauden yleisömääristä:

Viime kauden yleisökeskiarvo oli 1240, tämän kauden 806. Eli pudotus on selvä. Suurin osa laskusta johtuu toki Kärppien noususta, ei sarjauudistuksesta, mutta katsotaanpa lukuja toiselta kantilta.

Viime kauden keskiarvo ilman Kärppiä ja SaPKoa oli 882, tämän kauden luku ilman Jukureiden ja K-Vantaan otteluita 757.

Rautalangasta väännettynä: Näiden kymmenen joukkueen, jotka pelasivat sarjaa sekä viime että tällä kaudella, keskinäisten otteluiden yleisömäärä väheni 14 prosenttia, 125 katsojaa per ottelu. Huomattavan suuri pudotus näin lyhyellä aikavälillä.

Tämän kauden yleisömäärät olivat lähes samat kuin ensimmäisellä suljetun liigan kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös