Fyysisyys KalPan puolustuksen heikkous.

  • 7 359
  • 33

Wings-

Jäsen
Make kirjoitti:
Tämä on KalPan kohdalla masokistin lausunto.
Sanon suoraan ettei KalPalla ole mitään jakoa Liigassa ennen kuin jengi vaihtuu aina valmentajaa myöten. Pieniniemi ei todellakaan ole liigatason valmentaja. KalPan nousukin Liigaan tapahtui NHL-avuilla. KalPa ei missään tapauksessa olisi voittanut Mestistä ilman Kapasta ja Timosta. Sen lisäksi Pieniniemi tarvitsi avukseen toisen Kapasen. Tämä on totuus ja sille ei voi mitään. Rökäletappiot jatkuvat.

Mielenkiintoisia itkuja taas Mikkelin suunnalta. Ihan käsittmätöntä, että joku jaksaa lähtee kirjoittamaan noin naurettavia provoja.

Kalpan dominointia viime kaudella mestiksessä, ei voi kyseenalaistaa. Joukkue oli hyvä olipa mukana Hall, Kapanen tai Timonen. Ja se, että NHL-apuja oli joukkueella, niin mitä sitten. Käsittääkseni viime vuonna mikä tahansa joukkue pystyi hankkimaan itselleen vahvistuksia. Se on sitten eri asia, kenellä niihin on resursseja.

Mikun valmennustaidot punnitan kunnolla tänä vuonna. Luulen miehen suorituvan varmasti hyvin urakasta. Tappioita varmasti Kalpalle tulee kauden aikana runsaasti, mutta sehän on ollut jo ennakolta arvattavissakin.
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Nyt siihen fyysisyyden puutteeseen olisi sitten tulossa helpotusta. Kyle Rossiter pelannee jo huomisessa ottelussa Bluesia vastaan. Pakkipareihin olisi tulossa siten muutoksia. Oma ehdotukseni olisi näin:

Suhonen-Rossiter
Alastalo-Savolainen
Kuusisto-Pisto
Saavinen-Kuronen

Näyttää heti paljon tasapainoisemmalta kuin aikaisemmin.
 

crosby

Jäsen
Suosikkijoukkue
kalapa
Luu2 kirjoitti:
Nyt siihen fyysisyyden puutteeseen olisi sitten tulossa helpotusta. Kyle Rossiter pelannee jo huomisessa ottelussa Bluesia vastaan. Pakkipareihin olisi tulossa siten muutoksia. Oma ehdotukseni olisi näin:

Suhonen-Rossiter
Alastalo-Savolainen
Kuusisto-Pisto
Saavinen-Kuronen

Näyttää heti paljon tasapainoisemmalta kuin aikaisemmin.
Paitsi että ainakin KaLaPan kotisivuilla lukee että ensimmäinen peli on 30. päivä tapparaa vastaan. Tosin siinä taisi olla jotta ensimmäisen kerran esiintyy kotiyleisön edessä tuolloin, joten tuon nyt voi tulkita kahdella eri tavalla.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Luu2 kirjoitti:
Suhonen-Rossiter
Alastalo-Savolainen
Kuusisto-Pisto
Saavinen-Kuronen

Näin itsekin aluksi ajattelin. Tosin tällaisissa listoissa pakkiparit laitetaan yleensä paremmuus/peluutusjärjestykseen. Joten Kuusisto - Pisto kakkospariksi.
Alastalo - Savolainen pari kuullostaa kyllä aika hurjalta. Mielestäni Alastalo tarvitsisi rinnalleen joko Kuusiston tai Piston, sen verran pulassa on omassa päässä. Toisaalta olisi sääli rikkoa tähän mennessä parasta pakkiparia.

Vaihtoehtoisesti pakkiparit voisivat olla:

Suhonen - Rossiter
Kuusisto - Savolainen
Pisto - Alastalo
Saavinen - Kuronen

Tämmöisillä pareilla olisi vain yksi (Saavinen - Kuronen) pakkiparimme aivan kuutamolla omassa päässä. Mutta sille ei voi mitään.
 

Wings-

Jäsen
Zorba kirjoitti:
Tämmöisillä pareilla olisi vain yksi (Saavinen - Kuronen) pakkiparimme aivan kuutamolla omassa päässä. Mutta sille ei voi mitään.

Tässä asiassa voimme olla samaa mieltä. Saavisesta en vielä osaa juuri mitään sanoa, mutta Kurosen liike ja sijoittuminen omassa päässä on heikkoa. Vielä kaudena alussa yhdistettynä Savolaisen käsittämättömiin avauksiin ja kiekonmenetyksiin, on aikansaannoksena ollut aikamoinen määrä sydämentykytyksiä. Onneksi siihen on jo osannut tottua ja nykyään saa hyvät naurut, kun miehet koheltavat urakalla.

Suhonen-Rossiter
Pisto-Kuusisto
Alastalo-Savolainen

Kuulostaa iha kohtuullisella. Sitten Saavista tai Kurosta mahdollisesti muutamaan vaihtoon erässä.
 

kimbe66

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä teillä todellakin tarvetta tuollaiselle Rossiterin kaltaiselle jässikälle pakistoon on. Parasta aikaa katselen tuota Jokerit-peliä tv:stä, ja oman maalin edustan siivoaminen varsinkin alivoimapelissä on suuri ongelma (Jokereille kaksi maalia siitä maalin edustalta kahdessa eka erässä ylivoimalla).

Tietysti, jos Rossiter ottaa itse hirveästi jäähyjä, niin eipä ole paljon auttamassa siinäkään. Mutta luultavasti alivoimaan tarvitsette niitä voimakkaita vääntäjiä joka tapauksessa (ei sillä, että Jypissä tilanne olisi paljonkaan parempi).

Kausi jatkuu, ja jatkossa näistä tietää paremmin, ehkä Kalpan alivoimapelikin paranee, kunhan joukkue oppii liigan tavoille. Hyvää jatkoa Kuopioon joka tapauksessa.
 

Wings-

Jäsen
Kirjoitellaanpa vaikka tähän ketjuun, tuosta päästettyjen maalien määrästä. Kolme rökäletappiota takana ( Kärpät, Ilves ja Blues ) Päästettyjen maalien määrä 38 maalia 7 ottelussa, eli ka. 5,43, määrä on aivan käsittämätön. Luonnollisesti nuo rökäletappiot ovat nostaneet luvun todella hurjaksi.

Tässä tuleekin pohtia mitkä ovat syyt tähän

1) Alivoimapeli= Surkeaa, Kalpaa vastaan jää ihan liikaa tilaa maalin eteen ja maalien kulmille. Lisäksi viivasta on päästy laukomaan aivan liikaa. Alivoimapelissä selvästikin näkyy fyysisien puolustajien puute. 185cm/90kg kokoiset pelaajat ovat liian isoja nyky Kalpan pakeille siirrettäväksi maalinedustalta pois.

Lisäksi välillä ihmettelen alivoimapeluutusta. Hyökääjistä Kasper Kenigin peluuttaminen av-pelaajana ei ainakaan minun päähäni iskostu. Luonnollisesti siellä on Henkka loukkaantuneena, mutta silti selvästi hyökkäävää hyökkääjää ei kannata laitaa alivoimalle.

2) Pakkien suoritusvarmuus= Edelleen surkeaa. Jokaiselle pakille sattuu pelistä toiseen helppoja syöttö ja sijoittumisvirheitä. En viitsi edes enemmän alkaa yksilöimään kaikkein virheitä. Kukaan ei saa täysin puhtaita papereita, mutta Savolaiselle joku voisi kertoa että kiekkoon kannattaa osua ja purkaa se varmasti keskialueelle.

3) Hävityt kaksinkamppailut= Tässä on ollut jo välillä hyvääkin, mutta liian helpolla päästään nousemaan kohti Kalpan maalia. Fysiikka ei kaikilla riitä. Fysiikalla ei aina voi tarkoittaa pientä kokoa, sillä onhan omasta mielestä Kuusiston Matti fyysisin pakki joukkueessa (ennen Rossiterin esiintymistä).

4) Miehen merkkaus= viilausta vaatii. Miehen merkkauksessa on kanssa välillä ongelmia. Monasti höntsätään reippaasti päälle ja ajetaan itsemme tylysti ulos.

Toivottavasti näihin ongelmiin saadaan ratkaisua. Ajoittain Kalpan peli on todella fiksua ja ennakkoluulotonta: suoritusvarmuus vaan heittelee aivan liikaa pelin kestäessä, puhumattakaan ottelusta toiseen.

Tappara pelissä odotukset Rossiteriin ovat varmasti monella suuret. Toivonkin, että mies onnistuu ja tuo puolustus päähän lisää muskeleita ja maalinedustapelaamista. Toinen fyysinen puolustaja olisi kanssa kova juttu, mutta toistaiseksi mennään näillä.

E:pikku viilausta
 

theace

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Onhan tuo päästettyjen maalien keskiarvo aika ruma, mutta toisaalta on periaatteessa ihan sama häviääkö 1-0 vai 10-0, kummallakaan tavalla ei tule pisteen pistettä. Tällä kaudella on kuitenkin pääasia, että otetaan pisteitä ns. päävastustajilta mahdollisimman paljon. Blues ja Kärpät peleistä tuskin kukaan pisteitä odottikaan.Ilvekselle tosin hävittiin myös rumasti, mutta poikkeus vahvistakoon säännön (eli tämän kauden Ilvestä en lue parhaisiin joukkueisiin.)

Tuskin numerot kauden aikana tuosta enää rumeneekaan, jokainen peli antaa lisää kokemusta liigatasolta. Siitä olen mielissäni, ettei peruuttelemaan ole lähdetty, vaan pelattu rohkeasti täydet 60 min. Sumppukiekolla numerot voisivat olla nätimmät, mutta tappioita sekään ei olisi estänyt.
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllähän Kalpan suurin heikkous on ehottomasti alivoima piste!

Yli puolet Kalpan verkkoon tehdyistä maaleista on tehty joko ylivoimalla tai siirretyn rangaistuksen aikana. Ja ei maha olla alivoiman prosentitkaan kovin mairittelevia, ku lähes joka av:llä soi. Toivottavasti tämä tilasto kaunistus nyt Rossiterin tulon myötä vähän ees paremmaksi.

Ja sitten enemmän minua vaivaa tämä että joudutaan alivoimalle ihan tyhmistä syistä. Esimerkkinä mainittakoon ottelu Jokereita vastaan jolloin ensin otti Kuuluvainen 3-3 tilanteessa 5 minuuttia ennen ottelun päättymistä hyökkäys päässä jäähyn. Onneksi kestettiin. Sitten jatkoajalla sama juttu, mutta oli vaan Harrisonin vuoro. Ja silloinkin oli ilmeisesti ottelussa Kalpan painostus ainakin Ritarin Anssin selostuksesta päätellen. Onneksi tuli ees se yksi piste siitä ottelusta.

Meni vähän ohi topicista..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös