Pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen

  • 74 838
  • 514

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Sanoinko jossain niin?

No lähinnä viittasin siihen, kun juuri äsken sanoit ettei Jormakka missään nimessä tienannut 400k€. Sitten näytetään pelkistä rahastoimattomista verosummista, että tienannut jo 380k€.

Toki voit Jormakan tuntea ja kaverin todenneen sinulle itse ettei ikinä rahastoi palkkoja niin sitten tosiaan kaveri ei tienannut 400k€ tai yli (suht lähellä toki).
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings

Hyvää settiä Vuoriselta taas podcast-muodossa. Kun tuota ja Narriradion haastista kuuntelee, niin saa vähän parempaa kuvaa siitä, mitä taustalla tapahtuu. Esim. Danforthin case on mielenkiintoinen.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Annetaan nyt posia joukkueen rakentamisesta. Selvästi parempi suuntaus. Kaikki kunnia esim. Reginille, Vellulle ja Pihlströmille heidän hienoista uristaan, mutta auttamatta parasta ennen päiväys oli jo mennyt. Nuorta ja nälkäistä kaveria tilalle ja monella vielä taustaa Jokereista. Eikä tulla hakemaan niitä uran viimeisiä tilejä. Hyvää työtä tehty.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Joo vaikka menisivät kaikki hankinnat pommiin niin ei voi kritisoida. Ainakaan paljoa. Nyt haettiin mitä toivottiin. Vielä päävalmentaja vaihtoon ja alkaa usko palautua.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Hienolta näyttää rosteri. Ei saada hankittua tarvittavia palasia ja nyt lakoaa ukkoja jo valmiiksi vajaasta rosterista. Yritä nyt vittu tehdä se työsi mistä sulle maksetaan. Kausi käyntiin parin viikon päästä ja tilanne on täysi katastrofi. On meilläkin joukkueen rakentaja. Ilmainen vinkki : Lähde menemään. Jopa minä kykenen rakentamaan paremman joukkueen.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hienolta näyttää rosteri. Ei saada hankittua tarvittavia palasia ja nyt lakoaa ukkoja jo valmiiksi vajaasta rosterista. Yritä nyt vittu tehdä se työsi mistä sulle maksetaan. Kausi käyntiin parin viikon päästä ja tilanne on täysi katastrofi. On meilläkin joukkueen rakentaja. Ilmainen vinkki : Lähde menemään. Jopa minä kykenen rakentamaan paremman joukkueen.
@Valle kokoa joukkue. Menen penkin taakse. Korvaan Marjan. Vähintään lehdistötilaisuuksissa. Mäksä laskee helmitaululla maalipaikat(lue:kaikki vedot), jotka luetellaan sujuvasti pressissä :)
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Rupesin tuossa miettimään vähän Vuorisen duunia. Meinasin listata noita kausi kaudelta, mutta kaksi asiaa iski silmään hyvinkin nopeasti.

1) Vuorisen aikana positiivisesti yllättäneiden hankintojen lista on pieni. Osittain menee subjektiivisuuden puolelle kuka lasketaan onnistuneeksi, mutta väitän, että Jokereilla on resurssit huomioiden säälittävän vähän näitä modernin ajan timstapletoneja, jotka tulevat täysinä nobodyinä ja ovat jotain aivan muuta. Aika harvassa ovat nämä kaverit, joiden potentiaali on nähty etukäteen ja ovat ottaneet huikean loikan kivuliaiden oppirahojen muodossa. Vaikka nyt Regin oli hyvä haku, tää oli niitä, missä jokainen mistään mitään tajuava tiesi jo ensitiedotuksen jälkeen tekijämiehen tulevan.
2) Aivan pirusti huonoja jatkopahveja. Kun nyt esimerkiksi Mika Niemeä muistelee, niin mun oma reaktio vikan pahvin kohdalla oli "aika sama jatkaako vai olisiko ollut jatkamatta". Korvaajan löytämisen ei olisi pitänyt olla mikään jumalaton homma, mutta toisaalta jatkokaan ei sinänsä olisi ollut negailun aihe. Mutta ai että kun verotietoja katseli.

Vuorinen vaikuttaa kunnianhimottomalta. Munaa ei ole ottaa sitä riskiä, että se kakkosen laitaan kaavailtu kaveri ei lopulta olekaan sopiva. Kykyä ei ole sanoa "ei", kun se kolmosen laituri vaatii Liigan kärkipelaajan palkan ylittävää summaa palveluksistaan. Kun CV:ssä on EHT-leima, alkaa kiinnostamaan. Ja tosta tuli mieleen, että moniko on Jokereista noussut Suomen EHT-porukkaan? Ulkomuistista ykköskierroksella varattu Tolvanen ja koronaisen kauden hupijengiin Ikonen. Saattoi siellä joku muukin olla, mutta isoa kuvaa tuskin muuttaa.

Kun Liigan mestareita katsoo, niin tuolla on kaksi luokkaa. Kärpät, Tappara, Lukko ja vastaavat. Näillä jengeillä on rosteri ollut sillä tasolla, että välierien jääminen välistä olisi katastrofi, hopea "OK" ja mestaruus "odotettu". TsSKA, SKA, Kazan ja vastaavat menevät tähän kategoriaan. Sitten on joukkueita kuten Ässät ja HPK, jotka ovat tällä vuosituhannella juhlineet mestaruutta. Nää on lähempänä Jokereita mitä mestaruusmahdollisuuksiin tulee, vaikkakin sarjan erojen takia eivät 1:1 kopioita. Mitä näillä on yhteistä? Siellä on kärkirooleissa ollut kavereita, joilla uran parhaat ja rahakkaimmat vuodet ovat vasta tulossa, joiden tavoite on aivan muualla kuin Porissa tai Hämeenlinnassa ja jätkät, jotka ovat tulleet muulla leimalla kuin "varma suorittaja siinä roolissa, jossa olivat".

Ja tässä tulee se, missä Vuorinen on epäonnistunut. Jos HPK tai Ässät vetäisi kuin Jokerit, säälipleijarit noille olisi kuin R1 Jokereilla ja suora pleijaripaikka kuin R2. Sen sijaan että vetävät "varma säälipleijaripaikka" mielessä, tuolla on haettu Mestiksestä Luceniusta tekemään isoja maaleja pleijareissa ongelmapelaajan leima otsassaan tai haettu esimerkiksi Turussa olemattomaan rooliin jäänyt Friman vetämään A rinnassaan maljaa kohti kattoa. Ässät haki edellisellä kaudella kahdeksan ottelua pelanneen Ryanin, jolla oli toki NHL-kokemusta ja hurjasti tuohon kauteen nähden parempia näyttöjä AHL:sta, vetämään porilaiset mestaruuteen.

Fakta: Pelaajaa kiinnostaa lähtökohtaisesti kolme seikkaa. Palkka ja palkkanäkymät, rooli ja organisaatio kokonaisuudessaan. Jokerit voi tarjota hyvän organisaation. Väitän Jokerien olevan ei-venäläiselle pelaajalle helpoin organisaatio Euroopassa. Kentällä haaste on kovin mahdollinen, kaupunki kestää vertailun ihan mihin tahansa muuhun kaupunkiin mitä tulee yksilön mahdollisuuksiin nauttia elämästä, perheen kyvystä sopeutua ja mahdollisuuksista elää ilman stressiä. Palkassa Jokerit pystyy halutessaan tarjoamaan parhaan liksan Suomessa. Yksilötasolla voi tulla eroja riippuen oletko Jokereissa tasoa "kolmosveskari" vai Liigassa "ykköstorjuja", mutta se ei tätä hetkauta. Samoin KHL:ssä kun isket 1ppg, on seuraava liksa todennäköisempi suurempi kuin Liigassa vastaavalla vetävällä. Mutta sitten se ikävin. Jokereissa rooli on liikaa nimen perusteella. Jos selässä on Anttila ja olet C rinnassa lyönyt pari räkämaalia yllätysmestaruuteen päättyvällä tourneella, ei kuvitteellisella Mikko Möttösellä ole saumaa pistää Anttilaa katsomoon. Jos olet vitoskierroksen varaus ja vasta parhaita vuosia odottava jätkä, Jokerit tuskin kiinnostaa.

Jokereissa on Vuorisen aikana ollut liikaa niitä, joista "tiedetään mitä saadaan". Jokereissa on ollut liikaa niitä, jotka nauttivat aivan liian suurta palkkaa rooliin nähden. Pihlström on sympaattinen tyyppi, mutta loistava esimerkki tästä. Verotietojen, iän ja näyttöjen perusteella soppari oli aivan sysipaska. Vaikka Pihlström sinänsä ei vetänyt kentällä aivan vihkoon, hintaan nähden soppari oli älyttömän surkea. Sen surkeuden näkemiseen ei tarvitse kristallipalloa, vaan se oli jo ennen verotietoja ihmetystä herättävä. Ja kun näihin alaketjujen jyriin käytetään liikaa, on se pois kärkiosaamisesta. Ehkä se parisataa vähemmän vaativa nelosen jätkä ei olisi ollut Pihlströmin tasolla, mutta ainakin olisi vapauttanut resursseja hankkia kärkiäijäksi kovempi tekijä. Tai ehkä Grantin tilalle ei olisi saatu vastaavaa, mutta olisi jääty voitolle palkkaamalla yksi halvempi pakki ja vetämällä isompi luku sille tekijämiehelle.

Turunen, Kossila, Björninen, Lindbohm ja kumppanit ovat hyviä hakuja. Ei siinä, en tätä kiellä. Viimeisen 3kk sisään julkistetuista soppareista en kritisoi yhtäkään, olivat ne sitten lähtökohtaisesti Ilmalaan tai Vantaalle. Jatkosoppareista Savinaisen sopparia en ymmärrä, mutta tuossakin ymmärryksen syö Savinaisen sijasta muut sopparipelaajat. Mutta kun kokonaisuutta katsoo, niin missä on se "turunen", "raanta" tai vaikka "ryan", joka tekee eron puolivälierätappion ja mestaruuden välillä? Missä ovat ne jätkät, jotka "totutun ja turvatun" sijasta tuovat sen edun, että SKA, TsSKA ja kumppanit kaatuvat? Missä ovat ne jätkät, jotka tienaavat pennejä nähtyyn nähden ja joita voidaan muistella vuosien jälkeen "huikeina hakuina"?

Jokerit vaikuttaa porukalta, joka ei yllätä. Valitettavasti se yllätyksen puute tarkoittaa sitä, että mun silmään toi ei näytä mestaruudesta pelaavalta porukalta. Toi ei näyttäisi mestaruudesta pelaavalta, jos John Doe olisi kakkossentterinä ja veli Sammy Doe kiekollisena YV-pakkina, mutta ainakin Sammyn ja Johnin kanssa voisi olla olemassa tietty potentiaali yllättää.

Jos Jokerien resursseilla vedetään "varman päälle", saadaan pleijareihin riittävä porukka ja mestaruteen täysin riittämätön porukka.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
2) Aivan pirusti huonoja jatkopahveja.

Mikko Möttösellä

Jos Jokerien resursseilla vedetään "varman päälle", saadaan pleijareihin riittävä porukka ja mestaruteen täysin riittämätön porukka.
Jep. Otan kolmeen asiaan kiinni.
Jatkopahvit tai suorat 2v laput. Eronen,Junttila,Krejcik,Pudas,Niemi,Pihlström,Grant...Komea lista..Ei sanat riitä.

Kahteen viimeiseen. Jokereiden joukkueen rakenne on ketjujen 2-4 osalta tasainen hyvin homogeeninen. Samasta kivestä tehtyä ukkoa joka voi vetää missä tahansa ketjuissa 2-4. Kääntäen tekee jengistä juuri tämän "varman päälle"nipun. Se riskin otto todennäköisesti tarkoittaisi rakenteen osalta tätä. Kuvitteellinen esimerkki: Anttila-Savinainen-Joensuu-Grant-Junttila-Friman osastolta porukkaa out. Huipun veli x 2 kpl sisään 2-ketjuun ja 1-pariin. 4.ketjuun keskivertoliigapelaajaa ja junnua.

Turunen-Kossila-ONeill
Huippu-Schroeder-Jensen
Pakarinen-Norman-Hännikäinen
Ikonen-Björninen-Halme
Liiga 1, liiga 2

Huippu-Lindbohm
Holm-Leskinen
Sklenicka-Kivistö
"Viitasalo"-fyysinen pakki

Toisin sanoen halpuuttaisin alaketjuissa ja hakisin sillä scouttauksella alaketjuihin nuorta ja liikkuvaa ukkoa. Riskiä otettaisiin rajummin jos porukkaa hajoaa, mutta eipä tässä 7 kauden aikana kuuhun ole menty muutenkaan joten pitäisin kokeilemisen arvoisena. Samoin suoraan kalenterista ennen kautta ylös riikasochinefte pelit joissa rotaatio käyttöön ja peluutus suojaminuuteilla.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Niin edelleen mietin sitä että jos Vuorinen näkee sen plus 200 nuorten peliä vuodessa mikä aika jää Jokereille ?
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Huomenna säätwiitti ja one more year Sami Lepistö!
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Ihan turha heittää tästä Vuorista on heittää bussin alle, ei sillä oo tohon mitään sanottavaa. Roma sanoo et he ottaa Lehtosen ja piste.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan turha heittää tästä Vuorista on heittää bussin alle, ei sillä oo tohon mitään sanottavaa. Roma sanoo et he ottaa Lehtosen ja piste.

Kyllä Jokereiden johdon suuntaan arvostelu pitää kohdistaa. Aivan sama kuinka paljon on oikeaa sananvaltaa, he kuitenkin vastaavat asioista kannattajille.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Nyt sitten odotellaan mitä Vuorinen saa aikaiseksi. Rahasta ei pitäisi olla nyt kiinni. Mäenalasen oikeuksista tuli jotain ja Katastrofi-Tshekkiä ei ole edes korvattu. Parasta A-luokkaa tultava sisään.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt sitten odotellaan mitä Vuorinen saa aikaiseksi. Rahasta ei pitäisi olla nyt kiinni. Mäenalasen oikeuksista tuli jotain ja Katastrofi-Tshekkiä ei ole edes korvattu. Parasta A-luokkaa tultava sisään.
Pihlströmin ravivarusteet ja Lepistön padelmailat nähty Areenalla.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt sitten odotellaan mitä Vuorinen saa aikaiseksi. Rahasta ei pitäisi olla nyt kiinni. Mäenalasen oikeuksista tuli jotain ja Katastrofi-Tshekkiä ei ole edes korvattu. Parasta A-luokkaa tultava sisään.

Ostetaan Grant ulos, koska kolmella parillahan me pelataan hei ja seitsemättä ukkoa ei tarvita, kiinnitetään elintärkeä ykköskentän laituri Junttila kolmivuotisella ja motivoidaan Kansleria antamalla siivu/piste ja viimeiseksi palkataan Eronen takaisin. Kimmo, ei Teemu. Hyvä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös