Jukurien jäähyketju

  • 3 055
  • 2

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukurit on monena kautena ollut Mestiksen fairplay-joukkue, mutta tällä kaudella tuosta tittelistä on lienee syytä vain haaveilla. Jäähyjen suhteen synkemmän alkukauden jälkeen tällä hetkellä joukkueen sijoitus on viides, siis viidenneksi vähiten jäähyminuutteja ottelua kohti. Eihän Jukurit tälläkään kaudella mitään sikaa pelaa, mutta ehkei kaikki pelaajat ole vielä täysin sisäistäneet uutta tuomarilinjaa.

Suurin huomioni on kiinnittynyt Lauri Kinokseen, joka rikkoo kohta ennätyksiä. Mies on istunut 13 ottelussa peräti 21 kahden minuutin jäähyä, joka on eniten kakkosia sarjan kaikista pelaajista tähän mennessä. En tiedä mikä on sarjan ennätys, mutta Jukurien ennätys Mestiksen ajalta on Juha Salmun nimissä toissa kauden runkosarjasta, jolloin Salmu istui 25 kakkosta. Eli Kinos on rikkomassa Salmun ennätyksen, vaikka sarjasta on vielä yli kaksikolmasosaa pelaamatta!

Pitäisikö tilanteesta olla huolissaan? Mielestäni pitäisi, koska Kinoksen jäähyherkkyys on suuri riski koko joukkueelle. Kyllähän Kinos on alkukaudesta tehnyt myös pisteitä, mutta tilastojen mukaan viime peleissä istunut lähinnä boxissa. Olen nähnyt vasta muutaman pelin tällä kaudella enkä osaa tarkkaa analyysiä Kinoksen pelistä sanoa, mutta ilmeisesti Kinos joutuu usein rikkomaan oman puutteellisen liikkeensä vuoksi. Olipa syy mikä tahansa, niin Reksan tulisi puuttua tähän tilanteeseen keinolla tai toisella.

Uusi pakki Daniel Wågström voisi mielestäni ottaa ainakin alkuunsa Kinoksen paikan ykkösparissa ja Lauri huilaisi jonkin aikaa. Toinen vaihtoehto on muuttaa Kinoksen roolia ja peluuttaa häntä enimmäkseen vähemmän jäähyherkissä tilanteissa, kuten ylivoimalla. Kinoksellahan on hyvä laukaus ja muutenkin kohtuullinen viivapeli. Myös Kortelainen on jäähyillyt reippaasti, mutta kakkosten määrässä mitattuna vielä ihan inhimillisesti Kinokseen verrattuna. Seurataan tilanteen kehittymistä, mutta jotain on kuitenkin tehtävä.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Kinos on toki istunut paljon jäähyllä, mutta Kinos on myös kärsinyt paljon uudesta linjasta. Kinoksen liikettä en myöskää arvostelisi ja en missään nimessä pudottaisi miestä ykkös-ketjusta. Ylivoimalla tärkeä mies ja alakerran johtavia pelaajia.

21 kakkosta on kyllä paljon. Toiseksi eniten niitä on FPS:n Joni Kujalalla (17 kpl) ja KooKoon Antti Nyrhisellä (16). Tuomo Kortelainen johtaa Mestiksen jäähypörssiä, mutta on saanut yhden 20 minuutin ja yhden 10 minuutin jäähyn.

Jukurit on jäähyillyt todella paljon tällä kaudella, mutta niin ovat muutkin joukkueet.

Ps. Nopeasti kävin läpi Kinoksen jäähyt. Jäähyllä ollut joka pelissä ja yleisin syy estäminen. Seuraavina koukkaaminen ja kiinnipitäminen, joten Jape on oikeilla jäljillä.
 
Viimeksi muokattu:

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä ketju!
Mistähän löytäisi pisimmät yv-tuhlaajat? Jukureilla on nyt se noin 25min ruostepyssynysväilyä! Siis; ilman tehtyä maalia. Onkohan muilla (kenelläkään) enempää?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös