Naisten SM-sarja 2007–2008

  • 4 672
  • 14

HOKIMAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, molemmat
Kuuleman mukaan Tapparalta lähti koko joukko pelaajia Ilvekseen, nostivat nuoria tyttöjä mukaan. Syyskuun alussa Jyväskylän Catsien turnauksessa suomisarja -joukkueiden kanssa Tappara jäi kolmanneksi Hermes Naisten (1.) ja Kärppien nuorten tyttöjen (2.) jälkeen. Niillä mennään ketä on, näin se vaan on.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tappara hävisi viime kaudellakin kaikki pelinsä ja toissa kaudellakaan ei voittanut yhtään (mutta kuitenkin hoisi molempina vuosina niukasti karsinnat), joten sikäli ei muuta uutta kuin, että nyt siitä ei ole sitäkään vähää vastusta. Bluesia vastaan yhdenkin laukauksen aikaan saaminen tulee olemaan haaste.


Voisi ihan tosissaan harkita sarjan supistamista viiteen joukkueeseen, vaikkakin Tappara tämän kauden päätteeksi kaiken järjen mukaan putoaa.
 

Retu

Jäsen
Viime viikonloppuna Tapparalta oli lisäksi parhaimmistoa tyttöjen maajoukkueleirillä. Eiköhän heistä myös tule jatkossa laukaisuvoimaa sen verran, ettei kenenkään tarvitse jättää molaria kotiin.
Omituinen ajoitus sinänsä ko leirillä.
Täytyy myös muistaa, että nuoret pelaajat kehittyvät puolessa vuodessa kummasti, joten eiköhän pelit vähän tasaannu kevääseen mennessä. Eikä siis putoaminen ole mitenkään selvä juttu.
Muuten Kärppiä vastaan hävisivät ekan erän vain 0-2, joten potentiaalia on.
 

VilleP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peltosaaren Nikkarit, Pittsburgh Penguins
Tapparan Naisten SM-joukkueen esityksistä tulee mieleen muutama kausi sitten silmämme lumonnut Ylöjärven Ilves joka hävisi pelejään lähes samoin lukemin. Katselin tilastoja SM-sarjan ja SM-sarjakarsinnan välillä niin Ylöjärven Ilves oli pelannut paremmalla maalisuhteella nuo karsinnat joten liekkö Naisten Sm-Sarjan ja Ykkösen välillä näinkin suuri tasoero?
 

Katsoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, PiTa
Tappara puhuttaa

Tapparan naisten joukkue puhuttaa Radio Rockissa. Tästä innostuneena piti käydä kurkkimassa Tapparan tilastoja. Onhan ne monellakin mittarilla aika murhaavan näköiset.

Jos niistä hakee positiivisa asiotia, niin maalivahtien torjuntaprosentit eivät ole aivan syvältä. Yli 200 min pelanneista maalivahdeista (9 kpl) tytöt ovat sijoilla 7 ja 8. Prosenteissa 4. sijakaan ole mahdottoman kaukana. Toisaalta Polvijärvi ja Järvinen ovat torjuneet yksinään enemmän kuin mikään muu joukkue yhteensä. Lisäksi Tappara on vastannut noin 43 %:sta tämän kauden kaikista torjunnoista.

... Bluesia vastaan yhdenkin laukauksen aikaan saaminen tulee olemaan haaste...

Juurikin Bluesin reppuun on tehty kaikki Tapparan tämän kauden maalit; yksi kotona ja yksi vieraissa.
 

Linja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit (poislukien entiset liigapelurit!)
Joo selasin tuossa tulospalvelua ja sieltä pisti silmään naisten sm-sarja. Nyt oli tappara päässy tekaseen maalinkin oikein kärppiä vastaan. Torjunnat:

JOKIPOLVI Maiju Tappara
21 + 32 + 25 = 78

SIPILÄ Hanna-Maaria Kärpät
1 + 2 + 1 = 4

Tällä kertaa Tapparan maalivahdin torjunnat oli jäänyt alle 100 mikä sekin näyttää aikaisempaa keskustelua seuraten ylittyneen. Kärpät voitti tänään 1-26 joten tappara puhkaisi kuitenkin nollan! Hiukka sääliksi käy noita Tapparan tyttöjä, eikä se varmaan helppoa ollut katsojillekkaan jota näyttää olleen 31kpl!
 

Salama44

Jäsen
Naisten sarjan taso Suomessa ei muutenkaan ole kovin laaja. Neljä joukkuetta pystyy pelaamaan mitaleista. Kannattaiskohan Suomen ja Ruotsi harkita yhteistä sarjaa, jossa pelaisi molemmista maista 4 joukkutta? Saataisiin sen verran tasoa, että mitaleista ja mestaruuksista tulisi kunnon kamppailua ja pelaajat kehittyisivät niin että pystyttäisiin joskus maajoukkueenakin menemään Pohjois-Amerikkalaisia joukkueita vastaan finaaliin. Joukkuueet voisivat pelata kotimaassa vaikka neljästi toisiaan vastaan ja kaksi kertaa ristiin vieraissa. Kustannuksia tietenkin syntyisi, mutta kiinnostaisi enemmän yleisöäkin ja jopa TV:ssä voitaisiin nähdä finaalipelejä. Sitä kautta varmaan lajille saisi enemmän myös sponsoreita.

Pisti muuten silmään jääkiekkoliiton sivuilta, että Suomen naiset eivät ole vielä kertaakaan voittaneet naisten Euroopan Cupia vaan joka kerta voitto on mennyt Ruotsiin.

http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=342228
 

Pateettinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Naisten sarjan taso Suomessa ei muutenkaan ole kovin laaja. Neljä joukkuetta pystyy pelaamaan mitaleista. Kannattaiskohan Suomen ja Ruotsi harkita yhteistä sarjaa, jossa pelaisi molemmista maista 4 joukkutta?

Itse asiassa nykyään Blues, Kärpät ja Ilves kamppailevat mitaleista, kun IHK menetti viime kauden päätteeksi kokeneimmat/kovimmat pelaajansa Venäjälle (Tallus ja Kovalainen) ja pari taisi lopettaa (Lipsonen & Riipi). Cats on nousussa, mutta rahkeet eivät riitä vielä.

Suomen ja Ruotsin yhteinen sarja vaatisi molempien maiden liittojen isoa tukea, että homma lähtisi käyntiin. Usea hyvä naispelaaja tuppaa lopettamaan jo noin 25-vuotiaana, kun harrastus alkaa haitata työelämää.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Täytyy myös muistaa, että nuoret pelaajat kehittyvät puolessa vuodessa kummasti, joten eiköhän pelit vähän tasaannu kevääseen mennessä. Eikä siis putoaminen ole mitenkään selvä juttu.

3-45 maaliero kolmen karsintasarjan ottelun jälkeen, joten ei hyvältä näytä. SM-sarjassa tosiaan kaikissa matseissa runsaasti turpaan.
 

Kiekko-Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, EPS
Jälleen sitten Ilves-Blues finaaleissa. Blues on ollut selvästi tämän vuosituhannen naiskiekkoilun hallitsija Suomessa. Ilves on ollut kovin haastaja. Viime kaudella Tampereelle matkasi 2000 luvun ensimmäinen mestaruus. Ilves lähtee finaalisarjaan lievänä ennakkosuosikkina.

Blues on myös tällä kaudella kiinni Arto Kivilinna palkinnossa. Sen verran hyvin ovat miehehet ja junnut tällä kaudella pärjänneet.

Suomessa on tosiaan neljä tasokasta joukkuetta Naisten Sm-sarjassa. Kaksi on kuitenkin ehdottomasti muita edellä. Kärpät on
sitten aika selkeä kolmonen.
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jälleen sitten Ilves-Blues finaaleissa.
Vaikka se jo aika selvältä vaikuttaakin kun sarjat ovat 3-0 niin neljä voittoa kuitenkin tarvitaan.

Aika erikoinen järjestely muuten tässä Blues-Kärpät parissa, jossa kolme ensimmäistä ottelua on pelattu Espoossa ja vasta 4. (+mahd. 5. & 6.) pelataan Oulussa. Syykin on selvä tosin.
 

Kiekko-Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, EPS
Anteeksi Mercury hyvä korjaus. Oli mennyt itseltäni täysin ohi, että välierät ovat nykyään paras seitsemästä. Luulen kuitenkin finaaliparin olevan jo selvillä. Sen verran vakuuttavasti ovat Blues ja Ilves pelanneet. Myös itse ihmettelin tuota Blues-Kärpär sarjan otteluohjelmaa. Oliko siihen joku syy?
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Jotenkin uskoisin että on haluttu matkustelua rajoittaa. Silti tuo kolmen ekan pelaaminen Espoossa on aika ihmeellistä. Ennemmin vaikka niin että kaksi ekaa Espoossa, kolme seuraavaa Oulussa ja kaksi vikaa taas Espoossa jos tarve on.
 

Kiekko-Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, EPS
Jotenkin uskoisin että on haluttu matkustelua rajoittaa. Silti tuo kolmen ekan pelaaminen Espoossa on aika ihmeellistä. Ennemmin vaikka niin että kaksi ekaa Espoossa, kolme seuraavaa Oulussa ja kaksi vikaa taas Espoossa jos tarve on.

Tätä minäkin mietin. Kustannuksia on varamasti yritetty säästää. Ei kyllä tunnu kovin urheilulliselta vedolta kun Blues käytännössä ratkaisee yhdessä viikonlopussa finaalipaikan. (pelit pe-su) ja niistä kolme voittoa. Eipä Suomessaa olla koskaan noustu 0-3 asemasta voittoon. Ymmärrän tietysti, että lentäminen on kallista ja se pakottaa miettimään vaihtoehtoja. Olisko sitten syytä pelata paras seitsemästä systeemillä. Aiemmilla kausilla on menty aina paras viidestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös