Välitodistukset

  • 3 840
  • 14

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Valmennus:
Kari Eloranta --- , Suoraselkäisyytensä ja ajatusmaailmansa vanki. Korosti 5vs5- pelin merkitystä ylivoiman kustannuksella. Suututti kansan Helminengate-episodilla. Ei saanut juuri mitään irti materiaalista.

Sakari Pietilä Ei arvosanaa , Tuonut positiivista virtaa joukkueeseen. Ylivoimaan löydetty tehoja. Merkitys nähdään tarkemmin vasta joulutauon jälkeen.

Maalivahdit:
++ Tuukka Rask,Pasi Häkkinen

Alkukaudesta Tuukka Rask oli ainoa syy siihen, että Ilves sai pisteitä. Jatkuva pelaaminen toi väsymystä ja pudotti aavistuksen tasoa. Helppoja mennyt liikaa.
Pasi Häkkisen piti vain availla luukkua ja pelata nuorten kisojen aikana. Ollut kuitenkin erinomainen kirittäjä Raskille ja pelannut muutenkin hyvin.

Puolustus:

+++ Kudroc
++ Lehtivuori,Petriläinen,Kuukka
+ Näppilä,Savolainen,Tähtisalo

-- Niemi,Alen,Jääskeläinen,Jerofejevs
--- Tuomanen

Kokonaisuudessaan todella ympäripyöreä osasto, jossa venymisistä ovat vastanneet lähinnä pelaajat, joille ei ole kaavailtu minkäänlaista roolia joukkueessa. Petriläisen taso kohtuullisen positiivinen yllätys.

Varsinkin "Nhl" kaksikolta Jääskeläinen-Alen pitää löytyä lisää osaamista.
Tuomanen ollut kaikkea muuta mitä odotin.

Hyökkäys:

+++ Peltola,Duda
++ Koivisto,Viitakoski,Mattila
+ Korhonen,Helminen,Määttänen,Sandell

- Kurka,Huhtala
-- Anttila,Lindgren
--- Bararuk,Darzins,Pesonen

Nuorten tason nousu jäänyt ennakoitua pienemmäksi ja etenkin Ilmiö on ollut odotettua heikompi. Nuorten pistesaldot surkeat.

Mikko Peltola odotuksiakin parempi. Duda erinomainen hankinta. Toni Koivisto ja Pasi Määttänen nostaneet profiiliaan.

Jussi Pesonen ollut (loukkaantumisista johtuen?) todella vaisu.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mortal kirjoitti:
++ Sandell,Koivisto,Viitakoski,Mattila
+ Korhonen,Helminen,Määttänen

-- Anttila,Huhtala,Lindgren

Nuorten tason nousu jäänyt ennakoitua pienemmäksi ja etenkin Ilmiö on ollut odotettua heikompi. Nuorten pistesaldot surkeat.

Hieman ihmetyttää itseä nuo ++ Sandell/Mattila (ja + Korhonen) verrattuna --Huhtalaan. Tehot ovat nelikolla hyvin samanlaiset ja kaikki ovat saaneet, Mattilaa lukuunottamatta, pelata myös ylemmissä ketjuissa. Eikä myöskään odotusten osalta Huhtala ollut selkeästi Sandell/Korhonen kaksikkoa edellä, mielestäni päinvastoin Sandellilta itse odotin ennen kautta enemmän.

Omasta mielestä Huhtala on ollut tuosta nelikosta jopa paras. Ainakin hän on yrittänyt joka tilanteessa ja ajanut taklauksia loppuun asti. Mutta näköjään mielipiteitä löytyy useita erilaisia, hyvä niin.
 

TML

Jäsen
Itse pidän Huhtalaa yhtenä suurimmista pettymyksistä. Häntä on kokeiltu hyökkäävissä rooleissa mutta tulosta ei synny, joten paikka on ollut nelosessa ja kolmosessa puolustavassa roolissa. Siltikin plusmiinus saldo näyttää miinus 10, joka on Ilveksen joukkueen heikoin.
Ikäluokan -87 otteita voi alkukauden perusteella sanoa melko vaisuksi. Lindgren on ollut aivan unten mailla, Huhtalasta kerroinkin jo äsken. Sandell on ollut yllättävän pehmeä ja arka, mutta ei ole kumminkaan liiemmin virheitäkään tehnyt. Korhonen taas on viime kauden tasoa nostanut huimasti, antamalla alkusyksystä isoja pommeja joka ottelussa parikin kappaletta. Nyt mies on tosin vähän taantunut. Raskikaan ei ole ollut oletetun hyvä.
Näin se menee että -88 ikäluokka tulee kovaa takaa, ja ohituksia tulee kohta. Puolustukseen varsinkin, on -88 ikäluokkaa tarjolla. Savolainen, Lehtivuori, sekä a-junioreiden fyysisyyden ilmentymä, jäähypörssin johtaja Jarkko Näppilä.
Hyökkäykseen ei -88 ikäluokkaa vielä mahdu, sillä edellämainitut Huhtala, Korhonen, Sandell, Lindgren ovat niin paljon edellä Antosta, Järvistä(50kg?) ja vaikkapa Palolaa.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
TML jo pukikin sanoiksi tuon Mr.Smithin pyytämän vastineen.

Sandellista vielä sen verran, että tämä on ensimmäinen kausi hänelle aikuisten sarjassa. Armeija taustalla ja muutos eurooppalaiseen kiekkoiluun. Ei loisteliasta, mutta ihan ok tasoista pelaamista.

Mattilan tapauksessa kyseessä on enemmänkin odotukset/esitykset.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mortal kirjoitti:
TML jo pukikin sanoiksi tuon Mr.Smithin pyytämän vastineen.

Sandellista vielä sen verran, että tämä on ensimmäinen kausi hänelle aikuisten sarjassa. Armeija taustalla ja muutos eurooppalaiseen kiekkoiluun. Ei loisteliasta, mutta ihan ok tasoista pelaamista.

Ei TML mielestäni mitenkään pukenut sanoiksi tuota mitä ihmettelin. Eli Sandellin ++ merkintää verrattuna Huhtalan -- merkintään.

Mielestäni Sandell on ollut aina Huhtalaa edellä kiekollisessa pelissä ja väittäisin, että kaksi WHL kautta vastaavat ihan hyvin vajaata kautta SM-liigan nelosketjussa/viltissä. Tämän takia itse odotin Sandellilta enemmän kuin Huhtalalta.

Itse en millään näe näiden kavereiden alkukauden otteissa neljän pylälän eroa (kuuden pykälän asteikolla). Omasta mielestä kummaltakin yhden plussan suoritus. Molemmilla on vielä hyvät mahdollisuudet noin 10 pisteen kauteen, joka olisi mielestäni ihan ok suoritus. Viistoista pojoa olisi jo hyvä saavutus.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Huhtalan saldossa kaksi asiaa ajaa miinuksille :
Tehosaldo -10 ja tehot 2+2.

Ehkä neljän pykälän ero on liian suuri, mutta toistaiseksi olen ainoa joka on uskaltautunut kirjoittamaan kokonaisen skaalan. Hankalaahan sellainen on kuitenkin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mortal kirjoitti:
Huhtalan saldossa kaksi asiaa ajaa miinuksille :
Tehosaldo -10 ja tehot 2+2.

Juu, kyllähän miinuksia on melkoisesti kertynyt, eikä pisteitäkään liiemmälti. Mutta silti itselle kertoo enemmän noi esitykset kentällä kuin pelkät tilastot. Omasta mielestä Huhtala ei ole ollut sen huonompi hyökkääjä omassa päässä kuin Sandell tai Korhonenkaan.

Tilastot näillä kolmella on sitten lähes vastaavat pisteiden osalta:

Sandell 2+4, -3 (arvostelussa ++)
Huhtala 2+2, -10 (arvostelussa --)
Korhonen 0+3, -2 (arvostelussa +)

Itse en hyökkääjillä tuosta +/- tilastosta niin kauheasti välitä, varsinkaan laiturien osalta.

Pitää koittaa myöhemmin rakentaa omat arviot pelaajista. Pelkät numerot olisi helppo laittaa pelaajille, mutta haluaisi samalla hieman perustellakin ja se vie aikaa.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Mielikuvahommiahan nämä pitkälti ovat.
Toinen tykkää äidistä toinen tyttärestä joku molemmista.

Tietysti jälkikäteen voisi editoida Huhtalan yhteen miinukseen ja Sandellin yhteen plussaan, niin oltaisiin lähempänä totuutta tai ainakin omaa kuvaa.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Moni näkee Sandelin tilastoista sen, että poika on pelannut lähes kaikki pelit. Faktaa on kuitenkin se, että vasta viime peleissä Sammeli on alkanut saada myös peliaikaa pelissä. Elorannan aikakautena Sammelin keskiarvo oli noin 1-3 vaihtoa erää kohden ja huomattavasti vähemmän peliaikaa kuin muut kasiseiskalaiset (Perttu, Ville tai Tomppa).

Saken aikana Sammeli on vasta alkanut saada hieman vastuuta, mutta ei
vielä erikoistilanteiden muodossa (mikä on ymmärrettävää). Elorannan aikakausi kuitenkin romutti tämän nuorukaisen itseluottamuksen lähes kokonaan. Vielä ei ole näkynyt sitä tuttua Samia, joka pitää kiekkoa ja esittelee harhautuksia.

Peliaikaan suhteutettuna uskallan väittää Sammelin suoritusta hyväksi. On vaikeaa istua erän ensimmäiset 9 minuuttia ja sen jälkeen näyttää yhdessä tai kahdessa vaihdossa osaamisensa. Peliaikaan nähden Sandell taitaa olla ylivoimainen tilastossa, jossa mitataan vastustajalle hommatut jäähyt. Viimeisessä HIFK matsissa niitä tuli peräti neljä.

Mutta on luonnollista tällä junnumäärällä, että kaikille ei voi peliaikaa antaa. Sandell kärsi tästä reilut 20 peliä ja nyt vuorossa taitaa olla Ville ja Tomppa. Nuorten MM-kisat ovat monesti olleet käännekohta junnujen kaudessa. Onnistumisten myötä toiset kokevat uuden kevään ja toisilla saattaa lähteä alamäkeen. Jos pojat pärjäävät kisoissa, loppuu Pertun, Tuukan ja Samin armeija tammikuussa. Jos kisat menevät huonommin, kestää armeija vielä hieman pidemmälle. Tomppa puolestaan astunee palvelukseen muistaakseni kesäkuussa.

Ja nyt Elorannan aikakauden ollessa takanapäin voin valottaa, että kyllä pojilla oli peleissä taklauskieltoja. Joinakin peliaamuina poikien naama loisti hieman kirkkaammin heidän kertoessaan, että tänään saa taas taklata.
 
Viimeksi muokattu:

"Jalkakynä"

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Kun puhutaan Pertun esityksistä täytyy muistaa, että hän on selvä kevään pelaaja. Kaksi edellistä kautta ovat osoittaneet tämän kylmän faktan. Se miksi näin on hyvin mielenkiintoista, tänä vuonna myös armeija on vienyt osan mehuista. Ja aivan viimesissä peleissä ilmiön kikat alkaneet puremaan ja kaverit laidoilla ovat löytäneet hänen aivoituksensa.

Kun tämä ketju on siis tarkoitettu arvioille. Jakaisin selkeisiin onnistujiin ja selviin floppeihin.
+ Mikko Peltola: selkeästi ollut paras koko syyskauden ilveksen pelaajista.
+Radek Duda: Nilkka sökönä huikeat tehot, Ilveksen Ville Nieminen, niin hyvässä kuin pahassa.
+Tuukka Rask: Monessa pelissä kantoi yksin Ilvestä, alkoi hyytyä loppua kohden, ymmärettävästi.

-Marko Anttila: Missä tehot, joita oli reeni peleissä.
-Teppo Tuomanen: Junnutkin pelaa paremmin.
-Tommi Huhtala: Yritystä löytyy, mutta se ei aina riitä.
-Teemu Jääskeläinen: Ei vieläkään ole noussut sille tasolle mille odotettiin kauden alussa.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Kunto kirjoitti:
Moni näkee Sandelin tilastoista sen, että poika on pelannut lähes kaikki pelit. Faktaa on kuitenkin se, että vasta viime peleissä Sammeli on alkanut saada myös peliaikaa pelissä. Elorannan aikakautena Sammelin keskiarvo oli noin 1-3 vaihtoa erää kohden ja huomattavasti vähemmän peliaikaa kuin muut kasiseiskalaiset

Tarkat luvut: Elorannan aikana (21 peliä) 4.17 vaihtoa/erä, Hirvosen aikana (4 peliä) 4.45/erä ja Pietilän aikana (5 peliä) 5.73/erä.


edit: Huhtala (6.43/5.93/2.93) ja Korhonen (5.64/6.79/2.73)
 
Viimeksi muokattu:

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mane kirjoitti:
Tarkat luvut: Elorannan aikana (21 peliä) 4.17 vaihtoa/erä, Hirvosen aikana (4 peliä) 4.45/erä ja Pietilän aikana (5 peliä) 5.73/erä.


edit: Huhtala (6.43/5.93/2.93) ja Korhonen (5.64/6.79/2.73)

Ehkä paremman käsityksen saa peliajoista. Ensimmäisten 18 pelin aikana esim. Tomppa pelasi n. 80 minuuttia enemmän kuin Sandell ja reilu 50 minuuttia, kun huomioidaan yhteiset pelit. Sandell pelasi usean tynkävaihdon tyyliin, jäälle, vastustajalle jäähy ja penkille muutamaksi minuutiksi.

Mutta ei tämä näin tarkkaa poikien kesken ole. Jostakin syystä Piri ei nähnyt Sammelille käyttöä. Esim. Lappeenrannassa upea maali ja seuraavista viidestä matsista kolme viltissä. Tosin näistä moni oli "Lauris Darzins" hyllytyksiä.

Maajoukkueen peleissä Sandell on ollut tosi hyvä, mutta Tolvaselta voi odottaa mitä vain.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jalkakynä kirjoitti:
Kun puhutaan Pertun esityksistä täytyy muistaa, että hän on selvä kevään pelaaja. Kaksi edellistä kautta ovat osoittaneet tämän kylmän faktan. Se miksi näin on hyvin mielenkiintoista, tänä vuonna myös armeija on vienyt osan mehuista. Ja aivan viimesissä peleissä ilmiön kikat alkaneet puremaan ja kaverit laidoilla ovat löytäneet hänen aivoituksensa.

Ehkä parempi kuvaus Pertusta on, että Perttu on parhaimmillaan silloin, kun häneltä vähiten odotetaan. Kun Perttu saa tulla puskista, eikä häneen kohdisteta voimakasta painetta, hän näyttää huikeat taitonsa. Tähän asti on ollut vaikeuksia nousta esille, kun häneltä on odotettu näyttöjä. Toivotaan, että tuleva kevät korjaisi tämän kauneusvirheen timantissa.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Kunto kirjoitti:
Ehkä paremman käsityksen saa peliajoista. Ensimmäisten 18 pelin aikana esim. Tomppa pelasi n. 80 minuuttia enemmän kuin Sandell ja reilu 50 minuuttia, kun huomioidaan yhteiset pelit. Sandell pelasi usean tynkävaihdon tyyliin, jäälle, vastustajalle jäähy ja penkille muutamaksi minuutiksi.

Tuo tekee vajaa 3 minuuttia/peli ja kun Huhtala pelasi Pirin aikana 6½ vaihtoa enemmän ottelua kohti kuin Sandell, niin siinähän sitä vaihdoistakin huomaa tuollaisen eron peliajassa todennäköiseksi.


Toivottavasti Sakke kuitenkin nostaa jatkossa hieman nelosketjun peliaikaa, nyt alussa on ihan ymmärrettävää, että tauon edellä peluutettiin kolmea kentällistä. Huhtalan ja Korhosen peliaika Saken aikana on ollut olennaisesti pienempää kuin Sandellin Pirin aikana.

Näillä nuorilla on usein vaikeuksia pysyä sovitussa pelisysteemissä, vaikka katsomoon yleensä näyttävät kaikkein pirteimmiltä pelaajilta.

Tässä on syy miksi monesti peliaika näyttää ansaitsemattoman pieneltä ja tilastotkin hämmästyttävän heikoilta. Innokkuutta löytyy enemmän kuin järkeä. Tällä koko kolmikolla pahin puute on nimenomaan tässä. Se puute ei tietenkään korjaannu kuin pelaamalla, mutta samaan aikaan ei koko kolmikkoa ei pitkäaikaisesti jäällä pitämään ja hyökkääjien taso on Ilveksellä laaja. Tästä seuraa, että Sandell, Korhonen ja Huhtala eivät toistaiseksi voi kaikki samassa pelissä pelata kovia minuutteja.

Sakke on siirtynyt peluuttamaan lähinnä kahdella ylivoimakentällisellä, kun Piri yritti (huonolla menestyksellä) pyörittää kolmella, joten ilman loukkaantumisia nuorukaisia tuskin pahemmin ylivoimalla jatkossakaan nähdään, kun Pesonenkin on tällä hetkellä yv-miehistön ulkopuolella. (tosin hän näyttää pääsevän 1-2 yv-vuoroa Viitakosken paikalla ottelua kohti pelaamaan)
 
Viimeksi muokattu:

Harri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Arsenal
Mr. Smith kirjoitti:
Itse en hyökkääjillä tuosta +/- tilastosta niin kauheasti välitä, varsinkaan laiturien osalta.
Pakko ottaa kantaa käsittelemättä sen enempää itse Sandellin tai Huhtalan esityksiä; pelkillä tilastoilla ei tosiaankaan ole pelillisesti kauheasti väli. Aikoinaan Jatkoajassakin joku mainitsi Jussi-Antti Reimarin Pelicansien parhaaksi puolustajaksi puhtaasti +/- tilaston perusteella, toisaalta esim. Ladislav Kohnin tiedetään paisuttavan pistesarakettaan puhumalla itselleen syöttöpisteen jokaiseen maaliin jonka aikana on kentällä.

Täytyy silti muistaa että laitureiden puolustusvelvollisuudet koostuvat pääasiassa ihan muusta kuin siitä vastustajan pakin pitämisestä viivassa, joka on usein vain hellyyttävää käsi kädessä seisomista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös