JYP – TPS to 9.3.2006

  • 6 240
  • 43
Suosikkijoukkue
TPS
Lopputulos oli tiukan tasaisesti 1-2. Voitto vieraileville turkulaisille. Radioselostuksen perusteella lukemat lienevät jokseenkin oikeutetut. Erityiskiitokset ansainnee hra HJ Puurula kaikkine kymmenine torjuntoineen, joiden määrää tosin turkulaisselostaja kummasteli "ei niitä nyt oikeasti niin kauhiasti voinut olla" -hengessä.

Voitto oli sekä maittava että erittäin tarpeellinen vaarallisesti horisontissa uhmaavaa säälipleijaripaikkaa ajatellan. Kovat kolme peliä vielä edessä, niistä pitäisi vielä muutama piste varmastikin pusertaa. Jännät ajat, toivottavasti helsinkiläiset ovat kehittäneet itselleen parista tappiosta sen luokan kokovartalokohmelon, että Jokerit eivät enää yhtä voittoa enempää viimeisistä peleistä puserra.

Melkeinpä sanoisin, että "hyvä TPS"!
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Jaahas... Sellainen tulos tällä kertaa. JYP aloitti ottelun erinomaisesti. Vain maali jäi puuttumaan, mutta kun sen teki tällä kertaa vastustaja niin JYPin korttitalo luhuistui joksikin aikaa siihen. Hieman löysältä maalilta vaikutti, mutta kaikki lasketaan. Tuosta maalista lähtien TPS vei ja JYP vikisi.

Toiseen erään tuli edelleenkin huono JYP ja kohtalainen TPS. JYPin vähäiset paikat torjui Puurula varmalla otteella. TPS:n pelinrakentelu oli JYPin vastaavaa parempaa toisessa erässä. Ylivoimalla TPS teki maalin eikä keskinkertaisesti tänään pelannut Wallinheimo lievästi maskissa ollessaan pystynyt torjumaan.

Kolmanteen erään tuli ehkä hieman yllättäen sisuuntunut JYP. Yllättäen siksi, koska toinen erä oli ollut kokonaisuudessaan niin huono. Tässä erässä Puurula joutui nöyrtymään kerran, mutta on pakko sanoa että tuota maalia ei olisi kukaan maailmassa pystynyt torjumaan. Niinimäki laukoi hyvin ja kun Puurula torjui tuon joutui hän samalla liikkumaan sivuttain niin että maali jäi kokonaan auki. Marttisella oli helppo työ pistää kiekko tyhjään maaliin. Tuon maalin jälkeen puolestaan JYP hallitsi peliä ja TPS vikisi. Kovasta yrityksestä huolimatta JYP ei pystynyt ohittamaan toistamiseen tänään erinomaisesti pelannutta Puurulaa. Paikkoja oli, mutta niin vain Puurula jotenkin vain sai liimattua kiekon aina tarpeeksi ettei se lirunut maaliviivan yli.

On vielä mainittava, että ottelun tuomaroinut Sinkkonen oli todella huono mutta oli sitä mielestäni tasapuolisesti. Ehkä kaikkien parhaiten tuomaria kommentoi jäähylle lähtenyt TPS:n Yli-Torkko, joka sanoi tuomarille: "Mitä vittua sinäkin siinä luulet vihelteleväs saatanan puusilmä." Sanoisin, että oikein kommentoitu.
 

GeneRation

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä helvettiä!? Tulin kotiin ja saan huomata, että TPS on voittanut ja Jokerit hävinnyt. Sitten katson tekstiteeveestä vielä tilastot.. Huomaan ensiksi, että Vahalahti on näemmä ruvennut taas pelaamaan ja sitten torjunnat: Puurula 45! Wallinheimo 16.. Puurula nousemassa jollekin huikealle voittavan maalivahdin tasolle, mitä kukaan ei odottanut?
 

edekingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK, Werder Bremen
Juu eipä tästä taas hirveesti jääny sanottavaa. Tepsi teki maalin enemmän kun Jyppi ja sillä selvä!

Tuomari oli tänään TODELLA huono! Uskomatonta miten jotkut S/M-liigan tuomareista eivät tuota hirveää kahvakiekkoa osaa pois ottaa. Kaukalossa ei tänään nähty Virtasen kynää lukuunottamatta ainoatakaan hienoa yksilösuoritusta ja se johtuu ainoastaan siitä, että mailaa sai käyttää surutta kiekollisen ja myös kiekottoman pelaajan estämiseen! Ei peli tuomariin ratkennut ei todellakaan, mutta ihan vaan pelin viihde-arvon takia tässä valittelen. Peli oli aivan helvetin tylsää katseltavaa enkä tuollaista haluaisi enää ikinä nähdä!
Pitäis varmaan jotahin tehrä tolle linjalle että tää peli näyttäis es etäisesti jääkiekolle!!
 

Hack

Jäsen
GeneRation kirjoitti:
Mitä helvettiä!? Tulin kotiin ja saan huomata, että TPS on voittanut ja Jokerit hävinnyt. Sitten katson tekstiteeveestä vielä tilastot.. Huomaan ensiksi, että Vahalahti on näemmä ruvennut taas pelaamaan ja sitten torjunnat: Puurula 45! Wallinheimo 16.. Puurula nousemassa jollekin huikealle voittavan maalivahdin tasolle, mitä kukaan ei odottanut?

Eipä siinä kyllä ollut kovinkaan montaa pahaa paikkaa. Hyvin TPS sumputti ja piti JYPiläiset poissa hyviltä paikoilta. Suurin osa torjunnoista on kaukolaukauksia. Pelistä huomasi sen, että TPS halusi pisteitä selvästi enemmän, ja myös otti tärkeät kolme pistettä.

Tunnustusta pienelle TPS:n faniporukalle, joka piti hyvin ääntä muutoin hiljaisessa hallissa.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Kaikesta päätellen kuulostaa siltä, että peli ei ollut millään tavalla suuri urheilu- tai edes urheiluviihdetapahtuma. Ei suuria tapahtumia, tuomarikin tasapuolisen huono, sumputusta, kahvausta ja vain kolme maalia. Voi sentään.
 

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Okei, tuomari oli erityisen huono. Oli muuten pitkästä aikaa oikein kunnon kahvakiekkoa, johon JYPkin pääsi osallistumaan alun ujostelun jälkeen.
TPS pelasi hienon vierasottelun. Tyylistä viis ja pisteet kotiin.
Esimerkillistä pelaamista johtoasemassa.
Selityksiä löytyisi paljonkin miksi tässä TAAS kävi näin. Ja osan niistä varmasti voisi vielä hyvin perustellakin....
Mutta ei hyvä luoja sentään! Jos kiekko saadaan maaliin ainoastaan sen takia, että vastustajan maalivahti siirtyy oma-aloitteisesti pois maalin edestä, niin hyvää yötä!
Toisella erätauolla katselin paikoilleen istumaan jääneitä ihmisiä ja mietin mahtavatko tuntea itsensä yhtä petetyiksi kuin minä. Ihan oikeasti väsyttää tämä touhu.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
GeneRation kirjoitti:
ja sitten torjunnat: Puurula 45! Wallinheimo 16.. Puurula nousemassa jollekin huikealle voittavan maalivahdin tasolle, mitä kukaan ei odottanut?

No elä nyt peliverkkareitasi revi, Puurula ei oikeastaan joutunut JYPin laukausten kanssa koville. Vedot suoraan syliin ja mihin lie.

JYP pelasi yhteensä ehkä 15 minuuttia, se ei riittänyt tällä kertaa mihinkään ja suora playoff-paikka karkasi käytännössä tavoittamattomiin. Aina kun JYP pisti polkuvaihteen silmään, TPS oli helisemässä. Sääli vaan, että taas palattiin parin hyvän pelin jälkeen siihen ongelmaan, että pelataan n.yksi erä ja loput perseillään.

Niinimäki oli selkeästi vielä väsynyt ja samalla koko ketjun peli tökki.

Sinkkosen sieltä-täältä linja oli kyllä edelliseen kotipeliin ja Partasen jämäkkään tuomitsemiseen verrattuna suoraan sanottuna sieltä. Tuntui vähän että linjatuomaritkin sekosivat tämän pillipiiparin vihellessä miten sattuu ja muutellessa linjureiden tuomiota.
Itseä jäi sapettamaan surkean linjan lisäksi lopun tilanne, kun kiekko osui Puurulaa kypärään ja putosi suoraan Virtasen lapaan, josta Antti olisi voinut lakaista kiekon maaliin, mutta Sinkkonen päätti pistää pelin poikki. Minusta tuomarivirhe, mutta joku paremmin säännön tunteva voinee korjata.

Siinäpä ne tärkeimmät...
 

wade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ,Maple Leafs ,Blackburn Rovers
Paska, paskempi, Jyp siinähän tuo pähkinän kuoressa. Ei kai ne jätkät oikeesti luule, että 1 hyvä erä riittää pisteisiin? 2 ekaa erää olikin samanlaista paskaa kuin Kalpa ottelukin. En taida Hippokselle enää tällä kaudella vaivautua, kerta joukkuetta ei kiinnosta niin miksi pitäisi kannattajaakaan? Sinkkonen oli huono, mutta ei ratkaissut peliä. Noh ensikaudella uudestaan jahka on pelattu tuo pakolliset 5 peliä alta pois.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jaaha, töistä kotiin, eikä voijonmaan pisteautomaatti pettänyt taaskaan. Mutta huoli poijes, jätkät vaan panttaa pleijareihin, höntsää lopun, ja kun tosi taisto alkaa, pois alta männyt ja männynkävyt. Viivalle astuu huippuunsa viritetty ori, korskuen tuoksinan kiimaa. Peli kääntyy salamana, syötöt napsuu lapaan liikkeessä oleville hurrikaanin hurjuudella kiitäville hyökkääjille ja jos jostain syystä ei maalia tule, vaan vastustaja kontraa, kukka sulkeutuu tiiviisti ja kurinalaisesti ja maaleja, niitä latovat käsittämättömällä helppoudella niin hyökkääjät kuin puolustajat. Valmentajakin veistelee muikistellen: puolikautta kontattiin taktisesti, koko ajan opittiin uutta, olemaan paskempia ja paskempia, ennenkaikkea oli vaikea olla tekemättä maaleja, paljastumista tässä pelättiin.

Lopulta paljastuu se missio 2007 - kausi ilman maalia! Historiaa niin, että hirvittää.

Vielä viisi peliä aikaa taas oppia jotain enemmän, koittaa loma ja pääsee kauden lopuksi tallinnan risteilylle - jos seuralla on varaa.

Tässä sitä otettiin tärkeä henkinen niskalenkki vastustajasta, jos sääleissä sattuis vastaan, yli kahden pelin ei jypiä vastaan jatkoon mennä, perinteistä pidetään kiinni, tänä vuonna ei tule tapaturmaa viime vuoden malliin vaan palataan entiseen. Se on jämpti.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Tutun vaikeea jyp:lle nousta peliin mukaan vasustajan tehdessä avausmaalin! Toivottavasti tämä ottelu antaa TPS:lle tarvittavan etumatkan Jokereihin nähden, että saadaan jotain muisteltavaa tästä kaudesta.
 

Jusu7

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Juupa juu. Oikeastaan kaikki oleellinen pelistä onkin jo sanottu. Ei tainnut pelissä näkyä kolmea peräkkäistä syöttöä omille kummallekaan joukkueelle. En tiedä mikä tuon pelin parasta antia oikeasti oli, ehkä Sinkkosen tuomarointi koska vihellyksen jälkeen et puolissakaan tilanteissa tiennyt kuka nyt lähtee istumaan.
0-2 tilanteessa toivoin jo, että tepsukat tekisivät sen 0-3 maalin ja pääsisi katselemaan Lostia mutta ehtipä tuota näinkin.
Pelin viihdearvo menee pakkasen puolelle. Tepsille kolme pistettä ja olitte parempia kahdesta tylsästä jengistä mutta kukapa tyylipisteitä nyt kaipaa. Jos ja kun sääläreihin pääsette niin yksi lysti miten ne pinnat saadaan. Nuo torjunnat mairittelevat Jypiä ja joku voisi luulla meidän olleen kenttätapahtumissa oikeasti parempia.
Pieni tepsiläisten faniporukka piti mukavaa meteliä ja se lakana oli hauska.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tärkeät pisteet meille tähän saumaan. Ne asiat, joiden kanssa TPS:llä on ollut koko kauden ajan ongelmia, toimivat eilen ja ratkaisivat tiukan ottelun. Puurula pelasi maalilla kelpo pelin, millaisia esityksiä Turussa on maalivahdeilta odoteltu pitkin kautta. Myös voittomaali syntyi ylivoimalla, joka on ollut liian usein TPS:lle se toinen akilleen kantapää maalivahtipelin ohella. Tiukka asetelma on tuonut mukanaan henkistä painetta, mikä nyt toivottavasti näiden viimeaikaisten menestyksellisten otteluiden myötä alkaisi vähän kerrassaan helpottumaan. Säälien suhteen ollaan taas vähän lähempänä.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Tämä peli oli varmaankin samanlainen kuin Lukko-JYP tiistaina: tälläkin kertaa kotijoukkue hävisi, vaikka yrityksen puolesta olisi ehkä ansainnut vähintään pisteen. Tässäkin ketjussa on myyty maata oikein urakalla, mutta lopputulos ei ollut niin selvä, kuin useiden kirjoittajien kommenteista voisi päätellä. Loppukiristä huolimatta pelistä jäi hieman katkera maku, mutta tällä kertaa yritettiin loppuun saakka. Aplodit siitä joukkueelle (konkreettisesti annoinkin niitä), vaikka maalipaikkojen hyödyntämisessä ainoa kiekon mentävä reikä nähtiin ilmeisesti Puurulan navassa...

TPS:n maalipaikkoja oli 2-4 kappaletta, joten siinä mielessä TPS voi olla erittäin tyytyväinen pisteisiin. JYPillä määrä korvasi laadun, mutta kappalemäärissä hyviä paikkoja oli 3-5 sekä useampi sivummalta tullut paikka. Viimeistelyn jalo taito oli taas vaihteeksi kateissa. Pomput ja ohjaukset menivät tällä erää maalin ohitse - tai päin Puurulaa. No, tämä menee Kleopatran nenän viilaamiseen...maalit ratkaisevat.

Ylivoima ja etenkin kiekon kuskaaminen hyökkäysalueelle oli ennen kolmatta erää kamalaa katsottavaa (kärjistys). Meininki oli viivan tuntumassa välillä kuin rekkajono Vaalimaalla. TPS:n tullista ei menty helposti läpi. Kolmannessa erässä saatiin jo ryminä päälle, mutta...prkl, miten tuon joukkueen saisi pelaamaan koko ottelun kovalla tasolla? Nyt siihen vaaditaan näköjään joko HIFK tai Jokerit, jotta yritys olisi kovinta mahdollista...

Joka tapauksessa pelin lopusta jäi tuntuma, että kotivoittojen sarake saa lauantaina yhden merkinnän lisää.
 

Anders

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Köpi kirjoitti:
Itseä jäi sapettamaan surkean linjan lisäksi lopun tilanne, kun kiekko osui Puurulaa kypärään ja putosi suoraan Virtasen lapaan, josta Antti olisi voinut lakaista kiekon maaliin, mutta Sinkkonen päätti pistää pelin poikki. Minusta tuomarivirhe, mutta joku paremmin säännön tunteva voinee korjata.
Tuomarivirhe. Tilanne pelataan loppuun, jos maski pysyy päässä ts ainoastaan maskin pudotessa peli heti poikki.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Ottelun alussa Tepsi oli vaikeuksissa, mutta alun jälkeen hallitsi ekaa erää hienoiselti. Sicak pääsi hieman helpon näköisesti viemään Tepsin johtoon.

Toinen erä oli rikkonainen jäähyjen takia, mutta pienoista Tepsin hallintaa ja Tepsi onnistui ylivoimalla tekemään 0-2 johtomaalin.

Jotkut jäähyt näyttivät todella helpoilta ja joissain tilanteissa selvät jäähyt katsottiin sormien läpi, onneksi sentään molempien joukkueiden kohdalla. Sinkkonen oli heikko tapaus.

Kolmas erä olikin sitten perinteistä TPS:ää johto tilanteessa, pelaaminen lopetettiin lähes täysin ja keskityttiin vain ja ainoastaan omassa päässä pyörimiseen.

Jypin kavennusmaalissa Puurulalla ei todellakaan ollut mitään mahdollisuuksia torjua, koska torjunnassa liukui maalin sivulle ja torjui kiekon suoraan maalin eteen ja Jypin pelaajalle joka pääsi vapaasti laukomaan.

Jypin maalin jälkeen peli pyörikin lähes taukoomatta Tepsin päässä, mutta onneksi Tepsi sai pidettyä Jypin pois hyviltä maalipaikoilta ja laukaukset lähtivät aika huonoista paikoista ja ne mitkä lähtivät paremmilta paikoilta menivät aivan keskelle maalia.

Olipa kerrankin mukava lähteä matsin jälkeen ajelemaan kotiin päin.

Mosabacka, kaudella 91-92 on Jyp ollut Tepsin edellä sarjataulukossa runkosarjan päätteeksi ja silloin Jyp voitti runkosarjan ja Tepsi oli kolmas.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Jykke1978 kirjoitti:
Mosabacka, kaudella 91-92 on Jyp ollut Tepsin edellä sarjataulukossa runkosarjan päätteeksi ja silloin Jyp voitti runkosarjan ja Tepsi oli kolmas.

Eikös JYP ollut edellä myös kaudella 2002-2003?
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Flou kirjoitti:
Eikös JYP ollut edellä myös kaudella 2002-2003?

Niinpä oli juu, eipä muistunut tuo mieleen, kun kirjoitin viestiäni enkä tarkistanut mistään noita vaan muistin mukaan menin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös