TV-sarjaketju

  • 2 181 335
  • 9 688

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kannattaako vaivautua Narcosin jälkeen katsastaa tätä? El Chapo (TV Series 2017–2018) - IMDb

Juu, jos tykkää Narcosista, niin tykkää kyllä El Chapostakin. Jonkun verran päällekkäisyyksiä luonnollisesti on, mutta onneksi näitä huumeparoneita ja heidän sekoilujaan on niin monia, että ei niitä kukaan pysty muistamaan niin täydellisesti että sarja spoilaantuisi pilalle.

Itse katsellaan justiinsa Narcosin kolmoskautta. Koko ajan luulee muistavansa El Chapon perusteella mitä seuraavaksi tapahtuu, mutta yleensä menee mönkään.

@Fiftie Yksi looginen vaihtoehto voisi ainakin olla, että siirtyisivät kertomaan samasta ajasta, mutta USA:n puolen vinkkelistä. Kyllähän silläkin puolen rajaa sattui ja tapahtui.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olkun ykkös-yv: Stenkku-Tare-Repo-Janrikki-Morand
Tuleeko se Dexterin uusi kausi tuonne Ruudun Paramount+ palveluun? Huomenna?
Itse itselleni vastaten, sieltähän tuo näyttäisi löytyvän, jakso viikossa tahdilla. 2vko 0€ ja jatkot 6€/kk. Pitää kyllä katsoa Ted Lasso pois ja lopettaa AppleTV, muuten alkaa olla liikaa näitä tilauksia.
 

Cow's opinion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dark side of the Moo
Löytyykö suosituksia kun pitäisi joku uusi sarja ottaa työn alle. Olen etsinyt jotain Lostin tyylistä ohjelmaa huonolla menestyksellä. Under The Domesta ihan tykkäsin mutta sekin taidettiin lopettaa tyystin kesken. Stranger things on liikaa varhaisteineille mun makuun.
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Itse katselin tuon Dexterin 9 kauden avauksen. Aika pliisu oli kyllä avaus. En kyllä odota kaudelta juuri mitään, koska kyllä ensimmäiseen jaksoon olisi toivonut pikkuisen tiukempaa aloitusta. Tulen kyllä katsomaan koko kauden.

Dexter asustelee mökissään pienessä kylässä, josta häntä ei kukaan ole ollut yli10 vuoteen löytänyt. Dexter ei ammu peuraa vaan juoksee sen perässä. Joku juhlaporukka tulee viettämään lomaa ja yksi ampuu peuran. Yllättäen Harrison on hänet sieltä erämaasta löytänytkin, vaikka Dexter on tarkasti piilotellut kaikki nämä vuodet. Dexterin vainot herää ja hän tappaa peuran ampujan, koska hän oli ajanut veneeellä kohti toista venettä, viisi ihmistä oli kuollut ja peura oli hänelle tärkeä. Dexter aluksi kiistää olevansa pojan isä, mutta lopussa hakeekin pojan luoksensa asumaan. Myös Debbien toimiminen "Harrynä" oli jopa aika koomista
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
onkohan tulossa muihin palveluihin?

Voisi varmaan ajatella että eivät kovin helposti omista oikeuksista ainakaan alkuvaiheessa luovu dexterin kohdalla. Tiedä sitten miten tv-puolella menee näyttäisivätkö tuota. Todennäköisesti helpointa on odottaa että koko kausi ilmestyy ja sitten ottaa parin viikon ilmainen kokeillu.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En oikein tiedä miten olen onnistunut lykkäämään kerta toisensa jälkeen The Officen katsomista jo vuosien ajan. Joku aika sitten aloitin jenkkiversion ja aivan totaalisessa koukussa. Jotenkin komedioita on aina vaikea lähestyä, mutta nyt kyllä kannatti. Järjettömän hyvin kirjoitettu ja roolitettu sarja.
Itsekin tuli itseasiasss katsottua vasta tänä vuonna. Vikoilla kausilla taso kyllä laskee melkoisesti niin jäi jossain vaiheessa kesken.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Löytyykö suosituksia kun pitäisi joku uusi sarja ottaa työn alle. Olen etsinyt jotain Lostin tyylistä ohjelmaa huonolla menestyksellä. Under The Domesta ihan tykkäsin mutta sekin taidettiin lopettaa tyystin kesken. Stranger things on liikaa varhaisteineille mun makuun.
Fringe? Todella laadukasta jos genre kiinnostaa. Sitten kevyempää tarjoilee mm Warehouse 13, Eureka, Grimm.
 

lihaani

Jäsen
En varmaan ole ensimmäinen kun totean, että corollat ja pikkudatsunit ovat minun saattaneet nautunnon huipulle,
Siitä niile kiitos!
Nyt on pakko sanoa, että julkisilla mennään.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Sitten edellisen kommentoinnin tänne niin Luther ollut tiiviissä seurannassa. On muuten kova ja osuu juuri siihen slottiin sarjoissa mikä puree meikäläiseen. Laadukas rikosdekkari, bad ass copper jolla maileja mittarissa ja hyvin kirjoitettu tarina.
Idris Elbaa täytyy kyllä kehua, karismaattinen hahmo jolla loistava preesens, ottaa niin sanotusti tilan haltuun ja kaikki muut jää sivurooleihin.
Tykkään myös sarjan tyylistä, rikokset ovat monesti raaimmasta päästä mitä dekkareissa nähty mutta itse päähahmo John Luther liikkuu pääosin ilman asetta, tajusin jossain vaiheessa muutaman kauden jälkeen että eihän se perkele tartu aseeseen juuri ollenkaan ja siten kontrasti on todella toimiva. Sarja ei lankea tylsään mielikuvituksettomaan räiskimiseen ollenkaan.

Lisää tälläistä.

Kohta kaikki kaudet katsottu joten vinkkejä vastaavista taas kaivataan, voisin olla kallellaan brittien suuntaan, onko kovia uutuuksia jossa yhtä vahva päähahmo. Pitäis löytyä HBO, Netflix tai kotimaisten suoratoistojen suunnalta.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lisää tälläistä.

Kohta kaikki kaudet katsottu joten vinkkejä vastaavista taas kaivataan, voisin olla kallellaan brittien suuntaan, onko kovia uutuuksia jossa yhtä vahva päähahmo. Pitäis löytyä HBO, Netflix tai kotimaisten suoratoistojen suunnalta.
Bosch, mutta ei toki ole brittisarja. Suosittelen silti. Veikkaanpa, että toimii viestisi perusteella sinulle.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jupe
Suosikkijoukkue
Ässät
Squid Game:lle toinen siisöni... katotaan pysyyko into ja taso korkealla, sama sapluuna vaan uusin henkilöin tuskin toimii
Tästä tulee vahvasti Rahapaja fiilis. Veikkaan jo seuraavan tuottiksen olevan iso sukellus.
 

smugu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Narcos Mexico kausi 3 Netflixissä. Lähtee seuraavaks kyllä pyörimään.
Narcos Mexicon kolmas kausi oli taattua narcos laatua. Tämä ja alkuperäinen narcos menee kyllä omissa rankingeissa todella korkealle. Joku tossa 80-90 luvun huumeparoni meiningissä kiehtoo ja jatkuvasti sarjaa katsellessa tulee googleteltua noita ihmisiä ja tapahtumia. Olisi todella mielenkiintoista löytää lisää tietoa näistä tapahtumista ja kartelleista, mielellään sisäpiiristä.
 

Cow's opinion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dark side of the Moo
The Leftovers

Jees kiitti tästä. Aloitin joskus sarjan katselemiseen mutta jäi syystä tai toisesta kesken(tai ehkä silloin oli vain yksi kausi tehtynä tms)

Fringe? Todella laadukasta jos genre kiinnostaa. Sitten kevyempää tarjoilee mm Warehouse 13, Eureka, Grimm.

Kiitti sulle myös. Fringe vaikuttaa hätäisellä googletuksella pätevältä, ja J.J Abrams puikoissa lupaa hyvää.

Grimm taisi enempi olla Supernaturalin tyylinen ja se ei oo pala mun kakkua. Sellainen oivaltava Sci-fi kiinnostaa.

The 100 esim teinimeiningistään huolimatta sytytti aika pitkään mutta loppua kohden seikkailu alkoi kaatua omaan mahdottomuuteensa.
 

Teresa

Jäsen
Googlailin männä viikolla tietoja Dexteristä ihan vain vanhojen muistojen verestämiseksi ja kappas kehveliä – sainkin yllätyksekseni tietää, että uusi kausi on eetterissä ihan näillä näppäimillä. On tullut näköjään taas elettyä tynnyrin pohjalla viime ajat. Pidin alkuperäisestä sarjasta, eikä se lopetuskaan minun mielestän ollut mitenkään erityisen huono. Vähän hämärä toki, mutta muuten ihan peruslopetus. Ennakko-odotukset uutukaisen suhteen olivat siis varovaisen positiiviset.

Spoilereissa mietteitä uudistetun Dexter- New Blood -sarjan ensimmäisestä jaksosta.

Jakson alku oli aivan naurettava. Metsästäjänvermeisiin pukeutunut Dexter pinkoi tuhatta ja sataa metsässä kauriin perässä iloisen musiikin soidessa taustalla. Lopulta hän saikin kauriin tähtäimeen ja tapahtui jäätyminen, joka oli hahmon aiemman murhanhimoisen luonteenlaadun kanssa melkoisessa kontrastissa – ennen hän tappoi ihmisiäkin ihan tuosta noin vain, nyt hän ei vain kyennyt painamaan liipaisinta edes metsästystarkoituksessa. Muutenkin jakson alkupäässä yritettiin selvästi tietoisesti ottaa pesäeroa aikaisempiin kausiin. Kukapa olisi voinut kuvitella, että Dexter-sarjan suurimmat draamat tulevat joskus siitä, että jonkun lammaslauma on karannut naapurin pihalle mellastamaan tämän talvi-istutusten kimpussa, tai kirkon nyyttikesteistä on varastettu pekaanipiirakka. Talvinen pikkukylämiljöö erosi kaiken kaikkiaan aurinkoisesta Miamista kuin yö ja päivä. Dexterkään ei ollut enää verta pelkäävä verijälkitutkija, vaan yhtä ironisella tavalla ampumista pelkäävä asekauppias, eikä hänen nimensäkään itse asiassa ollut enää Dexter vaan Jim (minulle hän on silti aina Dexter).

Jotain tuttuja elementtejäkin katsojalle esitettiin jo jakson alkupuolella. Dexterin sisko Deborah (vai oliko hänen nimensä sarjassa Debra, kirjoissa se ainakin oli muistaakseni Deborah) ei näköjään ollutkaan kadonnut kokonaan sarjan hahmokaartista, vaan hänet tuotiin takaisin hallusinaation muodossa. Olinkin jo unohtanut, että hallusinaatiot (mm. Brian, Dexin isä ja mitä näitä nyt oli) olivat alkuperäisessä sarjassa suuressa roolissa. Eli eipä Dexter selvästi aivan selväjärkiseksi ollut ilmeisesti onnistunut tervehtymään. Debran haamun kanssa käytyjä keskusteluja lukuun ottamatta hahmon sielunmaisema jäi kuitenkin aluksi hämän peittoon, sillä aiemmilta kausilta tutut päänsisäiset monologit loistivat poissaolollaan. Se sai Dexterin, tai siis nykyään Jimin, tuntumaan hieman vieraalta, mutta hallusinoinnista tuli heti kotoisa olo, samoin kuin hänen uudesta kulissityttöstävästään, joka toi heti mieleeni Ritan pelkällä olemassaolollaan.

Alusta alkaen oli perin selvää, että tokihan Dexter tulee jossain vaiheessa sortumaan taas murhaamisen tielle. Eihän sarjan lämmittämisessä olisi mitään ideaa, jos kaikki jaksot käsittelisivät pelkkää eräjormailua. Tulevasta saatiinkin viitteitä suurin piirtein jakson puolivälissä, kun Dexter näki harhanäyssä iskevänsä jotain tyyppiä yhtäkkiä aseenperällä. Oletin, että tällaisia harhoja alkaa vähitellen tulla yhä useammin ja hän alkaa vähitellen luisua yhä syvemmälle hulluuden suohon, kunnes sitten tapahtuu jotakin lopullisesti kamelin selän katkaisevaa. Varmastihan kymmenen vuoden kuivilla olon jälkeen pitäisi käydä jotakin todella radikaalia (kuten että joku murhaisi Dexterin uuden tyttöystävän tai pojan), että rakas psykopaattimme repsahtaisi takaisin vanhoihin kujeisiinsa.

Mutta kuinkas kävikään… Matthew Caldwell -niminen öykkäri ampui sen valkoisen peuran, Dexterillä naksahti päässä ja kymmenen vuotta lainkuuliaista elämää oli silmänräpäyksessä poispyyhkäisty. Mitä vittua, jos saan kysyä. Tokihan tuolla uhrilla oli kontollaan eräs veneen kanssa tapahtunut viiden sivullisen kuolemaan johtanut törttöily, eli koodin vaatimukset hän kyllä toteutti, ja kieltämättä hän peuraa tappaessaan ampui luotinsa tökerösti niin, että se olisi voinut osua yhtä hyvin Dexteriin. Dexter oli myös vähän aikaisemmin tavannut itselleen täytenä yllätyksenä poikansa Harrisonin, mikä varmasti nosti vanhat muistot pintaan. Enkä kiellä sitäkään, etteikö uhriksi päätynyt Matt olisi ollut kaiken kaikkiaan aika ärsyttävä tyyppi, mutta luulisi että Dex olisi tavannut muitakin ärsyttäviä tyyppejä tässä kymmenen vuoden hiljaiselonsa aikana. Käsittääkseni nimenomaan sen peuran kuolema meni Dexterillä niin pahasti tunteisiin, että hän palasi hetkessä vanhoihin tapoihinsa ihan tuosta noin vain. Eihän tuossa ole järjenhiventäkään! Kai tuo kohtaus oli olevinaan jotenkin taiteellinen – ammuttu peura ole olevinaan jonkinlainen viattomuuden metafora – mutta minun mielestäni se oli vain typerää.

Eli jos jakson alku oli naurettava, loppu oli sitä tuplasti. Alun naurettavuus oli sitä paitsi kutkuttavaa ja selvästi itsetarkoituksellista, kun taas loppu oli vain tökeröä ja heikosti pohjustettua käsikirjoittamista. Kaikki uutuuden tuntu vedettiin hetkessä vessasta alas. Jaksoon ei myöskään sisältynyt yhtään aiemmille kausille tyypillisiä hauskoja heittoja tai kiinnostavia sivuhenkilöitä. En kuitenkaan heitä vielä kirvestä kaivoon. Jaksan toivoa, että tälle uudelle kaudelle olisi kehitetty jotain muutakin uutta kuin toisenlainen nimi ja erilainen miljöö; vaikkapa jonkinlainen radikaali muutos Dexterin tappotöitä ohjaavassa koodissa. Ensimmäisen jakson perusteella näin ei ole, mutta ei pidä tuomita heti kättelyssä. Sillä vaikka pidin alkuperäisestä sarjasta, ei sitä samaa huttua välttämättä jaksaisi enää ainakaan täysimittaisen kauden verran. Tulihan siitä kieltämättä kotoisa olo, kun Dexterillä oli jälleen uhri pöydällä ja hänen sisäinen äänensä pääsi kuuluville – Michael C. Hall osoitti osaavansa vieläkin näytellä sujuvasti muutoksen leppoisasta kulissi-Dexteristä hahmon todelliseksi murhanhimoiseksi minäksi. Mielestäni sarjan lämmittämisessä näin pitkän tauon jälkeen ei kuitenkaan ole oikein mitään järkeä, jos mitään uutta lähestymistapaa ei ole keksitty.

Jos nyt saan esittää jonkinlaisen veikkauksen (ikään kuin minun veikkaukseni olisivat koskaan aiemminkaan osuneet oikeaan), niin Dexter alkaa varmaan seuraavaksi kouluttaa jaksossa esiteltyä nuorukaiseksi varttunutta poikaansa koodin saloihin. Kirjoissa hänen oli tarkoitus opettaa taitonsa poikapuolelleen Codylle, mutta yritys ei tuntunut ainakaan viiden ensimmäisen osan (muita en ole lukenut) aikana ottavan tuulta purjeisiinsa. Tässä olisi nyt siis ainekset ihan kiinnostaviinkin juonenkäänteisiin, mutta ensimmäinen jakso oli tosiaan niin paha pohjanoteeraus, että en enää pidättelisi hengitystäni niitä odotellessa.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Narcos Mexicon kolmas kausi oli taattua narcos laatua. Tämä ja alkuperäinen narcos menee kyllä omissa rankingeissa todella korkealle. Joku tossa 80-90 luvun huumeparoni meiningissä kiehtoo ja jatkuvasti sarjaa katsellessa tulee googleteltua noita ihmisiä ja tapahtumia. Olisi todella mielenkiintoista löytää lisää tietoa näistä tapahtumista ja kartelleista, mielellään sisäpiiristä.

Oli kyllä hyvä kausi, mutta ei ihan ehkä ykköskauden tasoa. Harmi, kun tosiaan sarja ei jatku enää(ilmeisesti). El Chapon nousua pahamaineisimmaks huumeparoniks ois kiva ollut nähdä, vaikka tietysti miehestä on tehty ihan oma sarja, jota tuli kolme tuotantokautta ja se on kyllä ihan hyvä. Siinä mentiin ehkä vähän turhan nopeasti vaan kaikki vaiheet läpi.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Succession toinen kausi loppui kuten pitikin. Pidin kovasti. Nyt pieni tauko ja sitten kolmoskauden kimppuun.

Tällä hetkellä katson tätä Politiikka-suomi sarjaa. Jatkaa todella laadukasta linjaa mitä on nähty esim. Urheilu-Suomi sarjassa.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Tykkään myös sarjan tyylistä, rikokset ovat monesti raaimmasta päästä mitä dekkareissa nähty mutta itse päähahmo John Luther liikkuu pääosin ilman asetta, tajusin jossain vaiheessa muutaman kauden jälkeen että eihän se perkele tartu aseeseen juuri ollenkaan ja siten kontrasti on todella toimiva. Sarja ei lankea tylsään mielikuvituksettomaan räiskimiseen ollenkaan.

Lisää tälläistä.

Kohta kaikki kaudet katsottu joten vinkkejä vastaavista taas kaivataan, voisin olla kallellaan brittien suuntaan, onko kovia uutuuksia jossa yhtä vahva päähahmo. Pitäis löytyä HBO, Netflix tai kotimaisten suoratoistojen suunnalta.
Tässä joitain joita tullut katsottua ja pitänyt. Broadchurch, The Killing, The Fall, Those who kill, The Break, Happy walley.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jupe
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös