Lukko - Kärpät la 4.3.2006

  • 2 455
  • 14

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Lukolle rahalaitos hömm Veikkaus tarjoaa 4,6 kerrointa. Ei siis ole epäilys siitä, että kumpi on ottelun altavastaaja.

Rauman jäähalli ehkä ei illan ottelussa pullistele, joten kaikilla Oulusta paikalle rynnineillä on hyvä tilaisuus ottaa äänellinen selkävoitto Lukkokannattajista, jotka viimeaikoina ovat olleet perin flekmaattisia katsomossa mikäli joku on vielä paikalle uskaltautunut. Selvästi Raumalla toivotaan jo pelien loppuvan perin hartaasti. Olo on ollut kuin hautuumaalla ennen auringonlaskua.

Tosin hallikunnostukselle tämä pelien loppuminen tietää hyvää, aikataulullisesti play offien menettäminen on kuin taivaan lahja. Vaikka pessimistinen raumalaisfani onkin kauden mittaan piehtaroinut tuskissaan ja maistanut Lukon tarjoamaa myrkkylientä runsain mitoin, niin usko tuleviin kausiin ei ole ihan kokonaan kadonnut. Ensikauden joukkuetta ollaankin jo kovaa vauhtia kasattu hieman tuoreempien kausikirja vedoksien pohjalta. Pelaajahankinnat tulevalla kaudella eivät olekaan enää poikkeuksetta +35 ja niin edelleen.

Se mitä tulee illan otteluun, niin eipä se näin raumalaisnäkökannasta enää voisi vähempää kiinnostaa. Pakkopulla, joka pitää hoitaa alta pois. Eihän enää kukaan usko tosissaan Lukon mahdollisuuksiin tällä kaudella. Onhan viimeaikaiset esitykset olleet ö-mapin häntäpään Mestistasoa. Toivottavasti kausi on ollut opettavainen. Kärpät sen puoleen on ollut varsin mielenkiintoinen ilmestys kauden otteluissaan. Siis tervetuloa Raumalle hakemaan ilmaisia kolmea pistettä.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos kettulaumaa huvittaa edes vähän yrittää, Kärpät voi joutua jopa töihin kolmen pisteen eteen. Jos taas meno on samanlaista kuin viime peleissä, nähdään murskajaiset vierasjoukkueen toimesta.

Kehtaavat vielä pitää korotettuja lipunhintoja, vaikka peli on täyttä tuubaa. Ihme jos tänäänkin Äijänsuolla on yli 3000 henkeä.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Metsästäjä, melkein voisi aistia viestistäsi, että kirves on niin sanotusti jo kaivoon heitetty?

Kuten Jatkoajan ennakossa tuumattiin, on Lukolla pelattavaa enää omasta kunniasta, eli palkkapussista. Tosin, muutama mies siellä rentoutuu pitämättömien sairaslomiensa kanssa, sekä pari muuta kaveria rekrytoitiin kilpaileviin yhtiöihin, eri maihinkin vieläpä.

Niin, panosta ottelussa on kovin kovin vähän. Raumalla on tämä kausi sananmukaisesti puppeloitu, eikä nyt ilmeisestikään enää odoteta kuin seuraavaa kautta. Kärpillä on siis etukäteen ajatellen, selkeä etulyöntiasema, lyödä lyötyä. Mutta, siinäpä se kaikkein perkeleellisin peikko onkin, kiekkokuluttajan ja Kärppien pelejä seuraavan kannalta. Kärpät kun pelaa mitä tylsintä, puuduttavinta, haluttominta ja edelleen tylsintä peliään, kun vastustaja on selkeä altavastaaja. Mitä sitä suotta hikoilemaan, eipä tarvi niin perusteellisia loppuverryttelyjäkään tehdä... eli Lukolla on selkeät mahdollisuutensa, mikäli asennevammat tulivat Oulusta reissuun mukaan.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukko tänään:

Maalissa Langkow (varalla Jokela)

I: Hämäläinen-Lehtonen; Toporowski-Straka-Normio
II: Paukkunen-Heikkinen; Luovi-Kauvosaari-Lammassaari
III: Mäkelä-Nordlund; Salonen-Ryhänen-Hagelberg
IV: Bruun-Honkaheimo; Heinonen-Vainiola-Tuomainen

Melkein käy sääliksi noita nuoria poikia, Nordlundia, Honkaheimoa, Heinosta, Vainiolaa ja Tuomaista. Heille peli on jo kolmas putkeen ilman lepopäivää. Torstaina "huikea spektaakkeli" Lahdessa, eilen Kuopiossa A-nuorten play off, tänään "mielenkiintoinen tapahtuma" ja huomenna nuorten toinen play off-matsi KalPaa vastaan Äijänsuolla. Eli neljä peliä neljänä päivänä nuorille miehille. Toivottavasti pojat jaksavat painaa vielä huomennakin. Jussi Tapio sentään saa huilata.

Olisin ehkä itse valmentajana säästänyt kaikkia poikia huomiseen, ja peluuttanut tänään ainoastaan kolmea kentällistä. Levokarin olisin ottanut kokoonpanoon mukaan 7. puolustajaksi. Mutta enpä olekaan valmentaja, onneksi.

Illan pelistä vielä sen verran, että kaiken kruunaa kermana kakun päällä päätuomari Tom Laaksonen. Huikeeta.

Vittu kun tää tuska loppuisi jo.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Runkosarjan loppu häämöttää ja hieman eri tunnelmissa Kettu-kannattajien kannalta kuin viime keväänä, jolloin Lukko taisteli tosissaan jopa fiinaalipaikasta. Vaikka semit päättyivät 3-0 Kärpille niin peli ei ollut missään vaiheessa selvä, vaan viimeisessäkin pelissä Oulussa nähtiin kunnon taistelu.

Tämän illan peliin kummatkin lähtevät paineettomassa tilassa. Lukkolla ei todellisia mahdollisuuksia kympin sakkiin ja Kärppien r-sarjan voittokin lähes varma. Eli lähtökohdat surffaukselle mitä otollisimmat.

Jos Kärpät jatkaa samalla haluttomalla pakkopulla-linjalla kuin Bluessia ja Ässiä vastaan niin se saattaa kostautua ennemmin tai myöhemmin. Pahimmassa skenaariossa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Onneksi pelataan paras seitsemästä systeemillä.

Lukko pelaa siis kunniasta eikä olisi mikään tajuton yllätys jos tämän veisi. Ottaen siis huomioon Kärppien viime otteet.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jatkoajan ennakosta poimittua: "Lukon lähtiessä otteluun suurehkolla sairaslistalla, Kärpiltä puuttuu ainoastaan hyökkääjät Petr Tenkrat ja Mika Pyörälä sekä puolustuksesta Mikko Lehtonen ja Antti Ylönen."

Lukon viiden miehen sairaslista on siis suurehko, kun taas Kärppien neljä poissaoloa on "ainoastaan".

Hakekaa pojat voitto kotiin.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Lare kirjoitti:
Lukon viiden miehen sairaslista on siis suurehko, kun taas Kärppien neljä poissaoloa on "ainoastaan".

Kattelin kanssa että samainen kirjoittaja on yllättävän kiinnostunut juuri Saarenheimosta ja Haatajasta joita Lukkoon on huhuiltu ..
 

PES

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO, Kärpät, ManC, R.Nadal, Ronnie O'Sullivan
Aika hauska yhteensattuma tuossa jatkoajan ennakossa on kieltämättä tuo, että nyt juuri pitäisi seurata Saarenheimoa ja Haatajaa. Lukkofanina tosin kannattaakin seurata, mikäli pojat siellä tulevalla kaudella pelaa? Missähän muuten Saarenheimo on kokoonpanosta? Onko mennyt jo sukset sekaisin vai mikä "loukkaantuminen" pojalla on? Valaiskaa viisaammat..

Mitäpäs sitä pelistä. Eipä oikeastaan erikoista. Kyllä tuntuu jo turhalta nämä runkosarjan viimeiset ottelut, ei mahda mitään. Toivottavasti Aaltonen on pelipäällä ja heittää muutaman maalin. Nikke voisi pelata vaikkapa nollan. Vai olisiko parempi ottaa välillä kunnolla turpaan. EN tiedä ja ihan sama. Pleijareita kuumeisesti odotellessa.

EDIT:Lukolla on muuten todellakin suurehko tuo sairaslista kun taas Kärpillä on poissa ainoastaan 5-pelaajaa. Heh heh..
 
Viimeksi muokattu:

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tunnerikas kiekkoilta tiedossa Raumalla. Kärppäfanitkaan eivät syttynet tähän koitokseen, joten tältäkään puolelta ei tunnelmaa halliin tule. Kärpät vois vetää pelin ryhdikkäästi läpi ja ottaa pisteet pois kuleksimasta. Mutta mutta, toivottavasti pojat jaksaa yrittää. Onneksi Nikke sentään säilyttää tasonsa ottelusta toiseen. Kyllähän Lukon mahalasku tällä kaudella on ollut verrannollinen Jokereiden vastaavaan, siitä vaan ei puhuta yhtä paljon.
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
PES kirjoitti:
. Kyllä tuntuu jo turhalta nämä runkosarjan viimeiset ottelut, ei mahda mitään.


Kiitokset tästä kuuluu ehdottomasti tuolle mielenkiintoiselle rahastuskeinolle nimeltä VÄLISARJA! Ilman sitä pelattaisiin jo näitä play offeja.
No tämä kyseinen peli ei säväytä sivulle kirjoittanutta sitten yhtään. Tervetuloa Oululaiset hakemaan ne ilmaiset pisteet mukaanne. Ei haittaa vaikka olisi enemmän kuin asennevamma mukana, sillä niin surkeasti ja munattomasti tämä Rauman ylpeys on tämän kauden ajan pelannut.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Kärpät ilmeisesti pelaili vähän puolivaloilla, kun Lukkokin oli vielä ottelun puolessa välissä johdossa. Norppa iski pari yv maalia ja samoin pari maalia teki Tallonin tarkkailussa ollut Viuhkola. Siinä taisi olla ottelun tärkeimmät maininnnat.

Mitenkäs kotijoukkueen kannattajien "seurannassa" ollut Haataja pelasi, erottuiko hyvässä? Saarenheimo ei kuumeen johdosta karkeloihin osallistunut.

Mitenkäs Kukkonen, antoiko sellaisia näyttöjä että Chicago kutsuisi? Viuhkola iski ainakin maaleja parhaaseen mahdolliseen aikaan. Niin ja Norppa ilmeisesti halusi ainakin nimensä Tallounin papereihin 8).

Kovaan rumpaan nuo Lukon junnut joutuvat, kun huomenna on jo neljäs ottelu neljään päivään. Näkyikö kova tahti jo esmes Tuomaisen, Nordlundin tai Vainiolan otteissa?
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Palijon parempi peli tämä oli kuin tiistainen Ässät-matsi. Sitä en tiedä tuliko Kärpät takki auki vai ei, mutta Lukkoa ei ainakaan voi tämäniltaisen pelin takia syyttää lepsuilusta. Niin hyvin jätkät taistelivat kuin tuolla porukalla voi, mutta kolmannen erän alun pari nopeaa Kärppämaalia ratkaisivat pelin. Senkin jälkeen Lukko pisti loppuun vielä kunnon mylläkän oululaisten maalille, mutta ilman tulosta tällä kertaa. Ei se paljon lohduta, mutta väitän että mikäli tiistaina olisi tällä asenteella pelattu, niin Ässät olisi kaatunut.

Eipä siinä mitään. Hiukan noi Kärppien kolme ensimmäistä maalia jäi kaivelemaan, ne kun tehtiin kaikki siitä läheltä maalin edestä. Pakeista ei niissä tilanteissa paljon apua ollut siivoushommissa.

Lukon ylivoima puolestaan oli melko karua katsottavaa. Siinä näkyi Pasi Saarelan ja Jamie Wrightin puuttuminen, nyt kukaan ei oikein tiennyt mitä kiekon kanssa olisi pitänyt tehdä. Eepi laukoi siniviivalta, muut katsoivat ja joku yritti ohjata/päästä irtokiekkoihin. Normio näistä kaksi kertaa onnistui, ensin Bäckströmin torjunta sisään ja sitten ohjaus, minusta tosin se jälkimmäinen meni suoraan Eepin vedosta mutta samapa tuo. Mene vaan Eepi jatkossa hiukan lähemmäs maalia, kun lauot, nyt siinä on metritolkulla tyhjää tilaa pois otettavaksi...

Hyvin nuo Lukon nuoret pelasivat, minä en mitään väsymystä havainnut heidän otteissaan. Koivu kehui pelin jälkeen varsinkin Nordlundin otteita, eikä kyllä turhaan kehunutkaan. Taistelun metakassa jäi toi Haataja jälleen kerran kokonaan huomioimatta, ehkä ensi kaudella sitten paremmin tutustumme mieheen.

Tuomarilinja noudatti tiistailta tuttua Torino-linjaa. Tällä kertaa Tom piti linjansa samana alusta loppuun, eikä siinä mitään valittamista ole jos kerran näin on päätetty puhaltaa. Pari jäähyä enemmänkin olisi molemmille voinut vieheltää, mm. pari Hagelbergin kohellusta meni läpi.

Sitä mä vaan pelkään, että sitten kun pelaajat oppivat jatkossa välttämään jäähyjä eli omaksuvat nykyisen herkän linjan, niin kaukalopallossakin on enemmän kontakteja ja mailahäirintää kuin jääkiekossa.
 

ICE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Roku kirjoitti:
Sitä mä vaan pelkään, että sitten kun pelaajat oppivat jatkossa välttämään jäähyjä eli omaksuvat nykyisen herkän linjan, niin kaukalopallossakin on enemmän kontakteja ja mailahäirintää kuin jääkiekossa.
Ja tämä on huonoa miksi..? Peliin nimeltä jääkiekko ei kuulu mailahäirintä, ja tämänpäiväisen ottelun tuomari onnistui hienosti kitkemään kaikki tällaiset tapaukset. Ehdottoman mainio linjaus tänään tuomarilla. Hyvät taklaukset ei mihinkään tule katoamaan, sen voi kaikki NHL:ää seuranneet todeta.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä mun mielestä jääkiekkoon semmoinen pieni mailalla koputtelu kuuluu, ei niistä kaikista tarvitse jäähyä antaa.

Minusta on aika hassua että heti kun maila kolahtaa hiukan polvisuojuksiin, pelaaja kaatuu ja tuomarin käsi nousee ylös. Tänään mm. Lammassaari sai kyseisellä tavalla filmattua Kärppäpelaajan jäähylle. Kun tätä sitten ruvetaan välttämään, se on vaan sellaista perässä- tai vieressäluistelua ja katseella seuraamista, kun kiekkoa ei uskalleta pelata.

Taklauksista puolestaan on aika usein joutunut Suomessa jäähylle, kuten tässäkin pelissä mm. Antti Aarnio ryntäyksestä avauserässä, eli pelko on persuksissa että kohta katoavat sekä taklaukset että kaikenlainen muukin häirintä, jolla vastustajalta koetetaan ottaa kiekkoa pois.

Toivottavasti olen tässäkin asiassa väärässä pelkoineni, kuten usein ennenkin.
 

ICE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Roku kirjoitti:
Tänään mm. Lammassaari sai kyseisellä tavalla filmattua Kärppäpelaajan jäähylle.
Tuossa tilanteessa Lammassaari taisi kompastua omiin jalkoihinsa, ja tilanteessa Laaksonen teki ottelun ainoan virheensä. En kuitenkaan takertuisi yhteen vihellykseen, koska harvassa ovat ne tuomarit, jotka pystyisivät koko 60 min. viheltämään täysin nappiin.

Ennemmin sallin yhden helpon jäähyn ottelussa, jos vastaavasti se järkyttävä kahvaus, mikä mm. alkukaudella sai voimaan pahoin pelejä katsoessa, saadaan kitkettyä pois.

Oli linja sitten vanhanmallinen "vain ruumiit vihelletään", tai uusi "nollatoleranssi", niin yhtälailla kummassakin tapauksessa tuomarit tekevät joskus virheitä.

Vanhan "linjanhan" mukaan niitä jäähyjä on vihelletty sitten vasta kun pelaaja kaatuu, eli mun mielestä se vasta tyhmää onkin. Miestä sai estää mailalla niinkauan kunhan kaveri ei vaan kaadu. Siinähän juuri helposti on tullut sukelluksia, kun tiedetään että jäähy tulee kunhan kaatuu.

"Uuden linjan" mukaan ei ole merkityksellistä kaatuuko pelaaja vai ei, jos mailahäirintää tapahtuu. Näin ollen ei ole edes tarvetta sukelluksiin.

Mutta tämän aiheen keskustelua lienee turha tässä ketjussa jatkaa, uskoisin että asiaa on käsitelty varsin laajasti mm. NHL-ketjuissa. Mitä niihin taklauksiin tulee, niin niiden määrä tulee kasvamaan, kun pelaajat tajuavat että se on hyvä ja sallittu keino kiekonriistoon. Tämän osalta tuomareillakin on vielä kehitettävää, mutta uskon että viimeistään ensi vuonna linja selkiytyy niin, etteivät tuomarit paniikissa puhtaita tööttejä vihellä pois.

Ymmärrän myös, että vanhan linjan kiekkofaneille voi olla kova paikka, kun suuresta "änhooällästä" tuodaan jotain uutta tänne peräpohjolaan. Mutta tämä uusi suuntaus on tullut jäädäkseen, sen viimeistään todisti hienoja ja vauhdikkaita kamppailuja sisältänyt olympiaturnaus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös