Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

  • 4 680 452
  • 17 056

BonBon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, MG#64, Juhis#50, Donskoi#72, Pulju#98
Olipa kaunis maali Laineelta! Huh huh. Kylmät väreet nousi pintaan kun katsoi maalin oikein isoilla äänillä :) Sulava liike, mahtava liuku ja päättäväinen laukaus. Kaverit täysin vailla mahdollisuuksia.

Hyvä Pate, näitä lisää!!
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Menee kyllä Detroitin puolustuksen piikkiin aika paljon, mutta mikäs siinä, maali kuin maali se on tulostaululla.
 

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Maalin ohella Laineelta hyvää pelaamista myös ylivoimalla syöttöpisteeseen johtaneessa tilanteessa. Kiekko tuli hänelle huonosti, mutta malttoi ottaa hyvin haltuun, harhautti karvaajaa ja heitti lätyn viivalle. Kun karvaaja oli pelattu pois tilanteesta, oli pakilla hyvin aikaa ja tilaa tähdätä ranne maaliin.

Ainakin itseluottamus nyt kauden alussa Laineella siis kohdillaan. Siitähän se paljon hänen tapauksessa on kiinni.

Katsoin muuten taannoin jonkun luennon, jossa kerrottiin tutkimustuloksista, kuinka meidän kehon asento vaikuttaa mielen toimintaan. Jos istut tietoisesti ryhdikkäästi ja vaikka vähän tuulettelet, niin testosteronin määrä kasvaa ja vastaavasti stressihormoni vähenee. Sama toimii myös käänteisesti, eli jos ihminen istuu supussa ja allapäin, niin stressihormonit nousevat ja testosteronintasot laskevat. Näillä puolestaan on tutkitusti vaikutusta siihen. kuinka paljon ihminen on valmis ottamaan riskejä ja uskoo itseensä. Ihminen voi siis "huijata" omaa mieltään ottamalla tietoisesti ryhdikkään ja "avoimemman" kehon asennon

Nyt vasta aloin miettimään Laineen kehonkieltä, niin pettymyksen hetkellä hän istuu vaihtopenkilläkin kuin maansa myynyt. Eli siellä apuvalmentajille vinkkiä, että vaihtoaitiossa teippaavat joukkueen jäykimmän mailan selkään kiinni ja kentällä nähdään ihan uusi "TESTO-PATE"

Linkki aiheeseen
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Katsoin tuon ottelun ja tuo Laine-Texier-Voracek ketju ei saanut kyllä mitään aikaan verrattuna siihen Buffalo peliin missä Jenner pelasi Paten ja Voracekin välissä .Tullut katsottua noita CBJ:n pelejä sattuneesta syystä viime kauden alkupuoliskosta lähtien ja en kyllä ymmärrä miksi Texieriä roikotetaan NHL:ssä. Ei ollut kyllä mikään kovin häävi esitys Pateltakaan (poislukien tuo komea maali), paljon kiekonmenetyksiä ja hävittyjä kaksinkamppailuja.
 

rpeez

Jäsen
No joo, mutta entä jos tuo olisi ollut McDavid? Kyllä noita silloin tällöin näkyy runkosarjassakin ja hyvä pelaaja aistii puolustajien pienistä liikkeistä/vääristä sijoittumisista, että nyt kannattaa kokeilla. Tuskin jättivät puolustamatta tilannetta paremmin sen takia, että kyseessä on preseason.

Tarkoitin oikeastaan preseason tagilla sitä, että nyt on hyvä yrittää tuollaisia maaleja, koska epäonnistumisella ei ole juuri merkitystä. Arvelinkin että se ymmärretään helposti väärin puolustajien löysäilyksi, sitä en tarkoittanut. Edit. Voi tosiaan olla että Pate näki mahdollisuuden kokeiluun, mene ja tiedä.
McDavid totta vieköön omaa paremman onnistumisodottaman kuin kukaan muu tuollaisissa.

Noin muuten, hieno homma jos Pate - Jenner -Voracek osoittaa toimimisen merkkejä, mikäs sen mukavampaa seuraamista talveksi, alkais jo.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Helppo se on ylivoimalla maaleja tehdä!

No vitsi vitsinä, hienon maalin teki. Hyvällä itseluottamuksella läpi ja veska kahville. Toivottavasti nähdään tätä enemmän kauden alkaessa eikä vaan Lainetta odottamassa syöttöä maila ylhäällä.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aivan upea maali, koska #preseason ja #redwings. On taitoa Patella siinä.
Varsinaisella kaudella, pilke silmäkulmassa sanoisin, että väärin tehty maali.
Noista seuraa 95%:sti kiekon menetys. Ja anteeksi negailuni.

95 % kiekonmenetys ja 5 % maali olisi vielä hyväksyttävä suhde, jolla temppu kannattaisi pitää valikoimassa. Oikeasti onnistumisprosentti taitaa kuitenkin olla 2 %. Viime kaudella onnistui kerran ja nyt heti perään toinen.
 

RL1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raumam Boja
Tulee kyllä mielenkiintoinen kausi. Nyt on varmasti painettakin Laineella, kun viime kausi oli täydellinen fiasko. Tästä kaudesta jos tulee epäonnistuminen, on kyllä jatko hankalaa. Käytännössä Laine on haitallinen joukkueelle 5 vs 5 pelissä, mikäli hänelle ei voida tarjota kovan tason sentteriä tarjoilemaan ja työteliästä, puolustusvoittoista toista laituria. Toki näitä joukkueita löytyy, mutta ovatko valmiita ottaamaan riskejä, jos Laine vaikka tällä kaudella tekee vain 15-20 maalia?

Tällä kaudella ehdoton minimitavoite pelata tasainen ja tehokas kausi. Maaleja pitäisi saada se 0.40 per peli (82 ott 33 maalia), mielellään syöttöjä saman verran. Winnipegissä niitä maaleja tuli n. 0.45 per runkosarjan peli. Puolustusta sen tasoiseksi, ettei löydytä NHL:n heikoimmista. Jos Laine terveenä pysyy koko kauden, niin alle 30 maalin kausi on täydellinen epäonnistuminen. Itse odottelen sitä viimeisimmän Winnipeg-kauden Laineen paluuta, kun alla oli heikko ja epätasainen kausi. Tuolloin Laine muutti paljon pelitapaansa ja oli heittämällä monipuolisempi pelaaja kuin koskaan aiemmin. Tuolloin tehot oli 0.41 maalia ja 0.51 syöttöä per peli.

Ja jos joku nipottaa pelkkien tehojen tuijottelusta niin.. noh, Laine on tulosyksikön pelaaja ja eiköhän näiden NHL-kausien aikana ole tullut selväksi, että hänestä ei ole miksikään puolustavaksi laituriksi.


Itse odottelen, että Laine takoo sen 35+35 ja on joukkueensa ykköskorin miehiä ja Columbus pääsee playoffeihin.
 

Veljkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, WPGJ, CBJ, Leijonat, #18, #44, #29
No elekee nyt porkkanapöksyt teilatko heti teijän ukkoo, jos vielä löytyy parantamisen varaa preseasonin saati viime kauden peleistä. Näin kalakukkona ihailee minkälaisen ukon ootta kasvattanu. Hälle toivoo vaan kaikkee hyvvää tsempin muodossa. Sitä on kuitenki Lainetta tullu seurattua suurennuslasilla siitä asti, ku alko Kalevan Pallooki nöyryyttämään. Vankka usko on siihen, että raakile miehen alku oppii olemaan vielä nöyrä, mutta nöyristelemättä.
 

JasonX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Suomen Maajoukkueet
Täytyypä ihan tuohon IS juttuun törmätessä. Voi helkutti et joko nyky muoti on järkyttävää tai patun oma silmä aivan pihalla. Ja joo vanha ei ymmärrä. :D
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP

Liitteet

  • D4A7CB1A-D672-46C4-86DA-DD81B9770F1F.jpeg
    D4A7CB1A-D672-46C4-86DA-DD81B9770F1F.jpeg
    151,4 KB · kertaa luettu: 342
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hei meiän Patrikki päässyt jonkinlaisessa the Athleticin tyylilistauksessa sijalle yksi! Koko juttu taitaa olla vain tilaajille.

Tämä twiitti jutun lopussa oli kanssa ihan hauska.


 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos vertaan näitä paikallisia jonneja, niin Paten tyyli ilman laseja on aivan siisti. Tietysti itse en vielä vanha, vaan vasta reilu nelikymppinen.
Muut pelaajat koon liian pienissä puvuissa näyttävät toistensa pikkupoikakopioilta kun taasen Pate vetää itseluottamuksella äijä-lookilla. Rispekt.

Lasit kyllä aika läppä.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Hiljaista on taas tässä ketjussa, kun peli kulkee. Noh eiköhän taas ala tulla juttua 5 sivua/päivä, kun se ensimmäinen hiljainen jakso tulee.
Tai sitten kun nousee säännöllisesti sille tasolle, kun tässä on odoteltu. Ratkoo pelejä enemmänkin. Hattutemput ym. Niihin kun Laine on hyvinkin kykenevä.

Eletään vähän tietynlaista suvantovaihetta Laineen uralla, odotukset ovat taas kovat ja nyt täytyy alkaa lunastaa. Pisteiden valossa alkanut ainakin hyvin, se eka 0+2 matsi ei kuulemma hääppöistä tekemistä muuten ollut(?). Ja viime pelissä komea voittomaali.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Hiljaista on taas tässä ketjussa, kun peli kulkee. Noh eiköhän taas ala tulla juttua 5 sivua/päivä, kun se ensimmäinen hiljainen jakso tulee.

Ensimmäisestä pelistä katsoin koosteen ja toisen pelin katsoin lähes kokonaan. Millä perusteella väität, että Laineen peli on kulkenut hyvin? Ennemmikkin sanoisin, että Laine-Voracek + sentteri -kentällinen on ollut vaisu, mutta pelkkiä tehoja katsoessa on alkanut hyvin.
 

myhyjukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensimmäisestä pelistä katsoin koosteen ja toisen pelin katsoin lähes kokonaan. Millä perusteella väität, että Laineen peli on kulkenut hyvin? Ennemmikkin sanoisin, että Laine-Voracek + sentteri -kentällinen on ollut vaisu, mutta pelkkiä tehoja katsoessa on alkanut hyvin.
Joo aika sekavaa on ollut vielä ton ketjun pelaaminen. Selvästi kemioissa vielä hieman hakemista hyökkäyksiin lähdössä ja hyökkäyspään tekemisessä. Puolustussuuntaan paten pelaaminen on ollut paljon parempaa ja aktiivisempaa viime kauteen verrattuna. Mielestäni Laineen kokonaisvaltainen peli-ilme on palautunut normaalille tasolle, joten odotan vähintäänkin ihan positiivista kautta, ja jos tuo ketju alkaa paremmin löytämään toisensa niin voi olla ihan erinomainenkin kausi tulossa
 
Mielestäni Patella oli nähtävissä viime pelin vastustajan maalin jälkeen sellainen syttyminen, mistä paistoi halu ratkaista ottelu ja kääntää oman joukkueen eduksi. Sieltä tuli vähän heikohkoa yritystä ensin mutta selvästi päättäväisesti. Sitten loppuvaiheilla tuli eka onetimer ja aloin kiinnittää huomiota siihen miten Pate selvästi alkoi hakea uutta laukaisupaikaa aktiivisemmin. Ja lopussa tuli sitten toi ratkaisumaali.

kyllä tää tästä!
 

Vatman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Mieluusti itsekin kuulisin kommentteja niiltä jotka Laineen pelejä on seuraillut kauden alussa siitä miltä homma on näyttänyt esimerkiksi viime kauteen verrattuna. Onko nälkä palannut? Liikkuuko jalka kuinka hyvin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös