HPK - KalPa ti 7.3.2006

  • 3 149
  • 19

M10

Jäsen
Ehdinpäs ensin avata tälle huippumielenkiintoiselle ottelulle oman ketjun! No, sarkasmi pois.

Viimeiset kaksi kuukautta keskinkertaisesti pelannut HPK saa hyvän mahdollisuuden ottaa täydet kolme pistettä, kun liigajumbo KalPa saapuu Rinkelinmäen kyseenalaiseen hornankattilaan. Kuopiolaisten liiganousijoiden taival uudessa sarjassa on ollut synkkää joulukuun alun jälkeen. Tästä kertoo vain yksi varsinaisella peliajalla voitettu ottelu. KalPan paras pistemies ja maalintekijä on Tomas Kurka, joka monen seuran tavoittelusta huolimatta pysyi joukkueessa runkosarjan loppuun asti. Hatunnoston arvoinen juttu, ettei maalipyssy jättänyt "uppoavaa laivaa", kuten esimerkiksi Juha Junno aikanaan (uppoavalla laivalla siis tarkoitan vain tätä kautta!).

Kuten sanottu, HPK on ollut lievästi sanottuna vaikeuksissa joulutauon jälkeen. Tai siis minun mielestäni joukkue on pelannut vain materiaalinsa mukaan, mutta tästä ollaan HPK:n fanileirissä todistetusti montaa mieltä. Jukka Jalonen ei ole vieläkään päättänyt, kumpi maalivahdeista (Rämö, Wiikman) on selkeä ykkönen. Mahdollista myös on, että tuota päätöstä ei tällä kaudella edes tulla tekemäänkään. Minusta tuo olisi "worst case scenario". Huomenna maalilla siis saattaa jälleen kerran seistä kumpi tahansa nuoresta kaksikosta.

HPK:lta sairastuvalla ovat Janis Sprukts, Jani Hassinen, Mikko Jokela sekä Juha-Pekka Loikas. Edellä mainitut miehet ovat suuri menetys joukkueelle, sillä syyskauden syömähammas on tuhoutunut näiden poisjääntien myötä. Ykkösketju Louhi-Voutilainen-X on ollut pimennossa koko kauden, eikä tuo ketju ole muodostunut missään vaiheessa pelotteeksi. Mielenkiintoista olisikin nähdä jotain aivan uusia ja tuulesta temmattuja ketjuja huomenna. Siihen Jukka Jalonen kuitenkaan tuskin ryhtyy, sillä muutoksia yleensä on ollut tapana tulla vasta uusien loukkaantumisten myötä.

HPK:lla on allaan tappio Jypille ja KalPalla tappio Tapparalle. Savolaisille tämä ottelu ei ole mitenkään erityisen tärkeä, sillä heidän jumbosijansa liigassa on periaatteessa jo selviö. Joukkueen pelaajat pyrkivät lähinnä antamaan näyttöjä ensi kautta ajatellen. Kerholla taasen on vielä kotietu varmistamatta, joten jokainen pinna olisi tärkeä.

Uskon että HPK voittaa hyvin taistelevan KalPan melko suurinumeroisesti, sillä tuskin liigajumbokaan pystyy konttaavaa Kerhoa yllättämään.
 

blazee

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kärpät, Ducks, Capitals, Red Wings, Penguins!
Kukaan saanut kokoonpanoa vielä tietoonsa? Mietin vain pelaakohan junnu #11 Jesse Pehu? Tai oikeastaan jos ei pelaa, kuka pelaa hänen paikallaan. A-junnuilla kuitenkin tärkeä peli huomenissa Oulussa ja viikonloppuna oli 2 peliä, joista toinen Oulussa. Jaksaakohan Hokkanen, Pehu, kenties Huilla(?) pelata. Mielenkiintoista nähdä minkälainen kokoonpano sieltä tulossa.

Mutta uskon silti, että HPK voittaa KalPan. Pieni oljenkorsi myös Kuopiolaisille.
 

Igor33

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
blazee kirjoitti:
Mutta uskon silti, että HPK voittaa KalPan. Pieni oljenkorsi myös Kuopiolaisille.
Hyvä. Jos et uskoisi, olisit pakana. KalPalla nääs on huhuttu olevan maalivahtiosastolla vähän ongelmia: Kapasella vaivaa nilkka ja viime pelit loisteliaasti torjuneella kuopiolaiskonkari Luostarisella on ollut nivusien kanssa ongelmia. A-junnuilla on huomenna tärkeä puolivälieräpeli Kuopiossa, joten kysymysmerkki on kuka KalPan maalissa pelaa. Jos siellä on joku muu juniori kuin Timo Lindström on enemmän kuin todennäköistä, että Rinkelinmäellä vietetään tänä iltana maalikarkeloita. Henkilökohtaisesti aion varautua näihin karkeloihin teettämällä muhkean tulosvetolapun HPK:lle (jos manaukseni osuu kohdalleen). Eiköhän HPK:n olisi jo aika kääntää kelkka siihen suuntaan, minne se on koko kauden mennyt. Huolestuttavan huonoja otteita viime aikoina esittänyt joukkue on nyt näytönpaikan edessä. Vähintään seitsemän maalia tai olen pettynyt! :]
 

Edit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Frölunda
Kyllä, kyllä. Ottelu, joka kiinnostaa kiviäkin, mutta pakko mennä. Nyt on illan ottelusta sellainen kutina, että tulosvetoon 9-1. Sen verran vähän enää pelejä jäljellä, että otteiden on parannuttava tai ollaan pian kotiedun ulkopuolella ja sehän ei sovi. Nyt ei siis kelpaa mikään nyhjäys 3-1...3-2 -tyyliin.
 

Igor33

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jaahas, eli aavistelin väärin. Luostarinen aloittaa maalilla, Kapanen luukulla. Luostarisen huippuvire jatkukoon. KalPan kentälliset:

Luostarinen (Kapanen luukulla)

1. kenttä
Tuppurainen - Hakkarainen - Kurka
Suhonen - Kuusisto

2. kenttä
Pöllänen - Hämäläinen - Kaartinen
Pisto - Alastalo

3. kenttä
Kenig - Qvist - Vidgren
Kuronen - Savolainen

4. kenttä
Kuuluvainen - M. Kenig - Huohvanainen
Miettinen (h) - Ahosilta (h)
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Ensimmäistä kertaa tällä kaudella KalPan sairaslistan lyhyys yllättää positiivisesti eli listalla on vain Mikko Saavinen, jonka puuttumista ei voi sanoa edes menetykseksi,
muuten poissa Saku Kekäläinen ja loppukauden A:n mukana Tuomas Kiiskinen ja Olli-Pekka Komulainen.

Onneksi Api pystyy tänään pelaamaan, ettei jouduttu sotkemaan A-junnujen kuvioita turhalla maalivahti sekoilulla sillä huomenna A:lla on huomattavasti tärkeämpi peli.
Kentällisissä ainoat muutokset ovat Tuppuraisen nosto ykköseen Kuuluvaisen tilalle, kolmoseen Tuppuraisen tilalle on taas nostettu Kasper Kenig jolle luulisi löytyvän enemmän pelitilaa Qvistin ja Vidgrenin rinnalla.
Kasper Kenigin paikan nelosessa on taas ottanu Kuuluvainen ja Tatu Miettisen tilalle nelossentteriksi on laitettu Max Kenig.

Toivottavasti hyvä yritys mitä viime viikolla oli jatkuisi tällä viikolla ja mieluusti samalla koko loppukauden, tuloksella ei niin väliä kunhan joukkueesta löytyy yritystä ja taistelutahtoa.
 

M10

Jäsen
HPK tänään:

Louhi-Voutilainen-Lappalainen
Schneider-Laamanen

Lahti-Leino-Väisänen
Laitinen-Astashenko

Nielikäinen-Keinänen-Laine
Hietanen-Immonen

Sailio-Wirtanen-Puhu
Ruohola-Hokkanen(13.hyökkääjä)

Karri Rämö


Eli Lahti on nostettu kokeilemaan Leinon vierelle kakkoseen ja toisessa laidassa hurjana viilettää Hannu Väisänen.
 

NemI

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eipä meillä oikeastaan ole muuta kuin voitettavaa..siksipä lähdemmekin taas voittamaan. Kyyllä se on...4-4. Joo, näin on näpyttimet. Huomautan että edellisissä kohtaamisissa KalPa ei ole ollut vastaan tulija, kaksi kolmesta koitoksesta nähneenä, ensimmäisessä osassa odotin jo pistettä, eikä tämä Niiralan viimeisinkään (5.1.2006) taisto mitään HPK:n riemujuhlaa ollut loppunumeroista huolimatta. Tänäänkin ne loppunumerot voi kyllä koitua meidän ongelmaksi, tässä lajissa kun ei (Mikua lainatakseni) työvoittoja, ikävä kyllä, saa.

Mutta mahdollisuuksia on, ja ne pyritään nyt hyödyntämään. Ei me häviämään lähdetä.
 

Knight76

Jäsen
Suosikkijoukkue
London Knights
Kahden pelin karkeloita odotellessa....

... eli semmonen kutina olis tänään, (vaikka isäntä on vähän pelannut niin ja näin) että tänään vois tapahtua se ns. ketsuppipulloilmiö. Ainakin minä toivon niin, ihan pitkikseni puolesta. Nimittäin HPK-KalPa ja Pelicans-HIFK eli veikkauksella kohteet 9: 2 ja 13: 2 eikä ihan pienellä panoksella.

Sitten noi kerhon "profiili"pelaajat vois tulla pois itsestään ja alkaa tekemään jotain ettei tule hätä, kun tosi pelit alkavat patoja vastaan.

Tänään näyttää aika pitkälle, missä mennään kun pleikkarit alkaa vaikkei tää ilta mikään varsinainen mittari olekaan...

Rämölle nolla ja kuudesta-kaheksaan tauluun, niin ihan jees.

__________________________________________________
Vähän pelottaa toi Pel-Ifk peli...
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Itse en odota HPK:n iskevän tänään taululle mitään murskalukemia. Ihan normi seiskanolla kelpaa myös tänään, sillä siitä saa kuulemma pisteitä yhtä paljon kuin murskavoitoistakin.

Kolme pojoa on tärkeä juttu, mutta hyvä olisi myös saada aikaan ns. kolmen erän ehjä suoritus. Sellaisia HPK:lla on viime aikoina ollut ihan liian vähän, jos ollenkaan.
 

Karpaasi68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk
Ja Louhi ja Voutilainen saavat näemmä surffailla keskenään koko kauden.Eikö sitä Louhea Vois jo peluuttaa sentterinä ja erossa Voutilaisesta?
 

Shelter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pelistä ei paljoa kerrottavaa. EJ:lle kaksi maalia, Rämölle nollapeli, 4-0 voitto. Peli oli taas näitä, että kun kerta oli sellainen merkitty ohjelmaan, niin pelataan alta pois.

Ja Voutilainen ja Schneider loukkaantui. Tietääkö kukaan, mitä heille tapahtui? Jos kävi pahastikin, niin sitten voidaan sanoa, että kausi oli tässä, puolivälierissä pihalle, ihan sama kuka vastassa. Toivottavasti heille ei kuitenkaan pahemmin käynyt, noita loukkaantumisia kun on ollut tälle kaudelle vaikka muille jakaa.
 

Edit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Frölunda
Ei pahemmin raportoitavaa itse pelistä. Joutuu kyllä toteamaan, että vaikka ottelu oli tuomarille helppo tuomittava, niin Henrikson jopa onnistui...kyllä, harvoin pääsee tällaista sanomaan. Loistavaa.

Ottelun maalit lisätty sivuille...
 

Tomppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
4-0. Ihan ok, vaikka vastuskaan ei kyllä paljoa vakuuttanut. KalPa teki neljässä kauden Kerho-matsissaan yhteensä kaksi maalia (24.11. Rinkulalla 4-2).

Jos (pahoja) loukkaantumisia tosiaankin tuli vielä lisää, niin loppukaudelle ei juuri uskoa löydy.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Ei todellakaan mikään suuri kiekkospektaakkeli, mutta tuskin sellaista kukaan odottikaan. Pakkopullatkin pitää syödä loppuun asti ja nyt se mennä sujahti suht tyylikkäästi kurkusta alas.

Luulin jo että tästä matsista selvittäisiin kolme pistettä rikkaampana ja ilman loukkaantumisia, mutta tulihan sieltä ne pari pakollista avainpelaajapipiä. No, A-juniorien pelit ilmeisesti ovat loppumaisillaan ja siellähän niitä innokkaita jätkiä riittää.

Ilman Ville Leinon kikkailuja ei matsista olisi jäänyt mieleen yhtään mitään. Kiitos niistä.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Rämöä vitutti kun Hietanen ei syöttänyt kiekkoa, että olisi päässyt kokeilemaan tyhjiin. Leino ja Vode olivat halutessaan täysin pitelemättömiä ja Rämö sen verran hyvä, että saa pelata mun puolesta kauden loput pelit.

Muuten täysi höntsäilypeli, se kertoo kai aika paljon, että Kerho kyttäsi parhaimmillaan kahdella miehellä av:lla. Puolisentoista(?) tuhatta ilmaislippua nosti yleisömäärän melkein neljään tonniin, en sitten tiedä houkutteleeko tuollainen peli uudestaan katsomoon. Vittumaista vaan että näiden herjapelien takia loppuu miehet.

Ykkössentteri, kaksi parasta laituria, kaksi parasta pakkia ja ynnämuut rikki. Loppuu kyllä kohta kiinnostus koko paskasta.

Niin, Lahden Jaska oli vahvalla menopäällä ja heitteli mestiskeenikkejä seinille. Tapparaa vastaan hätrikki ja olkapää sijoiltaan?

edit. Ottelun hahmo oli kuitenkin se yksinäinen Kalpa-fani, joka jaksoi huutaa ja heiluttaa lippua aivan koko pelin eteläpäädyn istumapaikoilla. Hyvä meininki!
 
Viimeksi muokattu:

vanhapak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
HPK - KalPa 4 - 0, so what!
- Matsi kävi hyvästä treenistä pienestä maalierosta huolimatta.
- Rämö torjui varmasti liimaten pahat kiekot hanskaan.
- Voutilainen oli hyvä niin kauan kuin pelasi: mitä sattui?
- "Nuoret" Kerhosta hyvin esillä, Nielikäisenkin luistin tuntui liikkuvan vilkkaasti
- Kurka ja Tuppurainen jäivät vastustajasta mieleen.
- A1-katsomossa alariveillä jaksoi tosi tiukka fani huutaa kolme erää KALPAA, KALPAA yhtäjaksoisesti. Kävi hiukan sääliksi vieressä istuvia, kun A2:ssakin alkoi tympiä.

Yleisöä oli yli 4000 johtuen jaelluista ilmaislipuista. Ihmettelin hallin täyteyttä, mutta sitten vieruskaveri muisti lippujen jaon. Hyvä niin, näin tämäkin ottelu sai jotenkin aidon lätkämatsin tuntua.
 

Blunttis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat KalPa
Edit kirjoitti:
Ei pahemmin raportoitavaa itse pelistä. Joutuu kyllä toteamaan, että vaikka ottelu oli tuomarille helppo tuomittava, niin Henrikson jopa onnistui...kyllä, harvoin pääsee tällaista sanomaan. Loistavaa.

Mielenkiintoista. Kuuntelin ekan erän lopun ja jonninverran toista erää pelistä..ja Oikean Aseman turisija (selostajaksi häntä ei voi sanoa) oli ainakin tämän aikaa aika lailla erimieltä. yllätys. Muistaakseni tuli tämmösiä termejä: "ranteet poikki", "törkeetä hakkausta", " eihän kerho ole koskaan tämmöistä pelannu" jne ja päälle ihmettelyt miksi Henrikson ei vihellä. Hmm, jos niitä ei nähny Henrikson, eikä kukaan hallissakaan kiinnittänyt huomiota niin en usko että mielikuva, joka radiosta välittyi nyt ihan oikea oli. Tottakait kotiinpäin pitää vetää, mutta turha omista marttyyreja on tehdä. Kyllä Anssi Ritaria välillä ikävä tulee, mutta kait tämä Juntunen(?) on joku Kalpan menestys vuosien reliikki, joka on ja pysyy.

Positiivista pelissä näyttäisi olleen Kalpan kannalta kohtuullinen laukauksien määrä, elikkä kiekko on todistettavastikkin vastustajan maalilla pyörinyt. Kyllä niitä on kaivattukin, harmi että nollille kuitenkin jäätiin.

Ja tälle äänekkäälle Kalpan kannattajalle ei pelkät "propsit" nyt riitä, vaan pistetään reteesti ihan JP Jalon Gladiaattorit peukkutervehdys. Hieno homma.
 

vanhapak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Blunttis kirjoitti:
Mielenkiintoista. Kuuntelin ekan erän lopun ja jonninverran toista erää pelistä..ja Oikean Aseman turisija (selostajaksi häntä ei voi sanoa) oli ainakin tämän aikaa aika lailla erimieltä. yllätys. Muistaakseni tuli tämmösiä termejä: "ranteet poikki", "törkeetä hakkausta", " eihän kerho ole koskaan tämmöistä pelannu" jne ja päälle ihmettelyt miksi Henrikson ei vihellä. Hmm, jos niitä ei nähny Henrikson, eikä kukaan hallissakaan kiinnittänyt huomiota niin en usko että mielikuva, joka radiosta välittyi nyt ihan oikea oli. Tottakait kotiinpäin pitää vetää, mutta turha omista marttyyreja on tehdä. Kyllä Anssi Ritaria välillä ikävä tulee, mutta kait tämä Juntunen(?) on joku Kalpan menestys vuosien reliikki, joka on ja pysyy.

Positiivista pelissä näyttäisi olleen Kalpan kannalta kohtuullinen laukauksien määrä, elikkä kiekko on todistettavastikkin vastustajan maalilla pyörinyt. Kyllä niitä on kaivattukin, harmi että nollille kuitenkin jäätiin.

Ja tälle äänekkäälle Kalpan kannattajalle ei pelkät "propsit" nyt riitä, vaan pistetään reteesti ihan JP Jalon Gladiaattorit peukkutervehdys. Hieno homma.

Peli oli siisti. Mitään erityistä hakkaamista en paikalla olleena nähnyt kummaltakaan osapuolelta. Olet siis oikeassa johtopäätöksessäsi. Siitä pinnat sulle!

Kalpan laukausten määrä on josain määrin harhaanjohtava, sillä oikeastaan varsinaisia tekopaikkoja ei ollut kuin muutama. Kyllä kiekko liikkui HPK:nkin päässä, mutta niin kuin aiemmassa viestissä jo kirjoitin, HML:ssa tuntui hiukan siltä, että menossa on harjoitusmatsi. Tulikohan edes kunnon hikeä kaikille?
 

laura-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HCT
Parasta koko pelissä taisi olla B3:ssa istuneet lapset jotka jaksoivat kannattaa kerhoa hienosti omilla huudoillaan ja kylteillään :)

Siinä kenties mallia kaikille vanhemmillekin katsojille..

Itse peli oli harvinaisen tylsä, mutta suuria odotuksia ei ollutkaan tuosta pelistä. Siisti peli Rämöltä, kenties hän nyt sitten jää maalille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös